Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε 5 από τις γευστικότερες διευθύνσεις για τους pizza lovers στη Θεσσαλονίκη

Ένα γευστικό ταξίδι στην Ιταλία... από την πρώτη μπουκιά

 21/12/2022 15:05

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε 5 από τις γευστικότερες διευθύνσεις για τους pizza lovers στη Θεσσαλονίκη

Δύσκολα θα βρεις άνθρωπο που δεν θα του αρέσει η pizza – που θα πει όχι αν κάποιος του προσφέρει αυτό τον μικρό παράδεισο με την φρέσκια ζύμη και το τυρί – συν όλα τα άλλα υλικά!

Η σύγχρονη εκδοχή της pizza έχει ιταλική προέλευση από τον 16ο αιώνα στη Νάπολη (Ναπολιτάνικη πίτσα ή Πίτσα Μαργαρίτα). Σήμερα, μαζί με τα μακαρόνια (ζυμαρικά/pasta), θεωρείται το κατ’εξοχήν χαρακτηριστικό ιταλικό φαγητό!

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως τα μυστικά τους δεν έφτασαν ως εδώ… Για αυτό οι παρακάτω επιλογές θα σε ταξιδέψουν ως την Ιταλία από την πρώτη μπουκιά!

Tonino Pizzeria

tonino.jpg

Η Ιερέως Παπανικόλα είναι ένα μικρό, ήσυχο και καταπράσινο στενάκι στο κέντρο της Καλαμαριάς και η «Tonino Vera Pizza Napoletana», που άνοιξε το Μάρτιο του 2022, λες και βρήκε εκεί το χώρο που της ταιριάζει απόλυτα.

Μίνιμαλ διακόσμηση κι ένα μπαλκονάκι ιδανικό για γαστριμαργικές συναντήσεις, συνιστούν το καλύτερο σημείο για να απολαύσει κανείς την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα του, όπως σπάνια θα μπορέσει μέσα στην πόλη.

Με την ησυχία και την όμορφη αίσθηση που προσφέρει μία συνοικία στην ανατολική Θεσσαλονίκη και την εμπειρία ετών, μίας ομάδας που έχει επενδύσει απόλυτα στη ναπολιτάνικη φιλοσοφία της πίτσας κι έχει ενσωματώσει στο μενού της κλασικές και πρωτότυπες, δικές της συνταγές.

H ομάδα της «Tonino» δεν είναι τυχαία. Έχει την εμπειρία από αντίστοιχους χώρους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου η πίτσα απέκτησε πραγματικά νέα διάσταση, με ναπολιτάνικες γεύσεις που δεν υπήρχαν τότε αλλού στην πόλη. H σχέση της ομάδας της Tonino με την Νάπολη είναι πολύ δυνατή, μιας και ο βασικός συνεργάτης της και δάσκαλος maestro pizzaiolo Antonio Petricciuolo, συνεργάζεται αποκλειστικά μαζί τους απευθείας από τη Νάπολη. Ο ίδιος φροντίζει για την περίληψη καθαρά ναπολιτάνικων γεύσεων στον κατάλογο, για αυθεντική, παραδοσιακή, ναπολιτάνικη πίτσα, βασισμένη σε ζυμάρι δικής τους συνταγής, με αλεύρι δικής τους εισαγωγής από την Νάπολη, δικό τους blend, βιολογική σάλτσα και αυθεντική ιταλική mozzarella. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ιερέως Παπανικόλα 15, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 423007

Pizza Camel’s

pizza-camels.jpg

Το 1997 άνοιξε για πρώτη φορά την πόρτα της στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και μέχρι σήμερα προσφέρει μια από τις καλύτερες πίτσες που θα βρει κανείς στην πόλη.

Μιλάμε, φυσικά, για την Pizza Camel’s που κοσμεί την οδό Κορομηλά 8 στην παραλία και την οδό Αγίας Μαρίνας 5 στην Τούμπα ενώ «ταΐζει» με θεσπέσια, απολαυστική πίτσα το κοινό της, που το εμπιστεύεται και το προτιμά εδώ και πολλά χρόνια, καθώς φροντίζει να τιμά την εμπιστοσύνη τους με εξαιρετικές γεύσεις που παράγει με αγάπη και τέχνη.

Η Pizza Camel’s είναι γνωστή για την τραγανή ζύμη της, που όμως δεν στερείται από ζουμερή γεύση, χάρη στα πρώτης ποιότητας τυριά και αλλαντικά που χρησιμοποιούνται κατά την παραγωγή.

Καλύπτει κάθε γούστο και επιθυμία, αφού υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από γεύσεις για να επιλέξεις: κλασικές μαργαρίτα, αλλαντικών, με απ’ όλα, αλλά και Special Camel με προσθήκη παστουρμά, πικάντικη με τόνο, μανιτάρια και ελιές, καθώς και Super Camel με καπνιστή μπριζόλα, σαλάμι αέρος, μανιτάρια, ζαμπόν, φέτα, πιπεριά και ντομάτα.

Ξεχωρίζουν, επίσης, οι πίτσες με άρωμα… Ελλάδας! Διάλεξε ανάμεσα στην Ελληνική με φέτα, μανούρι, κρεμμύδι και ελιές, την Ηπείρου με καπνιστό τυρί Μετσόβου, ηπειρώτικη φέτα, καπνιστή μπριζόλα και μανιτάρια, την Κυκλαδίτικη με κασέρι Νάξου, σαλάμι Μυκόνου, γαλοπούλα και μανιτάρια και την πίτσα Κρήτης με απάκι, κρητική γραβιέρα, ανθότυρο Ανωγείων, μανιτάρια και λιαστή ντομάτα. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:
Κορομηλά 8, Περιοχή Ανθέων | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 866131
Αγίας Μαρίνας 5, Τούμπα | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 900004

Pizza Avanti

avanti.jpg

Η οικογένεια της «Avanti Pizza» άνοιξε το πρώτο της κατάστημα το 2011, στο κέ-ντρο της Θεσσαλονίκης κι από τότε προσφέρει απολαυστικά προϊόντα υψηλής ποιότητας φτιαγμένα με εκλεκτά υλικά, σε κόσμο κάθε ηλικίας. Έχοντας επεκταθεί και σε άλλα σημεία εντός κι εκτός πόλης, φτάνει πλέον μέχρι και τη Σάρτη της Χαλκιδικής – αλλά και τον πεζόδρομο της Κατερίνης – αποτελώντας στέκι για ντόπιους κι επισκέπτες κάθε περιοχής, που ενθουσιάζονται με τις γεύσεις της.

Η φιλοσοφία της «Avanti» βασίζεται μεν στο γρήγορο φαγητό, όπως η κατηγορία street food στην οποία ανήκουν τα προϊόντα της, πάντα ωστόσο με γνώμονα την ποιότητα, που αναδεικνύει την ιταλική της κουζίνα σε μία εξαιρετική επιλογή, για τον καθένα.

Μακαρονάδες, πίτσες και πλούσιες σαλάτες ετοιμάζονται καθημερινά στις κουζίνες της «Avanti», από χέρια που κατέχουν καλά τον τομέα της ιταλικής κουζίνας κι ανθρώπους με προηγούμενη εμπειρία και κατάρτιση στο χώρο, που φροντίζουν να είναι, πάντα, δίπλα στους πελάτες τους.

Στο μενού της «Avanti», περιλαμβάνονται περίπου 24 διαφορετικές γεύσεις πίτσας, με σάλτσα και ζύμη πάντα χειροποίητες, πίτσες πλούσιες σε γεύση, που ψήνονται σε φούρνο με πέτρα. Νέες γεύσεις προκύπτουν κάθε έξι μήνες κι ανανεώνουν το μενού, με ιδέες βασισμένες σε υλικά της εποχής, την έμπνευση του Chef και φυσικά στις προτιμήσεις των πελατών, που πάντα λαμβάνονται υπόψη.

Δεν είναι τυχαίο ότι, στην «Avanti», μπορεί ο καθένας να φτιάξει τη δική του πίτσα και το δικό του αλμυρό ή γλυκό καλτσόνε, με υλικά της αρεσκείας του και να την απολαύσει, πέρα από ό,τι άλλο υπάρχει στο μενού καθημερινά. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:
Παύλου Μελά 33 (Κέντρο)|Αγίου Σπυρίδωνος 21 (Τριανδρία)|Κομνηνών 66 (Πεζόδρομος Καλαμαριάς) | Πλατεία Παραμάνα (Θέρμη) | Πεζόδρομος Σάρτης (Χαλκιδική)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 444014 (Θεσσαλονίκη)| 23750 94604 (Χαλκιδική)

Pizza Master Romea

master-romea.jpg

Η ιστορία της επιχείρησης ξεκινά το 2006 όταν η οικογένεια Μπαλαμπάνη ανοίγει κοντά στη Νέα Παραλία, στο στενό δρόμο της Κατακάλου 5, ένα κατάστημα της γνωστής αλυσίδας Pizza Romea, προσφέροντας εξαιρετική πίτσα και ζυμαρικά.

Επιστρέφοντας στο σήμερα και στο 2022, η οικογένεια μετονομάζει την επιχείρηση σε Pizza Master Romea με στόχο να συνεχίσει να προσφέρει στο κοινό της αυθεντικές γεύσεις που όλοι αγαπάμε.

Κάθε μέρα, τα μέλη της οικογένειας Μπαλαμπάνη πλάθουν φρέσκο ζυμάρι με το οποίο δημιουργούν την κλασσική ιταλική pizza με λεπτή, τραγανή ζύμη ή και την αφράτη καναδική, ανάλογα με τις επιλογές του καθενός, όπως ακόμη και καλτσόνε, και πεϊνιρλί, τα οποία επίσης δημιουργούνται από την ίδια εξαιρετική ζύμη.

Στην Pizza Master Romea θα βρει κανείς 37 διαφορετικά είδη πίτσας ψημένης σε πέτρινο φούρνο. Οι γεύσεις που ξεχωρίζουν είναι η αυτή με σάλτσα ντομάτας, τυρί, κρεμμύδι και τόνο, αλλά και αυτές με γύρο χοιρινό και gouda, pizza με κόκκινη σάλτσα και κιμά, μεξικάνικη καυτερή και pizza κυπριακή με χαλούμι, gouda και καπνιστή μπριζόλα. Με 37 διαφορετικές γευστικές προτάσεις, όλοι οι λάτρεις της pizza είναι βέβαιο ότι εδώ θα βρουν σίγουρα την αγαπημένη τους.

Εκτός από την pizza, απολαμβάνετε πεντανόστιμα πεϊνιρλί και καλτσόνε, φτιαγμένα με την ίδια ιδιαίτερη ζύμη. H ποικιλία στη γέμιση δε λείπει, αφού υπάρχουν 21 διαφορετικές γεύσεις πεϊνιρλί και 33 επιλογές σε καλτσόνε. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κατακάλου 8, Nέα Παραλία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 858300

La Piazza

la-piaza.jpg

Η μαγειρική, λένε, είναι τέχνη και το ίδιο είναι και η πίτσα... Για την Pizza La Piazza αυτή η τέχνη είναι μονόδρομος. Μέσα από αυθεντικές ιταλικές συνταγές σε ταξιδεύει στα γραφικά στενάκια της Νάπολι και της Μπολόνια, της Φλωρεντίας και της Σικελίας…

Κι όμως, βρίσκεται μόλις ένα βήμα μακριά σου, στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία Αριστοτέλους!

Όταν ο Αλέξανδρος Μητρέγκας αποφάσισε να δημιουργήσει την La Piazza είχε βάλει ως στόχο του να προσφέρει παραδοσιακή ιταλική πίτσα και ζυμαρικά με τα πλέον ποιοτικά και αγνά υλικά και νοστιμιά που ξεχωρίζει.

Γι’ αυτό και επέλεξε, να δημιουργεί συνεχώς νέα είδη πίτσας και ζυμαρικών, με φαντασία και μεράκι για τους πελάτες του.

Όλες οι δημιουργίες της chef, φτιάχνονται την ίδια στιγμή που θα παραγγείλεις, με υλικά αυθεντικά και χειροποίητα, για γεύσεις που πραγματικά μας έμειναν αξέχαστες όταν τις γευθήκαμε.

Μάθαμε μάλιστα ότι η chef, δημιουργεί κάθε μέρα και μία νέα συνταγή σε πίτσα, με μοναδικούς συνδυασμούς. Κυριολεκτικά και απόλυτα μοναδικοί με πρωτοεμφανιζόμενες συνταγές στην πόλη. Αναζήτησε την καθημερινή «έκπληξη» της La Piazza και είμαστε σίγουροι ότι θα ενθουσιαστείς.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι χάρη σε αυτό το καθημερινό δημιουργικό παιχνίδι γεύσεων του La Piazza προκαλείται ένα μικρό traffic μπροστά στη βιτρίνα του, με δεκάδες άτομα να περιμένουν για να αποκτήσουν takeaway το κομμάτι της δικής τους πίτσας, με πολυάριθμες επιλογές για κάθε γούστο και επιθυμία.

Στο La Piazza μπορείτε να απολαύσετε πίτσες γίγας 37cm, όπως τις Μαργαρίτα, 4 τυριά, Carbonara, Pepperoni, Prosciutto, Bolognese, αλλά και τη λαχταριστή Vegan με ζύμη χωρίς αυγό, σάλτσα ντομάτας, φυτικό τυρί, φρέσκα μανιτάρια, ντοματίνια, ελιές και πράσινη πιπεριά.

Μία από αγαπημένες μας γεύσεις στο La Piazza είναι η ομώνυμη πίτσα του με σάλτσα ντομάτας, γκούντα, μοτσαρέλα, ζαμπόν, μπέικον, φρέσκα μανιτάρια και πράσινη πιπεριά. Η ποικιλία είναι μεγάλη, όμως και αν δεν ξέρεις τι να διαλέξεις, μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου πίτσα επιλέγοντας δύο από τις αγαπημένες σας γεύσεις!

Διεύθυνση: Αριστοτέλους 12, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 222909






Δύσκολα θα βρεις άνθρωπο που δεν θα του αρέσει η pizza – που θα πει όχι αν κάποιος του προσφέρει αυτό τον μικρό παράδεισο με την φρέσκια ζύμη και το τυρί – συν όλα τα άλλα υλικά!

Η σύγχρονη εκδοχή της pizza έχει ιταλική προέλευση από τον 16ο αιώνα στη Νάπολη (Ναπολιτάνικη πίτσα ή Πίτσα Μαργαρίτα). Σήμερα, μαζί με τα μακαρόνια (ζυμαρικά/pasta), θεωρείται το κατ’εξοχήν χαρακτηριστικό ιταλικό φαγητό!

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως τα μυστικά τους δεν έφτασαν ως εδώ… Για αυτό οι παρακάτω επιλογές θα σε ταξιδέψουν ως την Ιταλία από την πρώτη μπουκιά!

Tonino Pizzeria

tonino.jpg

Η Ιερέως Παπανικόλα είναι ένα μικρό, ήσυχο και καταπράσινο στενάκι στο κέντρο της Καλαμαριάς και η «Tonino Vera Pizza Napoletana», που άνοιξε το Μάρτιο του 2022, λες και βρήκε εκεί το χώρο που της ταιριάζει απόλυτα.

Μίνιμαλ διακόσμηση κι ένα μπαλκονάκι ιδανικό για γαστριμαργικές συναντήσεις, συνιστούν το καλύτερο σημείο για να απολαύσει κανείς την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα του, όπως σπάνια θα μπορέσει μέσα στην πόλη.

Με την ησυχία και την όμορφη αίσθηση που προσφέρει μία συνοικία στην ανατολική Θεσσαλονίκη και την εμπειρία ετών, μίας ομάδας που έχει επενδύσει απόλυτα στη ναπολιτάνικη φιλοσοφία της πίτσας κι έχει ενσωματώσει στο μενού της κλασικές και πρωτότυπες, δικές της συνταγές.

H ομάδα της «Tonino» δεν είναι τυχαία. Έχει την εμπειρία από αντίστοιχους χώρους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου η πίτσα απέκτησε πραγματικά νέα διάσταση, με ναπολιτάνικες γεύσεις που δεν υπήρχαν τότε αλλού στην πόλη. H σχέση της ομάδας της Tonino με την Νάπολη είναι πολύ δυνατή, μιας και ο βασικός συνεργάτης της και δάσκαλος maestro pizzaiolo Antonio Petricciuolo, συνεργάζεται αποκλειστικά μαζί τους απευθείας από τη Νάπολη. Ο ίδιος φροντίζει για την περίληψη καθαρά ναπολιτάνικων γεύσεων στον κατάλογο, για αυθεντική, παραδοσιακή, ναπολιτάνικη πίτσα, βασισμένη σε ζυμάρι δικής τους συνταγής, με αλεύρι δικής τους εισαγωγής από την Νάπολη, δικό τους blend, βιολογική σάλτσα και αυθεντική ιταλική mozzarella. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ιερέως Παπανικόλα 15, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 423007

Pizza Camel’s

pizza-camels.jpg

Το 1997 άνοιξε για πρώτη φορά την πόρτα της στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και μέχρι σήμερα προσφέρει μια από τις καλύτερες πίτσες που θα βρει κανείς στην πόλη.

Μιλάμε, φυσικά, για την Pizza Camel’s που κοσμεί την οδό Κορομηλά 8 στην παραλία και την οδό Αγίας Μαρίνας 5 στην Τούμπα ενώ «ταΐζει» με θεσπέσια, απολαυστική πίτσα το κοινό της, που το εμπιστεύεται και το προτιμά εδώ και πολλά χρόνια, καθώς φροντίζει να τιμά την εμπιστοσύνη τους με εξαιρετικές γεύσεις που παράγει με αγάπη και τέχνη.

Η Pizza Camel’s είναι γνωστή για την τραγανή ζύμη της, που όμως δεν στερείται από ζουμερή γεύση, χάρη στα πρώτης ποιότητας τυριά και αλλαντικά που χρησιμοποιούνται κατά την παραγωγή.

Καλύπτει κάθε γούστο και επιθυμία, αφού υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από γεύσεις για να επιλέξεις: κλασικές μαργαρίτα, αλλαντικών, με απ’ όλα, αλλά και Special Camel με προσθήκη παστουρμά, πικάντικη με τόνο, μανιτάρια και ελιές, καθώς και Super Camel με καπνιστή μπριζόλα, σαλάμι αέρος, μανιτάρια, ζαμπόν, φέτα, πιπεριά και ντομάτα.

Ξεχωρίζουν, επίσης, οι πίτσες με άρωμα… Ελλάδας! Διάλεξε ανάμεσα στην Ελληνική με φέτα, μανούρι, κρεμμύδι και ελιές, την Ηπείρου με καπνιστό τυρί Μετσόβου, ηπειρώτικη φέτα, καπνιστή μπριζόλα και μανιτάρια, την Κυκλαδίτικη με κασέρι Νάξου, σαλάμι Μυκόνου, γαλοπούλα και μανιτάρια και την πίτσα Κρήτης με απάκι, κρητική γραβιέρα, ανθότυρο Ανωγείων, μανιτάρια και λιαστή ντομάτα. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:
Κορομηλά 8, Περιοχή Ανθέων | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 866131
Αγίας Μαρίνας 5, Τούμπα | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 900004

Pizza Avanti

avanti.jpg

Η οικογένεια της «Avanti Pizza» άνοιξε το πρώτο της κατάστημα το 2011, στο κέ-ντρο της Θεσσαλονίκης κι από τότε προσφέρει απολαυστικά προϊόντα υψηλής ποιότητας φτιαγμένα με εκλεκτά υλικά, σε κόσμο κάθε ηλικίας. Έχοντας επεκταθεί και σε άλλα σημεία εντός κι εκτός πόλης, φτάνει πλέον μέχρι και τη Σάρτη της Χαλκιδικής – αλλά και τον πεζόδρομο της Κατερίνης – αποτελώντας στέκι για ντόπιους κι επισκέπτες κάθε περιοχής, που ενθουσιάζονται με τις γεύσεις της.

Η φιλοσοφία της «Avanti» βασίζεται μεν στο γρήγορο φαγητό, όπως η κατηγορία street food στην οποία ανήκουν τα προϊόντα της, πάντα ωστόσο με γνώμονα την ποιότητα, που αναδεικνύει την ιταλική της κουζίνα σε μία εξαιρετική επιλογή, για τον καθένα.

Μακαρονάδες, πίτσες και πλούσιες σαλάτες ετοιμάζονται καθημερινά στις κουζίνες της «Avanti», από χέρια που κατέχουν καλά τον τομέα της ιταλικής κουζίνας κι ανθρώπους με προηγούμενη εμπειρία και κατάρτιση στο χώρο, που φροντίζουν να είναι, πάντα, δίπλα στους πελάτες τους.

Στο μενού της «Avanti», περιλαμβάνονται περίπου 24 διαφορετικές γεύσεις πίτσας, με σάλτσα και ζύμη πάντα χειροποίητες, πίτσες πλούσιες σε γεύση, που ψήνονται σε φούρνο με πέτρα. Νέες γεύσεις προκύπτουν κάθε έξι μήνες κι ανανεώνουν το μενού, με ιδέες βασισμένες σε υλικά της εποχής, την έμπνευση του Chef και φυσικά στις προτιμήσεις των πελατών, που πάντα λαμβάνονται υπόψη.

Δεν είναι τυχαίο ότι, στην «Avanti», μπορεί ο καθένας να φτιάξει τη δική του πίτσα και το δικό του αλμυρό ή γλυκό καλτσόνε, με υλικά της αρεσκείας του και να την απολαύσει, πέρα από ό,τι άλλο υπάρχει στο μενού καθημερινά. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:
Παύλου Μελά 33 (Κέντρο)|Αγίου Σπυρίδωνος 21 (Τριανδρία)|Κομνηνών 66 (Πεζόδρομος Καλαμαριάς) | Πλατεία Παραμάνα (Θέρμη) | Πεζόδρομος Σάρτης (Χαλκιδική)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 444014 (Θεσσαλονίκη)| 23750 94604 (Χαλκιδική)

Pizza Master Romea

master-romea.jpg

Η ιστορία της επιχείρησης ξεκινά το 2006 όταν η οικογένεια Μπαλαμπάνη ανοίγει κοντά στη Νέα Παραλία, στο στενό δρόμο της Κατακάλου 5, ένα κατάστημα της γνωστής αλυσίδας Pizza Romea, προσφέροντας εξαιρετική πίτσα και ζυμαρικά.

Επιστρέφοντας στο σήμερα και στο 2022, η οικογένεια μετονομάζει την επιχείρηση σε Pizza Master Romea με στόχο να συνεχίσει να προσφέρει στο κοινό της αυθεντικές γεύσεις που όλοι αγαπάμε.

Κάθε μέρα, τα μέλη της οικογένειας Μπαλαμπάνη πλάθουν φρέσκο ζυμάρι με το οποίο δημιουργούν την κλασσική ιταλική pizza με λεπτή, τραγανή ζύμη ή και την αφράτη καναδική, ανάλογα με τις επιλογές του καθενός, όπως ακόμη και καλτσόνε, και πεϊνιρλί, τα οποία επίσης δημιουργούνται από την ίδια εξαιρετική ζύμη.

Στην Pizza Master Romea θα βρει κανείς 37 διαφορετικά είδη πίτσας ψημένης σε πέτρινο φούρνο. Οι γεύσεις που ξεχωρίζουν είναι η αυτή με σάλτσα ντομάτας, τυρί, κρεμμύδι και τόνο, αλλά και αυτές με γύρο χοιρινό και gouda, pizza με κόκκινη σάλτσα και κιμά, μεξικάνικη καυτερή και pizza κυπριακή με χαλούμι, gouda και καπνιστή μπριζόλα. Με 37 διαφορετικές γευστικές προτάσεις, όλοι οι λάτρεις της pizza είναι βέβαιο ότι εδώ θα βρουν σίγουρα την αγαπημένη τους.

Εκτός από την pizza, απολαμβάνετε πεντανόστιμα πεϊνιρλί και καλτσόνε, φτιαγμένα με την ίδια ιδιαίτερη ζύμη. H ποικιλία στη γέμιση δε λείπει, αφού υπάρχουν 21 διαφορετικές γεύσεις πεϊνιρλί και 33 επιλογές σε καλτσόνε. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κατακάλου 8, Nέα Παραλία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 858300

La Piazza

la-piaza.jpg

Η μαγειρική, λένε, είναι τέχνη και το ίδιο είναι και η πίτσα... Για την Pizza La Piazza αυτή η τέχνη είναι μονόδρομος. Μέσα από αυθεντικές ιταλικές συνταγές σε ταξιδεύει στα γραφικά στενάκια της Νάπολι και της Μπολόνια, της Φλωρεντίας και της Σικελίας…

Κι όμως, βρίσκεται μόλις ένα βήμα μακριά σου, στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία Αριστοτέλους!

Όταν ο Αλέξανδρος Μητρέγκας αποφάσισε να δημιουργήσει την La Piazza είχε βάλει ως στόχο του να προσφέρει παραδοσιακή ιταλική πίτσα και ζυμαρικά με τα πλέον ποιοτικά και αγνά υλικά και νοστιμιά που ξεχωρίζει.

Γι’ αυτό και επέλεξε, να δημιουργεί συνεχώς νέα είδη πίτσας και ζυμαρικών, με φαντασία και μεράκι για τους πελάτες του.

Όλες οι δημιουργίες της chef, φτιάχνονται την ίδια στιγμή που θα παραγγείλεις, με υλικά αυθεντικά και χειροποίητα, για γεύσεις που πραγματικά μας έμειναν αξέχαστες όταν τις γευθήκαμε.

Μάθαμε μάλιστα ότι η chef, δημιουργεί κάθε μέρα και μία νέα συνταγή σε πίτσα, με μοναδικούς συνδυασμούς. Κυριολεκτικά και απόλυτα μοναδικοί με πρωτοεμφανιζόμενες συνταγές στην πόλη. Αναζήτησε την καθημερινή «έκπληξη» της La Piazza και είμαστε σίγουροι ότι θα ενθουσιαστείς.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι χάρη σε αυτό το καθημερινό δημιουργικό παιχνίδι γεύσεων του La Piazza προκαλείται ένα μικρό traffic μπροστά στη βιτρίνα του, με δεκάδες άτομα να περιμένουν για να αποκτήσουν takeaway το κομμάτι της δικής τους πίτσας, με πολυάριθμες επιλογές για κάθε γούστο και επιθυμία.

Στο La Piazza μπορείτε να απολαύσετε πίτσες γίγας 37cm, όπως τις Μαργαρίτα, 4 τυριά, Carbonara, Pepperoni, Prosciutto, Bolognese, αλλά και τη λαχταριστή Vegan με ζύμη χωρίς αυγό, σάλτσα ντομάτας, φυτικό τυρί, φρέσκα μανιτάρια, ντοματίνια, ελιές και πράσινη πιπεριά.

Μία από αγαπημένες μας γεύσεις στο La Piazza είναι η ομώνυμη πίτσα του με σάλτσα ντομάτας, γκούντα, μοτσαρέλα, ζαμπόν, μπέικον, φρέσκα μανιτάρια και πράσινη πιπεριά. Η ποικιλία είναι μεγάλη, όμως και αν δεν ξέρεις τι να διαλέξεις, μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου πίτσα επιλέγοντας δύο από τις αγαπημένες σας γεύσεις!

Διεύθυνση: Αριστοτέλους 12, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 222909






ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία