ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο δεσμεύεται η Θ. Φωτίου

MakThes Team18 Νοεμβρίου 2018

Την άποψη ότι η επιθυμία των Ελλήνων πολιτών να σπουδάσουν τα παιδιά τους συνδέεται, παραδοσιακά, με τον δωρεάν χαρακτήρα της δημόσιας Παιδείας, διατύπωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, με φόντο το αίτημα της Ν.Δ. για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης.

Εξαιτίας αυτής της παραδοσιακής σχέσης "έχουμε τα υψηλότερα ποσοστά πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη", υπογράμμισε η κα. Φωτίου μιλώντας σήμερα, 18/11, στην ΕΡΤ.

Η ίδια κατηγόρησε τη ΝΔ ότι "η μόνη μεγάλη μεταβολή" που θέλει να επιφέρει εν μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης, είναι η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και χαρακτήρισε εξαιρετικά εκπαιδευμένα τα παιδιά που φοιτούν στα ελληνικά πανεπιστήμια. Μάλιστα "τα περί ελληνικών πανεπιστημίων ότι δεν είναι καλά, δεν είναι εφάμιλλα του εξωτερικού εγώ τα ακούω βερεσέ, ακριβώς γιατί οι απόφοιτοί μας τους παίρνουνε πρώτους σε όλα τα διδακτορικά, μεταπτυχιακά. Σχολές των μεγαλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου", διατράνωσε ακολούθως η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ερωτηθείσα για τα επεισόδια που έλαβαν χώρο εντός και πέριξ των πανεπιστημίων ανήμερα της 45ης επετείου του Πολυτεχνείου, καθώς και για τη διακίνηση ναρκωτικών εντός των ιδρυμάτων, η κα. Φωτίου υποστήριξε ότι "δεν είναι το άσυλο άβατο. Ο εισαγγελέας, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να διατάξει την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων εις το Πολυτεχνείο, εφόσον γίνονται αξιόποινες πράξεις. Δεν είναι θέμα τα ναρκωτικά ότι προστατεύονται από το άσυλο. Δεν προστατεύονται. Υπάρχει στη σημερινή νομοθεσία".

Η ίδια χαρακτήρισε μάλιστα "παράδοξο" την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, το οποίο θα αναγκάσει τον πολίτη να πληρώνει για "να σπουδάσει το παιδί του" και προανήγγειλε τη δημοσιοποίηση στοιχείων στη Βουλή τα οποία θα αποδεικνύουν ότι "σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο όσα παραδείγματα έχουμε τέτοια είναι θνησιγενή. Τα μόνα μη θνησιγενή, τα οποία κατά 60% τα χρηματοδοτεί το κράτος, είναι τα αμερικάνικα πανεπιστήμια. Εντός του ευρωπαϊκού χώρου τα παραδείγματα αυτοτελών ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι θνησιγενή".

Εξάλλου, η κα. Φωτίου δήλωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται τη δυνατότητα να μην εφαρμόσει τις περικοπές στις συντάξεις χηρείας και ακολούθως δεσμεύθηκε ότι δεν θα τεθεί σε ισχύ η ψηφισμένη μείωση του αφορολόγητου από το 2020. "Και αυτό θα το τακτοποιήσουμε" είπε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και επιτέθηκε στη ΝΔ τονίζοντας ότι η ρητορική της περί τέταρτου μνημονίου "θα καταρρεύσει και θα μένουν μόνο να λένε σε όλα τα διεθνή φόρα ότι η Ελλάδα δεν είναι σε κατάσταση να βγει στις αγορές".

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.