ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δρ. Τσαβλής: Επιχειρηματίας που παίρνει ανάθεση στον δήμο Θεσσαλονίκης, κάνει δώρο λιμουζίνα στον Κ. Ζέρβα

Δημήτρης Λαζόπουλος07 Ιουνίου 2021

Στην αποκάλυψη πως επιχειρηματίας που εμπλέκεται με τον δήμο Θεσσαλονίκης σε έργο με απευθείας ανάθεση έχει καταθέσει πρόταση για δωρεά μίας λιμουζίνας στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, προχώρησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Δρόσος Τσαβλής, στην εξελισσόμενη τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

«Βόμβα» για λιμουζίνα-δώρο από επιχειρηματία στον Κ. Ζέρβα

Ο Δρ. Τσαβλής παρατήρησε ότι στην οικονομική επιτροπή θα συζητηθεί ως θέμα η δωρεά μίας λιμουζίνας 2.000 κυβικών, αξίας 38.000 ευρώ, από «κάποιον καλό φίλο του δημάρχου, τον κ. Καούση που νομίζω ότι παίρνει με απευθείας ανάθεση πολλών μα πολλών χιλιάδων ευρώ τη συντήρηση των απορριμματοφόρων».

Μάλιστα ο κ. Τσαβλής σημείωσε ότι «μάλλον για αυτό ήρθε και η εισήγηση από την αντιδημαρχία καθαριότητας», ενώ πρόσθεσε πως «η λιμουζίνα λένε προορίζεται για τον δήμαρχο. Έχετε ανάγκη τη λιμουζίνα αυτούς τους δύσκολους καιρούς κ. δήμαρχε;». Αντιθέτως, ο κ. Τσαβλής πρότεινε στον κ. Ζέρβα να ζητήσει από τον επιχειρηματία «αν θέλει να κάνει ένα δώρο στον δήμο Θεσσαλονίκης, αυτό να είναι ένα, ή δύο μικρά λεωφορεία για να πηγαίνουν τα παιδάκια των κατοίκων της Β΄ Κοινότητας σε άλλους παιδικούς σταθμούς της πόλης, αφού η διοίκηση αποφάσισε να κλείσει τον 5ο παιδικό σταθμό της Ξηροκρήνης».

«Απευθείας αναθέσεις, διαγωνισμοί 2,5 και 3,0 εκατομμυρίων δεν γίνονται ποτέ απευθείας, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Οι ανάδοχοι δεν είναι ο κ. Καούσης μόνο σε ένα διαγωνισμό επισκευών. Είναι και άλλες τρεις εταιρείες σε διάφορες κατηγορίες, οι οποίοι παρεμπιπτόντως είναι οι ίδιοι εδώ και κάποια χρόνια. Δεν τους έβαλε ούτε ο Ζεϊμπέκης, ούτε ο Ζέρβας στον διαγωνισμό», είπε αργότερα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νίκος Ζεϊμπέκης, απαντώντας στον κ. Τσαβλή.

Καταγγελίες για πλημμελή εφαρμογή του πρωτοκόλλου της πανδημίας στον δήμο Θεσσαλονίκης

Καταγγελίες για τη μη τήρηση των εγκυκλίων που προβλέπονται για τη διαχείριση της πανδημίας και της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων κορονοϊού στον δήμο Θεσσαλονίκης κατέθεσε στην τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Δρόσος Τσαβλής, υποστηρίζοντας πως «έχετε αποτύχει πλήρως στη διαχείριση της πανδημίας και αυτό βγαίνει προς τα έξω».

Όπως υποστήριξε ο κ. Τσαβλής, «υπάλληλοι διαγιγνώσκονται θετικοί με μοριακό τεστ και μπαίνουν σε καραντίνα μόνο αυτοί και όχι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους και βρίσκονταν στον ίδιο χώρο. Αυτό που το είδατε γραμμένο κύριε συντονιστά και κύριοι της διοίκησης;»

Εν συνεχεία ο κ. Τσαβλής δήλωσε ότι η διοίκηση του Κ. Ζέρβα αποκρύπτει από τη γιατρό εργασίας «τα συμβάντα στο λιμάνι» την προηγούμενη εβδομάδα.

«Πότε επιτέλους θα σκύψετε με ενδιαφέρον επάνω στους εργαζόμενους που έχουν αφήσει στα χέρια σας την τύχη της υγείας τους μέσα στην πανδημία; Αν δεν μπορείτε να τα καταφέρετε να μας το πείτε. Αν δεν ξέρετε, ή αν βαριέστε, ή αν σας φαίνεται επουσιώδες να ασχοληθείτε με τα θέματα υγείας και τη μεταδοτικότητα στον δήμο, πείτε το και αυτό», είπε στη συνέχεια χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Επιπλέον, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών για την προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας για τους εργαζόμενους, ενώ κατήγγειλε το γεγονός ότι δεν έχει συσταθεί ακόμα η επιτροπή που θα αξιολογούσε τις ανάγκες των ΜΑΠ.

Στη συνέχεια, ο συντονιστής της διοίκησης του δήμου για τη διαχείριση της πανδημίας, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χαράλαμπος Αηδονόπουλος, απάντησε στον κ. Τσαβλή, υποστηρίζοντας ότι και στα κρούσματα στο λιμάνι και γενικώς, ο δήμος εφαρμόζει όσα ορίζουν τα πρωτόκολλα και δεν κρύβει περιστατικά.

    This page might use cookies if your analytics vendor requires them.