ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ COVID-19

Αποφυλακίζονται κρατούμενοι λόγω κορονοϊού

MakThes Team25 Μαρτίου 2020

Στο πλαίσιο των μέτρων για την εξάπλωση του κορονοϊού, εξετάζεται η αποσυμφόρηση των φυλακών. Συγκεκριμένα, ενδέχεται να αποφυλακιστούν «ελαφροποινίτες», υπερήλικες αλλά και όσους έχουν λίγο χρόνο (12 μήνες) για την αποφυλάκισή τους , σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Στάθη στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dikastiko.gr, όλοι οι κρατούμενοι που έχουν υπόλοιπο 12 μηνών, ανεξαρτήτως ύψους ποινής, στον πραγματικό χρόνο έκτισης της συνολικής ποινής τους, θα αποφυλακιστούν με τις διατάξεις που θα προβλεφθούν στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί άμεσα, ως αντίμετρο στον κορωνοϊό. Επίσης, θα αποφυλακιστούν  όσοι κρατούμενοι έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση έως 5 έτη και κάθειρξη 5 έτη (δηλαδή και για κακούργημα με αυτή την ποινή) εφόσον έχουν εκτίσει το 1/20 της ποινής.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η διάταξη θα έχει ισχύ για 3 μήνες και θα αφορά όλους τους κρατούμενους, εκτός των καταδικασμένων  ειδεχθή εγκλήματα. Το μέτρο αποσυμφόρησης των φυλακών ενδεχομένως θα μειώσει κατά περίπου 1.500 τον αριθμό των κρατουμένων που αυτή τη στιγμή αγγίζει τις 12.500, αν και ακόμα είναι δύσκολο  να υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.