ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

European Super League: "Δεν επιδιώκουμε να αντικαταστήσουμε το Champions ή το Europa League"

MakThes Team19 Απριλίου 2021

Οι 12 ιδρυτικοί σύλλογοι της European Super League κάλεσαν την UEFA και τη FIFA να αρχίσουν συνομιλίες για τη νέα διοργάνωση, αποστέλλοντας σχετική επιστολή  προς τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, και τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν.

"Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε μια επείγουσα συζήτηση μαζί μας σχετικά με τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί καλύτερα στο οικοσύστημα του ποδοσφαίρου" και διευκρίνισαν ότι:

"Δεν επιδιώκουμε να αντικαταστήσουμε το Champions League ή το Europa League, αλλά να ανταγωνιστούμε και να υπάρχουμε παράλληλα με αυτά τα τουρνουά. Ζητούμε επίσης τη συνεργασία και την υποστήριξή σας για το πώς μπορεί να ενταχθεί η διοργάνωση αυτή στο οικοσύστημα του ποδοσφαίρου και να συνεργαστούμε για την επίτευξη αυτού του στόχου» ανέφεραν χαρακτηριστικά στην επιστολή που έστειλαν σε UEFA και FIFA".

Την ίδια ώρα, η Πόρτο, που είχε αναφερθεί ως ένας από τους συλλόγους που θα μπορούσαν να προστεθούν στον "σκληρό πυρήνα" των 12 ομάδων, απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο δια στόματος του Ζόρζε Νούνο Πίντο ντα Κόστα. Ο πρόεδρος του πορτογαλικού συλλόγου, με επίσημη δήλωσή του, ξεκαθαρίζει ότι η ομάδα του θα παραμείνει πιστή στην UEFA και το Champions League, ενώ εκφράζει τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσον το δημιούργημα της Super League θα πάρει τελικά "σάρκα και οστά".

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.