ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διέκοψαν το δελτίο ειδήσεων στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ 3 για τον Κουφοντίνα (Βίντεο - Φωτ.)

Στέλιος Παζαρλής16 Μαΐου 2019

Μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου διέκοψαν σήμερα δελτίο ειδήσεων στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 θέλοντας με τον τρόπο αυτό να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, όπως ανέφεραν, στο φυλακισμένο μέλος της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα. Οι αντεξουσιαστές πέταξαν τρικάκια και διάβασαν ένα κείμενο με το οποίο τάσσονται αλληλέγγυοι στον αγώνα του.

Υπενθυμίζεται πως από τις 2 Μαΐου ο καταδικασμένος σε έντεκα φορές ισόβια της 17 Νοέμβρη κάνει απεργία πείνας ζητώντας να του χορηγηθεί η έβδομη κατά σειρά άδεια εξόδου από τις φυλακές του Βόλου στις οποίες κρατείται πλέον.  

Τα άτομα αυτά διάβασαν στον αέρα την υπόθεση Κουφοντίνα, δηλαδή ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου δεν χορήγησε την έβδομη τακτική άδεια στον πολυισοβίτη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Επίσης, ανέφεραν πως ο καταδικασμένος για εγκλήματα και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση έλαβε κάποιες άδειες έπειτα από οκτώ χρόνια, αρχής γενομένης από το καλοκαίρι του 2018 κι αφού έκανε απεργία πείνας. 

Τέλος, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον Κουφοντίνα και ανακοίνωσαν την προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα στις 19:00 συγκέντρωσή τους στην Καμάρα και την πορεία που θα ακολουθήσει στους δρόμους της πόλης. 

Στην Καμάρα συγκεντρώθηκαν από τις 19:00 το απόγευμα μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου για στήριξη στον απεργό πείνας Κουφοντίνα. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Η πορεία 

Τριακόσια τουλάχιστον άτομα πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της πόλης. Ξεκίνησαν από την Καμάρα, κατόπιν από την οδό Εγνατία κατέβηκαν από τη διασταύρωσή της με την οδό Εθνικής Αμύνης με μέτωπο προς τα δυτικά.

Η πορεία συνάντησε την κλειστή Εθνικής Αμύνης στο ύψος της Τσιμισκή. Υπενθυμίζεται πως αυτή την ώρα στο Κινηματοθέατρο Αλέξανδρος εξελίσσεται εκδήλωση με ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η αστυνομία έχει στήσει φραγμό με κλούβες και με διμοιρίες στο ύψος της Τράπεζας Πειραιώς (Εθ. Αμύνης με Μητροπόλεως)

Οι διαδηλωτές πέταξαν τρικάκια σε όλη τη διάρκεια της πορείας τους. Επίσης, φώναζαν συνθήματα όπως: "Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά" και  "Ελλάς Ελλήνων αστυνομικών ρουφιάνων δολοφόνων και βασανιστών". 

Υπολογίζεται πως ακολουθούν την πορεία τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ. 

Η πορεία κινείται στην οδό Τσιμισκή με μέτωπο προς τα δυτικά. Οι αστυνομικοί της Τροχαίας έκλειναν διαδοχικά την κυκλοφορία από τα σημεία διέλευσης της πορείας. 


Πλέον, η πορεία των αντεξουσιαστών ανέβηκε την οδό Βενιζέλου.  


H Πορεία κινήθηκε στην οδό Αγίου Δημητρίου με μέτωπο προς τα ανατολικά. 

Έστριψε δεξιά στην Αριστοτέλους.


Η πορεία κατέληξε στη Ρωμαϊκή Αγορά. 

Επεισόδια πάντως ξέσπασαν πριν λίγο όταν οι αντεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ σε διμοιρία που παρέμεινε στο χώρο στην Αγίου Δημητρίου.

Οι αναρχικοί με ορμητήριο τα στέκια τους έξω από τη ρωμαϊκή αγορά επιτέθηκαν σε διμοιρίες των ματ που βρίσκονταν στην περιοχή.

Οι αντιεξουσιαστές πετούν μολότοφ οι αστυνομικοί απαντούν με ρίψη χημικών και βόμβες κρότου λάμψης

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.