Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε τις 10+2 από τις πιο αγαπημένες διευθύνσεις για σπιτική κουζίνα στη Θεσσαλονίκη

Αγαπημένες «μαμαδίσιες» γεύσεις… για όλες τις ηλικίες

 24/11/2022 14:05

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε τις 10+2 από τις πιο αγαπημένες διευθύνσεις για σπιτική κουζίνα στη Θεσσαλονίκη

Ποτέ κανείς δεν μπόρεσε να πει όχι σε ένα μαμαδίστικο φαγητό, ειδικά όσο περνούν τα χρόνια, και μας λείπει αυτή η περίεργη γευστική θαλπωρή που ξεκινά από τον ουρανίσκο και φτάνει στην καρδιά!

H σπιτική κουζίνα ήταν, είναι και θα είναι πάντα, μία από τις πιο αγαπημένες γαστρονομικές συνήθειες μας.

Αν πρέπει να διαλέξουμε λοιπόν 10+2 από τις πιο ξεχωριστές διευθύνσεις για σπιτική κουζίνα στη Θεσσαλονίκη, σίγουρα, με το χέρι στην καρδιά, διαλέγουμε αυτά.

Taperaki

taperaki.jpg

Λέξεις όπως «ταπεράκι» παραπέμπουν μόνο σε γεύση και νοστιμιά και το «Taperaki», που άνοιξε το 2019 στη Θέρμη και το Σεπτέμβριο του 2022 στην παραλία της Θεσσαλονίκης, έχει σκοπό να καλύψει κάθε ανάγκη σε γεύση και θρεπτική αξία, όσων μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να μαγειρεύουν καθημερινά, θέλουν ωστόσο, να τρώνε ποιοτικά και υγιεινά. Καλύπτει μία μεγάλη γκάμα σπιτικών συνταγών, όπως αυτά που θα τρώγαμε και στο σπίτι μας και είναι ένα μαγέρικο, όπου το ελληνικό comfort food, σερβίρεται στην καλύτερη εκδοχή του. 

Ποιος δεν θα προτιμούσε κάθε τόσο ή και καθημερινά, φαγητό βασισμένο σε οικείες κι αγαπημένες του συνταγές, με τις οποίες μεγάλωσε, ακόμη κι εάν δεν έχει το χρόνο να το προετοιμάσει; Το «Τaperaki» αναλαμβάνει να ετοιμάσει το σπιτικό φαγητό για τον καθένα, από φοιτητές, ζευγάρια, εργαζόμενους, καταστήματα μέχρι και μεγαλύτερους σε ηλικία πελάτες που θέλουν μία γεύση «μαμάς» στο τραπέζι τους. Είναι ιδιαίτερα αγαπητό σε αθλητές, λόγω των θρεπτικών και πλήρων γευμάτων που προσφέρει. 

Ελληνική και μεσογειακή κουζίνα με μία πιο φρέσκια ματιά, που περιλαμβάνει συνταγές δοκιμασμένες, σπιτικές κι αγαπημένες και φαγητά που μαγειρεύονται καθημερινά και φτάνουν στο τραπέζι ζεστά και νόστιμα. Αυτά είναι τα πιο βασικά συστατικά που κάνουν το «Taperaki» περιζήτητο, αρχικά στη Θέρμη όπου πρωτοάνοιξε - καλύπτοντας ένα «κενό» που υπήρχε τότε στην περιοχή - και στη συνέχεια και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου προσθέτει το δικό του «λιθαράκι» στη σπιτική take away κουζίνα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 47, Παραλία Θεσσαλονίκης | Οδός Θέρμης - Πανοράματος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 826476 | 2310 465430

Tselementes - Ελληνική Κουζίνα

tselementes.jpg

Το εστιατόριο ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας «Tselementes», άνοιξε στην περιοχή της Σχολής Τυφλών στη Βασιλίσσης Όλγας τον Αύγουστο του 2018 κι έκτοτε προσφέρει καθημερινά υπέροχες γαστρονομικές δημιουργίες με αγνά υλικά,, premium κοπές, έναν δυνατό κατάλογο από μαγειρευτά και πολλές επιλογές σε άλλα γεύματα ιδανικά, εκτός άλλων και για vegans και vegetarians. Mε συνταγές απευθείας από τον … τσελεμεντέ!

Ο «Tselementes» δεν είναι ένα συνηθισμένο μαγέρικο, αλλά ένα πιο πλήρες εστιατόριο που, όπου πέραν από τα εξαιρετικά μαγειρευτά του και τα κλασσικά κρεατικά, διαθέτει έναν κατάλογο για premium κοπές, όπως rib eye κι άλλες, σχετικά δυσεύρετες επιλογές.

Ξεπερνώντας το χαρακτήρα ενός κλασσικού steak house, επίσης, αναλαμβάνει να καλύψει πολλές επιλογές, με περισσότερα είδη και στυλ φαγητού, ιδανικά για κάθε επισκέπτη του, βασισμένα στη φιλοσοφία της καλής, δημιουργικής κουζίνας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 49
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 000888

Εδεσσαϊκό

edessaiko.jpg

Το εστιατόριο «Εδεσσαϊκό» γεννήθηκε το 1970, από την οικογένεια Καριοφύλλη και βάζοντας μεράκι στην παρασκευή των εδεσμάτων, από γενιά σε γενιά, έχει διατηρήσει μέχρι σήμερα τη μοναδική και εξαιρετική φήμη του, για την ποιότητα και την ξεχωριστή γεύση στα πιάτα του.

Το περίφημο αυτό εστιατόριο βρίσκεται επί της οδού Αγίου Δημητρίου 140, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε μια περιοχή που βρίθει από φοιτητές και νέους που αναζητούν ένα στέκι, το οποίο θα τους προσφέρει καθημερινά μεγάλη ποικιλία από επιλογές σε σπιτικά γεύματα, σε απόλυτα λογικές τιμές και σε ένα καθαρό και ευχάριστο περιβάλλον.

Το «Εδεσσαϊκό», όμως, λόγω της πολυετούς εμπειρίας και σταθερής ποιότητας στα πιάτα όλα αυτά τα χρόνια, έχει κερδίσει την καρδιά και ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, εργαζόμενων και οικογενειών που προτιμούν να προμηθευτούν απ’ έξω το φαγητό τους.

Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι άλλωστε ότι κάθε μεσημέρι δημιουργούνται ουρές από όλους όσοι θέλουν να απολαύσουν καθημερινά τις γεύσεις και το μενού του. Ειδικά μάλιστα από τους φοιτητές που το θεωρούν εδώ και χρόνια κυριολεκτικά… σπίτι τους! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 140, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 203366

Τρεις Μαζί

treis-mazi.jpg

Το 2015 δύο αδερφές αποφάσισαν να ξεκινήσουν ένα γαστριμαργικό ταξίδι αναμνήσεων. Κάθε μπουκιά που γεύεστε, στο Τρεις Μαζί, σας μεταφέρει πίσω στο οικογενειακό τραπέζι και στη μαγειρική της μαμάς και της γιαγιάς. Αυτές τις οικογενειακές αναμνήσεις τους μας μεταφέρουν, άλλωστε, στο «Τρεις μαζί» μέσα από τα πιάτα τους και το ζεστό κλίμα του χώρου τους.

Πάντα υπάρχουν μέρες που ο χρόνος δεν φτάνει για να μαγειρέψετε το μεσημεριανό γεύμα για εσάς και την οικογένειά σας, αλλά έχετε βαρεθεί το γρήγορο, έτοιμο φαγητό. Κανένα πρόβλημα, αφού τη λύση μπορούν να σας προσφέρουν αυτά τα δύο κορίτσια, που με ταλέντο και μεράκι, αγαπούν να ετοιμάζουν κάθε μέρα αυθεντικό σπιτικό φαγητό για εσάς.

Εάν σας λείπουν οι γεύσεις και οι μυρωδιές του σπιτικού φαγητού, στο «Τρεις μαζί» αδιαμφισβήτητα θα βρείτε τις καλύτερες επιλογές, αφού όλα είναι χειροποίητα και φτιαγμένα με τα καλύτερα και πιο προσεγμένα υλικά.

Καθημερινά προσφέρονται μαγειρευτά φαγητά, λαδερά, ζυμαρικά, όσπρια και ψαρικά, σε ποικιλία, που ετοιμάζονται με σεβασμό και αγάπη προς τις συνταγές της αγαπημένης ελληνικής κουζίνας και τις πρώτες ύλες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μορκεντάου 1, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 279444

Το Λημέρι

limeri.jpg

Στην οδό Ολύμπου 116, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, υπάρχει ένα εστιατόριο – σταθμός εδώ και χρόνια για την περιοχή, το «Λημέρι».

Μια παραδοσιακή ταβέρνα που προσφέρει αυτό ακριβώς που υπόσχεται το όνομά του: ένα μέρος οικείο που συχνάζεις για να γευτείς τα εκλεκτά πιάτα του και να απολαύσεις τη «ζεστή» ατμόσφαιρά του… ένα στέκι.

Μετρώντας 40 χρόνια ζωής, το «Λημέρι», έχει περάσει πλέον στη δεύτερη γενιά, γεγονός που συνοδεύεται από την εξέλιξη, την καινοτομία, τη νέα αύρα … σε συνδυασμό με την ποιότητα και την εμπειρία του παρελθόντος.

Το «Λημέρι» είναι τόπος συνάντησης για όλους, αφού θα συναντήσεις στα τραπέζια του από φοιτητές που θέλουν να θυμηθούν και να γευθούν το «μαμαδίσιο» φαγητό, μέχρι ζευγάρια και άτομα της τρίτης ηλικίας που πίνουν το κρασί ή το ουζάκι τους μαζί με νόστιμους μεζέδες.

Στο εσωτερικό του, θα σε απολαύσεις τη μυρωδιά από φρεσκομαγειρεμένο φαγητό, τα ρεμπέτικα και λαϊκά ακούσματα, αλλά και την παραδοσιακή διακόσμηση με το ξύλο να κυριαρχεί στα τραπεζοκαθίσματα, ενώ το νοσταλγικό παρελθόν είναι διάχυτο στην ατμόσφαιρα.

Στο κατάλογο του θα δυσκολευτείς αρκετά να επιλέξεις, αφού η ποικιλία από φρέσκα και γεμάτα από γεύση πιάτα είναι μεγάλη. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ολύμπου 116, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 207407

Οδυσσέας

odysseas.jpg

Από το 2007, υπάρχει ένας χώρος «καταφύγιο» για τους φοιτητές που αναζητούν διακαώς νόστιμο, σπιτικό φαγητό, αλλά και για τους εργαζόμενους που δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν με την κουζίνα.

Στη οδό Κασσάνδρου 141, δίπλα στα πανεπιστήμια, ο «Οδυσσέας» χτίζει καθημερινά το κοινό του, το οποίο το προτιμά για τις γενναίες μερίδες στα πιάτα του και τις εξαιρετικές τιμές του.

Εδώ και 16 χρόνια, σε αυτό το εστιατόριο, θα βρει κανείς κυριολεκτικά ό,τι τραβάει η όρεξή του, αφού προσφέρει περίπου 40 – 50 διαφορετικές προτάσεις σε πιάτα και περιμένει όλους τους…επισκέπτες του, για να επιλέξουν το γεύμα που επιθυμούν, από Δευτέρα μέχρι Σάββατο και από τις 10 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ.

Μπαίνοντας στον «Οδυσσέα», αντικρίζει κανείς έναν όμορφο, καθαρό χώρο, ενώ οι μυρωδιές από τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά τον συνεπαίρνουν, οδηγώντας τον να καθίσει στα τραπέζια του και να απολαύσει κάποια από τις γευστικές προτάσεις του.

Παρόλη την ποικιλία σε πιάτα και γεύσεις, θα ξεχωρίσει σίγουρα κάποιος τις νόστιμες κοτομπουκιές με τηγανιτές πατάτες και σως, αφού είναι το γεύμα …κατατεθέν που εδραίωσε τον «Οδυσσέα» ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια με μαγειρευτά φαγητά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κασσάνδρου 141, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 204326

Το μαγερειό της κυρά-Μαριώς

magereio-kura-marios.jpg

Το 2009 ήταν η χρονιά που «Το Μαγερειό της κυρά-Μαριώς» ξεκίνησε τη λειτουργία του, στην ήσυχη και οικογενειακή περιοχή της Πυλαίας, μακριά από το πολύβουο άστυ.

Μπορεί η λειτουργία του να μετρά 13 χρόνια, η ιστορία του όμως ξεκινά δύο γενιές πίσω, όταν η κυρά-Μαριώ έμπαινε στην κουζίνα και δημιουργούσε μοναδικά πιάτα με απλά και αγνά υλικά. Αυτά τα πιάτα, γεμάτα από αγάπη και αναμνήσεις, ετοιμάζει πλέον στην κουζίνα του μαγερειού, η εγγονή της κυρά-Μαριώς, η Κλεοπάτρα.

Ο χώρος του «Μαγερειού της κυρά-Μαριώς» είναι πάντοτε ευχάριστος, αφού το ευρύχωρο μπαλκόνι του με τα παραδοσιακά ξύλινα τραπεζοκαθίσματα σε συνδυασμό με τα χαμόγελα και τη ζεστή φιλοξενία, σου δίνουν αμέσως την αίσθηση ενός οικείου περιβάλλοντος, όπως …το σπίτι της γιαγιάς με τις μυρωδιές από φρεσκομαγειρεμένο φαγητό.

Το «Μαγερείο της κυρά-Μαριώς» δε θυμίζει σε τίποτα τα σύγχρονα εστιατόρια με τις γκουρμέ γεύσεις. Εδώ, θα βρεις πιάτα πλούσια σε… γεύση, ποσότητα και ποιότητα, ενώ οι απόλυτα προσιτές τιμές είναι το πλεονέκτημα που κερδίζει τον κόσμο που το επισκέπτεται. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Προφήτη Ηλία 89, Πυλαία, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 308338

Πλατεία Ποτίδαιας, Ποτίδαια, Χαλκιδική
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23730 41552

Κουζινάκι

kouzinaki.jpg

Το Κουζινάκι είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί από το 2016 στην περιοχή του ΟΣΕ, στην Αγίων Πάντων. Πέτυχε γρήγορα να δημιουργήσει το δικό του κοινό και τη δική του φήμη στην περιοχή και ως φυσιολογική εξέλιξη της ανάπτυξης του μόλις αυτό το μήνα δημιούργησε και το δεύτερο εστιατόριο του, πιο κεντρικά στην περιοχή της Καμάρας.

Αν αναζητάτε λοιπόν, ένα εστιατόριο όπου θα βρείτε ποιοτικό και γευστικό χειροποίητο μαγειρευτό φαγητό ημέρας, τότε σίγουρα αυτός είναι ο ιδανικός προορισμός.

Εδώ θα βρείτε το απόλυτο σπιτικό φαγητό, κυριολεκτικά σαν της μαμάς. Οι λαχταριστές γεύσεις και οι μυρωδιές των παραδοσιακών πιάτων της Ελληνικής κουζίνας είναι το σήμα κατατεθέν στο Κουζινάκι. Φαγητό σαν της μαμάς, μαγειρεμένο με αγάπη, μεράκι και τα πιο αγνά υλικά.

Στο Κουζινάκι θα βρείτε καθημερινά περίπου 15 διαφορετικά είδη φαγητού. Είναι όλα χειροποίητα, δεν υπάρχει τίποτα έτοιμο, και είναι πάντα φαγητά ημέρας και σερβίρονται ζεστά, όπως πρέπει να είναι το σπιτικό φαγητό.

Υπάρχει διαφορετικό μενού κάθε μέρα, με κάποια πιάτα σταθερά και κάποια που εναλλάσσονται, ώστε να έχετε κίνητρο να το επισκέπτεστε καθημερινά. Η ποικιλία είναι μεγάλη και σίγουρα θα ανακαλύψετε το αγαπημένο σας πιάτο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγίων Πάντων 18, περιοχή ΟΣΕ | Λ.Ιασωνίδου 1, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 553445

Το μαγειρείο του κ. Γιάννη

mageireio-gianni.jpg

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη γειτονιά της Αγίας Σοφίας, εδώ και 46 χρόνια, «χτυπάει η καρδιά» ενός εστιατορίου διαφορετικού από τα άλλα: «Το μαγειρείο του κ. Γιάννη».

Εδώ ξεκίνησε να μαγειρεύει ο κ. Γιάννης μαζί με τη σύζυγό του και να προσφέρει νόστιμο φαγητό σε πλούσιες μερίδες με πολύ χαμηλές τιμές. Δεν άργησε να διαδοθεί το όνομά του χάρη στην εκλεκτή ποιότητα και τη εξαιρετική γεύση που έβρισκε κανείς σε κάθε πιάτο.

Τα τελευταία 15 χρόνια, η επιχείρηση έχει περάσει στη 2η γενιά, αφού τα «ηνία» έχουν αναλάβει οι δύο γιοι του κ. Γιάννη. Με τις απαραίτητες μικροαλλαγές που … την εκσυγχρόνισαν, έφεραν νέα πνοή στο χώρο, ενώ παράλληλα κράτησαν τον τρόπο που μαγειρεύονται τα πιάτα: με μεράκι, αγάπη και πάντα αγνά και φρέσκα υλικά.

Στο «Μαγειρείο του κ. Γιάννη» θα βρει κανείς ανθρώπους κάθε ηλικίας και φύλου. Από φοιτητές που πεθύμησαν σπιτικό φαγητό, μέχρι ηλικιωμένους που αναζητούν συντροφιά γύρω από γεμάτα τραπέζια, αλλά και οικογένειες και ζευγάρια που θέλουν να βγουν έξω, χωρίς να ξεφύγουν οικονομικά και έχοντας ως σταθερή προτίμηση το καλό φαγητό.

Η κουζίνα είναι κατεξοχήν παραδοσιακή μεσογειακή με τεράστια ποικιλία από πιάτα που ανανεώνονται καθημερινά, ενώ δε λείπουν και ορισμένες πιο… σπέσιαλ δημιουργίες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καθηγητή Παναγιώτου Παπαγεωργίου 4, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 280441

Πάντερμος

padermos.jpg

Η Θεσσαλονίκη έχει μία μεγάλη ιστορία στον πατσά και ένα από τα πιο γνωστά σημεία όπου μπορεί κανείς να τον απολαύσει είναι και το πατσατζίδικο «Η Πάντερμος» στους Αμπελόκηπους.

Η «Πάντερμος» είναι ένα από τα αυτά τα σημεία που έχουν μείνει στην πόλη, συνεχίζοντας τη μεγάλη αυτή παράδοση στο ζεστό κι αγαπημένο από πολλούς αυτό γεύμα, ευεργετικό ειδικά μετά από ξενύχτι κι αρκετό ποτό. Σα γιατρικό, θα έλεγε κανείς.

Αν και οι αναφορές στον πατσά είναι σχετικά λίγες στο σύνολό τους, για τον πατσά έχει γραφτεί ολόκληρο βιβλίο, από Θεσσαλονικείς μάλιστα συγγραφείς, τη Λένα Καλαϊτζή – Οφλίδη και το Σίμο Οφλίδη, ζευγάρι που αφιέρωσε αρκετό χρόνο στην έρευνα γύρω από το ιδιαίτερο αυτό προϊόν.

Φαίνεται ότι, κατά του ίδιους, η καταγωγή του πατσά είναι δύσκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια, καθώς δεν υπάρχουν αρκετές ιστορικές καταγραφές. Στο βιβλίο τους, ωστόσο, με τίτλο «Τα πατσατζίδικα της Ανατολής στη Θεσσαλονίκη της Δύσης», γίνεται λόγος για τον πατσά ως περσικό γαστρονομικό έθιμο, ως παρασκεύασμα που εθιμοτυπικά τρωγόταν την επόμενη ημέρα του γάμου από τις κοινότητες των νομάδων, ακριβώς λόγω της ευεργετικής επίδρασής του, μετά από το έντονο φαγητό και το ξενύχτι.

Κατά μία δεύτερη θεωρία, πάλι, ο πατσάς πρωτοεμφανίζεται στην αρχαιότητα και στο μέλανα ζωμό που κατανάλωναν οι στρατιώτες της Νότιας Ελλάδας και της Μακεδονίας για να ανταποκριθούν στις δύσκολες συνθήκες της ζωής τους, κάτι που εξηγεί το πόσο δημοφιλής είναι ο πατσάς στο εσωτερικό της Ανατολής, ακριβώς εκεί όπου οι Μακεδόνες στρατιώτες της αρχαιότητας, τον έκαναν για πρώτη φορά γνωστό. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Γρ. Κολωνιάρη 75, Αμπελόκηποι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 725838

Μαγειρ…όλα

mageirola.jpg

Στη Δυτική Θεσσαλονίκη, υπάρχει ένας χώρος που προσφέρει καθημερινά φρεσκομαγειρεμένα και νόστιμα εδέσματα: το «Μαγειρ…όλα». Ένα μαγειρείο που θα βρει κανείς ό,τι μπορεί να φανταστεί!

Η οικογενειακή ατμόσφαιρα είναι αυτή που χαρίζει ζεστασιά στο χώρο και τα νόστιμα σπιτικά πιάτα κάνουν όποιον το επισκέπτεται, να επιστρέφει ξανά και ξανά. Δημιουργήθηκε με μεράκι και καλή διάθεση το 2019 και έχει ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον και την εκτίμηση του κόσμου του.

Το «Μαγειρ...όλα» αποτελεί αγαπημένη επιλογή για όσους επιθυμούν ζεστό και νόστιμο σπιτικό φαγητό. Διαθέτει έναν καθαρό και λιτό εσωτερικό χώρο, με τραπέζια τόσο μέσα, όσο και στον εξωτερικό χώρο στην πρόσοψη του μαγαζιού, για τις μέρες με ήλιο. Κύρια στοιχεία το ξύλο στην πρόσοψη και τα καθίσματα καθώς και η παραδοσιακή αισθητική.

Στο «Μαγειρ…όλα» βρίσκει κανείς περίπου 85 διαφορετικά μαγειρευτά φαγητά, ψητά, φούρνου ή στο τηγάνι, τα οποία είναι πάντα φρέσκα, με μερίδες μεγάλες και χορταστικές και τιμές value for money για αυτό που προσφέρουν. Όλα τα πιάτα παρασκευάζονται με σεβασμό και αγάπη για την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα.

Θα επιλέξει κανείς ψάρια και θαλασσινά, όπως μυδοπίλαφο, πέρκα λεμονάτη, λαχταριστό γιουβέτσι θαλασσινών, σουπιές στιφάδο ή κρασάτες, σαρδέλες ψητές, αλλά και χταποδάκι με κοφτό μακαρόνι. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μαιάνδρου 45, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 708020

Τα μαγειρευτά της Μαριώς

mageireuta-marios.jpg

Δε μετράει πάνω από δύο μήνες ζωής, αλλά «Τα μαγειρευτά της Μαριώς» έχουν ήδη αποκτήσει το δικό τους κοινό.

Ένα όμορφο εστιατόριο - ταβερνάκι με μαγειρευτά φαγητά που θα σε ενθουσιάσουν από την πρώτη μπουκιά, ενώ το ζεστό χαμόγελο και η άριστη εξυπηρέτηση των ανθρώπων του είναι το σήμα κατατεθέν του κι ο βασικός λόγος για να το λατρέψεις.

«Τα μαγειρευτά της Μαριώς» είναι ένα μαγειρείο γεμάτο με αγαπημένα μαγειρευτά της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, με συγκεκριμένα πιάτα που βρίσκεις καθημερινά στην κουζίνα του, αλλά και με την κάθε μέρα να προσφέρει το δικό της, διαφορετικό μενού για να διαλέξεις το πιάτο που θα σου κάνει …κλικ!

Εμείς ξεχωρίσαμε μερικές από τις σπεσιαλιτέ, όπως το εκλεκτό κότσι στη γάστρα με συνοδευτικό της αρεσκείας σου, μουσακά, παστίτσιο και λαχανοσαρμάδες, ντολμαδάκια με εξαιρετικά αμπελόφυλλα, ενώ δε λείπουν τα λαδερά – ορόσημο της ελληνικής κουζίνας, όπως τα φασολάκια, ο αρακάς, το μπριάμ και τα γεμιστά, που μπορείς να τα συνοδεύσεις με ιδιαίτερης ποιότητας φέτα με λαδορίγανη, που θα βρεις ανάμεσα στα ορεκτικά, δίπλα στο γευστικότατο μπουγιουρντί, στη φάβα, στις τραγανές κασεροκροκέτες και τους υπέρτατους κολοκυθοκεφτέδες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση : Αγνώστου Στρατιώτου 3, Πολίχνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 602955

























Ποτέ κανείς δεν μπόρεσε να πει όχι σε ένα μαμαδίστικο φαγητό, ειδικά όσο περνούν τα χρόνια, και μας λείπει αυτή η περίεργη γευστική θαλπωρή που ξεκινά από τον ουρανίσκο και φτάνει στην καρδιά!

H σπιτική κουζίνα ήταν, είναι και θα είναι πάντα, μία από τις πιο αγαπημένες γαστρονομικές συνήθειες μας.

Αν πρέπει να διαλέξουμε λοιπόν 10+2 από τις πιο ξεχωριστές διευθύνσεις για σπιτική κουζίνα στη Θεσσαλονίκη, σίγουρα, με το χέρι στην καρδιά, διαλέγουμε αυτά.

Taperaki

taperaki.jpg

Λέξεις όπως «ταπεράκι» παραπέμπουν μόνο σε γεύση και νοστιμιά και το «Taperaki», που άνοιξε το 2019 στη Θέρμη και το Σεπτέμβριο του 2022 στην παραλία της Θεσσαλονίκης, έχει σκοπό να καλύψει κάθε ανάγκη σε γεύση και θρεπτική αξία, όσων μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να μαγειρεύουν καθημερινά, θέλουν ωστόσο, να τρώνε ποιοτικά και υγιεινά. Καλύπτει μία μεγάλη γκάμα σπιτικών συνταγών, όπως αυτά που θα τρώγαμε και στο σπίτι μας και είναι ένα μαγέρικο, όπου το ελληνικό comfort food, σερβίρεται στην καλύτερη εκδοχή του. 

Ποιος δεν θα προτιμούσε κάθε τόσο ή και καθημερινά, φαγητό βασισμένο σε οικείες κι αγαπημένες του συνταγές, με τις οποίες μεγάλωσε, ακόμη κι εάν δεν έχει το χρόνο να το προετοιμάσει; Το «Τaperaki» αναλαμβάνει να ετοιμάσει το σπιτικό φαγητό για τον καθένα, από φοιτητές, ζευγάρια, εργαζόμενους, καταστήματα μέχρι και μεγαλύτερους σε ηλικία πελάτες που θέλουν μία γεύση «μαμάς» στο τραπέζι τους. Είναι ιδιαίτερα αγαπητό σε αθλητές, λόγω των θρεπτικών και πλήρων γευμάτων που προσφέρει. 

Ελληνική και μεσογειακή κουζίνα με μία πιο φρέσκια ματιά, που περιλαμβάνει συνταγές δοκιμασμένες, σπιτικές κι αγαπημένες και φαγητά που μαγειρεύονται καθημερινά και φτάνουν στο τραπέζι ζεστά και νόστιμα. Αυτά είναι τα πιο βασικά συστατικά που κάνουν το «Taperaki» περιζήτητο, αρχικά στη Θέρμη όπου πρωτοάνοιξε - καλύπτοντας ένα «κενό» που υπήρχε τότε στην περιοχή - και στη συνέχεια και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου προσθέτει το δικό του «λιθαράκι» στη σπιτική take away κουζίνα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 47, Παραλία Θεσσαλονίκης | Οδός Θέρμης - Πανοράματος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 826476 | 2310 465430

Tselementes - Ελληνική Κουζίνα

tselementes.jpg

Το εστιατόριο ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας «Tselementes», άνοιξε στην περιοχή της Σχολής Τυφλών στη Βασιλίσσης Όλγας τον Αύγουστο του 2018 κι έκτοτε προσφέρει καθημερινά υπέροχες γαστρονομικές δημιουργίες με αγνά υλικά,, premium κοπές, έναν δυνατό κατάλογο από μαγειρευτά και πολλές επιλογές σε άλλα γεύματα ιδανικά, εκτός άλλων και για vegans και vegetarians. Mε συνταγές απευθείας από τον … τσελεμεντέ!

Ο «Tselementes» δεν είναι ένα συνηθισμένο μαγέρικο, αλλά ένα πιο πλήρες εστιατόριο που, όπου πέραν από τα εξαιρετικά μαγειρευτά του και τα κλασσικά κρεατικά, διαθέτει έναν κατάλογο για premium κοπές, όπως rib eye κι άλλες, σχετικά δυσεύρετες επιλογές.

Ξεπερνώντας το χαρακτήρα ενός κλασσικού steak house, επίσης, αναλαμβάνει να καλύψει πολλές επιλογές, με περισσότερα είδη και στυλ φαγητού, ιδανικά για κάθε επισκέπτη του, βασισμένα στη φιλοσοφία της καλής, δημιουργικής κουζίνας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 49
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 000888

Εδεσσαϊκό

edessaiko.jpg

Το εστιατόριο «Εδεσσαϊκό» γεννήθηκε το 1970, από την οικογένεια Καριοφύλλη και βάζοντας μεράκι στην παρασκευή των εδεσμάτων, από γενιά σε γενιά, έχει διατηρήσει μέχρι σήμερα τη μοναδική και εξαιρετική φήμη του, για την ποιότητα και την ξεχωριστή γεύση στα πιάτα του.

Το περίφημο αυτό εστιατόριο βρίσκεται επί της οδού Αγίου Δημητρίου 140, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε μια περιοχή που βρίθει από φοιτητές και νέους που αναζητούν ένα στέκι, το οποίο θα τους προσφέρει καθημερινά μεγάλη ποικιλία από επιλογές σε σπιτικά γεύματα, σε απόλυτα λογικές τιμές και σε ένα καθαρό και ευχάριστο περιβάλλον.

Το «Εδεσσαϊκό», όμως, λόγω της πολυετούς εμπειρίας και σταθερής ποιότητας στα πιάτα όλα αυτά τα χρόνια, έχει κερδίσει την καρδιά και ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, εργαζόμενων και οικογενειών που προτιμούν να προμηθευτούν απ’ έξω το φαγητό τους.

Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι άλλωστε ότι κάθε μεσημέρι δημιουργούνται ουρές από όλους όσοι θέλουν να απολαύσουν καθημερινά τις γεύσεις και το μενού του. Ειδικά μάλιστα από τους φοιτητές που το θεωρούν εδώ και χρόνια κυριολεκτικά… σπίτι τους! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 140, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 203366

Τρεις Μαζί

treis-mazi.jpg

Το 2015 δύο αδερφές αποφάσισαν να ξεκινήσουν ένα γαστριμαργικό ταξίδι αναμνήσεων. Κάθε μπουκιά που γεύεστε, στο Τρεις Μαζί, σας μεταφέρει πίσω στο οικογενειακό τραπέζι και στη μαγειρική της μαμάς και της γιαγιάς. Αυτές τις οικογενειακές αναμνήσεις τους μας μεταφέρουν, άλλωστε, στο «Τρεις μαζί» μέσα από τα πιάτα τους και το ζεστό κλίμα του χώρου τους.

Πάντα υπάρχουν μέρες που ο χρόνος δεν φτάνει για να μαγειρέψετε το μεσημεριανό γεύμα για εσάς και την οικογένειά σας, αλλά έχετε βαρεθεί το γρήγορο, έτοιμο φαγητό. Κανένα πρόβλημα, αφού τη λύση μπορούν να σας προσφέρουν αυτά τα δύο κορίτσια, που με ταλέντο και μεράκι, αγαπούν να ετοιμάζουν κάθε μέρα αυθεντικό σπιτικό φαγητό για εσάς.

Εάν σας λείπουν οι γεύσεις και οι μυρωδιές του σπιτικού φαγητού, στο «Τρεις μαζί» αδιαμφισβήτητα θα βρείτε τις καλύτερες επιλογές, αφού όλα είναι χειροποίητα και φτιαγμένα με τα καλύτερα και πιο προσεγμένα υλικά.

Καθημερινά προσφέρονται μαγειρευτά φαγητά, λαδερά, ζυμαρικά, όσπρια και ψαρικά, σε ποικιλία, που ετοιμάζονται με σεβασμό και αγάπη προς τις συνταγές της αγαπημένης ελληνικής κουζίνας και τις πρώτες ύλες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μορκεντάου 1, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 279444

Το Λημέρι

limeri.jpg

Στην οδό Ολύμπου 116, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, υπάρχει ένα εστιατόριο – σταθμός εδώ και χρόνια για την περιοχή, το «Λημέρι».

Μια παραδοσιακή ταβέρνα που προσφέρει αυτό ακριβώς που υπόσχεται το όνομά του: ένα μέρος οικείο που συχνάζεις για να γευτείς τα εκλεκτά πιάτα του και να απολαύσεις τη «ζεστή» ατμόσφαιρά του… ένα στέκι.

Μετρώντας 40 χρόνια ζωής, το «Λημέρι», έχει περάσει πλέον στη δεύτερη γενιά, γεγονός που συνοδεύεται από την εξέλιξη, την καινοτομία, τη νέα αύρα … σε συνδυασμό με την ποιότητα και την εμπειρία του παρελθόντος.

Το «Λημέρι» είναι τόπος συνάντησης για όλους, αφού θα συναντήσεις στα τραπέζια του από φοιτητές που θέλουν να θυμηθούν και να γευθούν το «μαμαδίσιο» φαγητό, μέχρι ζευγάρια και άτομα της τρίτης ηλικίας που πίνουν το κρασί ή το ουζάκι τους μαζί με νόστιμους μεζέδες.

Στο εσωτερικό του, θα σε απολαύσεις τη μυρωδιά από φρεσκομαγειρεμένο φαγητό, τα ρεμπέτικα και λαϊκά ακούσματα, αλλά και την παραδοσιακή διακόσμηση με το ξύλο να κυριαρχεί στα τραπεζοκαθίσματα, ενώ το νοσταλγικό παρελθόν είναι διάχυτο στην ατμόσφαιρα.

Στο κατάλογο του θα δυσκολευτείς αρκετά να επιλέξεις, αφού η ποικιλία από φρέσκα και γεμάτα από γεύση πιάτα είναι μεγάλη. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ολύμπου 116, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 207407

Οδυσσέας

odysseas.jpg

Από το 2007, υπάρχει ένας χώρος «καταφύγιο» για τους φοιτητές που αναζητούν διακαώς νόστιμο, σπιτικό φαγητό, αλλά και για τους εργαζόμενους που δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν με την κουζίνα.

Στη οδό Κασσάνδρου 141, δίπλα στα πανεπιστήμια, ο «Οδυσσέας» χτίζει καθημερινά το κοινό του, το οποίο το προτιμά για τις γενναίες μερίδες στα πιάτα του και τις εξαιρετικές τιμές του.

Εδώ και 16 χρόνια, σε αυτό το εστιατόριο, θα βρει κανείς κυριολεκτικά ό,τι τραβάει η όρεξή του, αφού προσφέρει περίπου 40 – 50 διαφορετικές προτάσεις σε πιάτα και περιμένει όλους τους…επισκέπτες του, για να επιλέξουν το γεύμα που επιθυμούν, από Δευτέρα μέχρι Σάββατο και από τις 10 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ.

Μπαίνοντας στον «Οδυσσέα», αντικρίζει κανείς έναν όμορφο, καθαρό χώρο, ενώ οι μυρωδιές από τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά τον συνεπαίρνουν, οδηγώντας τον να καθίσει στα τραπέζια του και να απολαύσει κάποια από τις γευστικές προτάσεις του.

Παρόλη την ποικιλία σε πιάτα και γεύσεις, θα ξεχωρίσει σίγουρα κάποιος τις νόστιμες κοτομπουκιές με τηγανιτές πατάτες και σως, αφού είναι το γεύμα …κατατεθέν που εδραίωσε τον «Οδυσσέα» ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια με μαγειρευτά φαγητά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κασσάνδρου 141, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 204326

Το μαγερειό της κυρά-Μαριώς

magereio-kura-marios.jpg

Το 2009 ήταν η χρονιά που «Το Μαγερειό της κυρά-Μαριώς» ξεκίνησε τη λειτουργία του, στην ήσυχη και οικογενειακή περιοχή της Πυλαίας, μακριά από το πολύβουο άστυ.

Μπορεί η λειτουργία του να μετρά 13 χρόνια, η ιστορία του όμως ξεκινά δύο γενιές πίσω, όταν η κυρά-Μαριώ έμπαινε στην κουζίνα και δημιουργούσε μοναδικά πιάτα με απλά και αγνά υλικά. Αυτά τα πιάτα, γεμάτα από αγάπη και αναμνήσεις, ετοιμάζει πλέον στην κουζίνα του μαγερειού, η εγγονή της κυρά-Μαριώς, η Κλεοπάτρα.

Ο χώρος του «Μαγερειού της κυρά-Μαριώς» είναι πάντοτε ευχάριστος, αφού το ευρύχωρο μπαλκόνι του με τα παραδοσιακά ξύλινα τραπεζοκαθίσματα σε συνδυασμό με τα χαμόγελα και τη ζεστή φιλοξενία, σου δίνουν αμέσως την αίσθηση ενός οικείου περιβάλλοντος, όπως …το σπίτι της γιαγιάς με τις μυρωδιές από φρεσκομαγειρεμένο φαγητό.

Το «Μαγερείο της κυρά-Μαριώς» δε θυμίζει σε τίποτα τα σύγχρονα εστιατόρια με τις γκουρμέ γεύσεις. Εδώ, θα βρεις πιάτα πλούσια σε… γεύση, ποσότητα και ποιότητα, ενώ οι απόλυτα προσιτές τιμές είναι το πλεονέκτημα που κερδίζει τον κόσμο που το επισκέπτεται. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Προφήτη Ηλία 89, Πυλαία, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 308338

Πλατεία Ποτίδαιας, Ποτίδαια, Χαλκιδική
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23730 41552

Κουζινάκι

kouzinaki.jpg

Το Κουζινάκι είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί από το 2016 στην περιοχή του ΟΣΕ, στην Αγίων Πάντων. Πέτυχε γρήγορα να δημιουργήσει το δικό του κοινό και τη δική του φήμη στην περιοχή και ως φυσιολογική εξέλιξη της ανάπτυξης του μόλις αυτό το μήνα δημιούργησε και το δεύτερο εστιατόριο του, πιο κεντρικά στην περιοχή της Καμάρας.

Αν αναζητάτε λοιπόν, ένα εστιατόριο όπου θα βρείτε ποιοτικό και γευστικό χειροποίητο μαγειρευτό φαγητό ημέρας, τότε σίγουρα αυτός είναι ο ιδανικός προορισμός.

Εδώ θα βρείτε το απόλυτο σπιτικό φαγητό, κυριολεκτικά σαν της μαμάς. Οι λαχταριστές γεύσεις και οι μυρωδιές των παραδοσιακών πιάτων της Ελληνικής κουζίνας είναι το σήμα κατατεθέν στο Κουζινάκι. Φαγητό σαν της μαμάς, μαγειρεμένο με αγάπη, μεράκι και τα πιο αγνά υλικά.

Στο Κουζινάκι θα βρείτε καθημερινά περίπου 15 διαφορετικά είδη φαγητού. Είναι όλα χειροποίητα, δεν υπάρχει τίποτα έτοιμο, και είναι πάντα φαγητά ημέρας και σερβίρονται ζεστά, όπως πρέπει να είναι το σπιτικό φαγητό.

Υπάρχει διαφορετικό μενού κάθε μέρα, με κάποια πιάτα σταθερά και κάποια που εναλλάσσονται, ώστε να έχετε κίνητρο να το επισκέπτεστε καθημερινά. Η ποικιλία είναι μεγάλη και σίγουρα θα ανακαλύψετε το αγαπημένο σας πιάτο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγίων Πάντων 18, περιοχή ΟΣΕ | Λ.Ιασωνίδου 1, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 553445

Το μαγειρείο του κ. Γιάννη

mageireio-gianni.jpg

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη γειτονιά της Αγίας Σοφίας, εδώ και 46 χρόνια, «χτυπάει η καρδιά» ενός εστιατορίου διαφορετικού από τα άλλα: «Το μαγειρείο του κ. Γιάννη».

Εδώ ξεκίνησε να μαγειρεύει ο κ. Γιάννης μαζί με τη σύζυγό του και να προσφέρει νόστιμο φαγητό σε πλούσιες μερίδες με πολύ χαμηλές τιμές. Δεν άργησε να διαδοθεί το όνομά του χάρη στην εκλεκτή ποιότητα και τη εξαιρετική γεύση που έβρισκε κανείς σε κάθε πιάτο.

Τα τελευταία 15 χρόνια, η επιχείρηση έχει περάσει στη 2η γενιά, αφού τα «ηνία» έχουν αναλάβει οι δύο γιοι του κ. Γιάννη. Με τις απαραίτητες μικροαλλαγές που … την εκσυγχρόνισαν, έφεραν νέα πνοή στο χώρο, ενώ παράλληλα κράτησαν τον τρόπο που μαγειρεύονται τα πιάτα: με μεράκι, αγάπη και πάντα αγνά και φρέσκα υλικά.

Στο «Μαγειρείο του κ. Γιάννη» θα βρει κανείς ανθρώπους κάθε ηλικίας και φύλου. Από φοιτητές που πεθύμησαν σπιτικό φαγητό, μέχρι ηλικιωμένους που αναζητούν συντροφιά γύρω από γεμάτα τραπέζια, αλλά και οικογένειες και ζευγάρια που θέλουν να βγουν έξω, χωρίς να ξεφύγουν οικονομικά και έχοντας ως σταθερή προτίμηση το καλό φαγητό.

Η κουζίνα είναι κατεξοχήν παραδοσιακή μεσογειακή με τεράστια ποικιλία από πιάτα που ανανεώνονται καθημερινά, ενώ δε λείπουν και ορισμένες πιο… σπέσιαλ δημιουργίες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καθηγητή Παναγιώτου Παπαγεωργίου 4, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 280441

Πάντερμος

padermos.jpg

Η Θεσσαλονίκη έχει μία μεγάλη ιστορία στον πατσά και ένα από τα πιο γνωστά σημεία όπου μπορεί κανείς να τον απολαύσει είναι και το πατσατζίδικο «Η Πάντερμος» στους Αμπελόκηπους.

Η «Πάντερμος» είναι ένα από τα αυτά τα σημεία που έχουν μείνει στην πόλη, συνεχίζοντας τη μεγάλη αυτή παράδοση στο ζεστό κι αγαπημένο από πολλούς αυτό γεύμα, ευεργετικό ειδικά μετά από ξενύχτι κι αρκετό ποτό. Σα γιατρικό, θα έλεγε κανείς.

Αν και οι αναφορές στον πατσά είναι σχετικά λίγες στο σύνολό τους, για τον πατσά έχει γραφτεί ολόκληρο βιβλίο, από Θεσσαλονικείς μάλιστα συγγραφείς, τη Λένα Καλαϊτζή – Οφλίδη και το Σίμο Οφλίδη, ζευγάρι που αφιέρωσε αρκετό χρόνο στην έρευνα γύρω από το ιδιαίτερο αυτό προϊόν.

Φαίνεται ότι, κατά του ίδιους, η καταγωγή του πατσά είναι δύσκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια, καθώς δεν υπάρχουν αρκετές ιστορικές καταγραφές. Στο βιβλίο τους, ωστόσο, με τίτλο «Τα πατσατζίδικα της Ανατολής στη Θεσσαλονίκη της Δύσης», γίνεται λόγος για τον πατσά ως περσικό γαστρονομικό έθιμο, ως παρασκεύασμα που εθιμοτυπικά τρωγόταν την επόμενη ημέρα του γάμου από τις κοινότητες των νομάδων, ακριβώς λόγω της ευεργετικής επίδρασής του, μετά από το έντονο φαγητό και το ξενύχτι.

Κατά μία δεύτερη θεωρία, πάλι, ο πατσάς πρωτοεμφανίζεται στην αρχαιότητα και στο μέλανα ζωμό που κατανάλωναν οι στρατιώτες της Νότιας Ελλάδας και της Μακεδονίας για να ανταποκριθούν στις δύσκολες συνθήκες της ζωής τους, κάτι που εξηγεί το πόσο δημοφιλής είναι ο πατσάς στο εσωτερικό της Ανατολής, ακριβώς εκεί όπου οι Μακεδόνες στρατιώτες της αρχαιότητας, τον έκαναν για πρώτη φορά γνωστό. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Γρ. Κολωνιάρη 75, Αμπελόκηποι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 725838

Μαγειρ…όλα

mageirola.jpg

Στη Δυτική Θεσσαλονίκη, υπάρχει ένας χώρος που προσφέρει καθημερινά φρεσκομαγειρεμένα και νόστιμα εδέσματα: το «Μαγειρ…όλα». Ένα μαγειρείο που θα βρει κανείς ό,τι μπορεί να φανταστεί!

Η οικογενειακή ατμόσφαιρα είναι αυτή που χαρίζει ζεστασιά στο χώρο και τα νόστιμα σπιτικά πιάτα κάνουν όποιον το επισκέπτεται, να επιστρέφει ξανά και ξανά. Δημιουργήθηκε με μεράκι και καλή διάθεση το 2019 και έχει ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον και την εκτίμηση του κόσμου του.

Το «Μαγειρ...όλα» αποτελεί αγαπημένη επιλογή για όσους επιθυμούν ζεστό και νόστιμο σπιτικό φαγητό. Διαθέτει έναν καθαρό και λιτό εσωτερικό χώρο, με τραπέζια τόσο μέσα, όσο και στον εξωτερικό χώρο στην πρόσοψη του μαγαζιού, για τις μέρες με ήλιο. Κύρια στοιχεία το ξύλο στην πρόσοψη και τα καθίσματα καθώς και η παραδοσιακή αισθητική.

Στο «Μαγειρ…όλα» βρίσκει κανείς περίπου 85 διαφορετικά μαγειρευτά φαγητά, ψητά, φούρνου ή στο τηγάνι, τα οποία είναι πάντα φρέσκα, με μερίδες μεγάλες και χορταστικές και τιμές value for money για αυτό που προσφέρουν. Όλα τα πιάτα παρασκευάζονται με σεβασμό και αγάπη για την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα.

Θα επιλέξει κανείς ψάρια και θαλασσινά, όπως μυδοπίλαφο, πέρκα λεμονάτη, λαχταριστό γιουβέτσι θαλασσινών, σουπιές στιφάδο ή κρασάτες, σαρδέλες ψητές, αλλά και χταποδάκι με κοφτό μακαρόνι. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μαιάνδρου 45, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 708020

Τα μαγειρευτά της Μαριώς

mageireuta-marios.jpg

Δε μετράει πάνω από δύο μήνες ζωής, αλλά «Τα μαγειρευτά της Μαριώς» έχουν ήδη αποκτήσει το δικό τους κοινό.

Ένα όμορφο εστιατόριο - ταβερνάκι με μαγειρευτά φαγητά που θα σε ενθουσιάσουν από την πρώτη μπουκιά, ενώ το ζεστό χαμόγελο και η άριστη εξυπηρέτηση των ανθρώπων του είναι το σήμα κατατεθέν του κι ο βασικός λόγος για να το λατρέψεις.

«Τα μαγειρευτά της Μαριώς» είναι ένα μαγειρείο γεμάτο με αγαπημένα μαγειρευτά της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, με συγκεκριμένα πιάτα που βρίσκεις καθημερινά στην κουζίνα του, αλλά και με την κάθε μέρα να προσφέρει το δικό της, διαφορετικό μενού για να διαλέξεις το πιάτο που θα σου κάνει …κλικ!

Εμείς ξεχωρίσαμε μερικές από τις σπεσιαλιτέ, όπως το εκλεκτό κότσι στη γάστρα με συνοδευτικό της αρεσκείας σου, μουσακά, παστίτσιο και λαχανοσαρμάδες, ντολμαδάκια με εξαιρετικά αμπελόφυλλα, ενώ δε λείπουν τα λαδερά – ορόσημο της ελληνικής κουζίνας, όπως τα φασολάκια, ο αρακάς, το μπριάμ και τα γεμιστά, που μπορείς να τα συνοδεύσεις με ιδιαίτερης ποιότητας φέτα με λαδορίγανη, που θα βρεις ανάμεσα στα ορεκτικά, δίπλα στο γευστικότατο μπουγιουρντί, στη φάβα, στις τραγανές κασεροκροκέτες και τους υπέρτατους κολοκυθοκεφτέδες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση : Αγνώστου Στρατιώτου 3, Πολίχνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 602955

























ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία