ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διαφαίνεται «φως» στο υπόγειο πάρκινγκ του δημαρχείου Θεσσαλονίκης

Δημήτρης Λαζόπουλος15 Σεπτεμβρίου 2021

Προς επίλυση οδεύει το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον ιδιώτη ο οποίος εκμεταλλεύεται τον υπόγειο χώρο στάθμευσης στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης, καθώς παρότι έχει λήξει η σύμβαση παραχώρησης του χώρου, από το καλοκαίρι του 2020, ο ιδιώτης αρνείται να αποχωρήσει.

Ο γ.γ. του δήμου, Ευθύμης Φωτόπουλος, διαβεβαιώνει μέσω του makthes.gr ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για κανέναν», καθώς μέχρι να ολοκληρωθεί η διοικητική αποβολή, οι μόνιμοι χρήστες του χώρου στάθμευσης, όπως οι εργαζόμενοι, αλλά και όσοι δημότες το επιλέγουν στο πλαίσιο των μετακινήσεών τους, μπορούν να το χρησιμοποιούν κανονικά, με τις υφιστάμενες τιμές και συμφωνίες.

«Μπήκαμε στη διαδικασία της διοικητική αποβολής. Θα τελειώσει αυτό τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, μπαίνουμε στην τελική ευθεία, υπάρχει ανάδοχος», εξηγεί ο κ. Φωτόπουλος.

«Από τη στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί η παράδοση στην επιτροπή παραλαβής, είναι ανοιχτός ο σταθμός», εξηγεί στο makthes.gr ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Κούπκας

Μάλιστα ο νυν ιδιώτης «θα έπρεπε να φροντίσει να μη συνάπτει μακροχρόνια συμβόλαια με πολίτες», από την ώρα που έληξε η σύμβαση παραχώρησης, τονίζει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και διαβεβαιώνει ότι όλο αυτό το διάστημα κατά το οποίο ο ιδιώτης καρπώνεται έσοδα, παρότι εκτός σύμβασης, ο δήμος δεν θα χάσει ό,τι δικαιούται, καθώς υπάρχει η αποζημίωση χρήσης, όπως ακριβώς συμβαίνει με ένα ακίνητο στο οποίο ο ενοικιαστής παραμένει σε αυτό και μετά τη λήξη του συμφωνητικού μίσθωσης. 

Όπως λέει δηκτικά ο κ. Κούπκας, η παράδοση του χώρου στάθμευσης στον νέο ανάδοχο δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, καθώς η προηγούμενη εταιρεία προβάλλει κάθε φορά διάφορες αιτιάσεις.

Αναφορικά με τις «αναταράξεις» κατά τις διεργασίες ανάδειξης νέου αναδόχου για το πάρκινγκ, ο κ. Κούπκας επισημαίνει ότι ο τελευταίος διαγωνισμός ήταν ο τρίτος, αφού είχαν προηγηθεί άλλοι δύο, αλλά κηρύχθηκαν άγονοι.

«Με τον ανάδοχο υπογράψαμε τον Αύγουστο και έκτοτε περιμένει να του παραδοθεί το πάρκινγκ», ενημερώνει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Να σημειωθεί ότι με βάση την τελική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής η οποία ελήφθη στις 30 Ιουνίου του 2021, η επιτροπή «Κατακυρώνει το αποτέλεσμα της φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας που διενεργήθηκε στις 08-06-2021 για τη σύναψη σύμβασης έξι (6) ετών, μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της εταιρίας «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε» με διακριτικό τίτλο «PARKING OTTO E.E». Το μίσθωμα ανέρχεται στο ποσό των (εκατόν ενενήντα δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ) 192.500,00 € ετησίως». 

Υπενθυμίζεται ότι με βάση χθεσινή σχετική ανακοίνωση του δήμου, «οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στο τηλ. 2313 317.930 (από τις 7.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ)», προκειμένου να τους δίδονται διευκρινίσεις για τη χρήση του υπόγειου χώρου στάθμευσης στο δημαρχιακό μέγαρο.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.