Λόγια του Βαρδάρη

  • Αλλαγή ατζέντας;
    11/11/2018 13:52

    Αλλαγή ατζέντας;

    Ασφάλεια - καθημερινότητα. Τα δύο αυτά θέματα, που όπως φαίνεται θα τεθούν πιο έντονα αυτήν τη φορά στον προεκλογικό διάλογο για τους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, θα αλλάξουν και τις διαθέσεις των νέων ψηφοφόρων; Η υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη για την Αθήνα οδήγησε έμπειρους πολιτικούς στα πρώτα αλλά και τα δεύτερα -ήντα τους σε ενδιαφέρουσες επισημάνσεις, όπως ότι ήδη ο νεαρός αυτοδιοικητικός κέρδισε τις εντυπώσεις, δίνοντας προτεραιότητα στη μάχη κατά «της μιζέριας, του φόβου και του σκότους».

    Ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας έρχεται, λένε οι ίδιοι, να υπενθυμίσει ότι πέρα από τα προσόντα και την πολιτική πρόταση που κομίζει ένας εκκολαπτόμενος ηγέτης, πρέπει να τον «θέλει» η συγκυρία.

    Τον Αλέξη Τσίπρα τον ευνόησε η εποχή των αγανακτισμένων, των μνημονίων και της οργής κατά των συστημικών κομμάτων.

    Ο Κώστας Μπακογιάννης έρχεται σε μία εποχή, κατά την οποία κυρίως οι νέοι ψηφοφόροι απογοητευμένοι δεν ψήφιζαν καν, για να τους υποσχεθεί νοικοκύρεμα, καθαριότητα και βελτίωση της ποιότητας ζωής και ασφάλεια. Είναι ο 40χρονος υποψήφιος για το δήμο της Αθήνας -και κατά τέσσερα χρόνια νεότερος του Αλέξη Τσίπρα- αλλά προερχόμενος από πολιτικό «τζάκι», που δεν πολυσυμπαθούν οι νέοι, έτοιμος να αλλάξει την ατζέντα και να είναι το πρόσωπο που για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια θα «κονταροχτυπηθεί» με τον σημερινό πρωθυπουργό σε λάμψη και δημοφιλία; Είναι η μάχη του για το δήμο της Αθήνας η αρχή για μία πορεία του προς την κεντρική πολιτική σκηνή;