ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δημήτρης Ζερβουδάκης: Η τέχνη στην υπηρεσία του Ηρακλή

Ελένη Τσαλκατίδου24 Νοεμβρίου 2019

Πόσο δυνατή είναι η σύζευξη του αθλητισμού με τον πολιτισμό; Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης είναι ο κατάλληλος για να δώσει την απάντηση. Ο Θεσσαλονικιός τραγουδοποιός συστρατεύτηκε με τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει φέτος τις τύχες της ομάδας πόλο του Ηρακλή και μιλάει στη «Θ» για τη σχέση του με τον σύλλογο, αυτήν του την πρωτοβουλία, αλλά και για τις σκέψεις δράσης του. Με τακτ, όπως είπε, ώστε να μην αδικηθούν οι άνθρωποι που παλεύουν καθημερινά για το τμήμα πόλο.

«Ο Ηρακλής υπάρχει στη ζωή του κάθε Θεσσαλονικιού και ας μην είναι φίλαθλος της ομάδας. Είναι ταυτόσημος με τη Θεσσαλονίκη. Για μένα ήταν στοιχείο της γειτονιάς μου, ενώ η πιο δυνατή ανάμνηση που έχω από τον Ηρακλή, ήταν πως όταν ο γυμνασιάρχης ήθελε να μάς πάει εκδρομή, μάς πήγαινε και παρακολουθούσαμε προπόνηση του Ηρακλή», τονίζει σχετικά με τη σχέση του με την ομάδα, ενώ δηλώνει και θαυμαστής του Χατζηπαναγή: «Αν και δεν τον γνωρίζω προσωπικά, μού είναι ιδιαίτερα συμπαθής και είμαι μεγάλος φαν του».

Η ζωή τα έφερε έτσι και πριν από λίγο καιρό ο γιος του Δημήτρη Ζερβουδάκη πήγε στις ακαδημίες πόλο του κυανόλευκου συλλόγου μετά από παρότρυνση ενός φίλου του.

«Ήρθα σε επαφή τότε με το τμήμα πόλο του Ηρακλή μέσω του γιου μου και αντιλαμβανόμενος κάποια στιγμή ότι υπάρχουν προβλήματα, αποφάσισα να βοηθήσω και εγώ με τον δικό μου τρόπο. Είναι μια νέα προσπάθεια που χρειάζεται στήριξη. Ονειρευόμαστε, λοιπόν, να κάνουμε διάφορες εκδηλώσεις, αρχής γενομένης από μία που ετοιμάζουμε στο Ιβανώφειο, και η οποία θέλουμε να αποτελέσει γεγονός για την κοινωνία της Θεσσαλονίκης», λέει.

Ερωτηθείς για το αν μπορεί να υπάρξει «πάντρεμα» του αθλητισμού με τον πολιτισμό, απαντάει: «Σαφώς συνδυάζονται αυτά τα δύο. Από ό,τι έχω δει τον λίγο καιρό που είμαι κοντά στην ομάδα, μπορώ να πω με σιγουριά ότι όλα τα τμήματα του Ηρακλή προβάλλουν το ‘ευ αγωνίζεσθαι’. Εγώ νιώθω πλέον σαν οικογένεια τον Ηρακλή και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να βοηθηθεί συνολικά ο σύλλογος».

* Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Θεσσαλονίκη" στις 21 Νοεμβρίου

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.