Λόγια του Βαρδάρη

 • «Αλλεργικός» στη φύτευση ο δήμος Θεσσαλονίκης
  20/07/2019 12:30

  «Αλλεργικός» στη φύτευση ο δήμος Θεσσαλονίκης

  «Μελανό» σημείο στις αναπλάσεις τις οποίες υλοποίησε ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν είναι μόνο οι κακοτεχνίες, όπως οι κυβόλιθοι που «παίζουν ζάρια», ή οι σκουριασμένοι πάσσαλοι και τα άνυδρα σιντριβάνια.

  Είναι και οι δενδροδόχοι, τα παρτέρια, οι ζαρντινιέρες τα οποία περιμένουν ακόμη τα στοιχεία της χλωρίδας για να «γαληνεύσουν». Χαρακτηριστικό παράδειγμα, μέχρι πριν από λίγους μήνες, η οδός Παπαναστασίου, η ανάπλαση της οποίας ολοκληρώθηκε στα μέσα Ιουνίου του 2018. Η νησίδα ανακατασκευάστηκε με πλακάκια από περασμένες δεκαετίες και κάτι «καινούργιες» ζαρντινιέρες, ξεχασμένες προφανώς από χρόνια σε κάποια αποθήκη, οι οποίες ερρίφθησαν ατάκτως επί της νησίδας, όπου δεν κατασκευάστηκε εξ’ αρχής παρτέρι.

  Προσφάτως ο δήμος εδέησε να φυτεύσει φυτά και δεντράκια, αν και μάλλον «βρεφικής» ηλικίας.

  Πέραν αυτού, αποκαρδιωτική είναι και η εικόνα από διάσπαρτες δενδροδόχους σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως πέριξ της Βαλαωρίτου, επί της Καραολή και Δημητρίου και λίγο πιο πέρα στο πάρκο στη συμβολή των οδών Καρατζά και Ειρήνης. «Καμένο» γρασίδι, εγκαταλελειμμένα φυτά.

  Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς, δήλωσε στη «ΜτΚ» πως θα προβεί άμεσα σε εξαγγελίες των εργασιών δενδροφύτευσης σε ολόκληρη την πόλη. Αδημονούμε…

  Δείτε μερικά «πράσινα» σημεία της Θεσσαλονίκης:

  dendrodoxos-karaoli.jpg
  Κενή δενδροδόχος επί της οδού Καραολή και Δημητρίου
  papanastasiou-zarntinieres.jpg
  Με πλακάκια και ζαρντινιέρες από προηγούμενες δεκαετίες έγινε η ανάπλαση της Παπαναστασίου
  papanastasiou-zarntinieres2-1.jpg
  Παλιά ζαρντινιέρα βάφτηκε και παρουσιάστηκε σαν καινούργια στην αναπλασθείσα οδό Παπαναστασίου
  parko-karatza-me-eirinis.jpg
  Η κατάσταση του πάρκου στη συμβολή των οδών Καρατζά και Ειρήνης


Δείτε ακόμα