ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Διπλό τίτλου του ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (videos)

Νίκος Παππάς21 Οκτωβρίου 2018

Ούτε ο Άρης κατάφερε να σταθεί εμπόδιο στην ξέφρενη πορεία τίτλου του ΠΑΟΚ. Στο τρομερό ντέρμπι του «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Δικέφαλος βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, αλλά με πρωταγωνιστές τους Πρίγιοβιτς και Πασχαλάκη πήρε το ματς με 2-1 πανηγυρίζοντας την 7η νίκη του σε ισάριθμες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας.

Ο Άρης, από την άλλη, πλήρωσε τις φάσεις των δύο πέναλτι, του εύστοχου του ΠΑΟΚ και του άστοχου δικού του, με αποτέλεσμα η ήττα να αποτελέσει ένα πισωγύρισμα για τους κίτρινους.

Τα δεδομένα του παιχνιδιού άλλαξαν μόλις στο 2’, όταν από το βολέ του Κουέστα, η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Μπρούνο Γκάμα, που βρήκε τον Ματέο Γκαρσία κι αυτός με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ.

Το γρήγορο γκολ ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά του ΠΑΟΚ, που όμως έδειχνε ευάλωτος στις αντεπιθέσεις των γηπεδούχων. Δύο φορές ο Ντιγκινί δεν βρήκε στόχο, ενώ κομβικός για την εξέλιξη του αγώνα ήταν ο τραυματισμός του Βέλεθ στο 23’. Ο Ισπανός στόπερ είναι πολύ σημαντικός και για την ανάπτυξη του παιχνιδιού και η απουσία του ανάγκασε τον Άρη σε πολλά λάθη στο δικό του μισό του γηπέδου. Σε ένα από αυτά, στο 27’, ο Κουέστα υποχρεώθηκε σε διπλή επέμβαση στο σουτ του Πρίγιοβιτς και το πλασέ του Πέλκα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που κατάφερε καλύτερα να χαλάσει το παιχνίδι του αντιπάλου του, όμως η ισοφάριση ήλθε σε ανύποπτο χρόνο, με τον Τζανακάκη να υποπίπτει σε χέρι-πέναλτι στο 35’ και τον Πρίγιοβιτς να εκτελεί εύστοχα την εσχάτη των ποινών ένα λεπτό αργότερα.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του δεύτερου μέρους ήταν για τον Άρη, καθώς στο 49’ ο Πασχαλάκης απέκρουσε με τα πόδια το βολέ του Ντιγκινί. Ο ρυθμός του αγώνα άνοιξε, δεν άλλαξε όμως και η τακτική φυσιογνωμία των δύο ομάδων. Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ο Άρης προσπαθούσε να «χτυπήσει» στην κόντρα και έδειχνε ευάλωτος σε λάθη. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Πάκο Ερέρα έριξε στη μάχη τον Ματίγια αντί του Μπάσα στο 54’, ενώ από το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Ουάρντα είχε αντικαταστήσει τον Λέο Ζαμπά, που αισθανόταν ενοχλήσεις.

Η τοποθέτηση του Ματίγια ως του παίκτη που υποδεχόταν τη μπάλα από τον Κουέστα προσέδωσε λίγη περισσότερη ασφάλεια στο παιχνίδι του Άρη, που στο 65’ κέρδισε ένα αυστηρό πέναλτι σε ανατροπή του Μπρούνο Γκάμα από τον Ουάρντα. Όμως, ο Πασχαλάκης νίκησε με τα πόδια τον Γιουνές και στο 69’ ο Ουάρντα με σουτ έστειλε τη μπάλα χιλιοστά εκτός εστίας.

Στο 75’ ο Λέο Μάτος δεν βρήκε στόχο με κεφαλιά, όμως στο 84’ ο Πρίγιοβιτς εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Ελ Καντουρί και με πλασέ διαμόρφωσε το 1-2. Το αξιοσημείωτο είναι πως ο Λουτσέσκου είχε αποφασίσει να τον αντικαταστήσει, ο Καρέλης ήταν έτοιμος, όμως το ματς δεν διεκόπη, για να βγει ο Σέρβος, που πρόλαβε να σκοράρει.

Ο Ιταλός διαιτητής Ντανιέλε Ντοβέρι έδειξε κίτρινη κάρτα στους Βαλεριάνο, Μπάσα, Σιώπη, Πρίγιοβιτς, Κάνιας, Ουάρντα, Βέρνμπλουμ, Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Βαλεριάνος, Τζανακάκης, Βέλεθ (24’ Ούγκο Σόουζα), Μαβράι, Σιώπης, Γκαρσία, Μπάσα (54’ Ματίγια), Ντιγκινί, Μπρούνο Γκάμα, Γιουνές (71’ Ναζλίδης).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λέο Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Πέλκας (62’ Ελ Καντουρί), Λέο Ζαμπά (46’ Ουάρντα), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς (85' Καρέλης).

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.