ΓΕΥΣΕΙΣ

Αλμυρό κέικ με παντζάρι και ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ

Πρόταση από τον Green Chef Νίκο Γαϊτάνο

 04/04/2019 11:33

Αλμυρό κέικ με παντζάρι και ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ

Μια γευστική και πρωτότυπη συνταγή για μικρούς και μεγάλους.


Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε το χυμό από το παντζάρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160οC, για 50 λεπτά.

Για το γλάσο: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι κι ανακατεύουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 7 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και απλώνουμε από πάνω το γλάσο.

Υλικά:

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλιτζάνια ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό κομμένο σε μικρούς κύβους

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 1/2 ποτήρι χυμό παντζάρι

1 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

Υλικά για το γλάσο:

1 φλιτζάνι φυτική κρέμα

2 φλιτζάνια γάλα καρύδας

1 φλιτζάνι τριμμένο ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. κορν φλάουρ

1 πρέζα αλάτι


Δείτε τη συνταγή, αλλά και αρκετές ακόμη προτάσεις



Μια γευστική και πρωτότυπη συνταγή για μικρούς και μεγάλους.


Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε το χυμό από το παντζάρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160οC, για 50 λεπτά.

Για το γλάσο: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι κι ανακατεύουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 7 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και απλώνουμε από πάνω το γλάσο.

Υλικά:

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλιτζάνια ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό κομμένο σε μικρούς κύβους

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 1/2 ποτήρι χυμό παντζάρι

1 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

Υλικά για το γλάσο:

1 φλιτζάνι φυτική κρέμα

2 φλιτζάνια γάλα καρύδας

1 φλιτζάνι τριμμένο ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. κορν φλάουρ

1 πρέζα αλάτι


Δείτε τη συνταγή, αλλά και αρκετές ακόμη προτάσεις



ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία