ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ COVID-19 85η ΔΕθ

Έληξε η πορεία των αντιεμβολιαστών που είχε σοβαρά επεισόδια

Βιολέτα Φωτιάδη11 Σεπτεμβρίου 2021

Έληξε πριν λίγο η πορεία των αντιεμβολιαστών στη διάρκεια της οποίας σημειώθηκα μεγάλης κλίμακας επεισόδια. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπουκάλια και η αστυνομία απάντησε με χημικά. Έτσι το αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε στα βίντεο που ακολουθούν...

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την κινητοποίηση με ελληνικές σημαίες και συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και της ορθοδοξίας ξεκίνησε η συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών στον Λευκό Πύργο.

Εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν στην καρδιά της πόλης και διαδηλώνουν κατά του εμβολίου και της υποχρεωτικότητας. Με ομιλίες και συνθήματα ενάντια στην πολιτική ηγεσία της χώρας, οι διοργανωτές προσκαλούν τους περαστικούς να συνταχθούν μαζι τους.

Οι αντιεμβολιαστες φτάνοντας στη συμβολή των οδών 30ης Οκτωβρίου και 3ης Σεπτεμβρίου όπου είχε στηθεί οδόφραγμα από την αστυνομία επιτέθηκαν φραστικά στους αστυνομικούς κρατώντας  σταυρούς και ελληνικές σημαίες.

«Ελευθερία ή θάνατος», «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας»και «πάρτε το εμβόλιο και φύγετε από εδώ» είναι μερικά μόνο από τα συνθήματα που φωνάζουν οι χιλιάδες πλέον αντιεμβολιαστές διαδηλωτές με ορισμένους από αυτούς να ισχυρίζονται ότι είναι υγειονομικοί που τέθηκαν σε αναστολή επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν.

Με τη χρήση της αύρας η αστυνομία κατάφερε να αποθησει τους αντιεμβολιαστές οι συγκεντρώθηκαν στη νέα παραλία στο ύψος του δημαρχείου. Η φωτιά που ξέσπασε σε παρτέρι στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο από την πυροσβεστική. Στη διάρκεια των επεισοδίων οι διαδηλωτες εκτόξευσαν πέτρες και μολότοφ προς τους αστυνομικούς.



This page might use cookies if your analytics vendor requires them.