ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δήμος Θεσσαλονίκης: Καθαρό προβάδισμα στον Νίκο Ταχιάο δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις

MakThes Team10 Φεβρουαρίου 2019

Ξεκάθαρο προβάδισμα για το δήμο Θεσσαλονίκης δίνουν στον υποψήφιος της ΝΔ Νίκο Ταχιάο δύο νέες δημοσκοπήσεις, επιβεβαιώνοντας την τάση που κατέγραψε η «Μακεδονία της Κυριακής» στη δική της δημοσκόπηση που δημοσίευσε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ωστόσο στην έρευνα της Marc για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η διαφορά του με την δεύτερη Κατερίνα Νοτοπούλου ξεπερνά τις 10 μονάδες, ενώ σε αυτή της Alco για λογαριασμό του «Newsit» ο υποψήφιος της ΝΔ προηγείται του δεύτερου Γιώργου Ορφανού με λιγότερο από τέσσερις μονάδες, ενώ η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει την τρίτη θέση με ποσοστό 9,5%.

Να σημειωθεί ότι και στις δύο δημοσκοπήσεις το ποσοστό των καταγράφεται ποσοστό αναποφάσιστων που φτάνει το 30%.

Αναλυτικά :

Στη δημοσκόπηση του Πρώτου Θέματος ο Νίκος Ταχιάος, προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 21,6%, με την Κατερίνα Νοτοπούλου να ακολουθεί με 11%.

Ο Σπύρος Βούγιας υποψήφιος με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ καταλαμβάνει την τρίτη θέση, με ποσοστό 8,8%, ενώ ο «αντάρτης» της ΝΔ, πρώην υπουργός και βουλευτής , Γιώργος Ορφανός βρίσκεται στην τέταρτη θέση με ποσοστό 8,1%.

Ακολουθούν ο πρώην περιφερειάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης 6% και ο πρώην αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας με 5,5%.

Στη δημοσκόπηση καταγράφουν τις δυνάμεις ο υποψήφιος του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος  με ποσοστό 2,7%, ο προερχόμενος από το ΚΙΝΑΛ Πέτρος Λεκκάκης με 2,3%, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Χάρης Αηδονόπουλος με 2,1%, ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Κυριζίδης με 1,6% και ο πρώην ευρωβουλευτής των Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος με 1,6%.

Στη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του «Newsit» προηγείται ο Νίκος Ταχιάος με 14%, ωστόσο δεύτερο εμφανίζεται ο Γιώργος Ορφανός με ποσοστό 10,1%, διαφορά δηλαδή μικρότερη των τεσσάρων μονάδων.

Και η σειρά που ακολουθεί είναι διαφορετικά από αυτά που δίνει η δημοσκόπηση της Marc καθώς τέταρτος με ποσοστό 7,8% είναι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με ελάχιστη διαφορά από τον πέμπτο Σπύρο Βούγια που καταγράφει ποσοστό 7,7%.

Ακολουθούν οι Κωνσταντίνος Ζέρβας με 3,5%, Σωτήρης Ζαριανόπουλος με 3,1%, Γιάννης Κουριαννίδης με 2,4%, Χάρης Αηδονόπουλος με 1,8%, Γιάννης Νασιούλας με 1,4%, Βασίλης Μωυσίδης και Μιχάλης Τρεμόπουλος με 1%.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.