ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-0: "Σβηστά" στο δρόμο για το Τσάμπιονς Λιγκ (βίντεο)

Νίκος Παππάς15 Ιουλίου 2020

Ο ΠΑΟΚ πήγε στο ΟΑΚΑ με πρώτο στόχο να διατηρήσει απαραβίαστη την εστία του, η ΑΕΚ τον βοήθησε με τακτική-καρμπόν και το τελικό 0-0 φέρνει την ομάδα της Θεσσαλονίκης μία ανάσα από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη και η ΑΕΚ παίζει με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και για να διατηρήσει τη 2η θέση ο Δικέφαλος του Βορρά, θα πρέπει να μη χάσει από τον συμπολίτη, αλλά δεν θα χρειαστεί καν κάτι τέτοιο, αν η Ένωση δεν πάρει το διπλό στην έδρα των ερυθρόλευκων.

Στα του σημερινού αγώνα, αμφότερες οι ομάδες παρατάχθηκαν με τρεις στην άμυνα (3-5-2 η ΑΕΚ, 3-4-3 ο ΠΑΟΚ), κάτι που δημιούργησε πολυκοσμία στη μεσαία γραμμή, ενώ η πίεση και των δύο οδήγησε σε πολλά φάουλ και ελάχιστες φάσεις. Η ΑΕΚ έψαχνε καλές στιγμές με παιχνίδι από τον άξονα, την ώρα που ο ΠΑΟΚ φόρτωνε τα άκρα του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο τραυματισμός του Τσιγκρίνσκι στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και η αντικατάστασή του από τον Βέρντε άλλαξε το σχήμα της ΑΕΚ σε 4-3-3. Η ανάγκη της Ένωσης να σκοράρει την ανάγκασε να ρισκάρει αφήνοντας χώρους για τον ΠΑΟΚ, που απείλησε δις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, με τα σουτ του Τζόλη στο 54’ και του Μαουρίσιο στο 55’.

Όσο περνούσε η ώρα, η ΑΕΚ ανέβαινε πιο ψηλά στο γήπεδο, η είσοδος του Αραούχο έφερε το 4-4-2, αλλά οι συνεχόμενες σέντρες δεν προβλημάτισαν τους φιλοξενούμενους. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία, αφού στο 86’ το σουτ του Στοχ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ολλανδός διαιτητής Ντάνι Μάκελι έδειξε κίτρινη κάρτα στον Μιχαηλίδη.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι (48’ Βέρντε), Οικονόμου, Παουλίνιο, Λόπες, Σιμόες (76’ Αραούχο), Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Λιβάγια, Ολιβέιρα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μιχάι, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο, Εσίτι, Μαουρίσιο, Γιαννούλης, Μπίσεσβαρ (74’ Στοχ), Τζόλης (74’ Λημνιός), Άκπομ (66’ Σφιντέρσκι).

Το πανόραμα της 9ης αγωνιστικής των πλέι οφ:

Άρης - Παναθηναϊκός 0-1

(75’ Κολοβός)

ΟΦΗ - Ολυμπιακός 1-3

(95’ Δεληγιαννίδης - 10' πεν., 61’ Φορτούνης, 28' Ραντζέλοβιτς)

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-0

Η βαθμολογία (σε 35 αγώνες):

Ολυμπιακός 88

ΠΑΟΚ 72

ΑΕΚ 69

Παναθηναϊκός 55

Άρης 41

ΟΦΗ 36

Η τελευταία αγωνιστική:

Κυριακή 19 Ιουλίου

20:00 Ολυμπιακός - ΑΕΚ

20:00 ΠΑΟΚ - Άρης

20:00 Παναθηναϊκός - ΟΦΗ

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.