ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ

Αγριογούρουνο στιφάδο από τον Σωτήρη Ευαγγέλου

MakThes Team31 Δεκεμβρίου 2022

Κάθε εβδομάδα ο Executive Chef του εστιατορίου «Salonica» του «Μακεδονία Παλάς» μαγειρεύει μία διαφορετική συνταγή για τους αναγνώστες του makthes.gr.


ΥΛΙΚΑ

  • 1.200γρ. αγριογούρουνο, σε κομμάτια
  • 1 ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κιλά κρεμμυδάκια κοκκάρια
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 3-4 γαρίφαλα
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 πρέζα πιπέρι μαύρο σε κόκκους
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 πρέζα ζάχαρη καστανή
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 3-4 ντομάτες αποφλοιωμένες, τριμμένες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα που μπαίνει και στον φούρνο, ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κοκκάρια για 10-15 λεπτά. Μόλις ξανθύνουν, προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης και συνεχίζετε το σοτάρισμα σε χαμηλή φωτιά.

Παράλληλα αλατοπιπερώνετε το κρέας και το αλευρώνετε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας. Μόλις τα κομμάτια θωρακιστούν και πάρουν ωραίο χρώμα, τα μεταφέρετε με μια τρυπητή κουτάλα στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια.

Προσθέτετε τους κόκκους του πιπεριού, το κύμινο, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε μέσα τον πελτέ ντομάτας και σβήνετε με το ξίδι και το κρασί. Κατόπιν, προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, δύο φλιτζάνια νερό, ανακατεύετε ξανά και σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι.

Μόλις το φαγητό πάρει μια-δυο βράσεις μεταφέρετε την κατσαρόλα στον φούρνο και ψήνετε το κρέας για 2,5 ώρες περίπου ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά και η σάλτσα να μελώσει. Ανά διαστήματα βγάζετε και κουνάτε την κατσαρόλα χωρίς να ανακατέψετε με κουτάλα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.


Διαβάστε περισσότερες συνταγές του Σωτήρη Ευαγγέλου ΕΔΩ



Βρείτε τον Σωτήρη Ευαγγέλου

https://chefevaggelou.gr

https://www.instagram.com/evaggelousotiris/

https://www.facebook.com/chefsotirisevaggelou


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.