ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αντιεξουσιαστές κατέλαβαν τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ

MakThes Team06 Δεκεμβρίου 2018

   

Σε κατάληψη στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου με αφορμή τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η είσοδος της Σχολής έχει αποκλειστεί με έπιπλα, που μετέφεραν οι αντιεξουσιαστές από το εσωτερικό του κτιρίου, ενώ έχουν προκαλέσει φθορές στο κυλικείο της Σχολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την κατάληψη στη Θεολογική του ΑΠΘ έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τον πρύτανη του πανεπιστημίου Περικλή Μήτκα που βρίσκεται στο εξωτερικό αναπληρώνει ο καθηγητής Θεόδωρος Λαόπουλος, ο οποίος συμμετέχει στη συνεδρίαση της συγκλήτου που γίνεται αυτή την ώρα για «τρέχοντα θέματα».

Σε κάθε περίπτωση, η κατάληψη της σχολής του ΑΠΘ αποδεικνύει ότι η χθεσινή απόφαση των πρυτανικών αρχών να κλείσει το πανεπιστήμιο σήμερα από τις 3 μ.μ. -συμπεριλαμβανομένης ακόμα και της κεντρικής βιβλιοθήκης του ιδρύματος- λόγω των συγκεντρώσεων για την επέτειο δολοφονίας του Γρηγορόπουλου- δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα...


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.