ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Γεννηματά: Το σχέδιο του ΚΙΝΑΛ στηρίζεται στην ανάπτυξη κι όχι την υπερφορολόγηση

MakThes Team09 Σεπτεμβρίου 2018

"Ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής για να αποφύγουμε από εδώ και πέρα το διχασμό και την αντιπαλότητα» ζήτησε λίγο πριν ανέβει στη Θεσσαλονίκη για να επισκεφθεί τη ΔΕΘ η Φώφη Γεννηματά.
Μιλώντας στην τηλεόραση του «Σκάι» η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ εξήγησε πως στόχος είναι «μια προοδευτική διακυβέρνηση, ένα σχέδιο ελληνικής ιδιοκτησίας. Αυτό το χρωστάμε στον ελληνικό λαό. Ένα προοδευτικό σχέδιο που λέει πώς πυροδοτείται η ανάπτυξη, πώς αλλάζει ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα, πώς κερδίζω αξιοπιστία γιατί έχω μια ισχυρή κυβέρνηση με σχέδιο για τις αλλαγές, για την "επανάσταση" που χρειάζεται το κράτος. Σαρωτικές σημαντικές αλλαγές για έναν εποπτικό, ελεγκτικό ρόλο του κράτους που θα βάζει κανόνες. Όλα να φύγουν για τους δήμους και τις περιφέρειες για να σταματήσει η γραφειοκρατία».

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι το αναπτυξιακό προοδευτικό σχέδιο, που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ τη Δευτέρα το βράδυ, δεν στηρίζεται στην υπερφορολόγηση αλλά στην ανάπτυξη, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να συμβάλουν στη απαιτούμενη συνεννόηση για να βγει οριστικά η χώρα από την κρίση. «Είναι αποφασισμένοι να συμβάλουν στην πολιτική σταθερότητα, στη βάση ενός σχεδίου με προοδευτικό πρόσημο που θα αλλάξει τους στόχους στη συμφωνία, θα βγάλει τη θηλιά από τον λαιμό του ελληνικού λαού, θα δώσει κίνητρα για ανάπτυξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα στηρίξει την ελληνική οικογένεια, θα δώσει δυνατότητες και προοπτική στα νέα παιδιά να μείνουν στον τόπο τους και να επιστρέψουν όσοι έχουν φύγει;», είπε η κ. Γεννηματά.

Επίσης, η κ. Γεννηματά σχολίασε επικριτικά τον Αλέξη Τσίπρα ότι εμφανίστηκε αμετανόητος και προκλητικός στη ΔΕΘ, συμπληρώνοντας ότι «πάγια πολιτική του είναι να μοιράζει φτώχεια και ψίχουλα στους πολίτες, ώστε να τους δημιουργεί την εντύπωση ότι τον χρειάζονται».



This page might use cookies if your analytics vendor requires them.