ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Από Νοέμβριο ετοιμάζεται να... filmάρει η Θεσσαλονίκη

Δημήτρης Λαζόπουλος24 Οκτωβρίου 2019

Στη σύσταση δύο κινηματογραφικών γραφείων προχωρούν ο δήμος Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε χθεσινή συνάντηση, 23/10 στην Αθήνα, του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας με φορείς και παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, επισημάνθηκε η ευκαιρία που έχει η Ελλάδα να λάβει μερίδιο από την οπτικοακουστική βιομηχανία η οποία φέτος έχει κύκλο εργασιών 2,1 τρισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ το 2023 αναμένεται να φτάσει τα 2,6 τρις ευρώ.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ, Πάνος Κουάνης, έκανε λόγο για μεγάλο κινηματογραφικό ενδιαφέρον που υπάρχει από ξένες εταιρείες παραγωγής για την Ελλάδα. «Το μοναδικό ελληνικό φως, οι ευνοϊκές σταθερές καιρικές συνθήκες και η πολυποίκιλη γεωμορφολογία καθιστούν την Ελλάδα μοναδικό προορισμό για διεθνείς παραγωγές» εξήγησε ο ίδιος.

Τον δήμο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Κούπκας, ο οποίος τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να μείνει θεατής σε αυτήν τη χρυσή ευκαιρία που ανοίγεται τα επόμενα χρόνια.

«Υπάρχουν πετυχημένα παραδείγματα ελληνικών περιοχών, όπως η Κεφαλλονιά με το '' Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλλι'' και το Καστελλόριζο με το ''Mediterraneo'' που ενίσχυσαν κατά 50% το τουριστικό τους προϊόν από μία ταινία και μόνο. Ανοίγεται λοιπόν μια προοπτική που θα ενισχύσει ένα σύνολο επαγγελμάτων, θα προσφέρει θέσεις εργασίας και θα δημιουργήσει πόλο κινηματογραφικού τουρισμού» ανέφερε ο κ. Κούπκας.

Να σημειωθεί ότι στις αρχές Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, συνάντηση του προέδρου του ΕΚΟΜΕ και του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, με στόχο να καθοριστεί ο ρόλος του κινηματογραφικού γραφείου και οι όποιες προκλήσεις θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από τους συναρμόδιους φορείς.

Στη συνάντηση θα παραστεί και εταιρεία επενδυτής στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης με την κατασκευή των μεγαλύτερων κινηματογραφικών στούντιο πανελλαδικά, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με μηχανήματα ήχου, εικόνας και τεχνολογίας τελευταίας γενιάς.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.