ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντεξουσιαστές μπήκαν σε σούπερ μάρκετ της Μενεμένης, πέταξαν τρικάκια κι έφυγαν (Βίντεο)

MakThes Team19 Απριλίου 2019

Αντεξουσιαστές μπήκαν σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης. Πέταξαν τρικάκια κι έφυγαν από το κατάστημα. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν έθεσαν ως στόχο τη συγκεκριμένη εταιρεία λόγω των εργοδοτικών αυθαιρεσιών που κάνει η εταιρεία, κατά τα γραφόμενά τους. Ανέφεραν πως μόνο μέσω της αυτοοργάνωσης και της πάλης μπορεί να απαλλαγούν από την εργοδοτική ασυδοσία. 

Η ανακοίνωσή τους γράφει τα συγκεκριμένα: 
Οι πολυάριθμες εργοδοτικές αυθαιρεσίες από την συγκεκριμένη πολυεθνική εταιρία έχουν δημιουργήσει ένα εξευτελιστικό εργασιακό περιβάλλον. Η ιστορική πραγματικότητα έχει δείξει πως μόνο μέσα από την ταξική αυτοοργάνωση και τη συμμετοχή σε σωματεία βάσης θα μπορέσουμε να απαλλάξουμε τους εαυτούς μας από την εργοδοτική ασυδοσία, θέτοντας στο προσκήνιο τα κοινά μας υλικά συμφέροντα, τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας. Η ενεργή αντίσταση είναι υπόθεση όλων. Τα αφεντικά κάνουν αυτό που ξέρουν καλά κοιτώντας την απρόσκοπτη κερδοφορία τους πάνω στις πλάτες των εργαζομένων. Είναι καιρός να δώσουμε τις δικές μας απαντήσεις! Γι' αυτό, λοιπόν, αποφασίσαμε ως ένδειξη αλληλεγγύης στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στην εργασιακή γαλέρα που λέγεται Lidl, όντας και εμείς οι ίδιοι και οι ίδιες οργανικό κομμάτι της εργατικής τάξης, να πραγματοποιήσουμε συμβολική παρέμβαση με τρικάκια και μοίρασμα κειμένων σε κατάστημα των Lidl επί της οδού Μοναστηρίου στη Μενεμένη στις 18/4 το μεσημέρι.

Στο βίντεο φαίνεται πως ενώ οι αντεξουσιαστές ήταν μέσα στο κατάστημα τους πλησίασε η υπεύθυνη του καταστήματος, η οποία τους μίλησε και όπως αναφέρουν και οι ίδιοι προσπάθησε να υπερασπιστεί την αλυσίδα και τα συμφέροντά της. 

Αφού πέταξαν τα φυλλάδιά τους οι αντεξουσιαστές έφυγαν από τον χώρο. 

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.