ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρτα: Την Τετάρτη η απολογία του 29χρονου που σκότωσε τον πεθερό του

MakThes Team13 Αυγούστου 2022

Προθεσμία για να παρουσιαστεί στον ανακριτή την Τετάρτη ζήτησε και πήρε ο 29χρονος που φέρεται να σκότωσε τον πεθερό του στο Αστροχώρι Άρτας. Ο  29χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράνομης οπλοφορίας και παράνομης οπλοχρησίας.

Ο 29χρονος που παραδόθηκε στις αρχές πυροβόλησε και σκότωσε με τέσσερις σφαίρες τον πεθερό του και προσπάθησε να σκοτώσει την πρώην σύζυγό  του. «Μετάνιωσα, ζητώ συγνώμη» είναι τα πρώτα λόγια του κατηγορούμενου στις αρχές. Ο 29χρονος εντοπίστηκε και παραδόθηκε στη Δαφνούλα Ευρυτανίας. Ο φερόμενος δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, πήρε τηλέφωνο στις 8:30 το πρωί την Αστυνομία στην Άρτα και είπε που βρίσκεται. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του. Ο 29χρονος τραυμάτισε θανάσιμα τον πεθερό του το απόγευμα της Πέμπτης, ωστόσο σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί ο τύπος του πυροβόλου όπλου που χρησιμοποίησε, καθώς το πέταξε κάπου στο βουνό. Το απόγευμα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Άρτας. Μετά το έγκλημα, κρυβόταν στα βουνά της περιοχής που γνώριζε πολύ καλά λόγω της δουλειάς του.

Ο 29χρονος σκότωσε τον πεθερό του το απόγευμα της Πέμπτης, μπροστά στα μάτια του παιδιού του, επειδή ο άτυχος ηλικιωμένος στήριξε την κόρη του στο διαζύγιο τους.

«Να τον λιανίσουν και να τον πετάξουν, τον δολοφόνο» δηλώνει στο protothema η πεθερά του 29χρονου. Η δυστυχισμένη γυναίκα που έχασε τον άντρα της και παραλίγο να χάσει και την κόρη της από τα χέρια του 29χρονου, υποστηρίζει ότι ο καθ' ομολογίαν δράστης είχε σχεδιάσει να κάνει κακό στην οικογένειά του. Αρχικά τους πήρε τηλέφωνο και τους είπε ότι θέλει να δει το παιδί του. Η πρώην γυναίκα του και μάνα του παιδιού το δέχτηκε και τον κάλεσε να έρθει στο χωριό να δει το παιδί και να παίξουν στην αυλή.

Ο δράστης, λέει η πεθερά του στο  protothema.gr , είχε άλλο σχέδιο. Μόλις έφτασε στο σπίτι με το αυτοκίνητό του έβγαλε το όπλο κι άρχισε να πυροβολεί την πρώην γυναίκα του. Στη συνέχεια άρπαξε με το ένα χέρι το παιδί από κάτω και πήγε να φύγει. Τότε τον πρόλαβε ο 75χρονος πεθερός του και αυτός τον πυροβόλησε τέσσερις φορές στον θώρακα και την καρδιά.

Η γυναίκα περιγράφει τη δύσκολη ζωή της κόρης της στα χέρια του 29χρονου. Όπως λέει, προκαλούσε συνεχώς επεισόδια, μεθούσε, χαρτόπαιζε και στη συνέχεια ξεσπούσε στην οικογένειά του, με αποκορύφωμα μια ημέρα που πήγε να την πνίξει την γυναίκα του λίγο καιρό πριν οι δυο τους χωρίσουν.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.