ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δολοφονία Άλκη: Έξι μήνες με αναστολή στον «Ντίνο» για τον σουγιά που βρέθηκε στο αμάξι του

Αργύρης Ηλιάδης24 Φεβρουαρίου 2022

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου έκατσε πριν από λίγη ώρα ο 22χρονος Έλληνας, γνωστός ως «Ντίνος», για την υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπανού τα ξημερώματα της πρώτης Φεβρουαρίου στην περιοχής της Χαριλάου. Η δίκη αφορά το δεύτερο αδίκημα για το οποίο κατηγορείται, καθώς όταν παραδόθηκε αυτοβούλως στην αστυνομία βρέθηκε στο αμάξι του ένας σουγιάς. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο αποφάσισε ποινή έξι μηνών με αναστολή και το χρηματικό πρόστιμο 1.200 ευρώ.

Ο σουγιάς συνολικού μήκους 12εκ., με λάμα 5εκ., βρέθηκε σε αναδιπλούμενη θήκη, εκεί όπου συνηθίζεται να αποθηκεύουν γυαλιά ηλίου. Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι το μαχαίρι του ανήκει και υποστήριξε ότι το χρησιμοποιούσε όταν πήγαινε για camping ή ψαροντούφεκο. «Εργαλείο επιβίωσης - εργαλείο ανάγκης» χαρακτήρισε το μαχαίρι ο δικηγόρος του, όταν ο 22χρονος βουτούσε για να ψαρέψει.

Ως πειστήριο ο συνήγορος υπεράσπισης προσκόμισε φωτογραφίες όπου απεικονίζεται ο «Ντίνος» να ψαρεύει, αλλά και φωτογραφίες από κατάστημα αλιευτικών ειδών όπου πωλούνται τέτοιου είδους μαχαίρια. Επί του θέματος κατέθεσε και ένας φίλος του κατηγορουμένου με τον οποίο πήγαιναν για ψάρεμα μαζί και φέρεται να του είχε πάρει δώρο το συγκεκριμένο μαχαίρι.

«Τα τελευταία τρία χρόνια κάνω ψαροντούφεκο. Είναι σπορ για όλο τον χρόνο. Ακόμα και τον χειμώνα ψαρεύω χταπόδια», ανέφερε ο κατηγορούμενος. «Το μαχαίρι το χρησιμοποιούσα για να αφαιρέσω τα λέπια από τα ψάρια», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση της Προέδρου σχετικά με το γιατί αποθήκευσε το μαχαίρι στην θήκη και όχι μέσα στην τσάντα με τον υπόλοιπο εξοπλισμό, ο πατέρας του συλληφθέντα απάντησε, «επειδή είναι μικρό. Δεν μπορεί να βλάψει κανέναν με αυτό. Το χρησιμοποιούσε στην καθημερινότητα του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο συλληφθείς έχει κριθεί εδώ και μια εβδομάδα προσωρινά κρατούμενος, με σύμφωνη γνώμη της 7ης τακτικής ανακρίτριας και της εισαγγελέα, για την φονική ενέδρα κατά του Άλκη και τον τραυματισμό δυο φίλων του.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.