ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναβολή στη γ.σ. της ΕΥΑΘ -Αντιδρούν οι εργαζόμενοι (βίντεο, φωτ.)

Σοφία Χριστοφορίδου15 Ιουλίου 2019

Για την Παρασκευή 2 Αυγούστου αναβλήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΥΑΘ, με θέμα τον ορισμό πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου.

Η αναβολή ζητήθηκε μετά από πρόταση του υπερταμείου προκαλώντας την έντονη αντίδραση των εργαζομένων που διαμαρτύρονται καθώς από τότε που παραιτήθηκε ο κ. Γ. Κρεστενίτης η εταιρεία ουσιαστικά λειτουργεί χωρίς διοίκηση. "Ποιος έχει την ευθύνη εδώ και τρεις εβδομάδες και ποιος αποφασίζει μέχρι τις 2 Αυγούστου; Τι θα γίνει σε περίπτωση βλάβης; Ποιον θα καλέσει ο εισαγγελέας;" έλεγαν μεταξύ άλλων. Σημειωτέον ότι μετά την παραίτηση Κρεστενίτη, χρέη πρόεδρου εκτελεί ο αντιπρόεδρος Γ. Παπαϊωάννου ωστόσο η διοίκηση δεν λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις, όπως η συλλογική σύμβαση εργασίας. Αντιθέτως, έλαβε μια εξίσου σημαντική απόφαση, με τη στήριξη των εργαζόμενων (που συμμετέχουν στο δ.σ.) για παράταση μιας εργολαβίας -για το διυλιστήριο νερού και προκείμενου να μην μείνει η πόλη χωρίς νερό.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν επίσης ότι με προφορική εντολή του υπερταμείου ανανεώθηκε η σύμβαση της ειδικής συμβούλου του πρώην πρόεδρου για 15 ημέρες, με αμοιβή 1.700 ευρώ, προκειμένου να... οργανώσει τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση που διήρκεσε... 30 δευτερόλεπτα, καθώς ήταν κοινό μυστικό ότι επρόκειτο να αναβληθεί. "Για άλλα θέματα αποφασίζει η διοίκηση για άλλα όχι", έλεγαν οι εργαζόμενοι ζητώντας εξηγήσεις από την εκπρόσωπο του υπερταμείου, η οποία είπε ότι η συνεδρίαση έληξε.

Τέλος, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι ο αγωγός της Αραβησσού έχει καταντήσει σουρωτήρι και σε αυτό οφείλονται τα προβλήματα θολότητας του νερού.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.