Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Τα 10+2 από τα πιο αγαπημένα σημεία για γεύσεις και διασκέδαση στη Βασ. Όλγας και στη Βασ. Γεωργίου

Μία λεωφόρος στην πόλη, γεμάτη γεύσεις, ρυθμό και αρώματα

 19/12/2022 15:10

Αφιέρωμα: Τα 10+2 από τα πιο αγαπημένα σημεία για γεύσεις και διασκέδαση στη Βασ. Όλγας και στη Βασ. Γεωργίου

Μία από τις πιο κεντρικές λεωφόρους της πόλης, αυτή που ξεκινά ως Βασιλίσσης Όλγας και καταλήγει ως Βασιλέως Γεωργίου, «σηκώνει» όλη την ημέρα εκατοντάδες οχήματα, ανθρώπους που ξεκινούν τη μέρα τους πηγαίνοντας στη δουλειά τους, αλλά και πολλούς ακόμη που την επιλέγουν για τον καφέ τους, το πρωινό ή το γεύμα τους, αλλά και τη διασκέδαση τους έως αργά το βράδυ.

Ανακαλύψαμε για εσάς και σας παρουσιάζουμε τα 10+2 από τα πιο αγαπημένα σημεία για γεύσεις και διασκέδαση σε αυτή την «Βασιλική» λεωφόρο.

Έπαυλη Μαρόκκου

-fHEiR.jpg

Μια νεοκλασική οικία του 1906 ξαναγεννήθηκε το 2018 για να επαναπροσδιορίσει τη διασκέδαση, την παρέα, και το καλό φαγητό σε ένα πανέμορφο χώρο με τεράστια ιστορία…που μας μάγεψε για τα καλά.

Αν αναρωτιέσαι πώς πήρε αυτό το όνομα, ας σε διαφωτίσουμε. Η Έπαυλη Μαρόκκου χτίστηκε από τον αυστριακό υπήκοο Ιωάννη Μαρόκκο γύρω στο 1906. Έπειτα πωλήθηκε στην οικογένεια Μπουρλά, πέρασε στα χέρια του Δημοσίου και το 1985 ανακηρύσσεται διατηρητέο μνημείο και αποτελεί πλέον και επίσημα ένα τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Το 1986 ήταν η πρώτη φορά που έγινε καφέ μπαρ με το όνομα «Πανσέλοινος» και έπειτα άλλαξε χρήση – καθώς ήταν για χρόνια το τμήμα τροχαίας στην περιοχή.

Σήμερα η Έπαυλη Μαρόκκου επιτέλους… βρήκε τον καλύτερο εαυτό της. Ένα μελίσσι κόσμου, μουσικών και θετικών vibes πλανάται στον χώρο και από την πρώτη μέρα έγινε talk of the town – αφού έρχονται από όλη την πόλη για να πιουν τον καφέ τους, να δοκιμάσουν νέα πιάτα στο brunch ή να απολαύσουν το κοκτέιλ τους!

Ένα ανοιχτό μαγαζί για όλους, για τη νυχτερινή έξοδο, για ένα ξεχωριστό γεύμα, για μια παρέα που θέλει να πιει και να τσιμπήσει κάτι στη μέση, για κάποιον που επιστρέφει από τη βραδινή του βόλτα στην παραλία! Το μυστικό της Έπαυλης, είναι πως ταιριάζει με όλους και όλες τις διαθέσεις

Το δυνατό της χαρτί, εκτός από όλα τα άλλα, είναι πως, διαθέτει δύο αυλές, μια μπροστά και μια πίσω όπου ειδικά το καλοκαίρι η δροσιά του «τα σπάει». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 133
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 836233

Δέντρο στο Bar

sto-mpar.jpg

Κανείς δεν φανταζόταν το 1899, όταν πρωτοφτιάχτηκε το πανέμορφο κτίριο στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, πως αυτό το εκπληκτικό οίκημα θα δεχόταν τόσο πολύ κόσμο σε κάθε φάση της ζωής του.

Το πανέμορφο κτίριο που εδώ και 10 χρόνια στεγάζει το αγαπημένο μας «Δέντρο στο Μπαρ» έχει μια μακρά πορεία και πολλές κρυμμένες ιστορίες μέσα του. Το Δέντρο για το οποίο μιλάμε έχει όνομα και λέγεται «Σοφόρα» με χαρακτηριστικά, τα πράσινα κλαδιά με τα σύνθετα, καταπράσινα φύλλα.

Από τη Σχολή Κωφών, έπειτα εστιατόριο και κλαμπ (εδώ κάποτε στεγαζόταν το Bandiera και το Ghetto Lux), ένα παλιό αρχοντικό με αυλή στη Λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου, δίπλα στην παραλία και πολύ κοντά στον Λευκό Πύργο έχει κλέψει την καρδιά μας εδώ και χρόνια!

Με σεβασμό και με αγάπη η ομάδα του «Δέντρου στο Μπαρ» έφτιαξε ένα διαχρονικό στέκι που έχει αφήσει ήδη το δικό του μοναδικό στίγμα στην πόλη, και είναι ένα από τα στολίδια του δρόμου έτσι όπως φωτίζεται κάθε βράδυ και ομορφαίνει την περιοχή.

Η αρχική ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα κλασικό, stage bar με καθημερινά live, κι έτσι και έγινε – και όταν έπεφτε η αυλαία την άνοιξη, η δράση και η ζωή να μεταφερόταν στη φιλόξενη αυλή στη σκιά του δέντρου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλέως Γεωργίου 25
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 811885

Ντισκοκαφενείο Jamaica

-P3E4i.jpg

Το ντισκοκαφενείο Jamaica μετρά μόλις έναν χρόνο λειτουργίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ωστόσο έχει καταφέρει να μας κάνει να αισθανόμαστε πως το γνωρίζουμε για χρόνια.

Πρόκειται για ένα χώρο που συνδυάζει τους μεζέδες με τις τάρτες, τη ντίσκο με τη Σμύρνη, τον Τσιτσάνη με τους Beatles και τον Πάριο με τον Elvis. Πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο;

Αποκλειστικά και μόνο με περίσσια αγάπη και αυθεντικό μεράκι για τη δημιουργία ενός χώρου «ακομπλεξάριστου», που προσφέρει απλόχερα χαμόγελα και όμορφες αναμνήσεις στους θαμώνες του.

Το ντισκοκαφενείο Jamaica είναι ο ιδανικός χώρος για κάθε στιγμή της ημέρας από νωρίς το πρωί, για καφέ και πρωινό, έπειτα για μεσημεριανό και τέλος για το βραδινό μας δείπνο, συνοδεία αγαπημένων αποσταγμάτων και κρασιών και φυσικά εξίσου αγαπημένων μουσικών.

Στα τραπέζια του θα δείτε πρόσωπα φρέσκα και χαμόγελα φωτεινά, παρέες που καθώς περνά η ώρα ενώνονται και γέλια μέχρι το πρωί. Στο ντισκοκαφενείο Jamaica θα αισθανθείτε πως κάνετε ένα διάλειμμα από καθετί «συμβατικό» και θα νιώσετε ελεύθεροι – ελεύθεροι από πίεση, από πρέπει, από μπελάδες. Άλλωστε, είναι το μότο τους: «Εδώ τους μπελάδες τους γλεντάμε!». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλέως Γεωργίου 44
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 888557

Villa Bianca

villa-bianca.jpg

Στα τέλη του 19ου και τις αρχές 20ού αιώνα κυριάρχησε στη Θεσσαλονίκη το αρχιτεκτονικό ρεύμα του εκλεκτικισμού. Η Βίλα Μπιάνκα είναι χαρακτηριστικό δείγμα αυτού του αρχιτεκτονικού ρεύματος.

Η πολυτελής κατοικία χτίστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα, από τον Ιταλοεβραίο βιομήχανο και εμπορικό αντιπρόσωπο Ντίνο Φερνάντεζ Ντίαζ, σε σχέδια του Πιέτρο Αρριγκόνι.

Από το 2013, η Βίλα Μπιάνκα στεγάζει τη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, η συλλογή της οποίας αριθμεί 2.834 έργα χαρακτικής, γλυπτικής, ζωγραφικής και κατασκευές καλλιτεχνών.

Στους διαμορφωμένους χώρους της Βίλα Μπιάνκα στεγάζονται τα γραφεία της Πινακοθήκης, περιοδικές εκθέσεις, οι μόνιμες εκθέσεις χαρακτικής καθώς και η μόνιμη έκθεση με τα έργα του Νικολάου Γύζη.

Παράλληλα, το 2019 ξεκίνησε και η λειτουργία ενός εξαιρετικού café-εστιατορίου στον αύλειο χώρο του κτιρίου, που μας κέρδισε με την πρώτη ματιά. Και το όνομα αυτού; Φυσικά, VillaBianca!

Αδιαμφισβήτητα, το «Villa Bianca café» είναι ένας χώρος υψηλής αισθητικής, με αέρα αλλοτινών εποχών.

Κάθε μικροσκοπική λεπτομέρεια του εκκεντρικού αλλά κομψού σχεδιασμού της Villa Bianca προσελκύει το μάτι. Εδώ, ο κλασικισμός, η κομψότητα και ο αυστηρός τόνος συνυπάρχουν απολύτως αρμονικά.

Μέσα σε ένα φιλικό και όμορφο περιβάλλον, μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου ή ένα από τα signature cocktails.

Στην κουζίνα, ο chef σε προσκαλεί να ανακαλύψεις τις έξοχες δημιουργίες του με ένα ευφάνταστο μενού που συνεχώς ανανεώνεται.

Το «Villa Bianca café» αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους μας χώρους στην πόλη και για brunch, με πλήθος γαστρονομικών επιλογών που μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς…

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 180
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 006444

Tselementes

tselementes.jpg

Το εστιατόριο ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας «Tselementes», άνοιξε στην περιοχή της Σχολής Τυφλών στη Βασιλίσσης Όλγας τον Αύγουστο του 2018 κι έκτοτε προσφέρει καθημερινά υπέροχες γαστρονομικές δημιουργίες με αγνά υλικά,, premium κοπές, έναν δυνατό κατάλογο από μαγειρευτά και πολλές επιλογές σε άλλα γεύματα ιδανικά, εκτός άλλων και για vegans και vegetarians. Mε συνταγές απευθείας από τον … τσελεμεντέ!

Ο «Tselementes» δεν είναι ένα συνηθισμένο μαγέρικο, αλλά ένα πιο πλήρες εστιατόριο που, όπου πέραν από τα εξαιρετικά μαγειρευτά του και τα κλασσικά κρεατικά, διαθέτει έναν κατάλογο για premium κοπές, όπως rib eye κι άλλες, σχετικά δυσεύρετες επιλογές.

Ξεπερνώντας το χαρακτήρα ενός κλασσικού steak house, επίσης, αναλαμβάνει να καλύψει πολλές επιλογές, με περισσότερα είδη και στυλ φαγητού, ιδανικά για κάθε επισκέπτη του, βασισμένα στη φιλοσοφία της καλής, δημιουργικής κουζίνας.

Στο μενού, που διαμορφώνεται χειμώνα – καλοκαίρι, ανάλογα με την εποχικότητα των προϊόντων, όλα είναι χειροποίητα και φέρουν στα τραπέζια το καλό, παραδοσιακό φαγητό, θυμίζοντάς μας τα παιδικά μας χρόνια. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 49
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 000888

Ο γύρος της Ελλάδας

ellados.jpg

Ποιοτικές πρώτες ύλες, πεντανόστιμες γεύσεις, απόλυτα γενναιόδωρες και χορταστικές μερίδες και προσιτές τιμές, αυτά φαίνεται πως είναι τα στοιχεία που ξεχώρισαν τον «Γύρο της Ελλάδος» από κάθε άλλο χώρο του είδους του.

Στον «Γύρο της Ελλάδος» χρησιμοποιούνται οι καλύτερες πρώτες ύλες στην αγορά, διασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα όλων των προϊόντων του, αλλά και την αυθεντική του γεύση, καθώς μεταξύ άλλων δίνει έμφαση στις παραδοσιακές γεύσεις, αναδεικνύοντας την υπεροχή της ποιοτικής ελληνικής κουζίνας.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που έκαναν τον «Γύρο της Ελλάδος» να ξεχωρίσει σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη είναι το ότι ακολουθεί αποκλειστικά δικές του, δοκιμασμένες συνταγές, επιτυγχάνοντας τη δημιουργία απαράμιλλων πιάτων.

Ο ιδιοκτήτης, με μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο της εστίασης, δίνει μεγάλη έμφαση στην ποιότητα του κρέατος και μαζί με τους συνεργάτες του, ελέγχουν κάθε στάδιο παραγωγής και κάθε λεπτομέρεια, μέχρι να φτάσει στο πιάτο σου!

Αν ανήκεις σ΄εκείνους τους λίγους , που δεν έχουν δοκιμάσει ακόμη γύρο κοτόπουλο ή χοιρινό στον «Γύρο της Ελλάδος» τότε πρέπει οπωσδήποτε να τον δοκιμάσεις και θα καταλάβεις γιατί έχει καταφέρει να θεωρείται ίσως ο νοστιμότερος και καλύτερος γύρος στην Ελλάδα!

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 176
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 415800

Φάτε Σκάστε

skaste.jpg

To ψητοπωλείο «Φάτε Σκάστε» άνοιξε στο νούμερο 24 της Βασιλέως Γεωργίου τον Ιανουάριο του 2016 κι από τότε έχει κερδίσει το δικό του φανατικό κοινό, που το προτιμά τόσο για τις εξόδους του, όσο και για τις παραγγελίες του στο σπίτι ή το γραφείο.

Οι μερίδες και τα σάντουιτς του νόστιμα και πλούσια, σε κάνουν να θέλεις να παραγγείλεις ξανά λόγω νοστιμιάς κι ας έχεις ήδη χορτάσει απόλυτα στην πρώτη παραγγελία. Για το λόγο αυτό, όταν το 2019 άνοιξε το δεύτερο κατάστημα στο κέντρο της πόλης - σε ένα ιστορικό σημείο στα Λαδάδικα, εκεί όπου λειτουργούσε για δεκαετίες ο πρώην «Κατερινιώτης» - δεν χρειαζόταν και πολλές συστάσεις κι έγινε αμέσως αγαπημένος προορισμός για λάτρεις των καλοψημένων κρεατικών.

Ο Στέργιος και η Λία, δημιούργησαν το «Φάτε Σκάστε» θέλοντας να προσφέρουν στον κόσμο ό,τι καλύτερο σε κρεατικά, με πρώτες ύλες από εγχώριους παραγωγούς και προϊόντα που παρασκευάζονται καθημερινά κι εξ’ ολοκλήρου επί τόπου στο κατάστημα, όπου και ψήνονται αποκλειστικά στα κάρβουνα, για να έχουν τη νοστιμιά που οι ίδιοι επιθυμούν. Σε αυτό εστίασαν κι αυτό κάνουν από την πρώτη ημέρα που άνοιξαν τις πόρτες τους, οπότε και μας έδωσαν να δοκιμάσουμε τις νόστιμες σούβλες τους, τις πανσέτες, τα λουκάνικα, τα μπιφτέκια, τις τηγανητές πατάτες τους, τις δροσερές σαλάτες.

Κρέατα πρώτης ποιότητας ψήνονται - αποκλειστικά στα κάρβουνα, το είπαμε; - με μαεστρία κι εμείς τα δοκιμάζουμε σε ένα περιβάλλον απλό κι άνετο, που μυρίζει νοστιμιά, όπως πρέπει να μυρίζει κάθε ψησταριά που σέβεται τον εαυτό της και μας καλεί να κοπιάσουμε μέχρι εκεί, από μέτρα μακριά. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:
Βασιλέως Γεωργίου 24 | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 869154
Πολυτεχνείου 51, Λαδάδικα | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 522733

Μελί Μελί

meli-cxEvB.jpg

Τον Ιανουάριο του 2012 άνοιξε πρώτη φορά τις πόρτες του το Μελί Μελί κοντά στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. Σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης, στη Βασιλέως Γεωργίου 14Α, ένας όμορφος και προσεγμένος χώρος γεμάτος λαχταριστές λιχουδιές.

Τα τραπεζάκια έξω σε περιμένουν όλο το χρόνο, να απολαύσεις το πρωινό ή το καφεδάκι σου ή ένα σνακ στο διάλειμμά σου, καθώς εδώ θα βρεις από πολυάριθμες επιλογές πρωινού έως και φρεσκομαγειρεμένα φαγητά, σαλάτες και κρύα σάντουιτς.

Για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με τον καλύτερο τρόπο, το αρτοζαχαροπλαστείο Μελί Μελί στο Δημαρχείο σε περιμένει από νωρίς το πρωί με εξαιρετικό αρωματικό καφέ Illy, 100% Arabica, και μεγάλη ποικιλία από αλμυρές και γλυκές λιχουδιές.

Εδώ θα βρεις πλήρη γκάμα ψωμιών, όπως Αγιορείτικο, με προζύμι, ζέας, και πολλά ακόμη, αλλά και τα διάσημα και αγαπημένα πεϊνιρλί του, χειροποίητα, σε ποικιλία γεύσεων. Φυσικά, δεν λείπουν οι χειροποίητες πίτες, τα κέικ, τα τσουρέκια και τα κουλουράκια για να συνοδεύσεις γλυκά το πρωινό σου.

Στο Μελί Μελί στο Δημαρχείο, αναμφίβολα τα γλυκά κλέβουν την παράσταση.

Όλα φτιαγμένα από τους ίδιους, με τα καλύτερα υλικά, και σε ποικιλία που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Δεν χρησιμοποιούν μίγματα, αλλά δουλεύουν μόνο με συνταγές κι αυτό φαίνεται στη γεύση. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλέως Γεωργίου 14Α
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 870100

Μπουγάτσα Αθηνά

-Sm9Pa.jpg

Όποιος είναι από τη Θεσσαλονίκη, σίγουρα γνωρίζει καλά την περιβόητη μπουγάτσα «Αθηνά» στη Βασιλίσσης Όλγας. Από το 1975, η χειροποίητη μπουγάτσα τους είναι γνωστή σε όλη την πόλη, προσελκύοντας κόσμο από κάθε γωνιά.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι την επισκέπτονται συχνά και πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες, όταν βρίσκονται στην πόλη. Εξάλλου, η μπουγάτσα είναι ταυτόσημη της Θεσσαλονίκης.

Η μπουγάτσα «Αθηνά» αποτελούσε ανέκαθεν σημείο συνάντησης για πολλούς Θεσσαλονικείς και σίγουρα σημείο αναφοράς όταν θέλεις αυθεντική, χειροποίητη μπουγάτσα. Η τρίτη, πλέον, γενιά έχει αναλάβει το ιστορικό κατάστημα, συνεχίζοντας την επιχείρηση που ξεκίνησαν οι παππούδες τους, με την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι. Προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα και ασυναγώνιστη γεύση, με χαμόγελο και φιλική διάθεση, όλες τις ώρες της ημέρας.

Το χειροποίητο φύλλο, δουλεμένο με υπομονή και επιμονή (γιατί να ξέρεις το φύλλο της μπουγάτσας δεν είναι καθόλου εύκολο!), σερβίρεται τραγανό και ξεροψημένο με πλούσια γέμιση λαχταριστής κρέμας, πασπαλισμένο με μυρωδάτη κανέλα και άχνη για την πιο γλυκιά αμαρτία. Και για τους αμετανόητους σοκολατολάτρεις, η μπουγάτσα με σοκολάτα είναι πραγματική κόλαση!

Υπάρχει όμως ποικιλία και σε αλμυρή μπουγάτσα, εξίσου λαχταριστή και πεντανόστιμη. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε τυρί, σπανάκι, κιμά, κασέρι ή ζαμπόν-κασέρι και να απολαύσεις τη δική σου αγαπημένη γεύση. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 123
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 848284

Coffee Garden

coffee-garden.jpg

Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της ανατολικής Θεσσαλονίκης, εκεί που συναντιούνται η Λεωφόρος Βασ. Όλγας με τη Μ. Μπότσαρη, βρίσκεται ένας διαφορετικός «κήπος». Το Coffee Garden.

Με τους τόνους του πράσινου να κυριαρχούν, με φυτά στο εσωτερικό του και ζωγραφισμένα φύλλα, με τις τζαμαρίες να το καθιστούν «ανοιχτό» στο μάτι, θυμίζει πολύ έναν κήπο. Αλλά με καφέ.

Τον τελευταίο διάστημα λειτουργεί πλέον υπό νέα διεύθυνση, προσφέροντας πάντα εξαιρετική ποιότητα και φιλική εξυπηρέτηση.

Στο Coffee Garden θα βρεις τον εκλεκτό καφέ Hausbrandt, 100% Arabica, εκτελεσμένο και σερβιρισμένο πάντα άψογα. Μπορείς να απολαύσεις το καφεδάκι σου στο χέρι, άλλωστε το κατάστημα βρίσκεται σε ιδανικό σημείο για μία βόλτα στην παραλία. Ή, αν θέλεις, έρχεται στην πόρτα σου μέσα από γνωστές πλατφόρμες delivery.

Έχει και λίγα τραπεζάκια έξω, αν θέλεις να κάνεις μία σύντομη στάση και να απολαύσεις ένα ρόφημα ή ένα σνακ. Και, βέβαια, θα βρεις όλες τις εναλλακτικές για τον καφέ σου: καστανή ζάχαρη, στέβια, ασπαρτάμη και φυτικά ροφήματα αμυγδάλου και σόγιας.

Εκτός από καφέ, θα βρεις και όλα τα ροφήματα, όπως σοκολάτα και επιλεγμένες ποικιλίες τσαγιού. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 90
Tηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 841478

Coffee Bros

coffee-bros.jpg

Το Coffee BroS δημιουργήθηκε στις αρχές του 2020 στη Βασιλίσσης Όλγας στο 121, από δυο αδέλφια – εκεί άλλωστε οφείλεται και το όνομα του - που προέρχονται από τον χώρο της εστίασης, καθώς εργάζονταν για πολλά χρόνια τόσο σε café της πόλης όσο και σε εταιρεία εμπορίας καφέ.

H εμπειρία τους σε συνάρτηση με τον επαγγελματισμό και τα ποιοτικά προϊόντα τους, κάνουν αγαπημένη καθημερινή συνήθεια και σημείο αναφοράς του καλού καφέ και όχι μόνο, το καλαίσθητο Coffee BroS, σε ένα χώρο πανέμορφο που σε αγκαλιάζει από την πρώτη στιγμή, με το ιδιαίτερο design και τα χρώματα του.

Είναι όμορφο να ξεκινάς την ημέρα σου απολαμβάνοντας μυρωδάτο καφέ πρώτης ποιότητας φτιαγμένο με εμπειρία και μεράκι. Η εκκίνηση σου γίνεται δυναμική πίνοντας τον πρώτo καφέ της ημέρας σου στο Coffee BroS, φτιαγμένο από εξαιρετικά χαρμάνια 100% Arabica κορυφαίων εταιρειών (Ipanema, Utopia), που θα σε ενθουσιάσουν με τη γεύση και το άρωμα τους.

Εάν είσαι τύπος περισσότερο της Healthy νοοτροπίας μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στα εξαιρετικά smoothies όπως smoothie Escape με αχλάδι , μήλο, μάνγκο, μπανάνα και ανανά ή το Spirulin με μήλο, γκουάβα, μάνγκο, πορτοκάλι μπανάνα και σπιρουλίνα.

Για όσους γυμνάζονται και έχουν ανάγκη περισσότερης πρωτεΐνης πολύ καλή επιλογή είναι το Smoothie Protein με βρώμη , μήλο, κεράσι, μπανάνα, βατόμουρο και πρωτεΐνη. Αλλά και οι φυσικοί χυμοί για επιπλέον ενέργεια και θωράκιση του οργανισμού σου κατά την διάρκεια της ημέρας .

Τονωτικοί και εύγευστοι όπως οι χυμοί πορτοκάλι, μύτιλο, ρόδι, ανανά κ.ά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 121
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 855514

De-tox

detox.jpg

Η εμπειρία «De-Tox» είναι κάτι παραπάνω από εμμονή στην ποιότητα των ροφημάτων. Είναι η ενέργεια και το ευχάριστο περιβάλλον, είναι οι κεφάτοι εργαζόμενοι και η αγάπη προς τους πελάτες! Μία και μόνο επίσκεψη στο κατάστημα «De-Tox» στη Βασιλίσσης Όλγας 30, στην περιοχή της Σχολής Τυφλών, θα σε πείσει για την άψογη εξυπηρέτηση και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων του.

Με την είσοδό σου στο κατάστημα θα ενθουσιαστείς με τη διακόσμηση και τη ζεστασιά του χώρου.

Από εκεί και έπειτα, η επιλογή σου θα είναι δύσκολη υπόθεση, καθώς στο «De-Tox» οι επιλογές σου είναι πολλές και όλες γευστικότατες!

Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τον καφέ του και θα δεις πως θα γίνει απαραίτητο συστατικό της μέρας σου… Στον κατάλογο του «Detox» θα βρεις επίσης από σοκολάτες και τσάι, μέχρι φυσικούς χυμούς και smoothies, αλλά και μπάρες δημητριακών και βρώμης, μία μεγάλη ποικιλία από σαλάτες, cookies, donuts, κρουασάν, muffins, cakes και κριτσινοκούλουρα με σοκολάτα ή σπόρους.

Από αλμυρά snacks μπορείς να βρεις απλό κουλούρι, τοστ, μπαγκέτες, ψωμί ενεργού άνθρακα, ψωμί με παντζάρι και αφράτα πρέτζελ, όλα με ποικιλία γεμίσεων λαχανικών, τυριών και αλλαντικών.

Το «De-Tox» αποτελεί μία ξεχωριστή φιλοσοφία, που απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως και έχει γίνει το αγαπημένο στέκι του νέου κόσμου.

Στα τραπέζια του θα δεις παρέες φοιτητών να περνούν ώρες εκεί είτε εκπονώντας εργασίες είτε χαλαρώνοντας από το ακαδημαϊκό τους πρόγραμμα, αλλά και εργαζόμενους που επιλέγουν το «De-Tox» για το καθιερωμένο τους διάλειμμα, κατά τη διάρκεια της εργασίας τους ή για την καθημερινή τους αποφόρτιση από την πιεστική τους ρουτίνα.

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 30
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 824500













Μία από τις πιο κεντρικές λεωφόρους της πόλης, αυτή που ξεκινά ως Βασιλίσσης Όλγας και καταλήγει ως Βασιλέως Γεωργίου, «σηκώνει» όλη την ημέρα εκατοντάδες οχήματα, ανθρώπους που ξεκινούν τη μέρα τους πηγαίνοντας στη δουλειά τους, αλλά και πολλούς ακόμη που την επιλέγουν για τον καφέ τους, το πρωινό ή το γεύμα τους, αλλά και τη διασκέδαση τους έως αργά το βράδυ.

Ανακαλύψαμε για εσάς και σας παρουσιάζουμε τα 10+2 από τα πιο αγαπημένα σημεία για γεύσεις και διασκέδαση σε αυτή την «Βασιλική» λεωφόρο.

Έπαυλη Μαρόκκου

-fHEiR.jpg

Μια νεοκλασική οικία του 1906 ξαναγεννήθηκε το 2018 για να επαναπροσδιορίσει τη διασκέδαση, την παρέα, και το καλό φαγητό σε ένα πανέμορφο χώρο με τεράστια ιστορία…που μας μάγεψε για τα καλά.

Αν αναρωτιέσαι πώς πήρε αυτό το όνομα, ας σε διαφωτίσουμε. Η Έπαυλη Μαρόκκου χτίστηκε από τον αυστριακό υπήκοο Ιωάννη Μαρόκκο γύρω στο 1906. Έπειτα πωλήθηκε στην οικογένεια Μπουρλά, πέρασε στα χέρια του Δημοσίου και το 1985 ανακηρύσσεται διατηρητέο μνημείο και αποτελεί πλέον και επίσημα ένα τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Το 1986 ήταν η πρώτη φορά που έγινε καφέ μπαρ με το όνομα «Πανσέλοινος» και έπειτα άλλαξε χρήση – καθώς ήταν για χρόνια το τμήμα τροχαίας στην περιοχή.

Σήμερα η Έπαυλη Μαρόκκου επιτέλους… βρήκε τον καλύτερο εαυτό της. Ένα μελίσσι κόσμου, μουσικών και θετικών vibes πλανάται στον χώρο και από την πρώτη μέρα έγινε talk of the town – αφού έρχονται από όλη την πόλη για να πιουν τον καφέ τους, να δοκιμάσουν νέα πιάτα στο brunch ή να απολαύσουν το κοκτέιλ τους!

Ένα ανοιχτό μαγαζί για όλους, για τη νυχτερινή έξοδο, για ένα ξεχωριστό γεύμα, για μια παρέα που θέλει να πιει και να τσιμπήσει κάτι στη μέση, για κάποιον που επιστρέφει από τη βραδινή του βόλτα στην παραλία! Το μυστικό της Έπαυλης, είναι πως ταιριάζει με όλους και όλες τις διαθέσεις

Το δυνατό της χαρτί, εκτός από όλα τα άλλα, είναι πως, διαθέτει δύο αυλές, μια μπροστά και μια πίσω όπου ειδικά το καλοκαίρι η δροσιά του «τα σπάει». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 133
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 836233

Δέντρο στο Bar

sto-mpar.jpg

Κανείς δεν φανταζόταν το 1899, όταν πρωτοφτιάχτηκε το πανέμορφο κτίριο στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, πως αυτό το εκπληκτικό οίκημα θα δεχόταν τόσο πολύ κόσμο σε κάθε φάση της ζωής του.

Το πανέμορφο κτίριο που εδώ και 10 χρόνια στεγάζει το αγαπημένο μας «Δέντρο στο Μπαρ» έχει μια μακρά πορεία και πολλές κρυμμένες ιστορίες μέσα του. Το Δέντρο για το οποίο μιλάμε έχει όνομα και λέγεται «Σοφόρα» με χαρακτηριστικά, τα πράσινα κλαδιά με τα σύνθετα, καταπράσινα φύλλα.

Από τη Σχολή Κωφών, έπειτα εστιατόριο και κλαμπ (εδώ κάποτε στεγαζόταν το Bandiera και το Ghetto Lux), ένα παλιό αρχοντικό με αυλή στη Λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου, δίπλα στην παραλία και πολύ κοντά στον Λευκό Πύργο έχει κλέψει την καρδιά μας εδώ και χρόνια!

Με σεβασμό και με αγάπη η ομάδα του «Δέντρου στο Μπαρ» έφτιαξε ένα διαχρονικό στέκι που έχει αφήσει ήδη το δικό του μοναδικό στίγμα στην πόλη, και είναι ένα από τα στολίδια του δρόμου έτσι όπως φωτίζεται κάθε βράδυ και ομορφαίνει την περιοχή.

Η αρχική ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα κλασικό, stage bar με καθημερινά live, κι έτσι και έγινε – και όταν έπεφτε η αυλαία την άνοιξη, η δράση και η ζωή να μεταφερόταν στη φιλόξενη αυλή στη σκιά του δέντρου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλέως Γεωργίου 25
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 811885

Ντισκοκαφενείο Jamaica

-P3E4i.jpg

Το ντισκοκαφενείο Jamaica μετρά μόλις έναν χρόνο λειτουργίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ωστόσο έχει καταφέρει να μας κάνει να αισθανόμαστε πως το γνωρίζουμε για χρόνια.

Πρόκειται για ένα χώρο που συνδυάζει τους μεζέδες με τις τάρτες, τη ντίσκο με τη Σμύρνη, τον Τσιτσάνη με τους Beatles και τον Πάριο με τον Elvis. Πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο;

Αποκλειστικά και μόνο με περίσσια αγάπη και αυθεντικό μεράκι για τη δημιουργία ενός χώρου «ακομπλεξάριστου», που προσφέρει απλόχερα χαμόγελα και όμορφες αναμνήσεις στους θαμώνες του.

Το ντισκοκαφενείο Jamaica είναι ο ιδανικός χώρος για κάθε στιγμή της ημέρας από νωρίς το πρωί, για καφέ και πρωινό, έπειτα για μεσημεριανό και τέλος για το βραδινό μας δείπνο, συνοδεία αγαπημένων αποσταγμάτων και κρασιών και φυσικά εξίσου αγαπημένων μουσικών.

Στα τραπέζια του θα δείτε πρόσωπα φρέσκα και χαμόγελα φωτεινά, παρέες που καθώς περνά η ώρα ενώνονται και γέλια μέχρι το πρωί. Στο ντισκοκαφενείο Jamaica θα αισθανθείτε πως κάνετε ένα διάλειμμα από καθετί «συμβατικό» και θα νιώσετε ελεύθεροι – ελεύθεροι από πίεση, από πρέπει, από μπελάδες. Άλλωστε, είναι το μότο τους: «Εδώ τους μπελάδες τους γλεντάμε!». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλέως Γεωργίου 44
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 888557

Villa Bianca

villa-bianca.jpg

Στα τέλη του 19ου και τις αρχές 20ού αιώνα κυριάρχησε στη Θεσσαλονίκη το αρχιτεκτονικό ρεύμα του εκλεκτικισμού. Η Βίλα Μπιάνκα είναι χαρακτηριστικό δείγμα αυτού του αρχιτεκτονικού ρεύματος.

Η πολυτελής κατοικία χτίστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα, από τον Ιταλοεβραίο βιομήχανο και εμπορικό αντιπρόσωπο Ντίνο Φερνάντεζ Ντίαζ, σε σχέδια του Πιέτρο Αρριγκόνι.

Από το 2013, η Βίλα Μπιάνκα στεγάζει τη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, η συλλογή της οποίας αριθμεί 2.834 έργα χαρακτικής, γλυπτικής, ζωγραφικής και κατασκευές καλλιτεχνών.

Στους διαμορφωμένους χώρους της Βίλα Μπιάνκα στεγάζονται τα γραφεία της Πινακοθήκης, περιοδικές εκθέσεις, οι μόνιμες εκθέσεις χαρακτικής καθώς και η μόνιμη έκθεση με τα έργα του Νικολάου Γύζη.

Παράλληλα, το 2019 ξεκίνησε και η λειτουργία ενός εξαιρετικού café-εστιατορίου στον αύλειο χώρο του κτιρίου, που μας κέρδισε με την πρώτη ματιά. Και το όνομα αυτού; Φυσικά, VillaBianca!

Αδιαμφισβήτητα, το «Villa Bianca café» είναι ένας χώρος υψηλής αισθητικής, με αέρα αλλοτινών εποχών.

Κάθε μικροσκοπική λεπτομέρεια του εκκεντρικού αλλά κομψού σχεδιασμού της Villa Bianca προσελκύει το μάτι. Εδώ, ο κλασικισμός, η κομψότητα και ο αυστηρός τόνος συνυπάρχουν απολύτως αρμονικά.

Μέσα σε ένα φιλικό και όμορφο περιβάλλον, μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου ή ένα από τα signature cocktails.

Στην κουζίνα, ο chef σε προσκαλεί να ανακαλύψεις τις έξοχες δημιουργίες του με ένα ευφάνταστο μενού που συνεχώς ανανεώνεται.

Το «Villa Bianca café» αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους μας χώρους στην πόλη και για brunch, με πλήθος γαστρονομικών επιλογών που μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς…

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 180
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 006444

Tselementes

tselementes.jpg

Το εστιατόριο ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας «Tselementes», άνοιξε στην περιοχή της Σχολής Τυφλών στη Βασιλίσσης Όλγας τον Αύγουστο του 2018 κι έκτοτε προσφέρει καθημερινά υπέροχες γαστρονομικές δημιουργίες με αγνά υλικά,, premium κοπές, έναν δυνατό κατάλογο από μαγειρευτά και πολλές επιλογές σε άλλα γεύματα ιδανικά, εκτός άλλων και για vegans και vegetarians. Mε συνταγές απευθείας από τον … τσελεμεντέ!

Ο «Tselementes» δεν είναι ένα συνηθισμένο μαγέρικο, αλλά ένα πιο πλήρες εστιατόριο που, όπου πέραν από τα εξαιρετικά μαγειρευτά του και τα κλασσικά κρεατικά, διαθέτει έναν κατάλογο για premium κοπές, όπως rib eye κι άλλες, σχετικά δυσεύρετες επιλογές.

Ξεπερνώντας το χαρακτήρα ενός κλασσικού steak house, επίσης, αναλαμβάνει να καλύψει πολλές επιλογές, με περισσότερα είδη και στυλ φαγητού, ιδανικά για κάθε επισκέπτη του, βασισμένα στη φιλοσοφία της καλής, δημιουργικής κουζίνας.

Στο μενού, που διαμορφώνεται χειμώνα – καλοκαίρι, ανάλογα με την εποχικότητα των προϊόντων, όλα είναι χειροποίητα και φέρουν στα τραπέζια το καλό, παραδοσιακό φαγητό, θυμίζοντάς μας τα παιδικά μας χρόνια. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 49
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 000888

Ο γύρος της Ελλάδας

ellados.jpg

Ποιοτικές πρώτες ύλες, πεντανόστιμες γεύσεις, απόλυτα γενναιόδωρες και χορταστικές μερίδες και προσιτές τιμές, αυτά φαίνεται πως είναι τα στοιχεία που ξεχώρισαν τον «Γύρο της Ελλάδος» από κάθε άλλο χώρο του είδους του.

Στον «Γύρο της Ελλάδος» χρησιμοποιούνται οι καλύτερες πρώτες ύλες στην αγορά, διασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα όλων των προϊόντων του, αλλά και την αυθεντική του γεύση, καθώς μεταξύ άλλων δίνει έμφαση στις παραδοσιακές γεύσεις, αναδεικνύοντας την υπεροχή της ποιοτικής ελληνικής κουζίνας.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που έκαναν τον «Γύρο της Ελλάδος» να ξεχωρίσει σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη είναι το ότι ακολουθεί αποκλειστικά δικές του, δοκιμασμένες συνταγές, επιτυγχάνοντας τη δημιουργία απαράμιλλων πιάτων.

Ο ιδιοκτήτης, με μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο της εστίασης, δίνει μεγάλη έμφαση στην ποιότητα του κρέατος και μαζί με τους συνεργάτες του, ελέγχουν κάθε στάδιο παραγωγής και κάθε λεπτομέρεια, μέχρι να φτάσει στο πιάτο σου!

Αν ανήκεις σ΄εκείνους τους λίγους , που δεν έχουν δοκιμάσει ακόμη γύρο κοτόπουλο ή χοιρινό στον «Γύρο της Ελλάδος» τότε πρέπει οπωσδήποτε να τον δοκιμάσεις και θα καταλάβεις γιατί έχει καταφέρει να θεωρείται ίσως ο νοστιμότερος και καλύτερος γύρος στην Ελλάδα!

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 176
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 415800

Φάτε Σκάστε

skaste.jpg

To ψητοπωλείο «Φάτε Σκάστε» άνοιξε στο νούμερο 24 της Βασιλέως Γεωργίου τον Ιανουάριο του 2016 κι από τότε έχει κερδίσει το δικό του φανατικό κοινό, που το προτιμά τόσο για τις εξόδους του, όσο και για τις παραγγελίες του στο σπίτι ή το γραφείο.

Οι μερίδες και τα σάντουιτς του νόστιμα και πλούσια, σε κάνουν να θέλεις να παραγγείλεις ξανά λόγω νοστιμιάς κι ας έχεις ήδη χορτάσει απόλυτα στην πρώτη παραγγελία. Για το λόγο αυτό, όταν το 2019 άνοιξε το δεύτερο κατάστημα στο κέντρο της πόλης - σε ένα ιστορικό σημείο στα Λαδάδικα, εκεί όπου λειτουργούσε για δεκαετίες ο πρώην «Κατερινιώτης» - δεν χρειαζόταν και πολλές συστάσεις κι έγινε αμέσως αγαπημένος προορισμός για λάτρεις των καλοψημένων κρεατικών.

Ο Στέργιος και η Λία, δημιούργησαν το «Φάτε Σκάστε» θέλοντας να προσφέρουν στον κόσμο ό,τι καλύτερο σε κρεατικά, με πρώτες ύλες από εγχώριους παραγωγούς και προϊόντα που παρασκευάζονται καθημερινά κι εξ’ ολοκλήρου επί τόπου στο κατάστημα, όπου και ψήνονται αποκλειστικά στα κάρβουνα, για να έχουν τη νοστιμιά που οι ίδιοι επιθυμούν. Σε αυτό εστίασαν κι αυτό κάνουν από την πρώτη ημέρα που άνοιξαν τις πόρτες τους, οπότε και μας έδωσαν να δοκιμάσουμε τις νόστιμες σούβλες τους, τις πανσέτες, τα λουκάνικα, τα μπιφτέκια, τις τηγανητές πατάτες τους, τις δροσερές σαλάτες.

Κρέατα πρώτης ποιότητας ψήνονται - αποκλειστικά στα κάρβουνα, το είπαμε; - με μαεστρία κι εμείς τα δοκιμάζουμε σε ένα περιβάλλον απλό κι άνετο, που μυρίζει νοστιμιά, όπως πρέπει να μυρίζει κάθε ψησταριά που σέβεται τον εαυτό της και μας καλεί να κοπιάσουμε μέχρι εκεί, από μέτρα μακριά. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:
Βασιλέως Γεωργίου 24 | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 869154
Πολυτεχνείου 51, Λαδάδικα | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 522733

Μελί Μελί

meli-cxEvB.jpg

Τον Ιανουάριο του 2012 άνοιξε πρώτη φορά τις πόρτες του το Μελί Μελί κοντά στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. Σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης, στη Βασιλέως Γεωργίου 14Α, ένας όμορφος και προσεγμένος χώρος γεμάτος λαχταριστές λιχουδιές.

Τα τραπεζάκια έξω σε περιμένουν όλο το χρόνο, να απολαύσεις το πρωινό ή το καφεδάκι σου ή ένα σνακ στο διάλειμμά σου, καθώς εδώ θα βρεις από πολυάριθμες επιλογές πρωινού έως και φρεσκομαγειρεμένα φαγητά, σαλάτες και κρύα σάντουιτς.

Για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με τον καλύτερο τρόπο, το αρτοζαχαροπλαστείο Μελί Μελί στο Δημαρχείο σε περιμένει από νωρίς το πρωί με εξαιρετικό αρωματικό καφέ Illy, 100% Arabica, και μεγάλη ποικιλία από αλμυρές και γλυκές λιχουδιές.

Εδώ θα βρεις πλήρη γκάμα ψωμιών, όπως Αγιορείτικο, με προζύμι, ζέας, και πολλά ακόμη, αλλά και τα διάσημα και αγαπημένα πεϊνιρλί του, χειροποίητα, σε ποικιλία γεύσεων. Φυσικά, δεν λείπουν οι χειροποίητες πίτες, τα κέικ, τα τσουρέκια και τα κουλουράκια για να συνοδεύσεις γλυκά το πρωινό σου.

Στο Μελί Μελί στο Δημαρχείο, αναμφίβολα τα γλυκά κλέβουν την παράσταση.

Όλα φτιαγμένα από τους ίδιους, με τα καλύτερα υλικά, και σε ποικιλία που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Δεν χρησιμοποιούν μίγματα, αλλά δουλεύουν μόνο με συνταγές κι αυτό φαίνεται στη γεύση. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλέως Γεωργίου 14Α
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 870100

Μπουγάτσα Αθηνά

-Sm9Pa.jpg

Όποιος είναι από τη Θεσσαλονίκη, σίγουρα γνωρίζει καλά την περιβόητη μπουγάτσα «Αθηνά» στη Βασιλίσσης Όλγας. Από το 1975, η χειροποίητη μπουγάτσα τους είναι γνωστή σε όλη την πόλη, προσελκύοντας κόσμο από κάθε γωνιά.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι την επισκέπτονται συχνά και πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες, όταν βρίσκονται στην πόλη. Εξάλλου, η μπουγάτσα είναι ταυτόσημη της Θεσσαλονίκης.

Η μπουγάτσα «Αθηνά» αποτελούσε ανέκαθεν σημείο συνάντησης για πολλούς Θεσσαλονικείς και σίγουρα σημείο αναφοράς όταν θέλεις αυθεντική, χειροποίητη μπουγάτσα. Η τρίτη, πλέον, γενιά έχει αναλάβει το ιστορικό κατάστημα, συνεχίζοντας την επιχείρηση που ξεκίνησαν οι παππούδες τους, με την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι. Προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα και ασυναγώνιστη γεύση, με χαμόγελο και φιλική διάθεση, όλες τις ώρες της ημέρας.

Το χειροποίητο φύλλο, δουλεμένο με υπομονή και επιμονή (γιατί να ξέρεις το φύλλο της μπουγάτσας δεν είναι καθόλου εύκολο!), σερβίρεται τραγανό και ξεροψημένο με πλούσια γέμιση λαχταριστής κρέμας, πασπαλισμένο με μυρωδάτη κανέλα και άχνη για την πιο γλυκιά αμαρτία. Και για τους αμετανόητους σοκολατολάτρεις, η μπουγάτσα με σοκολάτα είναι πραγματική κόλαση!

Υπάρχει όμως ποικιλία και σε αλμυρή μπουγάτσα, εξίσου λαχταριστή και πεντανόστιμη. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε τυρί, σπανάκι, κιμά, κασέρι ή ζαμπόν-κασέρι και να απολαύσεις τη δική σου αγαπημένη γεύση. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 123
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 848284

Coffee Garden

coffee-garden.jpg

Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της ανατολικής Θεσσαλονίκης, εκεί που συναντιούνται η Λεωφόρος Βασ. Όλγας με τη Μ. Μπότσαρη, βρίσκεται ένας διαφορετικός «κήπος». Το Coffee Garden.

Με τους τόνους του πράσινου να κυριαρχούν, με φυτά στο εσωτερικό του και ζωγραφισμένα φύλλα, με τις τζαμαρίες να το καθιστούν «ανοιχτό» στο μάτι, θυμίζει πολύ έναν κήπο. Αλλά με καφέ.

Τον τελευταίο διάστημα λειτουργεί πλέον υπό νέα διεύθυνση, προσφέροντας πάντα εξαιρετική ποιότητα και φιλική εξυπηρέτηση.

Στο Coffee Garden θα βρεις τον εκλεκτό καφέ Hausbrandt, 100% Arabica, εκτελεσμένο και σερβιρισμένο πάντα άψογα. Μπορείς να απολαύσεις το καφεδάκι σου στο χέρι, άλλωστε το κατάστημα βρίσκεται σε ιδανικό σημείο για μία βόλτα στην παραλία. Ή, αν θέλεις, έρχεται στην πόρτα σου μέσα από γνωστές πλατφόρμες delivery.

Έχει και λίγα τραπεζάκια έξω, αν θέλεις να κάνεις μία σύντομη στάση και να απολαύσεις ένα ρόφημα ή ένα σνακ. Και, βέβαια, θα βρεις όλες τις εναλλακτικές για τον καφέ σου: καστανή ζάχαρη, στέβια, ασπαρτάμη και φυτικά ροφήματα αμυγδάλου και σόγιας.

Εκτός από καφέ, θα βρεις και όλα τα ροφήματα, όπως σοκολάτα και επιλεγμένες ποικιλίες τσαγιού. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 90
Tηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 841478

Coffee Bros

coffee-bros.jpg

Το Coffee BroS δημιουργήθηκε στις αρχές του 2020 στη Βασιλίσσης Όλγας στο 121, από δυο αδέλφια – εκεί άλλωστε οφείλεται και το όνομα του - που προέρχονται από τον χώρο της εστίασης, καθώς εργάζονταν για πολλά χρόνια τόσο σε café της πόλης όσο και σε εταιρεία εμπορίας καφέ.

H εμπειρία τους σε συνάρτηση με τον επαγγελματισμό και τα ποιοτικά προϊόντα τους, κάνουν αγαπημένη καθημερινή συνήθεια και σημείο αναφοράς του καλού καφέ και όχι μόνο, το καλαίσθητο Coffee BroS, σε ένα χώρο πανέμορφο που σε αγκαλιάζει από την πρώτη στιγμή, με το ιδιαίτερο design και τα χρώματα του.

Είναι όμορφο να ξεκινάς την ημέρα σου απολαμβάνοντας μυρωδάτο καφέ πρώτης ποιότητας φτιαγμένο με εμπειρία και μεράκι. Η εκκίνηση σου γίνεται δυναμική πίνοντας τον πρώτo καφέ της ημέρας σου στο Coffee BroS, φτιαγμένο από εξαιρετικά χαρμάνια 100% Arabica κορυφαίων εταιρειών (Ipanema, Utopia), που θα σε ενθουσιάσουν με τη γεύση και το άρωμα τους.

Εάν είσαι τύπος περισσότερο της Healthy νοοτροπίας μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στα εξαιρετικά smoothies όπως smoothie Escape με αχλάδι , μήλο, μάνγκο, μπανάνα και ανανά ή το Spirulin με μήλο, γκουάβα, μάνγκο, πορτοκάλι μπανάνα και σπιρουλίνα.

Για όσους γυμνάζονται και έχουν ανάγκη περισσότερης πρωτεΐνης πολύ καλή επιλογή είναι το Smoothie Protein με βρώμη , μήλο, κεράσι, μπανάνα, βατόμουρο και πρωτεΐνη. Αλλά και οι φυσικοί χυμοί για επιπλέον ενέργεια και θωράκιση του οργανισμού σου κατά την διάρκεια της ημέρας .

Τονωτικοί και εύγευστοι όπως οι χυμοί πορτοκάλι, μύτιλο, ρόδι, ανανά κ.ά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 121
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 855514

De-tox

detox.jpg

Η εμπειρία «De-Tox» είναι κάτι παραπάνω από εμμονή στην ποιότητα των ροφημάτων. Είναι η ενέργεια και το ευχάριστο περιβάλλον, είναι οι κεφάτοι εργαζόμενοι και η αγάπη προς τους πελάτες! Μία και μόνο επίσκεψη στο κατάστημα «De-Tox» στη Βασιλίσσης Όλγας 30, στην περιοχή της Σχολής Τυφλών, θα σε πείσει για την άψογη εξυπηρέτηση και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων του.

Με την είσοδό σου στο κατάστημα θα ενθουσιαστείς με τη διακόσμηση και τη ζεστασιά του χώρου.

Από εκεί και έπειτα, η επιλογή σου θα είναι δύσκολη υπόθεση, καθώς στο «De-Tox» οι επιλογές σου είναι πολλές και όλες γευστικότατες!

Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τον καφέ του και θα δεις πως θα γίνει απαραίτητο συστατικό της μέρας σου… Στον κατάλογο του «Detox» θα βρεις επίσης από σοκολάτες και τσάι, μέχρι φυσικούς χυμούς και smoothies, αλλά και μπάρες δημητριακών και βρώμης, μία μεγάλη ποικιλία από σαλάτες, cookies, donuts, κρουασάν, muffins, cakes και κριτσινοκούλουρα με σοκολάτα ή σπόρους.

Από αλμυρά snacks μπορείς να βρεις απλό κουλούρι, τοστ, μπαγκέτες, ψωμί ενεργού άνθρακα, ψωμί με παντζάρι και αφράτα πρέτζελ, όλα με ποικιλία γεμίσεων λαχανικών, τυριών και αλλαντικών.

Το «De-Tox» αποτελεί μία ξεχωριστή φιλοσοφία, που απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως και έχει γίνει το αγαπημένο στέκι του νέου κόσμου.

Στα τραπέζια του θα δεις παρέες φοιτητών να περνούν ώρες εκεί είτε εκπονώντας εργασίες είτε χαλαρώνοντας από το ακαδημαϊκό τους πρόγραμμα, αλλά και εργαζόμενους που επιλέγουν το «De-Tox» για το καθιερωμένο τους διάλειμμα, κατά τη διάρκεια της εργασίας τους ή για την καθημερινή τους αποφόρτιση από την πιεστική τους ρουτίνα.

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 30
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 824500













ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία