Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Έξοδος για καφέ, ποτό και φαγητό στις πιο παραμυθένιες αυλές της πόλης

Ανακάλυψε 9 από τις ωραιότερες αυλές στη Θεσσαλονίκη

 18/07/2022 12:00

Αφιέρωμα: Έξοδος για καφέ, ποτό και φαγητό στις πιο παραμυθένιες αυλές της πόλης

Τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη έχουν δημιουργηθεί πολυάριθμοι χώροι με πανέμορφες αυλές, που σε προσκαλούν για όμορφες ημέρες και νύχτες, για καφέ ή ποτό ή και σε συνδυασμό με φαγητό.

Αυλές παραμυθένιες, αυλές που σε ταξιδεύουν σε τροπικές χώρες, στις χίλιες και μία νύχτες, χαρίζοντας ξεχωριστό χρώμα σε κάθε εμπειρία εξόδου σου σε αυτές.

Εμείς ανακαλύψαμε και σου παρουσιάζουμε 9 από αυτές τις αυλές της πόλης, με στόχο να χρωματίσουμε και να αρωματίσουμε κατάλληλα την επόμενη έξοδο σου!

B RESTAURANT

b-restaurant.jpg

To «B», το εστιατόριο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, είναι ένας χώρος που ξεχωρίζει. Όχι μόνο για το προσεκτικά επιμελημένο μενού του, που καλύπτει κάθε γεύμα της ημέρας, αλλά κυρίως επειδή είναι ένα από τα πρώτα, αν όχι το πρώτο, εστιατόριο Μουσείου της Ελλάδας.

Με μία ιστορία που ξεκίνησε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 συμπληρώνει, πλέον, 18 χρόνια διαρκούς παρουσίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης και υπόσχεται μέρες και νύχτες μαγικές, τόσο στον εσωτερικό του χώρο, όσο και στην όμορφη αυλή του.

Δεν είναι τυχαίο, το ότι όταν το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού βραβεύτηκε, η βράβευση περιλάμβανε και το εστιατόριό του. Όχι τυχαία, αφού ο υψηλών προδιαγραφών, μοντέρνος, χαλαρός και trendy χώρος, με σεβασμό στην πλινθόκτιστη βυζαντινή παράδοση της αρχιτεκτονικής του Μουσείου, εντυπωσιάζει με την καλαίσθητη αισθητική του, σε κάθε σημείο του: από τους ήπιους φωτισμούς, μέχρι το κομψό art de la table, με τα λευκά, μινιόν ατομικά τραπεζομάντηλα και τις πλούσιες λευκές, βαμβακερές πετσέτες.

Πού οφείλεται η τόσο μεγάλη επιτυχία του «Β»; Πέρα από την αγάπη και την αποδοχή του κόσμου και την ιδιαίτερη αισθητική του, στην εξαιρετική ομάδα του εστιατορίου, που όλα αυτά τα χρόνια, βάζει τα δυνατά της.

Στο «Β», ελληνικές γεύσεις συναντούν μία καλή επιρροή γαλλικής φινέτσας, σε έναν χώρο όπου το Museum dining έχει βρει σάρκα κι οστά. Το μενού του εστιατορίου υπόσχεται ένα γευστικό ταξίδι με καθαρές γεύσεις και όμορφα πιάτα και πάντα εκπλήσσει, αφού ανανεώνεται κάθε έξι μήνες και βασίζεται σε μεσογειακά εποχιακά υλικά. Θα βρεις, ταυτόχρονα, καθημερινές προτάσεις από μαγειρευτά πιάτα εκτός καταλόγου.

Το μενού επιμελείται η Χρύσα Κονιόρδου με την ομάδα της που, χάρη και στη μεγάλη εμπειρία τους στο χώρο του catering, έχουν φροντίσει για μία κάρτα ποικίλη και πλήρη, που περιλαμβάνει επιλογές για όλα τα γεύματα της ημέρας.

Μπορείς να συνοδέψεις το γεύμα σου με επιλογές από την ευρεία wine list Ελλήνων, η οποία περιλαμβάνει 60 προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες Ελλήνων παραγωγών, καλύπτοντας μία μεγάλη γκάμα από ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες καθώς και την πλειοψηφία των περιοχών με οινική παράδοση, από όλη την Ελλάδα. Θα βρεις, επίσης, επιλεγμένα ελληνικά αποστάγματα.

Ειδικά το βράδυ, οι επιλογές σου εμπλουτίζονται με την κάρτα του bar, με cocktails και champagne cocktails, άφθονα λικέρ κι απεριτίφ κι άλλα ποτά, κάνοντας κάθε σου επίσκεψη ξεχωριστή.

Τα βράδια στο «Β» είναι μαγικά, χάρη στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, dj θα συνοδέψει μουσικά κάθε σου επίσκεψη κι εσύ, θα έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις ένα καθόλα μοναδικό γεύμα, έξω, στο αίθριο του Μουσείου.

Διεύθυνση: Γ΄ Σεπτεμβρίου 2, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 869695 

ΕΠΑΥΛΗ ΜΑΡΟΚΚΟΥ

marokkoy.jpg

Μια νεοκλασική οικία του 1906 ξαναγεννήθηκε το 2018 για να επαναπροσδιορίσει τη διασκέδαση, την παρέα, και το καλό φαγητό σε ένα πανέμορφο χώρο με τεράστια ιστορία…που μας μάγεψε για τα καλά.

Αν αναρωτιέσαι πώς πήρε αυτό το όνομα, ας σε διαφωτίσουμε. Η Έπαυλη Μαρόκκου χτίστηκε από τον αυστριακό υπήκοο Ιωάννη Μαρόκκο γύρω στο 1906. Έπειτα πωλήθηκε στην οικογένεια Μπουρλά, πέρασε στα χέρια του Δημοσίου και το 1985 ανακηρύσσεται διατηρητέο μνημείο και αποτελεί πλέον και επίσημα ένα τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Το 1986 ήταν η πρώτη φορά που έγινε καφέ μπαρ με το όνομα «Πανσέλοινος» και έπειτα άλλαξε χρήση – καθώς ήταν για χρόνια το τμήμα τροχαίας στην περιοχή.

Σήμερα η Έπαυλη Μαρόκκου επιτέλους… βρήκε τον καλύτερο εαυτό της. Ένα μελίσσι κόσμου, μουσικών και θετικών vibes πλανάται στον χώρο και από την πρώτη μέρα έγινε talk of the town – αφού έρχονται από όλη την πόλη για να πιουν τον καφέ τους, να δοκιμάσουν νέα πιάτα στο brunch ή να απολαύσουν το κοκτέιλ τους!

Ένα ανοιχτό μαγαζί για όλους, για τη νυχτερινή έξοδο, για ένα ξεχωριστό γεύμα, για μια παρέα που θέλει να πιει και να τσιμπήσει κάτι στη μέση, για κάποιον που επιστρέφει από τη βραδινή του βόλτα στην παραλία! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 133
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 836233

AYΛΗ

-gTM8i.jpg

H «Αυλή» έχει πετύχει ήδη να γίνει talk of the town και όχι άδικα, καθώς αποτελεί έναν από τους καλύτερους και ομορφότερους χώρους εστίασης και εξόδου στη Θεσσαλονίκη και δη, στη δυτική πλευρά της, απέχοντας ωστόσο 3 λεπτά από το κέντρο της πόλης!

Δεν μπορεί να μην έχεις προσέξει την ουρά που σχηματίζεται έξω από την είσοδό της καθημερινά, με τον κόσμο να την επιλέγει πια με «κλειστά μάτια»!

Άλλωστε ποιος δεν θέλει καθημερινά να βρίσκει την «όαση» του, μέσα σε ένα μοναδικής αισθητικής και απαράμιλλής ομορφιάς καταπράσινο περιβάλλον, όπου το έντονο στοιχείο του ξύλου και τα μπαμπoύ στοιχεία στη διακόσμηση, δημιουργούν έναν ιδανικό συνδυασμό, που θα μαγέψει όλες τις αισθήσεις σου…είτε πρωί, είτε μεσημέρι, είτε βράδυ.

Η «Αυλή», όπως μαρτυρά το όνομά της, είναι ένας πανέμορφος κήπος, γεμάτος με τραπεζάκια και παρέες που κατακλύζουν τον χώρο. Με περίσσιο γούστο και στυλ, η «Αυλή» είναι ένας από τους ωραιότερους χώρους στην πόλη, για να απολαύσεις τον καφέ σου, το brunch, το ποτό ή το φαγητό σου, με εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα και γεύσεις που θα σου μείνουν αξέχαστες.

Mε κουζίνα και γαστρονομικές προτάσεις, άκρως δημιουργικές, πολύχρωμες και ιδιαίτερες.

Κυριολεκτικά…μία πανδαισία μοναδικών συνταγών και πιάτων, που λατρέψαμε.

Ένας χώρος ανοιχτός για όλους, δίχως διακρίσεις

Η «Αυλή» είναι ένας χώρος ανοιχτός για όλους, χωρίς καμία διάκριση. Παράλληλα, έχει καταφέρει να φέρει τους πελάτες της σε επαφή με τη φύση ακόμη κι αν βρίσκονται μέσα στο γκρι της πόλης.

Το βράδυ η ατμόσφαιρα γίνεται μαγική αλλά και ρομαντική, με λαμπάκια να φωτίζουν τα δρομάκια της και τον κόσμο να απολαμβάνει τα ποτά και τα κοκτέιλ του!

Με ένα ντεκόρ βγαλμένο από τις χίλιες και μια νύχτες! Σαν παραμύθι…

Αν δεν έχεις επισκεφθεί την «Αυλή» ακόμη, θα δεις πως ήδη με την είσοδό σου στο χώρο της θα ενθουσιαστείς με την ποιότητα που τη διακρίνει και τη μαγευτική της ατμόσφαιρα.

Η μαγεία που αποπνέει το συγκεκριμένο μαγαζί συνοδεύεται και από προσεκτικά επιλεγμένη μουσική, ελληνική και ξένη. Έτσι καταφέρνει και διανθίζει τις μέρες και τις νύχτες σου με όμορφες ταξιδιάρικες μελωδίες, που αφήνουν και αυτές το δικό τους μοναδικό αποτύπωμα στις στιγμές σου…

Δεν είναι τυχαίο που θεωρείται για όλους τους Θεσσαλονικείς, ένας από τους κορυφαίους must to be χώρους της πόλης, με τις εικόνες του και το design του να κοσμούν καθημερινά πολυάριθμα posts των επισκεπτών του στα social media.

Ραντεβού, λοιπόν, στη Δαβάκη στο νούμερο 76 και θα μας θυμηθείς…

Διεύθυνση: Δαβάκη 76, Νεάπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6973932003

ROU Leisure Gathering SKG

rou.jpg

Yπάρχει ένα νέος υπέροχος χώρος στην περιοχή της Τούμπας, ένα μέρος όπου μπορείς να χαλαρώσεις στην κυριολεξία, σαν να είσαι στην αυλή του χωριού σου, σε έναν χώρο φωτεινό κι αυτό δεν είναι άλλο από το «Rou. Leisure Gathering SKG», που άνοιξε τις πόρτες του το Μάιο του 2022 στην οδό Πραξαγόρα.

Η ίδια η γειτονιά σε προϊδεάζει και με το που φτάνεις καταλαβαίνεις ότι σε περιμένουν στιγμές γαλήνης και απόλαυσης, σε ένα χώρο όμοιο του οποίου δεν θα βρεις αλλού στη Θεσσαλονίκη.

Θα περίμενε κανείς, ένας νέος χώρος στην περιοχή της Τούμπας, μία ανάσα από το γήπεδο του ΠΑΟΚ, να έσπευδε να ανοίξει στον κεντρικό δρόμο της Λαμπράκη, όπου κινείται συνήθως ο κόσμος και λειτουργούν τα περισσότερα καταστήματα της περιοχής. Κι όμως.

Οι δημιουργοί του «Rou», επέλεξαν έναν πολύ πιο ήσυχο δρόμο, άμεσα ωστόσο συνδεδεμένο με την ιστορία της περιοχής, αφού εκεί βρισκόταν παλαιότερα το τοπικό Υδραγωγείο: την οδό Πραξαγόρα, έναν δρόμο λίγο πιο κάτω από τον κεντρικό, με ελιές κι αρκετό φως, μία γειτονιά, που έχει αλλάξει, πλέον, ύφος.

Το «Rou», είναι από μόνο του προορισμός. Μία ρομαντική είσοδος και μία πραγματική πετρόχτιστη αυλή παραδοσιακού ύφους, όπου ακόμη δεσπόζει ένα από τα παλιά ελαιόδεντρα και πολλά καινούρια που σε λίγο καιρό θα δίνουν τη σκιά τους -είναι αυτά που αντικρύζεις μπαίνοντας- μαζί με τα άνετα τραπεζοκαθίσματα, που σου δίνουν διάφορες επιλογές σημείων στο χώρο, για να απολαύσεις την ημέρα σου.

Εξ άλλου, «Rou» στα Λουξεμβουργιανά σημαίνει γαλήνη, ηρεμία και ησυχία κι αυτό θέλουν και οι ιδιοκτήτες να ζήσει ο καθένας στο χώρο τους, ιδανικό για ένα escapism εντός πόλης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πραξαγόρα 22, Τούμπα Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6945014755

ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΟ BAR

sto-bar.jpg

Κανείς δεν φανταζόταν το 1899, όταν πρωτοφτιάχτηκε το πανέμορφο κτίριο στην οδό Βασιλέως Γεωργίου πως αυτό το εκπληκτικό οίκημα θα δεχόταν τόσο πολύ κόσμο σε κάθε φάση της ζωής του.

Το πανέμορφο κτίριο που εδώ και 10 χρόνια στεγάζει το αγαπημένο μας «Δέντρο στο Μπαρ» έχει μια μακρά πορεία και πολλές κρυμμένες ιστορίες μέσα του!

Από τη Σχολή Κωφών, έπειτα εστιατόριο και κλαμπ (εδώ κάποτε στεγαζόταν το Bandiera και το Ghetto Lux), ένα παλιό αρχοντικό με αυλή στη λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου, δίπλα στην παραλία και πολύ κοντά στον Λευκό Πύργο έχει κλέψει την καρδιά μας εδώ και χρόνια!

Με σεβασμό και με αγάπη η ομάδα του «Δέντρου στο Μπαρ» έφτιαξε ένα διαχρονικό στέκι που έχει αφήσει ήδη το δικό του μοναδικό στίγμα στην πόλη, και είναι ένα από τα στολίδια του δρόμου έτσι όπως φωτίζεται κάθε βράδυ και ομορφαίνει την περιοχή.

Η αυλή του ανακαινίστηκε πριν λίγο καιρό (από την Interior Architect-Designer Άννα Τρίμη), και μπορούμε να πούμε πως ομόρφυνε ακόμη περισσότερο – με το ασπρόμαυρο πλακάκι του, τα λευκά τραπεζοκαθίσματα, και τα φυτά του, είναι μια όαση στον πολύβουο δρόμο που σερβίρει καφέδες, ποτά, σνακ και κοκτέιλ από το πρωί ως το βράδυ.

Η αρχική ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα κλασικό, stage bar με καθημερινά live, κι έτσι και έγινε – και όταν έπεφτε η αυλαία την άνοιξη, η δράση και η ζωή να μεταφερόταν στη φιλόξενη αυλή στη σκιά του δέντρου.

Το Δέντρο για το οποίο μιλάμε έχει όνομα και λέγεται «Σοφόρα» με χαρακτηριστικά, τα πράσινα κλαδιά με τα σύνθετα, καταπράσινα φύλλα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου 25
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 811885 

BAD HABIT

bad-habbit.jpg

Η φήμη του έχει ξεπεράσει τα όρια της δυτικής πλευράς της πόλης και έχει κερδίσει φίλους και φανατικό κοινό από κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης.

Το Bad Habit, δίπλα στη Μονή Λαζαριστών είναι ένας χώρος διασκέδασης –με ένα πανέμορφο εξωτερικό χώρο- για κάθε ώρα της ημέρας.

Είναι το στέκι που θα ικανοποιήσει στο 100% την επιθυμία σου για καλό καφέ, για πρωτότυπα και ποιοτικά brunch, ενώ η ανεβαστική διάθεση του, κάνει το ποτό σου μια ξεχωριστή εμπειρία.

Φτιαγμένο σε κάθε του λεπτομέρεια από τον ιδιοκτήτη του, που ήθελε να μεταφέρει τις εμπειρίες του και τη διάθεση του για καλή παρέα και αληθινή διασκέδαση σε ένα χώρο που χωρίς να το καταλάβεις γίνεται το στέκι σου.

Η φροντίδα του για τον πελάτη ξεκινάει από το Parking σου, ώστε να μη χρειάζεσαι να σκέφτεσαι τίποτα άλλο εκτός από τη διασκέδαση σου και…το μενού του.

Ένα μενού με πιάτα που θα βρεις μόνο στο Bad Habit, αφού η επιλογή των πιάτων και των cocktails που μπορείς να απολαύσεις γίνεται με πολύ μεράκι.

Θα καταλάβετε τι εννοώ, όταν δοκιμάσετε το μπιφτέκι του Bad Habit, που φτιάχνεται με μια συνταγή που δεν συναντάς πουθενά αλλού.

Η λίστα με τα κρασιά θα σε εντυπωσιάσει, ενώ αν είσαι λάτρης της μπύρας, πέτυχες το τζακ ποτ. Αν πάλι είσαι τύπος cocktail τότε αφέσου στα χέρια των έμπειρων baristas του Bad Habit.

Αν πάλι πεινάσεις, τα ελαφριά πιάτα του, οι πίτσες του, το συγκλονιστικό club sandwich του, και οι χορταστικές και πάντα φρέσκες σαλάτες του, θα κάνουν τον ουρανίσκο σου να εκστασιαστεί.

Το μαγαζί κατάφερε να είναι ιδανικό για οικογένειες, αλλά και να γίνει το στέκι τόσο των singles όσο και των ζευγαριών. Ένα προσωπικό στοίχημα του ιδιοκτήτη που ήθελε ο κάθε πελάτης να νιώσει μέλος μιας μεγάλης παρέας.

Είναι προσβάσιμο σε ΑΜΕΑ, οι ζωόφιλοι δεν χρειάζεται να αποχωρίζονται το κατοικίδιο τους όσο απολαμβάνουν τον καφέ τους, ενώ μαμάδες και μπαμπάδες ξέρουν πως το Bad Habit αγαπάει τις οικογένειες.

Μη ξεχάσεις να τους ακολουθήσεις στα social media για να μη χάνεις τα πρωτότυπα events τους, από έκθεση έργων τέχνης, κοσμημάτων, μέχρι βραδιές γευσιγνωσίας.

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 18-20, Σταυρούπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 668330

BACKYARD LOUNGE BAR

backyard.jpg

Το «Backyard» πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 2014, σε μία από τις πιο ειδυλλιακές τοποθεσίες της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

Απέχοντας λίγα λεπτά μόλις από το κέντρο της πόλης, το «Backyard» αποτελεί μία πραγματική όαση δροσιάς και ανανέωσης μέσα στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας και σίγουρα, ένα από τα πιο αγαπημένα μας μέρη για καθημερινές στιγμές απόλαυσης, από νωρίς το πρωί με καφέ και brunch μέχρι αργά το βράδυ, με cocktails και ποικιλία ποτών.

Κάτι που ίσως δεν γνωρίζεις για το «Backyard» είναι πως ο εξωτερικός του χώρος αποτελεί την πρώτη περιφραγμένη αυλή στη Θεσσαλονίκη με εσωτερικό άλσος, που παράλληλα είναι προσβάσιμη για όλους και φυσικά, ευχάριστη για όλες τις ηλικίες από μικρά παιδιά μέχρι πιο ώριμες ηλικίες.

Για εμάς το «Backyard» είναι ένα από τα πιο must-to-be μέρη για τους καλοκαιρινούς – και όχι μόνο – μήνες, καθώς εδώ μπορείς να απολαύσεις τη φυσική δροσιά, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται μόνιμα τρεις βαθμούς κάτω από την υπόλοιπη Θεσσαλονίκη.

Έτσι, απέχοντας μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης καταφέρνει να μας «ταξιδεύει» σε στιγμές απόλαυσης και ηρεμίας, προσφέροντάς μας αυτήν την πολυπόθητη δροσιά που όλοι αναζητούμε τα καλοκαίρια στην πόλη…

Στο «Backyard» μπορείς να απολαύσεις μία ποικιλία επιλογών κρύας κουζίνας. Οι επιλογές είναι πολλές, ωστόσο εμείς σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα το club sandwich, όπως και το burger του. Όλα τους ολόφρεσκα και νοστιμότατα… Θα το διαπιστώσεις από την πρώτη κιόλας μπουκιά!

Το «Backyard» είναι το ιδανικό μέρος για εσένα που θέλεις να απολαύσεις στιγμές ηρεμίας με την παρέα σου, καθώς ακόμη και το βράδυ που λειτουργεί ως lounge bar, η μουσική δεν είναι σε υψηλή ένταση, ενώ οι ρυθμοί κινούνται σε lounge μονοπάτια.

Θα λατρέψεις την ατμόσφαιρα που δημιουργείται όταν πέφτει ο ήλιος, με το αλκοόλ να παίρνει τη σκυτάλη και τον κόσμο να παρασύρεται σε mood χαλάρωσης και απόλυτης αποσυμπίεσης…

Δυστυχώς, το «πράσινο» δεν είναι σύνηθες στις πόλεις, ωστόσο café-bars όπως το «Backyard» μας προσφέρουν απλόχερα αυτή τη φυσική όαση δροσιάς και εμείς δεν χορταίνουμε να το επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά!

Διεύθυνση: Θεσσαλονίκης 39, Ωραιόκαστρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6980387949

ΛΟΦΟΣ CAFÉ BAR RESTAURANT

-tNldF.jpg

Ανεβαίνουμε σε υψόμετρο, ανεβαίνουμε σε διάθεση, ανεβαίνουμε με όρεξη για λαχταριστά γεύματα στο «Λόφος Café Bar Restaurant». Γιατί καμιά φορά η νοστιμιά, κρύβεται σε ένα απλό πιάτο και σε μία όμορφη θέα.

Αν θέλετε να δείτε την πόλη από ψηλά, τότε μπορείτε να επισκεφτείτε το Λόφος Café Bar Restaurant.

Ένας όμορφος χώρος, με ωραίες γεύσεις και ποικιλία κρασιών, σας περιμένει. Επιλεγμένες προτάσεις για brunch, ζεστό περιβάλλον κι ένα ποτήρι κρασί, ανεβάζουν τη διάθεση με τον πιο μαγικό τρόπο, προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης.

Ακριβώς επάνω από το τούνελ του Περιφερειακού, στην κορυφή των Κωνσταντινοπολίτικων, ο «Λόφος» ξεχωρίζει.

Η θέα του είναι μαγευτική και τον καθιστά ιδανική επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας, αν αναζητάς ένα σημείο για χαλάρωση και διασκέδαση, με όλη την πόλη και Θερμαϊκό στα πόδια σου.

Αφράτα red velvet pancakes, Croque Madame ή Croque Monsieur, scrambled eggs, αυγά Benedict κι αφράτες, αλμυρές τηγανίτες με κρεμώδες cheddar, συνθέτουν έναν γευστικό καμβά, που μπορείς να απολαύσεις με θέα την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στο εστιατόριο του «Λόφου» μπορείς να δοκιμάσεις, πλέον, ένα ανανεωμένο μενού, που εκπροσωπεί πιο πολύ το fine dining, με μία ποικιλία από εκλεκτά πιάτα, που θα σε ταξιδέψουν σε νέες γαστριμαργικές εμπειρίες.

Θα βρεις, επίσης, μεγάλη ποικιλία σε finger food προτάσεις, πίτσες, club και πλατώ τυριών αλλαντικών – τα τελευταία ταιριάζουν έξοχα και με τα κρασιά της κάβας του «Λόφος Café Bar Restaurant» - κι επιλογές σε γλυκά. Δοκίμασε οπωσδήποτε τις δημιουργίες που είναι βασισμένες σε μοσχάρι, καθώς είναι από τις σπεσιαλιτέ τους. Στην περίπτωση που κλείσεις τραπέζι για κάποια δεξίωση (βάπτιση ή γάμο), μπορείς να δοκιμάσεις κρεατικά της ώρας.

Ο «Λόφος» αποτελείται από τέσσερις χώρους και δύο αυλές, ξεχωριστά για ενήλικες και για μικρούς επισκέπτες.

Διαθέτει ανοιχτή παιδική χαρά για τους μικρούς του φίλους, όπου μπορούν να δημιουργηθούν παιδικά πάρτι, γιατί η διάθεση για παιχνίδι, δε σταματά ποτέ και είναι καθ’ όλα ένας kids friendly προορισμός, όπου κάθε παιδί θα ευχαριστηθεί παιχνίδι στην αυλή όταν ο καιρός είναι καλός ή θα απασχοληθεί δημιουργικά στον εσωτερικό χώρο με κατασκευές.

Είτε πρόκειται για έναν απολαυστικό καφέ, είτε για ένα πλήρες γεύμα, είτε είσαι με την παρέα σου, είτε με την οικογένειά σου, ο «Λόφος», είναι ένας ιδανικός προορισμός για κάθε ώρα της ημέρας, για να βρεθείς σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Θεσσαλονίκης, με απρόσκοπτη θέα στην πόλη. Το καλοκαίρι θα απολαύσεις την όμορφη βεράντα του και το χειμώνα τη ζέστη του τζακιού.

Οι επαγγελματικές συναντήσεις έχουν πλέον το δικό τους χώρο, καθώς στο Λόφο διατίθεται ξεχωριστή αίθουσα για την οργάνωση κάθε είδους εκδηλώσεων.

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα μέρη στην πόλη, για να γιορτάσεις κάποια ξεχωριστή ημέρα της ζωής σου και να διοργανώσεις οποιαδήποτε δεξίωση, αφού τα προσφέρει όλα: υπέροχη τοποθεσία, καλόγουστη διακόσμηση, άνεση, πλήρες προσεγμένο μενού, άνετο πάρκινγκ κι άμεση πρόσβαση από το κέντρο της πόλης.

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, ο «Λόφος» είναι από τα καλύτερα σημεία με θέα στη Θεσσαλονίκη, για να αποδράσεις και να απολαύσεις την ημέρα σου, μακριά από τη φασαρία και τη ζέστη. Λίγα μόλις χιλιόμετρα, από όπου και να βρίσκεσαι στην πόλη.

Διεύθυνση: Ιπποκράτους 64, Κωνσταντινοπολίτικα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978773787

ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ CAFÉ BAR

-OM1RD.jpg

O «Μικρόκοσμος» άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 2014 στην περιοχή της Χαριλάου και παρόλο που αποτελεί ένα bistro συνοικιακό, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα του κέντρου, με περίσσια αγάπη και μεράκι και φυσικά, με κύριο γνώμονα την ευχαρίστηση τόσο των θαμώνων όσο και των επισκεπτών του.

Ο ιδιοκτήτης του, Βαγγέλης Τσιότσκος, φροντίζει καθημερινά ώστε να παρέχονται οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στο κοινό τους και όπως λέει, στόχος είναι να υπάρχει πολύ καλή σχέση ποιότητας και τιμής, λαμβάνοντας υπόψη ό,τι συμβαίνει γύρω μας στον κόσμο.

Ο «Μικρόκοσμος» είναι το ιδανικό μαγαζί για εσένα που ξέρεις να εκτιμάς τον καλό καφέ. Εδώ θα απολαύσεις τον καφέ σου όποια στιγμή της ημέρας επιθυμείς, με τα πλούσια αρώματά του και τη μοναδική του γεύση, που θα γίνει η επόμενη καθημερινή σου συνήθεια…

Από τις 14:00 έως τις 23:00 μπορείς να απολαύσεις τις μοναδικές του γευστικές απολαύσεις στον υπέροχο κήπο του, κάνοντας ένα ουσιαστικό διάλειμμα από την καθημερινότητά του και προσφέροντας στον εαυτό σου στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας!

Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις τη δροσερή σαλάτα «Μικρόκοσμος», τη ζουμερή φοκάτσια, αλλά και το λαχταριστό του burger. Όλα άριστης ποιότητας και ολόφρεσκα.

Ο «Μικρόκοσμος» είναι το ιδανικό μέρος και για τα πρωινά του Σαββατοκύριακου, καθώς μπορείς να απολαύσεις το νοστιμότατο brunch του και δη τα φανταστικά του pancakes και να πιεις το καφεδάκι σου, σε ένα από τους πιο όμορφους χώρους της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Στον «Μικρόκοσμο» διοργανώνονται διάφορα events με όμορφες μουσικές είτε με djsets είτε με live συνοδεία σαξόφωνου, δίνοντας έτσι μία ιδιαίτερη πινελιά στις νύχτες μας… Η μουσική «κινείται» ανάμεσα σε ροκ και έντεχνους ήχους, με τη διάθεση να είναι χαλαρή και ταξιδιάρικη…

Επίσης, οι Πέμπτες στον «Μικρόκοσμο» έχουν τον δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα, καθώς είναι αφιερωμένες στα cocktails. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν τρία cocktailsείτε κλασικά είτε signature, σε τιμή… έκπληξη και συνοδεία κουβανέζικων upbeat ήχων! Μία καλοκαιρινή εμπειρία που πραγματικά αξίζει να ζήσεις!

Στον «Μικρόκοσμο» θα βρεις όλα αυτά που έψαχνες σε ένα καφέ-μπαρ, με χαλαρή διάθεση, για καφέ και ποτό, αλλά και υπέροχες γεύσεις για κάθε στιγμή της ημέρας σου!

Διεύθυνση: Αγησιλάου 3, Χαριλάου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2315 525228


Τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη έχουν δημιουργηθεί πολυάριθμοι χώροι με πανέμορφες αυλές, που σε προσκαλούν για όμορφες ημέρες και νύχτες, για καφέ ή ποτό ή και σε συνδυασμό με φαγητό.

Αυλές παραμυθένιες, αυλές που σε ταξιδεύουν σε τροπικές χώρες, στις χίλιες και μία νύχτες, χαρίζοντας ξεχωριστό χρώμα σε κάθε εμπειρία εξόδου σου σε αυτές.

Εμείς ανακαλύψαμε και σου παρουσιάζουμε 9 από αυτές τις αυλές της πόλης, με στόχο να χρωματίσουμε και να αρωματίσουμε κατάλληλα την επόμενη έξοδο σου!

B RESTAURANT

b-restaurant.jpg

To «B», το εστιατόριο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, είναι ένας χώρος που ξεχωρίζει. Όχι μόνο για το προσεκτικά επιμελημένο μενού του, που καλύπτει κάθε γεύμα της ημέρας, αλλά κυρίως επειδή είναι ένα από τα πρώτα, αν όχι το πρώτο, εστιατόριο Μουσείου της Ελλάδας.

Με μία ιστορία που ξεκίνησε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 συμπληρώνει, πλέον, 18 χρόνια διαρκούς παρουσίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης και υπόσχεται μέρες και νύχτες μαγικές, τόσο στον εσωτερικό του χώρο, όσο και στην όμορφη αυλή του.

Δεν είναι τυχαίο, το ότι όταν το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού βραβεύτηκε, η βράβευση περιλάμβανε και το εστιατόριό του. Όχι τυχαία, αφού ο υψηλών προδιαγραφών, μοντέρνος, χαλαρός και trendy χώρος, με σεβασμό στην πλινθόκτιστη βυζαντινή παράδοση της αρχιτεκτονικής του Μουσείου, εντυπωσιάζει με την καλαίσθητη αισθητική του, σε κάθε σημείο του: από τους ήπιους φωτισμούς, μέχρι το κομψό art de la table, με τα λευκά, μινιόν ατομικά τραπεζομάντηλα και τις πλούσιες λευκές, βαμβακερές πετσέτες.

Πού οφείλεται η τόσο μεγάλη επιτυχία του «Β»; Πέρα από την αγάπη και την αποδοχή του κόσμου και την ιδιαίτερη αισθητική του, στην εξαιρετική ομάδα του εστιατορίου, που όλα αυτά τα χρόνια, βάζει τα δυνατά της.

Στο «Β», ελληνικές γεύσεις συναντούν μία καλή επιρροή γαλλικής φινέτσας, σε έναν χώρο όπου το Museum dining έχει βρει σάρκα κι οστά. Το μενού του εστιατορίου υπόσχεται ένα γευστικό ταξίδι με καθαρές γεύσεις και όμορφα πιάτα και πάντα εκπλήσσει, αφού ανανεώνεται κάθε έξι μήνες και βασίζεται σε μεσογειακά εποχιακά υλικά. Θα βρεις, ταυτόχρονα, καθημερινές προτάσεις από μαγειρευτά πιάτα εκτός καταλόγου.

Το μενού επιμελείται η Χρύσα Κονιόρδου με την ομάδα της που, χάρη και στη μεγάλη εμπειρία τους στο χώρο του catering, έχουν φροντίσει για μία κάρτα ποικίλη και πλήρη, που περιλαμβάνει επιλογές για όλα τα γεύματα της ημέρας.

Μπορείς να συνοδέψεις το γεύμα σου με επιλογές από την ευρεία wine list Ελλήνων, η οποία περιλαμβάνει 60 προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες Ελλήνων παραγωγών, καλύπτοντας μία μεγάλη γκάμα από ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες καθώς και την πλειοψηφία των περιοχών με οινική παράδοση, από όλη την Ελλάδα. Θα βρεις, επίσης, επιλεγμένα ελληνικά αποστάγματα.

Ειδικά το βράδυ, οι επιλογές σου εμπλουτίζονται με την κάρτα του bar, με cocktails και champagne cocktails, άφθονα λικέρ κι απεριτίφ κι άλλα ποτά, κάνοντας κάθε σου επίσκεψη ξεχωριστή.

Τα βράδια στο «Β» είναι μαγικά, χάρη στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, dj θα συνοδέψει μουσικά κάθε σου επίσκεψη κι εσύ, θα έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις ένα καθόλα μοναδικό γεύμα, έξω, στο αίθριο του Μουσείου.

Διεύθυνση: Γ΄ Σεπτεμβρίου 2, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 869695 

ΕΠΑΥΛΗ ΜΑΡΟΚΚΟΥ

marokkoy.jpg

Μια νεοκλασική οικία του 1906 ξαναγεννήθηκε το 2018 για να επαναπροσδιορίσει τη διασκέδαση, την παρέα, και το καλό φαγητό σε ένα πανέμορφο χώρο με τεράστια ιστορία…που μας μάγεψε για τα καλά.

Αν αναρωτιέσαι πώς πήρε αυτό το όνομα, ας σε διαφωτίσουμε. Η Έπαυλη Μαρόκκου χτίστηκε από τον αυστριακό υπήκοο Ιωάννη Μαρόκκο γύρω στο 1906. Έπειτα πωλήθηκε στην οικογένεια Μπουρλά, πέρασε στα χέρια του Δημοσίου και το 1985 ανακηρύσσεται διατηρητέο μνημείο και αποτελεί πλέον και επίσημα ένα τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Το 1986 ήταν η πρώτη φορά που έγινε καφέ μπαρ με το όνομα «Πανσέλοινος» και έπειτα άλλαξε χρήση – καθώς ήταν για χρόνια το τμήμα τροχαίας στην περιοχή.

Σήμερα η Έπαυλη Μαρόκκου επιτέλους… βρήκε τον καλύτερο εαυτό της. Ένα μελίσσι κόσμου, μουσικών και θετικών vibes πλανάται στον χώρο και από την πρώτη μέρα έγινε talk of the town – αφού έρχονται από όλη την πόλη για να πιουν τον καφέ τους, να δοκιμάσουν νέα πιάτα στο brunch ή να απολαύσουν το κοκτέιλ τους!

Ένα ανοιχτό μαγαζί για όλους, για τη νυχτερινή έξοδο, για ένα ξεχωριστό γεύμα, για μια παρέα που θέλει να πιει και να τσιμπήσει κάτι στη μέση, για κάποιον που επιστρέφει από τη βραδινή του βόλτα στην παραλία! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 133
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 836233

AYΛΗ

-gTM8i.jpg

H «Αυλή» έχει πετύχει ήδη να γίνει talk of the town και όχι άδικα, καθώς αποτελεί έναν από τους καλύτερους και ομορφότερους χώρους εστίασης και εξόδου στη Θεσσαλονίκη και δη, στη δυτική πλευρά της, απέχοντας ωστόσο 3 λεπτά από το κέντρο της πόλης!

Δεν μπορεί να μην έχεις προσέξει την ουρά που σχηματίζεται έξω από την είσοδό της καθημερινά, με τον κόσμο να την επιλέγει πια με «κλειστά μάτια»!

Άλλωστε ποιος δεν θέλει καθημερινά να βρίσκει την «όαση» του, μέσα σε ένα μοναδικής αισθητικής και απαράμιλλής ομορφιάς καταπράσινο περιβάλλον, όπου το έντονο στοιχείο του ξύλου και τα μπαμπoύ στοιχεία στη διακόσμηση, δημιουργούν έναν ιδανικό συνδυασμό, που θα μαγέψει όλες τις αισθήσεις σου…είτε πρωί, είτε μεσημέρι, είτε βράδυ.

Η «Αυλή», όπως μαρτυρά το όνομά της, είναι ένας πανέμορφος κήπος, γεμάτος με τραπεζάκια και παρέες που κατακλύζουν τον χώρο. Με περίσσιο γούστο και στυλ, η «Αυλή» είναι ένας από τους ωραιότερους χώρους στην πόλη, για να απολαύσεις τον καφέ σου, το brunch, το ποτό ή το φαγητό σου, με εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα και γεύσεις που θα σου μείνουν αξέχαστες.

Mε κουζίνα και γαστρονομικές προτάσεις, άκρως δημιουργικές, πολύχρωμες και ιδιαίτερες.

Κυριολεκτικά…μία πανδαισία μοναδικών συνταγών και πιάτων, που λατρέψαμε.

Ένας χώρος ανοιχτός για όλους, δίχως διακρίσεις

Η «Αυλή» είναι ένας χώρος ανοιχτός για όλους, χωρίς καμία διάκριση. Παράλληλα, έχει καταφέρει να φέρει τους πελάτες της σε επαφή με τη φύση ακόμη κι αν βρίσκονται μέσα στο γκρι της πόλης.

Το βράδυ η ατμόσφαιρα γίνεται μαγική αλλά και ρομαντική, με λαμπάκια να φωτίζουν τα δρομάκια της και τον κόσμο να απολαμβάνει τα ποτά και τα κοκτέιλ του!

Με ένα ντεκόρ βγαλμένο από τις χίλιες και μια νύχτες! Σαν παραμύθι…

Αν δεν έχεις επισκεφθεί την «Αυλή» ακόμη, θα δεις πως ήδη με την είσοδό σου στο χώρο της θα ενθουσιαστείς με την ποιότητα που τη διακρίνει και τη μαγευτική της ατμόσφαιρα.

Η μαγεία που αποπνέει το συγκεκριμένο μαγαζί συνοδεύεται και από προσεκτικά επιλεγμένη μουσική, ελληνική και ξένη. Έτσι καταφέρνει και διανθίζει τις μέρες και τις νύχτες σου με όμορφες ταξιδιάρικες μελωδίες, που αφήνουν και αυτές το δικό τους μοναδικό αποτύπωμα στις στιγμές σου…

Δεν είναι τυχαίο που θεωρείται για όλους τους Θεσσαλονικείς, ένας από τους κορυφαίους must to be χώρους της πόλης, με τις εικόνες του και το design του να κοσμούν καθημερινά πολυάριθμα posts των επισκεπτών του στα social media.

Ραντεβού, λοιπόν, στη Δαβάκη στο νούμερο 76 και θα μας θυμηθείς…

Διεύθυνση: Δαβάκη 76, Νεάπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6973932003

ROU Leisure Gathering SKG

rou.jpg

Yπάρχει ένα νέος υπέροχος χώρος στην περιοχή της Τούμπας, ένα μέρος όπου μπορείς να χαλαρώσεις στην κυριολεξία, σαν να είσαι στην αυλή του χωριού σου, σε έναν χώρο φωτεινό κι αυτό δεν είναι άλλο από το «Rou. Leisure Gathering SKG», που άνοιξε τις πόρτες του το Μάιο του 2022 στην οδό Πραξαγόρα.

Η ίδια η γειτονιά σε προϊδεάζει και με το που φτάνεις καταλαβαίνεις ότι σε περιμένουν στιγμές γαλήνης και απόλαυσης, σε ένα χώρο όμοιο του οποίου δεν θα βρεις αλλού στη Θεσσαλονίκη.

Θα περίμενε κανείς, ένας νέος χώρος στην περιοχή της Τούμπας, μία ανάσα από το γήπεδο του ΠΑΟΚ, να έσπευδε να ανοίξει στον κεντρικό δρόμο της Λαμπράκη, όπου κινείται συνήθως ο κόσμος και λειτουργούν τα περισσότερα καταστήματα της περιοχής. Κι όμως.

Οι δημιουργοί του «Rou», επέλεξαν έναν πολύ πιο ήσυχο δρόμο, άμεσα ωστόσο συνδεδεμένο με την ιστορία της περιοχής, αφού εκεί βρισκόταν παλαιότερα το τοπικό Υδραγωγείο: την οδό Πραξαγόρα, έναν δρόμο λίγο πιο κάτω από τον κεντρικό, με ελιές κι αρκετό φως, μία γειτονιά, που έχει αλλάξει, πλέον, ύφος.

Το «Rou», είναι από μόνο του προορισμός. Μία ρομαντική είσοδος και μία πραγματική πετρόχτιστη αυλή παραδοσιακού ύφους, όπου ακόμη δεσπόζει ένα από τα παλιά ελαιόδεντρα και πολλά καινούρια που σε λίγο καιρό θα δίνουν τη σκιά τους -είναι αυτά που αντικρύζεις μπαίνοντας- μαζί με τα άνετα τραπεζοκαθίσματα, που σου δίνουν διάφορες επιλογές σημείων στο χώρο, για να απολαύσεις την ημέρα σου.

Εξ άλλου, «Rou» στα Λουξεμβουργιανά σημαίνει γαλήνη, ηρεμία και ησυχία κι αυτό θέλουν και οι ιδιοκτήτες να ζήσει ο καθένας στο χώρο τους, ιδανικό για ένα escapism εντός πόλης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πραξαγόρα 22, Τούμπα Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6945014755

ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΟ BAR

sto-bar.jpg

Κανείς δεν φανταζόταν το 1899, όταν πρωτοφτιάχτηκε το πανέμορφο κτίριο στην οδό Βασιλέως Γεωργίου πως αυτό το εκπληκτικό οίκημα θα δεχόταν τόσο πολύ κόσμο σε κάθε φάση της ζωής του.

Το πανέμορφο κτίριο που εδώ και 10 χρόνια στεγάζει το αγαπημένο μας «Δέντρο στο Μπαρ» έχει μια μακρά πορεία και πολλές κρυμμένες ιστορίες μέσα του!

Από τη Σχολή Κωφών, έπειτα εστιατόριο και κλαμπ (εδώ κάποτε στεγαζόταν το Bandiera και το Ghetto Lux), ένα παλιό αρχοντικό με αυλή στη λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου, δίπλα στην παραλία και πολύ κοντά στον Λευκό Πύργο έχει κλέψει την καρδιά μας εδώ και χρόνια!

Με σεβασμό και με αγάπη η ομάδα του «Δέντρου στο Μπαρ» έφτιαξε ένα διαχρονικό στέκι που έχει αφήσει ήδη το δικό του μοναδικό στίγμα στην πόλη, και είναι ένα από τα στολίδια του δρόμου έτσι όπως φωτίζεται κάθε βράδυ και ομορφαίνει την περιοχή.

Η αυλή του ανακαινίστηκε πριν λίγο καιρό (από την Interior Architect-Designer Άννα Τρίμη), και μπορούμε να πούμε πως ομόρφυνε ακόμη περισσότερο – με το ασπρόμαυρο πλακάκι του, τα λευκά τραπεζοκαθίσματα, και τα φυτά του, είναι μια όαση στον πολύβουο δρόμο που σερβίρει καφέδες, ποτά, σνακ και κοκτέιλ από το πρωί ως το βράδυ.

Η αρχική ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα κλασικό, stage bar με καθημερινά live, κι έτσι και έγινε – και όταν έπεφτε η αυλαία την άνοιξη, η δράση και η ζωή να μεταφερόταν στη φιλόξενη αυλή στη σκιά του δέντρου.

Το Δέντρο για το οποίο μιλάμε έχει όνομα και λέγεται «Σοφόρα» με χαρακτηριστικά, τα πράσινα κλαδιά με τα σύνθετα, καταπράσινα φύλλα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου 25
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 811885 

BAD HABIT

bad-habbit.jpg

Η φήμη του έχει ξεπεράσει τα όρια της δυτικής πλευράς της πόλης και έχει κερδίσει φίλους και φανατικό κοινό από κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης.

Το Bad Habit, δίπλα στη Μονή Λαζαριστών είναι ένας χώρος διασκέδασης –με ένα πανέμορφο εξωτερικό χώρο- για κάθε ώρα της ημέρας.

Είναι το στέκι που θα ικανοποιήσει στο 100% την επιθυμία σου για καλό καφέ, για πρωτότυπα και ποιοτικά brunch, ενώ η ανεβαστική διάθεση του, κάνει το ποτό σου μια ξεχωριστή εμπειρία.

Φτιαγμένο σε κάθε του λεπτομέρεια από τον ιδιοκτήτη του, που ήθελε να μεταφέρει τις εμπειρίες του και τη διάθεση του για καλή παρέα και αληθινή διασκέδαση σε ένα χώρο που χωρίς να το καταλάβεις γίνεται το στέκι σου.

Η φροντίδα του για τον πελάτη ξεκινάει από το Parking σου, ώστε να μη χρειάζεσαι να σκέφτεσαι τίποτα άλλο εκτός από τη διασκέδαση σου και…το μενού του.

Ένα μενού με πιάτα που θα βρεις μόνο στο Bad Habit, αφού η επιλογή των πιάτων και των cocktails που μπορείς να απολαύσεις γίνεται με πολύ μεράκι.

Θα καταλάβετε τι εννοώ, όταν δοκιμάσετε το μπιφτέκι του Bad Habit, που φτιάχνεται με μια συνταγή που δεν συναντάς πουθενά αλλού.

Η λίστα με τα κρασιά θα σε εντυπωσιάσει, ενώ αν είσαι λάτρης της μπύρας, πέτυχες το τζακ ποτ. Αν πάλι είσαι τύπος cocktail τότε αφέσου στα χέρια των έμπειρων baristas του Bad Habit.

Αν πάλι πεινάσεις, τα ελαφριά πιάτα του, οι πίτσες του, το συγκλονιστικό club sandwich του, και οι χορταστικές και πάντα φρέσκες σαλάτες του, θα κάνουν τον ουρανίσκο σου να εκστασιαστεί.

Το μαγαζί κατάφερε να είναι ιδανικό για οικογένειες, αλλά και να γίνει το στέκι τόσο των singles όσο και των ζευγαριών. Ένα προσωπικό στοίχημα του ιδιοκτήτη που ήθελε ο κάθε πελάτης να νιώσει μέλος μιας μεγάλης παρέας.

Είναι προσβάσιμο σε ΑΜΕΑ, οι ζωόφιλοι δεν χρειάζεται να αποχωρίζονται το κατοικίδιο τους όσο απολαμβάνουν τον καφέ τους, ενώ μαμάδες και μπαμπάδες ξέρουν πως το Bad Habit αγαπάει τις οικογένειες.

Μη ξεχάσεις να τους ακολουθήσεις στα social media για να μη χάνεις τα πρωτότυπα events τους, από έκθεση έργων τέχνης, κοσμημάτων, μέχρι βραδιές γευσιγνωσίας.

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 18-20, Σταυρούπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 668330

BACKYARD LOUNGE BAR

backyard.jpg

Το «Backyard» πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 2014, σε μία από τις πιο ειδυλλιακές τοποθεσίες της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

Απέχοντας λίγα λεπτά μόλις από το κέντρο της πόλης, το «Backyard» αποτελεί μία πραγματική όαση δροσιάς και ανανέωσης μέσα στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας και σίγουρα, ένα από τα πιο αγαπημένα μας μέρη για καθημερινές στιγμές απόλαυσης, από νωρίς το πρωί με καφέ και brunch μέχρι αργά το βράδυ, με cocktails και ποικιλία ποτών.

Κάτι που ίσως δεν γνωρίζεις για το «Backyard» είναι πως ο εξωτερικός του χώρος αποτελεί την πρώτη περιφραγμένη αυλή στη Θεσσαλονίκη με εσωτερικό άλσος, που παράλληλα είναι προσβάσιμη για όλους και φυσικά, ευχάριστη για όλες τις ηλικίες από μικρά παιδιά μέχρι πιο ώριμες ηλικίες.

Για εμάς το «Backyard» είναι ένα από τα πιο must-to-be μέρη για τους καλοκαιρινούς – και όχι μόνο – μήνες, καθώς εδώ μπορείς να απολαύσεις τη φυσική δροσιά, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται μόνιμα τρεις βαθμούς κάτω από την υπόλοιπη Θεσσαλονίκη.

Έτσι, απέχοντας μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης καταφέρνει να μας «ταξιδεύει» σε στιγμές απόλαυσης και ηρεμίας, προσφέροντάς μας αυτήν την πολυπόθητη δροσιά που όλοι αναζητούμε τα καλοκαίρια στην πόλη…

Στο «Backyard» μπορείς να απολαύσεις μία ποικιλία επιλογών κρύας κουζίνας. Οι επιλογές είναι πολλές, ωστόσο εμείς σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα το club sandwich, όπως και το burger του. Όλα τους ολόφρεσκα και νοστιμότατα… Θα το διαπιστώσεις από την πρώτη κιόλας μπουκιά!

Το «Backyard» είναι το ιδανικό μέρος για εσένα που θέλεις να απολαύσεις στιγμές ηρεμίας με την παρέα σου, καθώς ακόμη και το βράδυ που λειτουργεί ως lounge bar, η μουσική δεν είναι σε υψηλή ένταση, ενώ οι ρυθμοί κινούνται σε lounge μονοπάτια.

Θα λατρέψεις την ατμόσφαιρα που δημιουργείται όταν πέφτει ο ήλιος, με το αλκοόλ να παίρνει τη σκυτάλη και τον κόσμο να παρασύρεται σε mood χαλάρωσης και απόλυτης αποσυμπίεσης…

Δυστυχώς, το «πράσινο» δεν είναι σύνηθες στις πόλεις, ωστόσο café-bars όπως το «Backyard» μας προσφέρουν απλόχερα αυτή τη φυσική όαση δροσιάς και εμείς δεν χορταίνουμε να το επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά!

Διεύθυνση: Θεσσαλονίκης 39, Ωραιόκαστρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6980387949

ΛΟΦΟΣ CAFÉ BAR RESTAURANT

-tNldF.jpg

Ανεβαίνουμε σε υψόμετρο, ανεβαίνουμε σε διάθεση, ανεβαίνουμε με όρεξη για λαχταριστά γεύματα στο «Λόφος Café Bar Restaurant». Γιατί καμιά φορά η νοστιμιά, κρύβεται σε ένα απλό πιάτο και σε μία όμορφη θέα.

Αν θέλετε να δείτε την πόλη από ψηλά, τότε μπορείτε να επισκεφτείτε το Λόφος Café Bar Restaurant.

Ένας όμορφος χώρος, με ωραίες γεύσεις και ποικιλία κρασιών, σας περιμένει. Επιλεγμένες προτάσεις για brunch, ζεστό περιβάλλον κι ένα ποτήρι κρασί, ανεβάζουν τη διάθεση με τον πιο μαγικό τρόπο, προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης.

Ακριβώς επάνω από το τούνελ του Περιφερειακού, στην κορυφή των Κωνσταντινοπολίτικων, ο «Λόφος» ξεχωρίζει.

Η θέα του είναι μαγευτική και τον καθιστά ιδανική επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας, αν αναζητάς ένα σημείο για χαλάρωση και διασκέδαση, με όλη την πόλη και Θερμαϊκό στα πόδια σου.

Αφράτα red velvet pancakes, Croque Madame ή Croque Monsieur, scrambled eggs, αυγά Benedict κι αφράτες, αλμυρές τηγανίτες με κρεμώδες cheddar, συνθέτουν έναν γευστικό καμβά, που μπορείς να απολαύσεις με θέα την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στο εστιατόριο του «Λόφου» μπορείς να δοκιμάσεις, πλέον, ένα ανανεωμένο μενού, που εκπροσωπεί πιο πολύ το fine dining, με μία ποικιλία από εκλεκτά πιάτα, που θα σε ταξιδέψουν σε νέες γαστριμαργικές εμπειρίες.

Θα βρεις, επίσης, μεγάλη ποικιλία σε finger food προτάσεις, πίτσες, club και πλατώ τυριών αλλαντικών – τα τελευταία ταιριάζουν έξοχα και με τα κρασιά της κάβας του «Λόφος Café Bar Restaurant» - κι επιλογές σε γλυκά. Δοκίμασε οπωσδήποτε τις δημιουργίες που είναι βασισμένες σε μοσχάρι, καθώς είναι από τις σπεσιαλιτέ τους. Στην περίπτωση που κλείσεις τραπέζι για κάποια δεξίωση (βάπτιση ή γάμο), μπορείς να δοκιμάσεις κρεατικά της ώρας.

Ο «Λόφος» αποτελείται από τέσσερις χώρους και δύο αυλές, ξεχωριστά για ενήλικες και για μικρούς επισκέπτες.

Διαθέτει ανοιχτή παιδική χαρά για τους μικρούς του φίλους, όπου μπορούν να δημιουργηθούν παιδικά πάρτι, γιατί η διάθεση για παιχνίδι, δε σταματά ποτέ και είναι καθ’ όλα ένας kids friendly προορισμός, όπου κάθε παιδί θα ευχαριστηθεί παιχνίδι στην αυλή όταν ο καιρός είναι καλός ή θα απασχοληθεί δημιουργικά στον εσωτερικό χώρο με κατασκευές.

Είτε πρόκειται για έναν απολαυστικό καφέ, είτε για ένα πλήρες γεύμα, είτε είσαι με την παρέα σου, είτε με την οικογένειά σου, ο «Λόφος», είναι ένας ιδανικός προορισμός για κάθε ώρα της ημέρας, για να βρεθείς σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Θεσσαλονίκης, με απρόσκοπτη θέα στην πόλη. Το καλοκαίρι θα απολαύσεις την όμορφη βεράντα του και το χειμώνα τη ζέστη του τζακιού.

Οι επαγγελματικές συναντήσεις έχουν πλέον το δικό τους χώρο, καθώς στο Λόφο διατίθεται ξεχωριστή αίθουσα για την οργάνωση κάθε είδους εκδηλώσεων.

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα μέρη στην πόλη, για να γιορτάσεις κάποια ξεχωριστή ημέρα της ζωής σου και να διοργανώσεις οποιαδήποτε δεξίωση, αφού τα προσφέρει όλα: υπέροχη τοποθεσία, καλόγουστη διακόσμηση, άνεση, πλήρες προσεγμένο μενού, άνετο πάρκινγκ κι άμεση πρόσβαση από το κέντρο της πόλης.

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, ο «Λόφος» είναι από τα καλύτερα σημεία με θέα στη Θεσσαλονίκη, για να αποδράσεις και να απολαύσεις την ημέρα σου, μακριά από τη φασαρία και τη ζέστη. Λίγα μόλις χιλιόμετρα, από όπου και να βρίσκεσαι στην πόλη.

Διεύθυνση: Ιπποκράτους 64, Κωνσταντινοπολίτικα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978773787

ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ CAFÉ BAR

-OM1RD.jpg

O «Μικρόκοσμος» άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 2014 στην περιοχή της Χαριλάου και παρόλο που αποτελεί ένα bistro συνοικιακό, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα του κέντρου, με περίσσια αγάπη και μεράκι και φυσικά, με κύριο γνώμονα την ευχαρίστηση τόσο των θαμώνων όσο και των επισκεπτών του.

Ο ιδιοκτήτης του, Βαγγέλης Τσιότσκος, φροντίζει καθημερινά ώστε να παρέχονται οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στο κοινό τους και όπως λέει, στόχος είναι να υπάρχει πολύ καλή σχέση ποιότητας και τιμής, λαμβάνοντας υπόψη ό,τι συμβαίνει γύρω μας στον κόσμο.

Ο «Μικρόκοσμος» είναι το ιδανικό μαγαζί για εσένα που ξέρεις να εκτιμάς τον καλό καφέ. Εδώ θα απολαύσεις τον καφέ σου όποια στιγμή της ημέρας επιθυμείς, με τα πλούσια αρώματά του και τη μοναδική του γεύση, που θα γίνει η επόμενη καθημερινή σου συνήθεια…

Από τις 14:00 έως τις 23:00 μπορείς να απολαύσεις τις μοναδικές του γευστικές απολαύσεις στον υπέροχο κήπο του, κάνοντας ένα ουσιαστικό διάλειμμα από την καθημερινότητά του και προσφέροντας στον εαυτό σου στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας!

Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις τη δροσερή σαλάτα «Μικρόκοσμος», τη ζουμερή φοκάτσια, αλλά και το λαχταριστό του burger. Όλα άριστης ποιότητας και ολόφρεσκα.

Ο «Μικρόκοσμος» είναι το ιδανικό μέρος και για τα πρωινά του Σαββατοκύριακου, καθώς μπορείς να απολαύσεις το νοστιμότατο brunch του και δη τα φανταστικά του pancakes και να πιεις το καφεδάκι σου, σε ένα από τους πιο όμορφους χώρους της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Στον «Μικρόκοσμο» διοργανώνονται διάφορα events με όμορφες μουσικές είτε με djsets είτε με live συνοδεία σαξόφωνου, δίνοντας έτσι μία ιδιαίτερη πινελιά στις νύχτες μας… Η μουσική «κινείται» ανάμεσα σε ροκ και έντεχνους ήχους, με τη διάθεση να είναι χαλαρή και ταξιδιάρικη…

Επίσης, οι Πέμπτες στον «Μικρόκοσμο» έχουν τον δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα, καθώς είναι αφιερωμένες στα cocktails. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν τρία cocktailsείτε κλασικά είτε signature, σε τιμή… έκπληξη και συνοδεία κουβανέζικων upbeat ήχων! Μία καλοκαιρινή εμπειρία που πραγματικά αξίζει να ζήσεις!

Στον «Μικρόκοσμο» θα βρεις όλα αυτά που έψαχνες σε ένα καφέ-μπαρ, με χαλαρή διάθεση, για καφέ και ποτό, αλλά και υπέροχες γεύσεις για κάθε στιγμή της ημέρας σου!

Διεύθυνση: Αγησιλάου 3, Χαριλάου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2315 525228


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία