ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ

Αν έχετε κερατόκωνο να πάτε στον δήμο Καλαμαριάς (φωτ.)

MakThes Team08 Νοεμβρίου 2021

Δράση με στόχο την πρόληψη και την υγεία των πολιτών προετοιμάζει ο δήμος Καλαμαριάς, καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων υπέγραψε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Opthalmica.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Κερατόκωνου στις 10 Νοεμβρίου 2021 η επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Opthalmica, η οποία συμμετέχει ενεργά στη διεθνοποίηση καμπάνιας ευαισθητοποίησης μέσω του βιβλίου « Έχω Κερατόκωνο, τώρα…τι;», θα πραγματοποιήσει ενημέρωση σχετικά με την νόσο και θα διανέμει έντυπο υλικό στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (Δημαρχείο), από τις 18:00- 20:00.



Επιπλέον προσφέρει δωρεάν οφθαλμολογικό έλεγχο σε 30 ανασφάλιστους κατοίκους της Καλαμαριάς. Ταυτόχρονα το δημαρχείο θα φωτιστεί με χρώμα βιολετί.

Βασικός στόχος της δράσης είναι η συνειδητοποίηση της σοβαρότητας της συγκεκριμένης οφθαλμικής νόσου και η πρόληψη. Πρόκειται για μία περίεργη πάθηση του κερατωειδή χιτώνα, η οποία χαρακτηρίζεται από την παρουσία μιας προοδευτικής παραμόρφωσης της επιφάνειάς του. Θεωρείται κληρονομική πάθηση, αφού οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες κι εμφανίζεται συνήθως στην εφηβεία, όπου κι εξελίσσεται σχετικά γρήγορα.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.