ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αυγενάκης: "Αν εφαρμοστεί η ολιστική μελέτη, θα αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο"

MakThes Team21 Νοεμβρίου 2020

Συνέντευξη στην «ΕΡΑ Σπορ» παραχώρησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ολιστική μελέτη, στον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του ντόπινγκ και στο αν θα υπάρξει επανεκκίνηση και άλλων πρωταθλημάτων πλην της Super League και της Basket League.

Χαρακτηριστικά τόνισε πως «αν εφαρμοστούν όσα υποδεικνύει η ολιστική μελέτη των ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ... αλλάζει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα: Δομή και εκλογές της ΕΠΟ, αρμοδιότητες Εκτελεστικής Επιτροπής, αρμοδιότητες προέδρου, καθεστώς Επιτροπών, ξεκαθαρίζει η διαιτησία, πως θα γίνεται η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και η συμμετοχή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, θέτει στη συζήτηση τους προπονητές που είναι και δική μας επιδίωξη, συζητά για Ένωση και εκπαίδευση προπονητών πολύ σωστά. Τώρα κι εμείς τρέχουμε το νομοθετικό πλαίσιο που θα τακτοποιεί το χάος των προπονητών», ενώ δεσμεύτηκε ότι: «Το κομμάτι που αφορά την Πολιτεία θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. Ελπίζουμε να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι θεσμικοί που έχουν ευθύνη. Η μελέτη που παραλάβαμε από ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ είναι εξαιρετικό εργαλείο. Τούς ευχαριστούμε γιατί έκαναν δουλειά επί πολλούς μήνες για να μας παραδώσουν μια πρόταση ολοκληρωμένη».

Επιπλέον, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, λέγοντας: «Η Σύμβαση Μακόλιν και η Ε.Π.ΑΘΛ.Α, που απορρέσει απ’ αυτήν ήταν 5 χρόνια στο συρτάρι των υπουργών αθλητισμού. Η χώρα είχε υπογράψει από το 2014 τη Σύμβαση. Θα έπρεπε την αμέσως επόμενη στιγμή να δημιουργηθεί ο μηχανισμός».

Επίσης, τόνισε πως πρόσφατα δέχτηκε συγχαρητήρια από τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Κατά του Ντόπινγκ (WADA) και είπε: «Σε λίγες ημέρες θα έχουμε έτοιμα τα γραφεία του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ. Οργανισμός με δομή, προϋπολογισμό και εγκαταστάσεις στην καρδιά του ΟΑΚΑ. Δεν με απασχολούν οι αντιδράσεις όσων θίγονται απ’ αυτά, από το νοικοκύρεμα, και στον τομέα των χειραγωγημένων αγώνων, του ντόπινγκ κ.λπ. Αναγνωρίζω και εισπράττω το πολιτικό κόστος, αλλά πρέπει να κάνουμε το σωστό».

Σχετικά με το φλέγον θέμα του αιτήματος επανεκκίνησης των αγωνιστικών δραστηριοτήτων από τον κόσμο του ερασιτεχνικού αθλητισμού, η διεξαγωγή επίσημων αγώνων και σε άλλα εθνικά πρωταθλήματα δηλαδή, καθώς προς το παρόν μόνο η Super League και η Basket League συνεχίζονται στην Ελλάδα, ο Λευτέρης Αυγενάκης απάντησε: «Άκουσα με προσοχή τις παρατηρήσεις της Λίγκας, της Ομοσπονδίας, των αθλητών και των αθλητριών του βόλεϊ. Έχω επιχειρηματολογήσει στους λοιμωξιολόγους, αλλά όλα κινούνται με τις υποδείξεις τους, διότι σε έναν τέτοιο "πόλεμο" δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι κρίνει. Στην παρούσα φάση το κρίνω δύσκολο, όμως από τη μεριά μου υπάρχει επιμονή με επιχειρήματα στους αρμοδίους. Δεν θα ξεπεράσουμε, όμως τους ειδικούς. Ο καθένας στο γήπεδό του».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.