ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ

Χοιρινό Πρασοσέλινο

MakThes Team14 Ιανουαρίου 2020

Χοιρινός λαιμός σε μερίδες των 100 γρ (1 κιλό)

5 μεγάλες ρίζες σέλινο με τα φυλλώματά τους

6 πράσα

1 μέτρια ντομάτα

1 κουταλιά της σούπας πελτέ

2 ξερά κρεμμύδια

Χυμός από ένα ζουμερό λεμόνι

150 ml λευκό κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με βραστό νερό ζεματίζουμε τα πράσα κομμένα σε μήκος 3 εκατοστών, καθώς και τα φυλλώματα από τα σέλινα κομμένα σε μήκος 10 εκατοστών και κρυώνουμε σε παγωμένο νερό. 

Ψιλοκόβουμε τις ρίζες και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε δυνατή φωτιά σωτάρουμε το χοιρινό κρέας στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Σωτάρουμε και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, καθώς και τις ρίζες. Συνεχίζουμε με τον πελτέ και την φρέσκια ντομάτα τριμμένη.

Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε, προσθέτωντας λίγο νερό για 40 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σέλινα και τα πράσα. 

Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 40 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα προσθέτοντας υγρασία αν χρειαστεί. 5 λεπτά πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα μας προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και δίνουμε μια καλή βράση με ανοιχτό καπάκι.

Σερβίρουμε.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.