ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ COVID-19

Δεν πτοείται ακόμα η Θεσσαλονίκη από τα μέτρα για τον κορονοϊό (Φωτ. - Βίντεο)

Θεολόγος Ηλιού15 Μαρτίου 2020

Νέες λύσεις για να περάσουν την ώρα τους, προσπάθησαν να βρουν οι νέοι στη Θεσσαλονίκη μετά το λουκέτο σε όλα τα καταστήματα εστίασης. 

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις για το βίντεο από την νέα παραλία που έκανε το γύρω του διαδικτύου. Αδιαφορώντας για τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, κάποιοι νεαροί έστησαν ένα υπαίθριο coctail bar, με πολλούς πολίτες να σχηματίζουν ουρά. Μάλιστα, οι "υπεύθυνοι" του bar επέλεξαν και τα κατάλληλα τραγούδια για να ακούγονται από τα ηχεία τους. Στο βίντεο που έγινε viral με χιλιάδες αρνητικά σχόλια, ακούγεται το τραγούδι «η συντέλεια του κόσμου», με τους Θεσσαλονικείς να δείχνουν πως το διασκεδάζουν. Φυσικά, η κίνηση αυτή δικαιολογημένα επικρίθηκε. 

Κάποιοι άλλοι, επέλεξαν να απολαύσουν το ναργιλέ τους στον δρόμο, καθώς το ναργιλεδάδικο που επισκεπτόντουσαν έκλεισε και προσφέρει μόνο υπηρεσίες delivery και take away. Όπως θα δείτε, πήραν ναργιλέ από κατάστημα στο κέντρο της πόλης, τον άφησαν στον δρόμο και έβαλαν μουσική από το αυτοκίνητο τους. «Με αυτό τον τρόπο χαίρονται για λίγο τουλάχιστον» είπε υπεύθυνος από το ναργιλεδάδικο στο makthes.gr. 

Πάντως, στη σημερινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε να επιβάλλονται πρόστιμα 5.000 ευρώ σε όσους δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά και παραβιάζουν τα μέτρα που ανακοινώνονται. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί τι θα θεωρείται ως αντικοινωνική συμπεριφορά, εκτός από την μη συμμόρφωση των ιδιοκτητών καταστημάτων που πρέπει να παραμείνουν κλειστά.



This page might use cookies if your analytics vendor requires them.