ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Χαμός στο twitter για την γυναικοκτονία στην Καβάλα

Αργύρης Ηλιάδης06 Μαΐου 2022

«Φωτιά» έχει πάρει το twitter από τις αναρτήσεις χρηστών οι οποίες καταδικάζουν την νέα γυναικοκτονία στην Καβάλα. Με τις υποθέσεις δολοφονίας γυναικών ολοένα να πληθαίνουν, η οργή του κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι φανερή και τα σχόλια… πολύ αιχμηρά. Από νωρίς το πρωί, μετά τη γνωστοποίηση του περιστατικού, χιλιάδες δημοσιεύσεις ανεβαίνουν κάθε δευτερόλεπτο στο twitter επαναφέροντας για ακόμα μία φορά την "επιδημία" των γυναικοκτονιών στην Ελλάδα, στο προσκήνιο. 

«Πόσες ακόμα;», «Πόσο ακόμα θα τους ανεχόμαστε;», «Όχι πάλι. Όχι», και «Φτάνει πια», είναι μερικές από τις πιο συχνές εκφράσεις που γράφονται σε αναρτήσεις με το hash tag «γαυναικοκτονία» και κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Ξανά, λοιπόν, στις πρώτες θέσεις των ημερήσιων trend "σκαρφαλώνουν" οι αναρτήσεις που σχετίζονται με τη δολοφονία γυναίκας από το σύζυγο της, συγκεντρώνοντας δεκάδες σχόλια και αντιδράσεις. 

Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκαλούν και οι αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις που θέλουν την χώρας μας κατατάσσεται ανάμεσα στις χώρες με τις περισσότερες γυναίκες που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στις δημοσιεύσεις, στη χώρας μας ετησίως υπάρχουν πάνω από 5.000 βιασμοί και μόνο το 7-10% αυτών καταγγέλλονται στην αστυνομία. 

Παράλληλα, η συμπόνια και το ενδιαφέρον πολλών στρέφονται στα μικρά παιδιά του ζευγαριού τα οποία θα μεγαλώσουν ορφανά από μητέρα και έναν πατέρα κατά πάσα πιθανότητα στη φυλακή. Υπενθυμίζεται πως, το ζευγάρι είχε αποκτήσει δυο παιδιά, ηλικίας 6 και 10 ετών.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.