ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δήμος Νάουσας: Συναυλία με την μπάντα χάλκινων «Βojan Ristić Brass Band»

MakThes Team19 Φεβρουαρίου 2020

Η πόλη της Νάουσας την περίοδο αυτή έχει την τιμητική της. Οι γενίτσαροι κι οι μπούλες κι όλα όσα γίνονται στην πόλη την περίοδο της Αποκριάς συγκεντρώνουν όλους όσοι θέλουν να περάσουν με έναν ξεχωριστό και συνάμα αξέχαστο τρόπο τις μέρες του γλεντιού. Για φέτος η Νάουσα βάζει τον πήχη ψηλά και το προηγούμενο σαββατοκύριακο καθώς πέραν όλων των άλλων εκδηλώσεων έχει προγραμματίσει για το Σάββατο το βράδυ μια συναυλία με τη βραβευμένη μπάντα χάλκινων «Βojan Ristić Brass Band». 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Νάουσα-Αποκριά 2020» το μουσικό σύνολο «Βojan Ristić Brass Band», τα χάλκινα των Βαλκανίων, θα βρίσκονται στις 21:00 στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Πρόκειται για μια αυθεντική μπάντα πνευστών από τα Βαλκάνια που θα μεταβεί στη Νάουσα για μία και μόνη συναυλία. 

Αναφέρεται ότι η μπάντα ιδρύθηκε το 2004 από τον Bojan Ristić και μεταφέρει, μέσα από τις επιτυχημένες εμφανίσεις της σε πολλές χώρες, τη μεγάλη μουσική παράδοση των ήχων και των ρυθμών των Ρομά της κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Έχει στο ενεργητικό της πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης) και στην Ευρώπη μπροστά σε χιλιάδες θεατές. Επίσης, έχει πέντε επιτυχημένες δισκογραφικές παρουσίες, ενώ έχει διακριθεί δύο φορές σε διαφορετικές κατηγορίες και έχει κερδίσει επανειλημμένα το βραβείο καλύτερης ορχήστρας του Φεστιβάλ για Μπάντες Χάλκινων Πνευστών της Γκούτσα στη Σερβία, μίας από τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές διοργανώσεις για χάλκινα στην Ευρώπη.

Μια γεμάτη ενέργεια μίξη των παραδοσιακών chockers και των βαλκανικών ρυθμών, με γοητευτικές επιρροές από σουίνγκ και φανκ, λάτιν και τζαζ, έτσι όπως τη γνωρίσαμε κάποτε στις μουσικές του Γκόραν Μπρέγκοβιτς και τις ταινίες του Κουστουρίτσα.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.