ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Τριτοκοσμικές εικόνες στην Τρανή Αμμούδα από παράνομους κατασκηνωτές

MakThes Team05 Ιουνίου 2023

Τροχόσπιτα, σκηνές, καρέκλες "πλημμύρισαν" το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος την Τρανή Αμμούδα, μια απ' τις ομορφότερες παραλίες της Σιθωνίας.

Η ελεύθερη κατασκήνωση στη Χαλκιδική αποτελεί μεγάλη πληγή ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι εκδήλωσης πυρκαγιάς, λόγω απροσεξίας των παράνομων κατασκηνωτών.  "Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και θλιβερή. Δεν έχει τοποθετηθεί ούτε μια πινακίδα ότι απαγορεύεται το ελεύθερο κάμπινγκ. Δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο του Πύργου βλέπουμε εικόνες τριτοκοσμικές, με ακαθαρσίες και σκουπίδια από κάθε επιτήδειο" περιγράφει στο halkidikinews.gr o Δημήτρης Καρανικόλας.

 Οι επαγγελματίες της περιοχής είναι ανήσυχοι. Υπάρχουν μέρη που έχουν γεμίσει από σκηνές και τροχόσπιτα. Είναι κάτι που προμηνύει δυσοίωνες εξελίξεις, καθώς το φαινόμενο της ελεύθερης κατασκήνωσης ξεκίνησε φέτος πολύ νωρίς. Εκτός από την Τρανή Αμμούδα, η εικόνα είναι αποκαρδιωτική στις Καβουρότρυπες και στο Κρυαρίτσι στο δήμο Σιθωνίας.


Μετά από καταγγελίες η αστυνομία επέβαλε πρόστιμα σε ελεύθερους κατασκηνωτές στην Τρανή Αμμούδα, ωστόσο το λιγοστό προσωπικό στην αστυνομία της Χαλκιδικής δεν μπορεί να πατάξει το φαινόμενο.


 Τουλάχιστον 8 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις χάνονται πανελλαδικά από τα οργανωμένα κάμπινγκ λόγω της ελεύθερης κατασκήνωσης που βρίσκεται σε έξαρση. Την ίδια ώρα, η ελεύθερη κατασκήνωση δημιουργεί αρνητική εικόνα για την Ελλάδα και τον τουριστικό κλάδο, με τους παράνομους κατασκηνωτές να δημιουργούν εστίες μόλυνσης από τα σκουπίδια και την εικόνα που αφήνουν πίσω τους.

Πηγή: halkidikinews.gr

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.