ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αρνείται παρασπονδίες σε FM100 και TV100 ο Κ. Ζέρβας

Δημήτρης Λαζόπουλος24 Φεβρουαρίου 2020

Της διαδικασίας για την πρόσληψη των διευθυντών στη δημοτική τηλεόραση και στο δημοτικό ραδιόφωνο (διαβάστε ΕΔΩ) υπεραμύνθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας για τη Δ.Ε.Π.Θ.Ε λοιπόν ο κ. Ζέρβας επανέλαβε την εκτίμησή του ότι «με απόλυτη διαφάνεια, με όλους τους τύπους και όχι με ένα απλό συμφωνητικό και απευθείας ανάθεση, όπως γινόταν παλαιότερα με επιτροπή αξιολόγησης και με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου της, ολοκληρώσαμε μία δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία».

Μάλιστα ο κ. Ζέρβας παρουσίασε ένα σχέδιο δράσης της διοίκησης με πρωτοβουλίες που θα αποσκοπούν στην αναβάθμιση των δημοτικών μέσων ενημέρωσης με μετρήσεις τηλεθέασης και ακροαματικότητας, ανανέωση του εξοπλισμού, ενίσχυση του εμπορικού τμήματος των ΜΜΕ. «Ο στόχος είναι σαφής και ξεκάθαρος. Θέλουμε η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης να γίνει πρότυπο περιφερειακής τηλεόρασης και το Δημοτικό Ραδιόφωνο να γίνει ξανά το πρώτο ραδιόφωνο της πόλης. Με νέες ιδέες, με καινοτομία, με δημιουργική εξωστρέφεια, με συνέργειες», δεσμεύθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Σε άλλο σημείο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και μετά την κριτική που διατύπωσαν εκ νέου στελέχη της αντιπολίτευσης για τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού για την πρόσληψη διευθυντών στη ΔΕΠΘΕ, όπως η Μαρία Πασχαλίδου από την παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί», ο κ. Ζέρβας εξεμάνη ρωτώντας την κ. Πασχαλίδου εάν είναι περήφανη για την κατάσταση στην οποία η διοίκηση του Γ. Μπουτάρη παρέδωσε την TV100 και τον FM100. Κατήγγειλε πως ενώ ο δήμος επιχορηγεί με 3,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο την ΔΕΠΘΕ τα έσοδα από διαφημίσεις είναι 150.000 ευρώ, ενώ περιέγραψε με «μελανά» χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στον μηχανολογικό εξοπλισμό και την έλλειψη χώρων στο στούντιο της τηλεόρασης.

Να σημειωθεί ότι η κ. Πασχαλίδου ήταν δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Γ. Μπουτάρη στην προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο.

Παράλληλα, ο κ. Ζέρβας απάντησε και σε κατηγορίες που απηύθυναν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αναφορικά με τα ποσά που δαπανήθηκαν για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, λέγοντας δηκτικά πως «από την επιτυχία των φετινών γιορτών ενοχλήθηκαν όσοι ήθελαν την πόλη σκοτεινή, απούσα, να μην γιορτάζει τίποτε-πόσο δε μάλλον τα Χριστούγεννα. Όσοι έμαθαν μόνον να δαπανούν το κρατικό ή δημοτικό χρήμα και αγνοούν τι θα πει συμμετοχή-δωρεά-σχέδιο- οργάνωση». Υπενθύμισε, δε, ότι όλες οι εκδηλώσεις φέτος έγιναν με δωρεές χωρίς να επιβαρυνθεί το δημοτικό ταμείο ούτε ένα ευρώ παραπάνω. «Όλα τα ποσά, όλες οι χορηγίες από μεγάλες εταιρείες, από κολοσσούς, πέρασαν από την Οικονομική Επιτροπή. Δεν κρύψαμε τίποτε και δεν θα το κάνουμε ποτέ».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.