ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επιχορηγήσεις ύψους 1.336.116 ευρώ για δράσεις σύγχρονου πολιτισμού

MakThes Team02 Ιουνίου 2020

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε σήμερα επιχορηγήσεις ύψους 1.336.116 ευρώ για νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με κοινωφελείς ή πολιτιστικούς σκοπούς στηρίζοντας και ενθαρρύνοντας με αυτό τον τρόπο δράσεις του σύγχρονου πολιτισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κατά τη διάρκεια του 2020. Οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος της 16ης Ιανουαρίου δεν απευθύνονταν σε εποπτευόμενους και τακτικώς επιχορηγούμενους από το ΥΠΠΟΑ φορείς και δεν αφορούσαν αιτήματα επιχορήγησης για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών και υποδομών.

Αναλυτικότερα, οι δράσεις εικαστικών τεχνών, αρχιτεκτονικής, φωτογραφίας, σχεδίου και μουσείων σύγχρονου πολιτισμού λαμβάνουν 361.445 ευρώ, οι δράσεις στον τομέα του κινηματογράφου και των οπτικοακουστικών μέσων 470.000 ευρώ και οι πολιτιστικές δράσεις και τα προγράμματα που προωθούν τις διεθνείς συνέργειες και την εξωστρέφεια του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα 217.000,00 ευρώ.

Αναφορικά με τις πολιτιστικές δράσεις και τα προγράμματα για την προαγωγή της καθολικής προσβασιμότητας των ΑμεΑ στον πολιτισμό δίνεται συνολικό ποσό επιχορηγήσεων ύψους 228.171 ευρώ ενώ οι φιλαρμονικές λαμβάνουν το ποσό των 59.500 ευρώ.

Παράλληλα πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιούργησε η υγειονομική κρίση, τα αρχικά χρονοδιαγράμματα πολλών δράσεων δεν καθίσταται δυνατόν να τηρηθούν. Οι υποστηριζόμενοι από το ΥΠΠΟΑ φορείς θα πρέπει να υποβάλλουν, όπου χρειάζεται, επικαιροποιημένα στοιχεία με το χρόνο και το χώρο διεξαγωγής της δράσης σε ό,τι αφορά την πρότασή τους.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.