Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Έξοδος στα καλύτερα… για φαγητό και ποτό στην Τούμπα

Οι 7 από τις πιο top επιλογές σας σε εστιατόρια και café bar της περιοχής

 10/08/2022 12:00

Αφιέρωμα: Έξοδος στα καλύτερα… για φαγητό και ποτό στην Τούμπα

Η Τούμπα τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει μία σταθερή θέση στις επιλογές τόσο των Θεσσαλονικιών όσο και των επισκεπτών της πόλης, για την έξοδο τους, για καλό και ποιοτικό φαγητό, αλλά και για διασκέδαση σε εξαιρετικά όμορφα διαμορφωμένους χώρους.

Το επίπεδο έχει ανέβει αρκετά ειδικά την τελευταία 10ετία, καθώς έχουν δημιουργηθεί ουκ ολίγοι χώροι εστίασης που αγγίζουν υψηλά standards και ανήκουν πλέον στην ελίτ των καταστημάτων της κατηγορίας τους στη Θεσσαλονίκη συνολικότερα.

7 από αυτούς είναι οι παρακάτω…και σε «προσ-καλούμε» να τους γνωρίσεις!

ΤΟ ΝΕΟΝ

-TxzDY.jpg

Μπορεί να λέγεται «To Νέον Καφενείον», αλλά το συγκεκριμένο εστιατόριο πρωτοάνοιξε στην οδό Ανατολικής Θράκης στην Τούμπα το 1991 κι έκτοτε αποτελεί ένα από τα καλύτερα σημεία για έξοδο στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στη Θεσσαλονίκη γενικότερα, μαζί και με τα νεότερα ομώνυμα «αδέρφια» του, στην οδό Διογένους 39 από το 2013 και στη Γρηγορίου Λαμπράκη 205 από το 2017.

Χάρη στα εξαιρετικά του πιάτα και την ευγενική εξυπηρέτηση που έχουν εξασφαλίσει οι συνεργάτες που λειτουργούν τα τρία καταστήματα, η φήμη του «Νέον» έχει φτάσει σε όλη την πόλη και για το λόγο αυτό, προσελκύει παρέες από κάθε σημείο της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

Στον κατάλογο του «Νέον» στη Λαμπράκη ξεχωρίζουν οι premium κοπές, ενώ οι προτάσεις εξελίσσονται μέσα στα χρόνια, ακολουθώντας τις ανάγκες της εποχής. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα από τα παλαιότερα σε ιστορία γαστρονομικά σημεία της Θεσσαλονίκης κι αυτό οφείλεται, αν μη τι άλλο και στη διαρκή εξέλιξη των τριών καταστημάτων.

Σε κάθε ένα από τα καταστήματα του «Nέον», οι επιλογές στο μενού και το ύφος του καταστήματος, διαφέρουν. Στο κατάστημα της Ανατολικής Θράκης θα βρεις περισσότερο προτάσεις που ταιριάζουν σε ένα καφενείο – μεζεδοπωλείο, πιο «παραδοσιακό φαγητό». Ξεχωρίζουν το μοσχαρίσιο κοντοσούβλι, η ψητή φέτα, η σφακιανή πίτα, ο γαλέος σαγανάκι και τα αχνιστά μύδια.

Στη Διογένους θα βρεις εκλεκτούς μεζέδες κάθε είδους, με τα κεφτεδάκια, τα αρνίσια παϊδάκια, το βουβαλίσιο σουτζουκάκι και ντόπια τυριά όπως η κεφαλογραβιέρα να ξεχωρίζουν, καθώς κι εξαιρετικά μύδια σαγανάκι, γαριδομακαρονάδα, κριθαρότο, φάβα, χειροποίητο λευκό ταραμά, ψητή μελιτζάνα και μία κάβα από αρκετές ετικέτες ελληνικών αμπελώνων, τσίπουρα κι άλλα αποστάγματα.

Στη Λαμπράκη, τέλος θα βρεις ένα premium εστιατόριο, με προτάσεις σε φρέσκο ψάρι και πιάτα όπως κριθαρότο γαρίδας, σαλάτα με παπαρδέλες κολοκυθιού, ξινομυζήθρα και τοματίνια, carpaccio φρέσκου ψαριού, tartare παντζαριού, φάβα και σαρμαδάκια και μία ευρεία λίστα από ξένες ετικέτες κρασιών, σε έναν χώρο που, όπως και οι άλλοι δύο, αποτελεί μία εξαιρετική value for money επιλογή για κάθε σου γεύμα. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις: (1) Γρηγορίου Λαμπράκη 205, Τούμπα (2) Διογένους 39, Τούμπα (3) Το μικρό ΝΕΟΝ, Ανατολικής Θράκης 20, Τούμπα
Τηλέφωνα επικοινωνίας: (1) 2310 900707 (2) 2311 242251 (3) 2310 929267

EVORA EATERY

evora.jpg

Άνοιξε το 2018 στην Τούμπα κι από τότε το «Εβόρα Eatery» έχει εισαγάγει μία νέα πανδαισία γεύσεων στην περιοχή και στη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης, εν γένει.

Στην οδό Διογένους, έναν δρόμο με πλατάνια και δροσιά, η κρεατοφαγία αποκτά άλλη διάσταση, καθώς το κρέας εδώ δεν περιορίζεται στις κλασσικές προτάσεις ενός συνηθισμένου μενού, αλλά περιλαμβάνει εκλεκτά κυνήγια κάθε είδους, από ελληνικές φάρμες και με μαγειρική που διαρκώς ανανεώνεται και κερδίζει όλο και περισσότερους θαμώνες.

Οι δημιουργοί του «Εβόρα Eatery» δεν είναι νέοι στο χώρο, καθώς διαθέτουν μία 20ετή πείρα στη μαγειρική, τόσο μέσω καταστημάτων στην πόλη της Θεσσαλονίκης – πρόσφατα άνοιξαν έναν νέο χώρο στην οδό Πτολεμαίων στο κέντρο, το «Maestranza», ένα ιδιαίτερο project με τη δική τους microfarm καλλιέργεια, λαχανικά και χειροποίητο ψωμί – όσο κι επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Μακρινίτσα Σερρών, αλλά και του ομώνυμου «Εβόρα Eatery» στην πανέμορφη λίμνη Κερκίνη όπου, μέσα στο δάσος, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα κρεατικά.

Η φιλοσοφία του εστιατορίου είναι κυρίως κρεατοκεντρική, βασισμένη εξ’ ολοκλήρου στη δημιουργική κουζίνα και τους πειραματισμούς στις γεύσεις, όπως η νόστιμη σεφταλιά από κρέας ελαφιού, πρόταση που δύσκολα θα βρεις αλλού στην πόλη.

Σε ένα αρκετά δροσερό σημείο της Τούμπας, με αρκετά πλατάνια – «evora», άλλωστε, σημαίνει «δροσιά» - σε έναν χώρο όπου επικρατούν το ξύλο και το ζεστό και φιλικό περιβάλλον, έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις εκλεκτά κρεατικά, από κομμάτια ζώων που δεν είναι καθόλου κοινά στις κουζίνες της Θεσσαλονίκης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Διογένους 13, Τούμπα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 930800

ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΙΠΕΡΙΑ

piperia.jpg

Υπάρχουν κάποιες παροιμίες στην παράδοση μας, που προδίδουν πολλά…

Λένε πως αν δεις κόκκινο πιπέρι στον ύπνο σου, προβλέπεται για σένα ένας πλούσιος σύντροφος. Αν, πάλι, δεις ότι έτριβες μαύρο πιπέρι, σημαίνει πως πρέπει να προσέχεις την πανουργία δόλιων ανθρώπων.

Εμείς λέμε πως αν δεις τέσσερα πιπέρια – στον ξύπνιο σου - σημαίνει πως θα φας και θα πιεις πλουσιοπάροχα!

Στο εστιατόριο Τέσσερα Πιπέρια στην Τούμπα γίνονται οι πιο «πιπεράτες» συναντήσεις.

Εκεί όπου το σύγχρονο συναντά το παραδοσιακό και το ζεστό περιβάλλον συναντά τις πρωτοπόρες γεύσεις.

Εδώ, οι ξεχωριστές δημιουργίες κεντρίζουν το ενδιαφέρον όσων τις επιλέγουν και γίνονται ανεξίτηλες γευστικές αναμνήσεις. Εκλεκτές θαλασσινές αλλά και γεύσεις κρεατικών που πυροδοτούνται από μαγειρικό πάθος! Πιάτα φτιαγμένα με μεράκι και φρέσκα υλικά.

Όποιες γεύσεις κι αν προτιμάς, το σίγουρο είναι ότι το καινούργιο τους μενού θα το ερωτευθείς με την πρώτη…μπουκιά!

Τα καλύτερα υλικά, το έμπειρο προσωπικό και η φιλική εξυπηρέτηση καθιστούν το σύγχρονο μεζεδοπωλείο Τέσσερα Πιπέρια ως το ιδανικό σημείο συνάντησης στην πόλη.

Ένα υπέροχο γευστικό ταξίδι, με «ψαγμένα», πεντανόστιμα πιάτα, ενημερωμένη κάβα να τα συνοδεύσεις, χαμογελαστό προσωπικό σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον.

Μικρές παρέες, οικογενειακές συγκεντρώσεις και μεγάλες εκδηλώσεις μπορούν να φιλοξενηθούν σ’ αυτόν τον όμορφο κι ευχάριστο χώρο, με άψογη εξυπηρέτηση και προσιτές τιμές.

Όλη η ομάδα σε περιμένει για να σου αποδείξει ότι μια επίσκεψη στα Τέσσερα Πιπέρια δεν είναι ποτέ αρκετή.

Απόλαυσε μοναδικές γεύσεις και πιες στην υγειά των μοναδικών αναμνήσεων που θα δημιουργήσεις εδώ!

Διεύθυνση: Διογένους 29, Τούμπα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 826086

ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΓΑΤΑ

gata.jpg

Στην πόλη που το καλό φαγητό είναι κουλτούρα, ήρθε να δώσει τη δικιά της σπουδαία πινελιά.

Γεύσεις σύγχρονες και εμπνευσμένες σε μία ανοιχτή κουζίνα που εμπλέκει τον επισκέπτη στην δημιουργική διαδικασία.

Φιλοξενία, αγάπη για τη γαστρονομία και ανώτερης ποιότητας υλικά, είναι τα “συστατικά” που φέρνουν καθημερινά στο τραπέζι σου.

Ένας χώρος με διακριτικό στιλ και ξεχωριστή γευστική ταυτότητα, με εκλεπτυσμένες γεύσεις και ελληνικά αρώματα που θα σε ταξιδέψουν.

Επιλεγμένα υλικά, προσεγμένοι συνδυασμοί, φροντίδα και προσοχή σε κάθε πιάτο – από την αρχή ως την τελευταία πινελιά, ώστε η προετοιμασία κάθε πιάτου ξεχωριστά να ανάγεται σε τέχνη που μπορείς να θαυμάσεις όπως του αξίζει.

Άλλωστε, η γεύση έχει τους κανόνες της. Εδώ θα βυθιστείς σε μια απολαυστική εμπειρία φαγητού, θα ανακαλύψεις μια πρωτοποριακή μεσογειακή κουζίνα στο κομψό αυτό εστιατόριο, που θα συνοδεύσεις με τις καλύτερες επιλεγμένες ετικέτες κρασιών.

Γιατί η Βρεγμένη Γάτα, είναι γεννημένη να εντυπωσιάζει!

Διεύθυνση: Απόλλωνος 4, Τούμπα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 909999

TULIPA

tulipa.jpg

Η Tulipa είναι ένα σύγχρονο εστιατόριο δημιουργικής κουζίνας και δημιουργήθηκε με απόλυτη αγάπη και μεράκι για την ποιοτική γαστρονομία.

Ο υψηλής αισθητικής χώρος της κυριαρχείται από ξύλο και πέτρα, δύο υλικά που προσθέτουν πολλή ζεστασιά, θαλπωρή, φιλοξενία και επίσης μία ρουστίκ αισθητική σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον.

Τα λουλούδια σε αποχρώσεις του ροζ, του κίτρινου και του λευκού αποτελούν ένα στοιχείο που συμπληρώνει την εικόνα του χώρου

Η κουζίνα μεσογειακή, έτσι όπως προκύπτει μέσα από την έμπνευση και τις πρώτες ύλες επιλεγμένων Ελλήνων παραγωγών. Και θα βρεις και καθημερινές προτάσεις από μαγειρευτά πιάτα εκτός του βασικού καταλόγου. Γήινη ατμόσφαιρα και γεύσεις μοναδικές σε περιμένουν για ένα γευστικό ταξίδι. Χρώματα, γεύσεις και αρώματα στο πιάτο σου!

Η αγάπη τους γι’ αυτό που κάνουν και τα εκλεκτά υλικά είναι η εγγύηση ότι θα αγαπήσεις αυτό το εστιατόριο, όπου κάθε γεύμα είναι φτιαγμένο για να συνοδεύσει τις πιο όμορφες στιγμές σου.

Πάρε θέση, λοιπόν, και ζήσε τη μοναδική γαστρονομική εμπειρία του Τουλίπα. Γιατί, όπως λένε και οι ίδιοι, το φαγητό είναι ανάγκη, αλλά η απόλαυση είναι εμπειρία!

Διεύθυνση: 17ης Νοέμβρη 26, Κωνσταντινοπολίτικα
Tηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 909900

ROU.SKG

rou.jpg

Yπάρχει ένα νέος υπέροχος χώρος στην περιοχή της Τούμπας, ένα μέρος όπου μπορείς να χαλαρώσεις στην κυριολεξία, σαν να είσαι στην αυλή του χωριού σου, σε έναν χώρο φωτεινό κι αυτό δεν είναι άλλο από το «Rou. Leisure Gathering SKG», που άνοιξε τις πόρτες του το Μάιο του 2022 στην οδό Πραξαγόρα.

Η ίδια η γειτονιά σε προϊδεάζει και με το που φτάνεις καταλαβαίνεις ότι σε περιμένουν στιγμές γαλήνης και απόλαυσης, σε ένα χώρο όμοιο του οποίου δεν θα βρεις αλλού στη Θεσσαλονίκη.

Θα περίμενε κανείς, ένας νέος χώρος στην περιοχή της Τούμπας, μία ανάσα από το γήπεδο του ΠΑΟΚ, να έσπευδε να ανοίξει στον κεντρικό δρόμο της Λαμπράκη, όπου κινείται συνήθως ο κόσμος και λειτουργούν τα περισσότερα καταστήματα της περιοχής. Κι όμως.

Οι δημιουργοί του «Rou», επέλεξαν έναν πολύ πιο ήσυχο δρόμο, άμεσα ωστόσο συνδεδεμένο με την ιστορία της περιοχής, αφού εκεί βρισκόταν παλαιότερα το τοπικό Υδραγωγείο: την οδό Πραξαγόρα, έναν δρόμο λίγο πιο κάτω από τον κεντρικό, με ελιές κι αρκετό φως, μία γειτονιά, που έχει αλλάξει, πλέον, ύφος.

Το «Rou», είναι από μόνο του προορισμός. Μία ρομαντική είσοδος και μία πραγματική πετρόχτιστη αυλή παραδοσιακού ύφους, όπου ακόμη δεσπόζει ένα από τα παλιά ελαιόδεντρα και πολλά καινούρια που σε λίγο καιρό θα δίνουν τη σκιά τους -είναι αυτά που αντικρύζεις μπαίνοντας- μαζί με τα άνετα τραπεζοκαθίσματα, που σου δίνουν διάφορες επιλογές σημείων στο χώρο, για να απολαύσεις την ημέρα σου.

Εξ άλλου, «Rou» στα Λουξεμβουργιανά σημαίνει γαλήνη, ηρεμία και ησυχία κι αυτό θέλουν και οι ιδιοκτήτες να ζήσει ο καθένας στο χώρο τους, ιδανικό για ένα escapism εντός πόλης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πραξαγόρα 22, Τούμπα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6945014755

BARakiCOFFEE & MORE

baraki.jpg

Στην Τούμπα, στην οδό Διογένους –σ’ ένα δρόμο που συγκεντρώνει κορυφαίες επιλογές για την έξοδο σου στην πόλη- θα βρεις ένα πρωτοποριακό coffee bar - restaurant με υψηλές προδιαγραφές σε design και service αποτελώντας το hot spot της πόλης για ένα ευχάριστο και όχι μόνο διάλειμμα.

Ένα αγαπημένο σημείο συνάντησης, όχι μόνο για την περιοχή, αλλά για όλη την πόλη, όπου μπορείς να απολαύσεις καφέ, ποτό και φαγητό από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Ο άριστα διαμορφωμένος χώρος των 400 τ.μ., με τη φιλόξενη ατμόσφαιρα και τη θετική του ενέργεια, δύναται να φιλοξενήσει από μικρές παρέες έως και μεγάλες εκδηλώσεις πολυάριθμων ατόμων.

Η απέριττη πολυτέλεια του, προσαρμόζεται απόλυτα στις δικές σου προτιμήσεις ώστε να σε αντιπροσωπεύει εξατομικευμένα και να συμπληρώνει τη δική σου ιδιαίτερη αύρα.

Είναι κοινό μυστικό, εδώ και χρόνια, πως αν θέλεις να διασκεδάσεις σε μία όμορφη, χαλαρή ατμόσφαιρα, με ωραίες χορευτικές μουσικές, το ιδανικό μέρος είναι το BARaki.

Στο BARaki ξέρουν καλά πώς να αναμιγνύουν ανόμοια, φαινομενικά, μεταξύ τους συστατικά και να δίνουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Γευστικές δημιουργίες, φροντισμένες με μεράκι, ικανοποιούν κάθε ουρανίσκο, εκλεκτής ποιότητας καφές και ροφήματα και άψογη, φιλική εξυπηρέτηση σε καλές τιμές, είναι το μίγμα που εγγυάται ότι θα σε ικανοποιήσει απόλυτα.

Άλλωστε με την ποιότητα του σε όλα τα επίπεδα να είναι κορυφαία διαχρονικά, το ΒΑRaki αξίζει να το απολαύσετε όλες τις ώρες της ημέρας, γιατί "WeOnlyLiveOnce"...μην το ξεχνάτε!!!

Το BARaki σε περιμένει λοιπόν, για να γίνει και το δικό σου αγαπημένο σημείο συνάντησης!

Διεύθυνση: Διογένους 42, Τούμπα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 026226










Η Τούμπα τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει μία σταθερή θέση στις επιλογές τόσο των Θεσσαλονικιών όσο και των επισκεπτών της πόλης, για την έξοδο τους, για καλό και ποιοτικό φαγητό, αλλά και για διασκέδαση σε εξαιρετικά όμορφα διαμορφωμένους χώρους.

Το επίπεδο έχει ανέβει αρκετά ειδικά την τελευταία 10ετία, καθώς έχουν δημιουργηθεί ουκ ολίγοι χώροι εστίασης που αγγίζουν υψηλά standards και ανήκουν πλέον στην ελίτ των καταστημάτων της κατηγορίας τους στη Θεσσαλονίκη συνολικότερα.

7 από αυτούς είναι οι παρακάτω…και σε «προσ-καλούμε» να τους γνωρίσεις!

ΤΟ ΝΕΟΝ

-TxzDY.jpg

Μπορεί να λέγεται «To Νέον Καφενείον», αλλά το συγκεκριμένο εστιατόριο πρωτοάνοιξε στην οδό Ανατολικής Θράκης στην Τούμπα το 1991 κι έκτοτε αποτελεί ένα από τα καλύτερα σημεία για έξοδο στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στη Θεσσαλονίκη γενικότερα, μαζί και με τα νεότερα ομώνυμα «αδέρφια» του, στην οδό Διογένους 39 από το 2013 και στη Γρηγορίου Λαμπράκη 205 από το 2017.

Χάρη στα εξαιρετικά του πιάτα και την ευγενική εξυπηρέτηση που έχουν εξασφαλίσει οι συνεργάτες που λειτουργούν τα τρία καταστήματα, η φήμη του «Νέον» έχει φτάσει σε όλη την πόλη και για το λόγο αυτό, προσελκύει παρέες από κάθε σημείο της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

Στον κατάλογο του «Νέον» στη Λαμπράκη ξεχωρίζουν οι premium κοπές, ενώ οι προτάσεις εξελίσσονται μέσα στα χρόνια, ακολουθώντας τις ανάγκες της εποχής. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα από τα παλαιότερα σε ιστορία γαστρονομικά σημεία της Θεσσαλονίκης κι αυτό οφείλεται, αν μη τι άλλο και στη διαρκή εξέλιξη των τριών καταστημάτων.

Σε κάθε ένα από τα καταστήματα του «Nέον», οι επιλογές στο μενού και το ύφος του καταστήματος, διαφέρουν. Στο κατάστημα της Ανατολικής Θράκης θα βρεις περισσότερο προτάσεις που ταιριάζουν σε ένα καφενείο – μεζεδοπωλείο, πιο «παραδοσιακό φαγητό». Ξεχωρίζουν το μοσχαρίσιο κοντοσούβλι, η ψητή φέτα, η σφακιανή πίτα, ο γαλέος σαγανάκι και τα αχνιστά μύδια.

Στη Διογένους θα βρεις εκλεκτούς μεζέδες κάθε είδους, με τα κεφτεδάκια, τα αρνίσια παϊδάκια, το βουβαλίσιο σουτζουκάκι και ντόπια τυριά όπως η κεφαλογραβιέρα να ξεχωρίζουν, καθώς κι εξαιρετικά μύδια σαγανάκι, γαριδομακαρονάδα, κριθαρότο, φάβα, χειροποίητο λευκό ταραμά, ψητή μελιτζάνα και μία κάβα από αρκετές ετικέτες ελληνικών αμπελώνων, τσίπουρα κι άλλα αποστάγματα.

Στη Λαμπράκη, τέλος θα βρεις ένα premium εστιατόριο, με προτάσεις σε φρέσκο ψάρι και πιάτα όπως κριθαρότο γαρίδας, σαλάτα με παπαρδέλες κολοκυθιού, ξινομυζήθρα και τοματίνια, carpaccio φρέσκου ψαριού, tartare παντζαριού, φάβα και σαρμαδάκια και μία ευρεία λίστα από ξένες ετικέτες κρασιών, σε έναν χώρο που, όπως και οι άλλοι δύο, αποτελεί μία εξαιρετική value for money επιλογή για κάθε σου γεύμα. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις: (1) Γρηγορίου Λαμπράκη 205, Τούμπα (2) Διογένους 39, Τούμπα (3) Το μικρό ΝΕΟΝ, Ανατολικής Θράκης 20, Τούμπα
Τηλέφωνα επικοινωνίας: (1) 2310 900707 (2) 2311 242251 (3) 2310 929267

EVORA EATERY

evora.jpg

Άνοιξε το 2018 στην Τούμπα κι από τότε το «Εβόρα Eatery» έχει εισαγάγει μία νέα πανδαισία γεύσεων στην περιοχή και στη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης, εν γένει.

Στην οδό Διογένους, έναν δρόμο με πλατάνια και δροσιά, η κρεατοφαγία αποκτά άλλη διάσταση, καθώς το κρέας εδώ δεν περιορίζεται στις κλασσικές προτάσεις ενός συνηθισμένου μενού, αλλά περιλαμβάνει εκλεκτά κυνήγια κάθε είδους, από ελληνικές φάρμες και με μαγειρική που διαρκώς ανανεώνεται και κερδίζει όλο και περισσότερους θαμώνες.

Οι δημιουργοί του «Εβόρα Eatery» δεν είναι νέοι στο χώρο, καθώς διαθέτουν μία 20ετή πείρα στη μαγειρική, τόσο μέσω καταστημάτων στην πόλη της Θεσσαλονίκης – πρόσφατα άνοιξαν έναν νέο χώρο στην οδό Πτολεμαίων στο κέντρο, το «Maestranza», ένα ιδιαίτερο project με τη δική τους microfarm καλλιέργεια, λαχανικά και χειροποίητο ψωμί – όσο κι επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Μακρινίτσα Σερρών, αλλά και του ομώνυμου «Εβόρα Eatery» στην πανέμορφη λίμνη Κερκίνη όπου, μέσα στο δάσος, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα κρεατικά.

Η φιλοσοφία του εστιατορίου είναι κυρίως κρεατοκεντρική, βασισμένη εξ’ ολοκλήρου στη δημιουργική κουζίνα και τους πειραματισμούς στις γεύσεις, όπως η νόστιμη σεφταλιά από κρέας ελαφιού, πρόταση που δύσκολα θα βρεις αλλού στην πόλη.

Σε ένα αρκετά δροσερό σημείο της Τούμπας, με αρκετά πλατάνια – «evora», άλλωστε, σημαίνει «δροσιά» - σε έναν χώρο όπου επικρατούν το ξύλο και το ζεστό και φιλικό περιβάλλον, έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις εκλεκτά κρεατικά, από κομμάτια ζώων που δεν είναι καθόλου κοινά στις κουζίνες της Θεσσαλονίκης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Διογένους 13, Τούμπα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 930800

ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΙΠΕΡΙΑ

piperia.jpg

Υπάρχουν κάποιες παροιμίες στην παράδοση μας, που προδίδουν πολλά…

Λένε πως αν δεις κόκκινο πιπέρι στον ύπνο σου, προβλέπεται για σένα ένας πλούσιος σύντροφος. Αν, πάλι, δεις ότι έτριβες μαύρο πιπέρι, σημαίνει πως πρέπει να προσέχεις την πανουργία δόλιων ανθρώπων.

Εμείς λέμε πως αν δεις τέσσερα πιπέρια – στον ξύπνιο σου - σημαίνει πως θα φας και θα πιεις πλουσιοπάροχα!

Στο εστιατόριο Τέσσερα Πιπέρια στην Τούμπα γίνονται οι πιο «πιπεράτες» συναντήσεις.

Εκεί όπου το σύγχρονο συναντά το παραδοσιακό και το ζεστό περιβάλλον συναντά τις πρωτοπόρες γεύσεις.

Εδώ, οι ξεχωριστές δημιουργίες κεντρίζουν το ενδιαφέρον όσων τις επιλέγουν και γίνονται ανεξίτηλες γευστικές αναμνήσεις. Εκλεκτές θαλασσινές αλλά και γεύσεις κρεατικών που πυροδοτούνται από μαγειρικό πάθος! Πιάτα φτιαγμένα με μεράκι και φρέσκα υλικά.

Όποιες γεύσεις κι αν προτιμάς, το σίγουρο είναι ότι το καινούργιο τους μενού θα το ερωτευθείς με την πρώτη…μπουκιά!

Τα καλύτερα υλικά, το έμπειρο προσωπικό και η φιλική εξυπηρέτηση καθιστούν το σύγχρονο μεζεδοπωλείο Τέσσερα Πιπέρια ως το ιδανικό σημείο συνάντησης στην πόλη.

Ένα υπέροχο γευστικό ταξίδι, με «ψαγμένα», πεντανόστιμα πιάτα, ενημερωμένη κάβα να τα συνοδεύσεις, χαμογελαστό προσωπικό σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον.

Μικρές παρέες, οικογενειακές συγκεντρώσεις και μεγάλες εκδηλώσεις μπορούν να φιλοξενηθούν σ’ αυτόν τον όμορφο κι ευχάριστο χώρο, με άψογη εξυπηρέτηση και προσιτές τιμές.

Όλη η ομάδα σε περιμένει για να σου αποδείξει ότι μια επίσκεψη στα Τέσσερα Πιπέρια δεν είναι ποτέ αρκετή.

Απόλαυσε μοναδικές γεύσεις και πιες στην υγειά των μοναδικών αναμνήσεων που θα δημιουργήσεις εδώ!

Διεύθυνση: Διογένους 29, Τούμπα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 826086

ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΓΑΤΑ

gata.jpg

Στην πόλη που το καλό φαγητό είναι κουλτούρα, ήρθε να δώσει τη δικιά της σπουδαία πινελιά.

Γεύσεις σύγχρονες και εμπνευσμένες σε μία ανοιχτή κουζίνα που εμπλέκει τον επισκέπτη στην δημιουργική διαδικασία.

Φιλοξενία, αγάπη για τη γαστρονομία και ανώτερης ποιότητας υλικά, είναι τα “συστατικά” που φέρνουν καθημερινά στο τραπέζι σου.

Ένας χώρος με διακριτικό στιλ και ξεχωριστή γευστική ταυτότητα, με εκλεπτυσμένες γεύσεις και ελληνικά αρώματα που θα σε ταξιδέψουν.

Επιλεγμένα υλικά, προσεγμένοι συνδυασμοί, φροντίδα και προσοχή σε κάθε πιάτο – από την αρχή ως την τελευταία πινελιά, ώστε η προετοιμασία κάθε πιάτου ξεχωριστά να ανάγεται σε τέχνη που μπορείς να θαυμάσεις όπως του αξίζει.

Άλλωστε, η γεύση έχει τους κανόνες της. Εδώ θα βυθιστείς σε μια απολαυστική εμπειρία φαγητού, θα ανακαλύψεις μια πρωτοποριακή μεσογειακή κουζίνα στο κομψό αυτό εστιατόριο, που θα συνοδεύσεις με τις καλύτερες επιλεγμένες ετικέτες κρασιών.

Γιατί η Βρεγμένη Γάτα, είναι γεννημένη να εντυπωσιάζει!

Διεύθυνση: Απόλλωνος 4, Τούμπα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 909999

TULIPA

tulipa.jpg

Η Tulipa είναι ένα σύγχρονο εστιατόριο δημιουργικής κουζίνας και δημιουργήθηκε με απόλυτη αγάπη και μεράκι για την ποιοτική γαστρονομία.

Ο υψηλής αισθητικής χώρος της κυριαρχείται από ξύλο και πέτρα, δύο υλικά που προσθέτουν πολλή ζεστασιά, θαλπωρή, φιλοξενία και επίσης μία ρουστίκ αισθητική σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον.

Τα λουλούδια σε αποχρώσεις του ροζ, του κίτρινου και του λευκού αποτελούν ένα στοιχείο που συμπληρώνει την εικόνα του χώρου

Η κουζίνα μεσογειακή, έτσι όπως προκύπτει μέσα από την έμπνευση και τις πρώτες ύλες επιλεγμένων Ελλήνων παραγωγών. Και θα βρεις και καθημερινές προτάσεις από μαγειρευτά πιάτα εκτός του βασικού καταλόγου. Γήινη ατμόσφαιρα και γεύσεις μοναδικές σε περιμένουν για ένα γευστικό ταξίδι. Χρώματα, γεύσεις και αρώματα στο πιάτο σου!

Η αγάπη τους γι’ αυτό που κάνουν και τα εκλεκτά υλικά είναι η εγγύηση ότι θα αγαπήσεις αυτό το εστιατόριο, όπου κάθε γεύμα είναι φτιαγμένο για να συνοδεύσει τις πιο όμορφες στιγμές σου.

Πάρε θέση, λοιπόν, και ζήσε τη μοναδική γαστρονομική εμπειρία του Τουλίπα. Γιατί, όπως λένε και οι ίδιοι, το φαγητό είναι ανάγκη, αλλά η απόλαυση είναι εμπειρία!

Διεύθυνση: 17ης Νοέμβρη 26, Κωνσταντινοπολίτικα
Tηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 909900

ROU.SKG

rou.jpg

Yπάρχει ένα νέος υπέροχος χώρος στην περιοχή της Τούμπας, ένα μέρος όπου μπορείς να χαλαρώσεις στην κυριολεξία, σαν να είσαι στην αυλή του χωριού σου, σε έναν χώρο φωτεινό κι αυτό δεν είναι άλλο από το «Rou. Leisure Gathering SKG», που άνοιξε τις πόρτες του το Μάιο του 2022 στην οδό Πραξαγόρα.

Η ίδια η γειτονιά σε προϊδεάζει και με το που φτάνεις καταλαβαίνεις ότι σε περιμένουν στιγμές γαλήνης και απόλαυσης, σε ένα χώρο όμοιο του οποίου δεν θα βρεις αλλού στη Θεσσαλονίκη.

Θα περίμενε κανείς, ένας νέος χώρος στην περιοχή της Τούμπας, μία ανάσα από το γήπεδο του ΠΑΟΚ, να έσπευδε να ανοίξει στον κεντρικό δρόμο της Λαμπράκη, όπου κινείται συνήθως ο κόσμος και λειτουργούν τα περισσότερα καταστήματα της περιοχής. Κι όμως.

Οι δημιουργοί του «Rou», επέλεξαν έναν πολύ πιο ήσυχο δρόμο, άμεσα ωστόσο συνδεδεμένο με την ιστορία της περιοχής, αφού εκεί βρισκόταν παλαιότερα το τοπικό Υδραγωγείο: την οδό Πραξαγόρα, έναν δρόμο λίγο πιο κάτω από τον κεντρικό, με ελιές κι αρκετό φως, μία γειτονιά, που έχει αλλάξει, πλέον, ύφος.

Το «Rou», είναι από μόνο του προορισμός. Μία ρομαντική είσοδος και μία πραγματική πετρόχτιστη αυλή παραδοσιακού ύφους, όπου ακόμη δεσπόζει ένα από τα παλιά ελαιόδεντρα και πολλά καινούρια που σε λίγο καιρό θα δίνουν τη σκιά τους -είναι αυτά που αντικρύζεις μπαίνοντας- μαζί με τα άνετα τραπεζοκαθίσματα, που σου δίνουν διάφορες επιλογές σημείων στο χώρο, για να απολαύσεις την ημέρα σου.

Εξ άλλου, «Rou» στα Λουξεμβουργιανά σημαίνει γαλήνη, ηρεμία και ησυχία κι αυτό θέλουν και οι ιδιοκτήτες να ζήσει ο καθένας στο χώρο τους, ιδανικό για ένα escapism εντός πόλης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πραξαγόρα 22, Τούμπα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6945014755

BARakiCOFFEE & MORE

baraki.jpg

Στην Τούμπα, στην οδό Διογένους –σ’ ένα δρόμο που συγκεντρώνει κορυφαίες επιλογές για την έξοδο σου στην πόλη- θα βρεις ένα πρωτοποριακό coffee bar - restaurant με υψηλές προδιαγραφές σε design και service αποτελώντας το hot spot της πόλης για ένα ευχάριστο και όχι μόνο διάλειμμα.

Ένα αγαπημένο σημείο συνάντησης, όχι μόνο για την περιοχή, αλλά για όλη την πόλη, όπου μπορείς να απολαύσεις καφέ, ποτό και φαγητό από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Ο άριστα διαμορφωμένος χώρος των 400 τ.μ., με τη φιλόξενη ατμόσφαιρα και τη θετική του ενέργεια, δύναται να φιλοξενήσει από μικρές παρέες έως και μεγάλες εκδηλώσεις πολυάριθμων ατόμων.

Η απέριττη πολυτέλεια του, προσαρμόζεται απόλυτα στις δικές σου προτιμήσεις ώστε να σε αντιπροσωπεύει εξατομικευμένα και να συμπληρώνει τη δική σου ιδιαίτερη αύρα.

Είναι κοινό μυστικό, εδώ και χρόνια, πως αν θέλεις να διασκεδάσεις σε μία όμορφη, χαλαρή ατμόσφαιρα, με ωραίες χορευτικές μουσικές, το ιδανικό μέρος είναι το BARaki.

Στο BARaki ξέρουν καλά πώς να αναμιγνύουν ανόμοια, φαινομενικά, μεταξύ τους συστατικά και να δίνουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Γευστικές δημιουργίες, φροντισμένες με μεράκι, ικανοποιούν κάθε ουρανίσκο, εκλεκτής ποιότητας καφές και ροφήματα και άψογη, φιλική εξυπηρέτηση σε καλές τιμές, είναι το μίγμα που εγγυάται ότι θα σε ικανοποιήσει απόλυτα.

Άλλωστε με την ποιότητα του σε όλα τα επίπεδα να είναι κορυφαία διαχρονικά, το ΒΑRaki αξίζει να το απολαύσετε όλες τις ώρες της ημέρας, γιατί "WeOnlyLiveOnce"...μην το ξεχνάτε!!!

Το BARaki σε περιμένει λοιπόν, για να γίνει και το δικό σου αγαπημένο σημείο συνάντησης!

Διεύθυνση: Διογένους 42, Τούμπα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 026226










ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία