Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε τους 9 από τους καλύτερους χώρους άθλησης και άσκησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Με κορυφαίους προπονητές, υπέροχες εγκαταστάσεις και σύγχρονο εξοπλισμό

 21/02/2023 18:15

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε τους 9 από τους καλύτερους χώρους άθλησης και άσκησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Eίναι κάπως σαν κοινό μυστικό πως ειδικά όσο πλησιάζουμε προς την άνοιξη και κατ’ επέκταση το καλοκαίρι, μια σκέψη συνήθως είναι από τις πρώτες στο μυαλό μας. Μήπως ήρθε η ώρα να γυμναστούμε;

Αν θέλεις να το κάνεις, και ζεις ή κινείσαι στο κέντρο, τότε, οι παρακάτω επιλογές είναι 9 από τις καλύτερες – με κορυφαίους προπονητές, υπέροχες εγκαταστάσεις και τον καλύτερο εξοπλισμό. Καλή αρχή!

Esportes by Giota Firfiri

esportes.jpg

Το Esportes by Giota Firfiri βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το 2005, έχοντας καταφέρει κάτι που ελάχιστα γυμναστήρια μπορούν να πετύχουν – μας έκανε να αγαπήσουμε τη γυμναστική και να την κάνουμε κομμάτι της ζωής μας.

Πέτυχε μέσα από αποκλειστικά προπονητικά concepts διάρκειας μόλις 30’, να γυμνάζουμε ολόκληρο το σώμα μας, χωρίς πια η πιεσμένη καθημερινότητα να είναι μία ακόμη δικαιολογία. Και για να είμαστε ειλικρινής, δεν θέλουμε να υπάρχει πια καμία δικαιολογία, γιατί όταν αγαπάς την προπόνηση που κάνεις, δεν την αναβάλεις, αλλά ανυπομονείς κάθε μέρα για αυτή. Είναι κάτι που μόνο αν το βιώσετε, θα το καταλάβετε…

Φυσικά, πίσω από έναν τόσο ιδιαίτερο και ξεχωριστό χώρο, δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκεται μία απόλυτα εμπνευσμένη, φωτεινή, γεμάτη γνώσεις για το αντικείμενό της, γυμνάστρια που ακούει στο όνομα Γιώτα Φιρφιρή. Είναι πολύ πιθανό να τη γνωρίζετε ήδη, καθώς αποτελεί κορυφαία trainer σε όλη την Ελλάδα, με πολύ δημοφιλείς και γνωστούς αθλούμενους στο γυμναστήριο της. Ωστόσο, στόχος της από την πρώτη στιγμή ήταν να προσφέρει τις γνώσεις της σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας προγράμματα γυμναστικής διαμορφωμένα απόλυτα στα μέτρα τους. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κούσκουρα 7, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 285570

Curves

curves.jpg

Τα Curves αποτελούν μία από τις πιο γνωστές αλυσίδες γυμναστηρίων πανελλαδικά, καθώς έχουν ξεχωρίσει εδώ και χρόνια για τη φιλοσοφία και τη δυναμικότητά τους.

Πρόκειται για γυμναστήρια που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για γυναίκες, με τα προγράμματα γυμναστικής να είναι φτιαγμένα ειδικά για το γυναικείο σώμα και τις ανάγκες του. Κυρίως όμως, πρόκειται για γυμναστήρια που απευθύνονται στη σύγχρονη γυναίκα, που αν και δεν έχει άπλετο χρόνο να διαθέσει για την προπόνησή της, θα της ετοιμάσουν ένα πρόγραμμα εκγύμνασης μισή ώρας για όλο το σώμα της.

Στο Curves, όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούν να υπάρξουν δικαιολογίες έλλειψης χρόνου και σίγουρα μόλις δοκιμάσετε τη μέθοδο γυμναστικής τους, θα δείτε πως δεν θα θέλετε κι εσείς οι ίδιες να υπάρξει καμία δικαιολογία πια.

Στο Curves μπορείτε να απολαύσετε αποτελεσματικές προπονήσεις, γυμνάζοντας όλους τους μύες του σώματός σας, μέσα σε μόλις 30 λεπτά της ώρας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από ειδικά μηχανήματα, που συνδυάζουν ταυτόχρονα ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης με αερόβια άσκηση και χωρίς βάρη. Με αυτόν τον τρόπο, καίτε περισσότερο λίπος και διατηρείτε ή ανακτάτε τη μυϊκή σας μάζα, σε όποια ηλικιακή ομάδα και αν ανήκετε. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

28ης Οκτωβρίου 20 & Φαώνος 2, Ανάληψη (2314 030468) / Καραολή & Δημητρίου 33, Εύοσμος (2310 770247) / Αργυρουπόλεως 12, Καλαμαριά (2310 418443) / Τσιμισκή 60, 2ος όροφος, κέντρο (2311 769722) / Βασ. Όλγας 182, Ντεπώ (2311 769721) / Ρωμανού 11, Περαία (2392 026665) / Πυλαίας 59, Τούμπα (2310 927077) / Αλ.Υψηλάντη & Αναγεννήσεως 1, Ωραιόκαστρο (2310 699963)

Emerald Fitness & Health Boutique

emerald.jpg

Το Emerald Fitness & Health Boutique αποτελεί έναν από τους πλέον κατάλληλους χώρους εκγύμνασης στη Θεσσαλονίκη, που μπορούν να σας καθοδηγήσουν με τον καλύτερο τρόπο στη διαδρομή της ευεξίας και της ολιστικής προπόνησης, σε μία προσέγγιση που συνδυάζει το ανθρώπινο σώμα, το πνεύμα και το μυαλό.

Το Emerald Fitness & Health Boutique προάγει την ουσιαστική σε βάθος εκγύμναση, δίνοντας μεγάλη έμφαση στη λεπτομέρεια και την ακρίβεια που είναι σημεία αναφοράς στη διαδικασία, έχοντας στόχο την πραγματική υγεία και δύναμη του σώματος, όπως και την εξάλειψη συμπτωμάτων από χρόνια μυοσκελετικά προβλήματα και συσσωρευμένο άγχος.

Αυτό ακριβώς είναι και το όραμα που κρύβεται πίσω από το Emerald Fitness & Health Boutique - η εξοικείωση του κόσμου με έναν νέο τρόπο ολιστικής γυμναστικής, με στόχο τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο εκγύμνασης του ανθρωπίνου σώματος και όλα αυτά σε ένα luxury περιβάλλον που αποπνέει θετική ενέργεια και μας αποσυμπιέζει από τη δύσκολη καθημερινότητά μας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλέως Ηρακλείου 42, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 233202, 6987180182

Pilates Studio Εν δυνάμει

en-dinamei.jpg

Το στούντιο Pilates Εν δυνάμει ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2007, όταν τρεις φίλοι αποφάσισαν να ενώσουν και να προσφέρουν όλες τις γνώσεις και την εμπειρία τους πάνω στον αθλητισμό σε έναν χώρο που θα εμπνέει κάθε ηλικία και προσωπικότητα, στην κατεύθυνση της ευεξίας και της άσκησης. Όλα αυτά τα χρόνια παραμένουν πιστοί στο όραμα για παροχή υπηρεσιών υψηλού επίπεδου στο χώρο του fitness, με τη φιλοσοφία και την πεποίθηση ότι ο καθένας από εμάς είναι ξεχωριστός και μοναδικός.

Το Εν δυνάμει είναι ένα σύγχρονο στούντιο Pilates στη Θεσσαλονίκη με τρεις διαφορετικές αίθουσες, εξοπλισμένες με 5 αντίστοιχα μηχανήματα η καθεμία. Στον χώρο του θα βρείτε την αίθουσα Pilates Reformer, Pilates Reformer Cadillac και Pilates Reformer Tower.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέλη του γυμναστηρίου εξυπηρετούνται από ένα διευρυμένο ωράριο, με 148 τμήματα την εβδομάδα.

Το Pilates είναι μια μέθοδος εκγύμνασης που περιλαμβάνει ασκήσεις κινητικότητας, διάτασης, ενδυνάμωσης και ισορροπίας, που κρατά το σώμα σε καλή φυσική κατάσταση. Είναι μια αυτοβιωματική μέθοδος την οποία εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο Έλληνικογερμανικής καταγωγής Joseph Hubertus Pilates (1880-1967). Ο ίδιος ο Pilates συνήθιζε να λέει ότι: «Σε 5 μαθήματα αρχίζεις να αισθάνεσαι τη διαφορά, σε 10 μαθήματα το αισθάνονται και οι άλλοι, σε 20 μαθήματα έχεις ένα εντελώς καινούριο σώμα!». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ερμού 18 (Στοά Καράσσο), Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 233295

Synarmogi Body Wellness Studio

synarmogi.jpg

Το πρότυπο ολιστικό κέντρο σωματικής ευεξίας Synarmogi μετρά σχεδόν έναν χρόνο λειτουργίας στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, επί της Τσιμισκή 123.

Είναι πράγματι εντυπωσιακό το πώς έχει καταφέρει να γίνει talk of the town σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και μάλιστα, μέσω του πιο απαιτητικού «δρόμου» - από στόμα σε στόμα. Αυτό, φυσικά, προϋποθέτει άριστη παροχή υπηρεσιών, συνέπεια και επαγγελματισμό, με τις κριτικές των πελατών του να είναι από μόνες τους αρκετές προς απόδειξη όλων των προαναφερθέντων.

Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο στούντιο μάλαξης, μυϊκής ενδυνάμωσης και διατροφολογίας, στο οποίο το άτομο μπαίνει στο επίκεντρο, όπως φυσικά και οι προσωπικές του ανάγκες και απαιτήσεις. Όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης τού Synarmogi, Νικόλας Σιαματάς, «η μάλαξη δεν είναι μία πολυτέλεια, αλλά ένας τρόπος για να ζήσουμε μία όσο το δυνατόν καλύτερη ζωή».

Στο Synarmogi μπορούν να υποστηριχθούν περιστατικά μυοσκελετικών, νευρολογικών και ορθοπεδικών παθήσεων, αλλά και εξατομικευμένες λύσεις και υπηρεσίες σε περιπτώσεις χρόνιου αλγαισθητικού, νευροπαθητικού και μεικτού πόνου, συνδυάζοντας στοχευμένα αποτελεσματικές τεχνικές μάλαξης και κινησιοθεραπείας, βάσει των εκάστοτε ιδιαιτεροτήτων. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τσιμισκή 123, 4ος όροφος, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 274539

No.8 Fitness & Sports Performance

no8-fitness.jpg

Το γυμναστήριο Νο.8 Fitness & Sports Performance ξεκίνησε τη λειτουργία του το καλοκαίρι του 2020. Δημιουργός του ο Θεόδωρος Τζιλής, απόφοιτος του τμήματος ΤΕΦΑΑ και με μεταπτυχιακή ειδίκευση στο Εδιμβούργο πάνω στη βελτίωση της αθλητικής απόδοσης (MSc Sport Performance Enhancement).

Ο ίδιος έχοντας παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, αποφάσισε να δημιουργήσει έναν χώρο όπου το γνωστό ως «functional training» θα πάρει σάρκα και οστά, δίχως όμως τις ταμπέλες που θα μπορούσαν να περιορίσουν την ελευθερία της άσκησης.

Στο Νο.8 Fitness & Sports Perfomance μπορείτε να απολαύσετε την προπόνησή σας έχοντας ως συνοδοιπόρο σας τον προπονητή σας, είτε επιλέξετε το personal trainingείτε το ομαδικό τμήμα του γυμναστηρίου. Ο trainer είναι πάντοτε εκεί για να επιβλέπει τη στάση του σώματος, να σας συμβουλεύει και να σας καθοδηγεί ως προς την επίτευξη των στόχων σας.

Τα ομαδικά τμήματα είναι αυστηρά ολιγομελή και μπορείτε να κλείσετε τη θέση σας είτε μέσω του website του γυμναστηρίου είτε μέσω τηλεφώνου.

Ο Θεόδωρος Τζιλής αναλαμβάνει επίσης και την προπόνηση αθλητών, διαφόρων επιπέδων και αθλημάτων, καθώς το μεταπτυχιακό του δίπλωμα είναι πάνω στη βελτίωση της αθλητικής απόδοσης στο σύνολό της. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Δαναΐδων 8, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 546858, 6999306423

BodySoul

bodysoul.jpg

Το BodySoul λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στην οδό Φλέμινγκ. Είναι από τους πρώτους χώρους studio pilates με μηχανήματα που δημιουργήθηκαν στην πόλη, ενώ είναι το πρώτο studio στην Θεσσαλονίκη που συνδυάζει το τρίπτυχο Pilates, Yoga και χορό.

Προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης σε ένα ευρύ κοινό, διατηρώντας υψηλές προδιαγραφές, ανάλογες αντίστοιχων studios στην Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο. Στον χώρο του BodySoul διδάσκεται αυθεντικό pilates με τον πλήρη και κατάλληλο εξοπλισμό για άρτια αποτελέσματα στο fitness αλλά και για αποκατάσταση τραυματισμών.

Ακόμη, διδάσκεται Yoga, με έμφαση στην δυναμική ροή, αλλά και χορός για παιδιά και ενήλικες χορευτές. Στα παιδικά τμήματα, δίνεται έμφαση κυρίως στο μπαλέτο, τις κούνιες yoga και το tik tok dance. Πολύ σημαντικό, επίσης, πως εδώ θα βρείτε εξειδικευμένους δασκάλους για pre-natal και post-natal γυμναστική, σε ειδικά τμήματα για την περίοδο της εγκυμοσύνης, αλλά και την περίοδο της λοχείας.

Ο φυσικός τρόπος άσκησης είναι σημαντικός εδώ, έτσι ώστε να πετύχετε τους στόχους σας, χωρίς περιττή καταπόνηση, χωρίς τραυματισμούς και στον συντομότερο χρόνο. Μπορείτε να επιλέξετε, ανάλογα με το επίπεδό σας και τις ανάγκες σας, αν επιθυμείτε τη γυμναστική σε personal, small group ή ομαδικό τμήμα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Φλέμινγκ 16
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 888103

Never Give Up Skg

never-give-up.jpg

Το γυμναστήριο Never Give Up Skg πρεσβεύει αυτό ακριβώς που αντικατοπτρίζει το όνομά του – τη διαρκή προσπάθεια, την επιμονή για την επίτευξη του στόχου και φυσικά, τη δικαίωση μέσω του αποτελέσματος. Ο εμπνευστής και δημιουργός του, Δημήτρης Ταυλαρίδης, είναι ένας άνθρωπος η προσωπικότητα και τα βιώματα του οποίου σκιαγραφούν αυτήν ακριβώς τη φιλοσοφία.

Για τον Δημήτρη Ταυλαρίδη το 2019 αποτελεί έτος-κλειδί, καθώς τότε αποφάσισε να ξεκινήσει τη λειτουργία του Never Give Up Skg. Ο ίδιος ασχολούνταν από παιδί με τον στίβο και τον αθλητισμό γενικότερα, ωστόσο μέχρι εκείνη τη χρονική συγκυρία δεν είχε κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Όλα άλλαξαν μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να καθηλωθεί στο κρεβάτι για 6 ολόκληρους μήνες. Όπως μας διηγείται ο ίδιος, «τα πράγματα ήταν αβέβαια γύρω μου, ωστόσο ευγνωμονώ καθημερινά την οικογένειά μου και τον γιατρό μου, που μου έδωσαν απίστευτη δύναμη και επέμεναν πως θα καταφέρω να περπατήσω και πάλι. Και είχαν δίκαιο!».

Από εκεί και έπειτα, το Never Give Up Skg ήταν μονόδρομος πια. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, μία δύσκολη μάχη που κερδήθηκε και είναι εκεί για να μας θυμίζει πως δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάμε στη ζωή, όσο δύσκολα κι αν φαίνονται όλα γύρω μας.

Το γυμναστήριο Never Give Up Skg εξειδικεύεται στην καλλισθενική κιναισθητική αγωγή, έναν από τους πιο δημοφιλείς τρόπους άσκησης ήδη από την αρχαιότητα! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 29, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6980813467

Olympion Gym

olympion.jpg

Το Olympion Gym λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και φροντίζει με τον καλύτερο τρόπο την άθληση και τη φυσική σας κατάσταση. Από την πρώτη σας επίσκεψη θα σας κερδίσει το ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον, αλλά και η ποιοτική εξυπηρέτηση.

Σε ένα χώρο συνολικής έκτασης 500τ.μ θα έχετε την ευκαιρία να προπονηθείτε με σύγχρονα όργανα γυμναστικής, ενώ οι έμπειροι γυμναστές του είναι πάντα δίπλα σας για να σας βοηθούν να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας.

Στο χώρο υπάρχουν τα πιο σύγχρονα όργανα ενδυνάμωσης, όργανα με βάρη, αλλά και ελεύθερα βάρη.

Η τεχνική του Pilates είναι ο πιο διαδεδομένος και σύγχρονος τρόπος εκγύμνασης για ολική ενδυνάμωση του σώματος. Σε σχέση με ένα κλασικό πρόγραμμα γυμναστικής, έχει πολλαπλά οφέλη, καθώς δίνεται έμφαση στη ρύθμιση της αναπνοής σε σχέση με την κίνηση και την ακρίβειά της, κάτι που επιτυγχάνει την ενεργοποίηση των εσωτερικών μυών του κορμού.

Επίσης, η ενδυνάμωση που επιτυγχάνεται μέσω του pilates, ειδικά χρησιμοποιώντας τον ανάλογο εξοπλισμό, ενισχύει ιδιαίτερα τους κοιλιακούς μύες, με αποτέλεσμα πιο επίπεδη κοιλιά, σε πολύ σύντομο χρόνο. Ακόμη, έχει παρατηρηθεί πως μέσω των ασκήσεων pilates δυναμώνει η πλάτη και μειώνονται κατά πολύ οι ενοχλήσεις σε αυχένα και μέση.

Στο Olympion Gym το pilates έχει περίοπτη θέση ανάμεσα στα ομαδικά προγράμματα αίθουσας. Οι εξειδικευμένοι γυμναστές θα σας μυήσουν στα μυστικά της εξαιρετικής αυτής μεθόδου, που υπόσχεται βελτίωση ακόμα και σε περιπτώσεις αποκατάστασης και μυοσκελετικών προβλημάτων. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ολύμπου 39, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 527654



















Eίναι κάπως σαν κοινό μυστικό πως ειδικά όσο πλησιάζουμε προς την άνοιξη και κατ’ επέκταση το καλοκαίρι, μια σκέψη συνήθως είναι από τις πρώτες στο μυαλό μας. Μήπως ήρθε η ώρα να γυμναστούμε;

Αν θέλεις να το κάνεις, και ζεις ή κινείσαι στο κέντρο, τότε, οι παρακάτω επιλογές είναι 9 από τις καλύτερες – με κορυφαίους προπονητές, υπέροχες εγκαταστάσεις και τον καλύτερο εξοπλισμό. Καλή αρχή!

Esportes by Giota Firfiri

esportes.jpg

Το Esportes by Giota Firfiri βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το 2005, έχοντας καταφέρει κάτι που ελάχιστα γυμναστήρια μπορούν να πετύχουν – μας έκανε να αγαπήσουμε τη γυμναστική και να την κάνουμε κομμάτι της ζωής μας.

Πέτυχε μέσα από αποκλειστικά προπονητικά concepts διάρκειας μόλις 30’, να γυμνάζουμε ολόκληρο το σώμα μας, χωρίς πια η πιεσμένη καθημερινότητα να είναι μία ακόμη δικαιολογία. Και για να είμαστε ειλικρινής, δεν θέλουμε να υπάρχει πια καμία δικαιολογία, γιατί όταν αγαπάς την προπόνηση που κάνεις, δεν την αναβάλεις, αλλά ανυπομονείς κάθε μέρα για αυτή. Είναι κάτι που μόνο αν το βιώσετε, θα το καταλάβετε…

Φυσικά, πίσω από έναν τόσο ιδιαίτερο και ξεχωριστό χώρο, δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκεται μία απόλυτα εμπνευσμένη, φωτεινή, γεμάτη γνώσεις για το αντικείμενό της, γυμνάστρια που ακούει στο όνομα Γιώτα Φιρφιρή. Είναι πολύ πιθανό να τη γνωρίζετε ήδη, καθώς αποτελεί κορυφαία trainer σε όλη την Ελλάδα, με πολύ δημοφιλείς και γνωστούς αθλούμενους στο γυμναστήριο της. Ωστόσο, στόχος της από την πρώτη στιγμή ήταν να προσφέρει τις γνώσεις της σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας προγράμματα γυμναστικής διαμορφωμένα απόλυτα στα μέτρα τους. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κούσκουρα 7, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 285570

Curves

curves.jpg

Τα Curves αποτελούν μία από τις πιο γνωστές αλυσίδες γυμναστηρίων πανελλαδικά, καθώς έχουν ξεχωρίσει εδώ και χρόνια για τη φιλοσοφία και τη δυναμικότητά τους.

Πρόκειται για γυμναστήρια που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για γυναίκες, με τα προγράμματα γυμναστικής να είναι φτιαγμένα ειδικά για το γυναικείο σώμα και τις ανάγκες του. Κυρίως όμως, πρόκειται για γυμναστήρια που απευθύνονται στη σύγχρονη γυναίκα, που αν και δεν έχει άπλετο χρόνο να διαθέσει για την προπόνησή της, θα της ετοιμάσουν ένα πρόγραμμα εκγύμνασης μισή ώρας για όλο το σώμα της.

Στο Curves, όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούν να υπάρξουν δικαιολογίες έλλειψης χρόνου και σίγουρα μόλις δοκιμάσετε τη μέθοδο γυμναστικής τους, θα δείτε πως δεν θα θέλετε κι εσείς οι ίδιες να υπάρξει καμία δικαιολογία πια.

Στο Curves μπορείτε να απολαύσετε αποτελεσματικές προπονήσεις, γυμνάζοντας όλους τους μύες του σώματός σας, μέσα σε μόλις 30 λεπτά της ώρας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από ειδικά μηχανήματα, που συνδυάζουν ταυτόχρονα ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης με αερόβια άσκηση και χωρίς βάρη. Με αυτόν τον τρόπο, καίτε περισσότερο λίπος και διατηρείτε ή ανακτάτε τη μυϊκή σας μάζα, σε όποια ηλικιακή ομάδα και αν ανήκετε. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

28ης Οκτωβρίου 20 & Φαώνος 2, Ανάληψη (2314 030468) / Καραολή & Δημητρίου 33, Εύοσμος (2310 770247) / Αργυρουπόλεως 12, Καλαμαριά (2310 418443) / Τσιμισκή 60, 2ος όροφος, κέντρο (2311 769722) / Βασ. Όλγας 182, Ντεπώ (2311 769721) / Ρωμανού 11, Περαία (2392 026665) / Πυλαίας 59, Τούμπα (2310 927077) / Αλ.Υψηλάντη & Αναγεννήσεως 1, Ωραιόκαστρο (2310 699963)

Emerald Fitness & Health Boutique

emerald.jpg

Το Emerald Fitness & Health Boutique αποτελεί έναν από τους πλέον κατάλληλους χώρους εκγύμνασης στη Θεσσαλονίκη, που μπορούν να σας καθοδηγήσουν με τον καλύτερο τρόπο στη διαδρομή της ευεξίας και της ολιστικής προπόνησης, σε μία προσέγγιση που συνδυάζει το ανθρώπινο σώμα, το πνεύμα και το μυαλό.

Το Emerald Fitness & Health Boutique προάγει την ουσιαστική σε βάθος εκγύμναση, δίνοντας μεγάλη έμφαση στη λεπτομέρεια και την ακρίβεια που είναι σημεία αναφοράς στη διαδικασία, έχοντας στόχο την πραγματική υγεία και δύναμη του σώματος, όπως και την εξάλειψη συμπτωμάτων από χρόνια μυοσκελετικά προβλήματα και συσσωρευμένο άγχος.

Αυτό ακριβώς είναι και το όραμα που κρύβεται πίσω από το Emerald Fitness & Health Boutique - η εξοικείωση του κόσμου με έναν νέο τρόπο ολιστικής γυμναστικής, με στόχο τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο εκγύμνασης του ανθρωπίνου σώματος και όλα αυτά σε ένα luxury περιβάλλον που αποπνέει θετική ενέργεια και μας αποσυμπιέζει από τη δύσκολη καθημερινότητά μας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλέως Ηρακλείου 42, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 233202, 6987180182

Pilates Studio Εν δυνάμει

en-dinamei.jpg

Το στούντιο Pilates Εν δυνάμει ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2007, όταν τρεις φίλοι αποφάσισαν να ενώσουν και να προσφέρουν όλες τις γνώσεις και την εμπειρία τους πάνω στον αθλητισμό σε έναν χώρο που θα εμπνέει κάθε ηλικία και προσωπικότητα, στην κατεύθυνση της ευεξίας και της άσκησης. Όλα αυτά τα χρόνια παραμένουν πιστοί στο όραμα για παροχή υπηρεσιών υψηλού επίπεδου στο χώρο του fitness, με τη φιλοσοφία και την πεποίθηση ότι ο καθένας από εμάς είναι ξεχωριστός και μοναδικός.

Το Εν δυνάμει είναι ένα σύγχρονο στούντιο Pilates στη Θεσσαλονίκη με τρεις διαφορετικές αίθουσες, εξοπλισμένες με 5 αντίστοιχα μηχανήματα η καθεμία. Στον χώρο του θα βρείτε την αίθουσα Pilates Reformer, Pilates Reformer Cadillac και Pilates Reformer Tower.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέλη του γυμναστηρίου εξυπηρετούνται από ένα διευρυμένο ωράριο, με 148 τμήματα την εβδομάδα.

Το Pilates είναι μια μέθοδος εκγύμνασης που περιλαμβάνει ασκήσεις κινητικότητας, διάτασης, ενδυνάμωσης και ισορροπίας, που κρατά το σώμα σε καλή φυσική κατάσταση. Είναι μια αυτοβιωματική μέθοδος την οποία εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο Έλληνικογερμανικής καταγωγής Joseph Hubertus Pilates (1880-1967). Ο ίδιος ο Pilates συνήθιζε να λέει ότι: «Σε 5 μαθήματα αρχίζεις να αισθάνεσαι τη διαφορά, σε 10 μαθήματα το αισθάνονται και οι άλλοι, σε 20 μαθήματα έχεις ένα εντελώς καινούριο σώμα!». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ερμού 18 (Στοά Καράσσο), Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 233295

Synarmogi Body Wellness Studio

synarmogi.jpg

Το πρότυπο ολιστικό κέντρο σωματικής ευεξίας Synarmogi μετρά σχεδόν έναν χρόνο λειτουργίας στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, επί της Τσιμισκή 123.

Είναι πράγματι εντυπωσιακό το πώς έχει καταφέρει να γίνει talk of the town σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και μάλιστα, μέσω του πιο απαιτητικού «δρόμου» - από στόμα σε στόμα. Αυτό, φυσικά, προϋποθέτει άριστη παροχή υπηρεσιών, συνέπεια και επαγγελματισμό, με τις κριτικές των πελατών του να είναι από μόνες τους αρκετές προς απόδειξη όλων των προαναφερθέντων.

Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο στούντιο μάλαξης, μυϊκής ενδυνάμωσης και διατροφολογίας, στο οποίο το άτομο μπαίνει στο επίκεντρο, όπως φυσικά και οι προσωπικές του ανάγκες και απαιτήσεις. Όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης τού Synarmogi, Νικόλας Σιαματάς, «η μάλαξη δεν είναι μία πολυτέλεια, αλλά ένας τρόπος για να ζήσουμε μία όσο το δυνατόν καλύτερη ζωή».

Στο Synarmogi μπορούν να υποστηριχθούν περιστατικά μυοσκελετικών, νευρολογικών και ορθοπεδικών παθήσεων, αλλά και εξατομικευμένες λύσεις και υπηρεσίες σε περιπτώσεις χρόνιου αλγαισθητικού, νευροπαθητικού και μεικτού πόνου, συνδυάζοντας στοχευμένα αποτελεσματικές τεχνικές μάλαξης και κινησιοθεραπείας, βάσει των εκάστοτε ιδιαιτεροτήτων. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τσιμισκή 123, 4ος όροφος, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 274539

No.8 Fitness & Sports Performance

no8-fitness.jpg

Το γυμναστήριο Νο.8 Fitness & Sports Performance ξεκίνησε τη λειτουργία του το καλοκαίρι του 2020. Δημιουργός του ο Θεόδωρος Τζιλής, απόφοιτος του τμήματος ΤΕΦΑΑ και με μεταπτυχιακή ειδίκευση στο Εδιμβούργο πάνω στη βελτίωση της αθλητικής απόδοσης (MSc Sport Performance Enhancement).

Ο ίδιος έχοντας παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, αποφάσισε να δημιουργήσει έναν χώρο όπου το γνωστό ως «functional training» θα πάρει σάρκα και οστά, δίχως όμως τις ταμπέλες που θα μπορούσαν να περιορίσουν την ελευθερία της άσκησης.

Στο Νο.8 Fitness & Sports Perfomance μπορείτε να απολαύσετε την προπόνησή σας έχοντας ως συνοδοιπόρο σας τον προπονητή σας, είτε επιλέξετε το personal trainingείτε το ομαδικό τμήμα του γυμναστηρίου. Ο trainer είναι πάντοτε εκεί για να επιβλέπει τη στάση του σώματος, να σας συμβουλεύει και να σας καθοδηγεί ως προς την επίτευξη των στόχων σας.

Τα ομαδικά τμήματα είναι αυστηρά ολιγομελή και μπορείτε να κλείσετε τη θέση σας είτε μέσω του website του γυμναστηρίου είτε μέσω τηλεφώνου.

Ο Θεόδωρος Τζιλής αναλαμβάνει επίσης και την προπόνηση αθλητών, διαφόρων επιπέδων και αθλημάτων, καθώς το μεταπτυχιακό του δίπλωμα είναι πάνω στη βελτίωση της αθλητικής απόδοσης στο σύνολό της. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Δαναΐδων 8, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 546858, 6999306423

BodySoul

bodysoul.jpg

Το BodySoul λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στην οδό Φλέμινγκ. Είναι από τους πρώτους χώρους studio pilates με μηχανήματα που δημιουργήθηκαν στην πόλη, ενώ είναι το πρώτο studio στην Θεσσαλονίκη που συνδυάζει το τρίπτυχο Pilates, Yoga και χορό.

Προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης σε ένα ευρύ κοινό, διατηρώντας υψηλές προδιαγραφές, ανάλογες αντίστοιχων studios στην Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο. Στον χώρο του BodySoul διδάσκεται αυθεντικό pilates με τον πλήρη και κατάλληλο εξοπλισμό για άρτια αποτελέσματα στο fitness αλλά και για αποκατάσταση τραυματισμών.

Ακόμη, διδάσκεται Yoga, με έμφαση στην δυναμική ροή, αλλά και χορός για παιδιά και ενήλικες χορευτές. Στα παιδικά τμήματα, δίνεται έμφαση κυρίως στο μπαλέτο, τις κούνιες yoga και το tik tok dance. Πολύ σημαντικό, επίσης, πως εδώ θα βρείτε εξειδικευμένους δασκάλους για pre-natal και post-natal γυμναστική, σε ειδικά τμήματα για την περίοδο της εγκυμοσύνης, αλλά και την περίοδο της λοχείας.

Ο φυσικός τρόπος άσκησης είναι σημαντικός εδώ, έτσι ώστε να πετύχετε τους στόχους σας, χωρίς περιττή καταπόνηση, χωρίς τραυματισμούς και στον συντομότερο χρόνο. Μπορείτε να επιλέξετε, ανάλογα με το επίπεδό σας και τις ανάγκες σας, αν επιθυμείτε τη γυμναστική σε personal, small group ή ομαδικό τμήμα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Φλέμινγκ 16
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 888103

Never Give Up Skg

never-give-up.jpg

Το γυμναστήριο Never Give Up Skg πρεσβεύει αυτό ακριβώς που αντικατοπτρίζει το όνομά του – τη διαρκή προσπάθεια, την επιμονή για την επίτευξη του στόχου και φυσικά, τη δικαίωση μέσω του αποτελέσματος. Ο εμπνευστής και δημιουργός του, Δημήτρης Ταυλαρίδης, είναι ένας άνθρωπος η προσωπικότητα και τα βιώματα του οποίου σκιαγραφούν αυτήν ακριβώς τη φιλοσοφία.

Για τον Δημήτρη Ταυλαρίδη το 2019 αποτελεί έτος-κλειδί, καθώς τότε αποφάσισε να ξεκινήσει τη λειτουργία του Never Give Up Skg. Ο ίδιος ασχολούνταν από παιδί με τον στίβο και τον αθλητισμό γενικότερα, ωστόσο μέχρι εκείνη τη χρονική συγκυρία δεν είχε κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Όλα άλλαξαν μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να καθηλωθεί στο κρεβάτι για 6 ολόκληρους μήνες. Όπως μας διηγείται ο ίδιος, «τα πράγματα ήταν αβέβαια γύρω μου, ωστόσο ευγνωμονώ καθημερινά την οικογένειά μου και τον γιατρό μου, που μου έδωσαν απίστευτη δύναμη και επέμεναν πως θα καταφέρω να περπατήσω και πάλι. Και είχαν δίκαιο!».

Από εκεί και έπειτα, το Never Give Up Skg ήταν μονόδρομος πια. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, μία δύσκολη μάχη που κερδήθηκε και είναι εκεί για να μας θυμίζει πως δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάμε στη ζωή, όσο δύσκολα κι αν φαίνονται όλα γύρω μας.

Το γυμναστήριο Never Give Up Skg εξειδικεύεται στην καλλισθενική κιναισθητική αγωγή, έναν από τους πιο δημοφιλείς τρόπους άσκησης ήδη από την αρχαιότητα! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 29, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6980813467

Olympion Gym

olympion.jpg

Το Olympion Gym λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και φροντίζει με τον καλύτερο τρόπο την άθληση και τη φυσική σας κατάσταση. Από την πρώτη σας επίσκεψη θα σας κερδίσει το ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον, αλλά και η ποιοτική εξυπηρέτηση.

Σε ένα χώρο συνολικής έκτασης 500τ.μ θα έχετε την ευκαιρία να προπονηθείτε με σύγχρονα όργανα γυμναστικής, ενώ οι έμπειροι γυμναστές του είναι πάντα δίπλα σας για να σας βοηθούν να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας.

Στο χώρο υπάρχουν τα πιο σύγχρονα όργανα ενδυνάμωσης, όργανα με βάρη, αλλά και ελεύθερα βάρη.

Η τεχνική του Pilates είναι ο πιο διαδεδομένος και σύγχρονος τρόπος εκγύμνασης για ολική ενδυνάμωση του σώματος. Σε σχέση με ένα κλασικό πρόγραμμα γυμναστικής, έχει πολλαπλά οφέλη, καθώς δίνεται έμφαση στη ρύθμιση της αναπνοής σε σχέση με την κίνηση και την ακρίβειά της, κάτι που επιτυγχάνει την ενεργοποίηση των εσωτερικών μυών του κορμού.

Επίσης, η ενδυνάμωση που επιτυγχάνεται μέσω του pilates, ειδικά χρησιμοποιώντας τον ανάλογο εξοπλισμό, ενισχύει ιδιαίτερα τους κοιλιακούς μύες, με αποτέλεσμα πιο επίπεδη κοιλιά, σε πολύ σύντομο χρόνο. Ακόμη, έχει παρατηρηθεί πως μέσω των ασκήσεων pilates δυναμώνει η πλάτη και μειώνονται κατά πολύ οι ενοχλήσεις σε αυχένα και μέση.

Στο Olympion Gym το pilates έχει περίοπτη θέση ανάμεσα στα ομαδικά προγράμματα αίθουσας. Οι εξειδικευμένοι γυμναστές θα σας μυήσουν στα μυστικά της εξαιρετικής αυτής μεθόδου, που υπόσχεται βελτίωση ακόμα και σε περιπτώσεις αποκατάστασης και μυοσκελετικών προβλημάτων. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ολύμπου 39, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 527654



















ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία