Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε 16 hot και αγαπημένες διευθύνσεις για shopping στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ένα κράμα επιλεγμένων προτάσεων για αγορές στο κέντρο της πόλης

 16/10/2022 17:45

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε 16 hot και αγαπημένες διευθύνσεις για shopping στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη… μία πόλη γεμάτη στυλ! Με καταστήματα με φινετσάτα ρούχα και υποδήματα για γυναίκες, άνδρες, παιδιά, λαμπερά καταστήματα κοσμημάτων, στυλάτα καταστήματα οπτικών.

Ένα κράμα από χρώματα, υφές, προσεκτικά επιλεγμένες και παρουσιασμένες με σκοπό να αποτυπώσουν «ψυχή». Σε αυτό το αφιέρωμα θα γνωρίσετε 16 επιλεγμένα fashion spots στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για ένα μοναδικό ταξίδι, στο απόλυτο styling!

Γυναικεία Ενδυση

Ostia Boutique

ostia.jpg

Το κατάστημα OSTIA boutique στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αποτελεί έναν από τους πιο «ασφαλείς» προορισμούς shopping για το γυναικείο κοινό της πόλης, καθώς στον χώρο του φιγουράρουν υψηλής ποιότητας ρούχα σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων, που ανταποκρίνονται σε κάθε γούστο και διάθεση.

Στις αρχές του 1989, δύο χρόνια μετά τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος γυναικείας-ανδρικής ένδυσης με την επωνυμία «FRAGOLA», δύο νέοι και δυναμικοί άνθρωποι, ο Ανέστης Τσουβαλάς και η Όλγα Δάικου, γεμάτοι πάθος και αγάπη για τη μόδα, οραματιστήκαν να δημιουργήσουν έναν ιδιαίτερο χώρο ένδυσης για τις νεαρές και όχι μόνο, κυρίες της Θεσσαλονίκης.

Αυτή η ιδέα πήρε σάρκα και οστά στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου 22, όπου ξεκίνησαν να στεγάζουν και να φιλοξενούν όλα εκείνα τα υπέροχα όνειρα γύρω από τη γυναικεία ένδυση, συνδυάζοντας τη σύγχρονη προσέγγιση της μόδας, την άνεση και την έκφραση της θηλυκότητας σε όλες τις εκφάνσεις του ρουχισμού. 

Το 2012 ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης η κόρη της οικογένειας, Κατερίνα Τσουβαλά, δίνοντας τη δική της φρέσκια πνοή στο κατάστημα, συνεχίζοντας παράλληλα, με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο την κληρονομιά και τις βασικές αρχές που έκαναν τόσα χρόνια την OSTIA να ξεχωρίζει, μέσα από την άριστη εξυπηρέτηση και την εξαιρετική ποιότητα των ρούχων. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αλεξάνδρου Σβώλου 22, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 239612

Phenomenon

phenomenon.jpg

Ένα από τα ευχάριστα σημεία των καιρών μας είναι πως, επιτέλους, έχουμε αρχίσει να δεχόμαστε τη διαφορετικότητα και κατ’ επέκταση, να μπορούμε να δούμε την ομορφιά σε κάθε έκφανσή της. Στον χώρο της μόδας, δεν είναι, πλέον, στο επίκεντρο τα οστέινα μοντέλα τύπου ’90’s, αλλά γυναίκες που αναβλύζουν υγεία και ευτυχία.

Η φιλοσοφία του no body shame εκφράζεται με ποικίλους τρόπους και αρωγούς. Η επιχείρηση ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ (PHENOMENON) είναι ένας από αυτούς, καθώς έχει καταφέρει να δώσει στα plus size ρούχα τη φινέτσα και το στυλ που τους αρμόζει.

Όπως λένε και οι ιδιοκτήτες της, «με την εταιρεία γεννήθηκε μια νέα αισθητική κουλτούρα που επαναφέρει την ομορφιά στην ουσία εκτός από τη μορφή». Το Phenomenonαποτελεί ένα κίνητρο για όλα τα κορίτσια και τις γυναίκες που έχουν κάποια κιλά παραπάνω και που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν εύκολα να ντυθούν κομψά.

Η επιχείρηση μετρά 30 χρόνια στον χώρο της ένδυσης στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα, όχι μόνο της λιανικής, αλλά και της χονδρικής, σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς δημιουργεί τα ρούχα από το 0, ράβοντάς τα και προσαρμόζοντάς τα κατάλληλα, σε μεγέθη από 52 έως 68. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:
Ερμού 18A, Θεσσαλονίκη | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 271431
Μακεδονομάχων 3, Εύοσμος | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 766701
Μεγάλου Αλεξάνδρου 19, Βέροια | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23315 00012

Boutique Έλξη

elxi.jpg

Η boutique Έλξη βρίσκεται στον χώρο του γυναικείου ενδύματος εδώ και 35 χρόνια, βάζοντας τη δική της casual chic υπογραφή στο ντύσιμο των γυναικών της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

Η ιστορία της ξεκίνησε από τη βαθιά αγάπη της κας Μαρίας Εμμανουήλ για το ποιοτικό γυναικείο ένδυμα, μία αγάπη που πέρασε αναπόφευκτα και στην κόρη της, Κατερίνα, η οποία κρατά τα ηνία της επιχείρησης από το 2018.

Η ποιότητα των ρούχων της Έλξης είναι ξακουστή στην πόλη, με τις πελάτισσές της να την τιμούν πιστά όλα αυτά τα χρόνια. Τα ενδύματα που θα δείτε να φιγουράρουν στη βιτρίνα και τα ράφια του καταστήματος είναι από χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ελλάδα, με όλες τις εκάστοτε εταιρείες να συμμερίζονται την επιθυμία της Έλξης για ασυναγώνιστη ποιότητα και φινέτσα.

Παράλληλα, θα βρείτε και μικρούς θησαυρούς νέων ιδιαίτερων εταιρειών, με ρούχα που αποπνέουν μία μοναδική εκκεντρικότητα, που όμως δεν παύει να υποκλίνεται στη διαχρονική γυναικεία κομψότητα.

Η αγάπη είναι ένα συναίσθημα που αν το αφήσουμε να κατακλύσει την ψυχή μας, διαχέεται σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Έτσι και για την Έλξη, η αγάπη προς την ποιοτική γυναικεία ένδυση αντικατοπτρίζεται και στην αγάπη προς τους συνεργάτες της, αλλά και προς τις πελάτισσές της. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εθνικής Αμύνης 29 με Σβώλου γωνία, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 235856

Stella Papagavriil Couture

papagavriil.jpg

Η μόδα λένε πως είναι μία «γλώσσα» από μόνη της, ένας τρόπος επικοινωνίας αυτού που είμαστε, της προσωπικότητάς μας, προς τον υπόλοιπο κόσμο. Το στυλ βρίσκεται μέσα σε όλους μας, αρκεί να το ανακαλύψουμε – μία διαδικασία που μπορεί να επιτευχθεί αβίαστα μόλις «πέσουμε» στα σωστά χέρια.

Στο ατελιέ ραπτικής Stella Papagavriil Couture στο νούμερο 44 της Ερμού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα βρείτε αυτά τα «χέρια», που με τη γνώση και τις ατελείωτες ώρες εργασίας και δημιουργίας, έχουν καταφέρει να αποτελούν κορυφή στο είδος τους.

Το ατελιέ της κας Παπαγαβριήλ πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 1993 και έκτοτε αποτελεί σημείο συνάντησης των κυριών της Θεσσαλονίκης που εκτιμούν βαθιά το φινετσάτο ντύσιμο σε κλασικές και σικάτες γραμμές.

Μακριά από το λεγόμενο fast fashion, με σπουδές ετών πάνω στο αντικείμενό της και με χρόνια παρακολούθησης σεμιναρίων και workshops στο Παρίσι, η κα Παπαγαβριήλ αποτελεί μία πραγματική καλλιτέχνιδα της ραπτικής. 

Η ίδια σε κερδίζει μεμιάς με τη ζεστασιά και την ευγένειά της, κάνοντας τη διαδικασία του σχεδιασμού και του ραψίματος ενός ρούχου πραγματικά μοναδική. Υφάσματα, χρώματα, υφές, κοψίματα, όλα εναλλάσσονται περίτεχνα στα έμπειρα χέρια της, δημιουργώντας μικρά έργα τέχνης αφιερωμένα σε όλες εμάς που την εμπιστευόμαστε όλα αυτά τα χρόνια. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ερμού 44, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 233147

Lemon Fashion Boutique

lemon.jpg

Η Lemon Fashion Boutique μετρά 42 χρόνια στην αγορά της Θεσσαλονίκης, έχοντας αφήσει τη δική της σφραγίδα στη γυναικεία μόδα της πόλης.

Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, επί της Εγνατίας 98, η συγκεκριμένη boutique είναι η βέβαιη «στάση» μας σε όλες τις εξορμήσεις μας στην αγορά, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρούμε το ρούχο που ψάχναμε και μάλιστα, έτσι ακριβώς όπως το είχαμε ονειρευτεί.

Μοναδικά πατρόν, που κολακεύουν το γυναικείο σώμα, ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων και φινέτσα που παραμένει αναλλοίωτη όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας τού καταστήματος.

Στη Lemon Fashion Boutique θα βρείτε από casual κομμάτια, που αποπνέουν άνεση και στυλ, μέχρι και πιο formal βραδινά φορέματα, που αποτελούν και την «ειδίκευσή» της. 

Εδώ, η βραδινή σας ένδυση, θα αφήσει το αποτύπωμά της όπου και αν βρεθείτε, καθώς τα ρούχα είναι υψηλής ποιότητας, ενώ τα σχέδιά τους θα σας ενθουσιάσουν με την πρωτοτυπία και την κομψότητά τους.

Μάλιστα, θα βρείτε και μία «αποκλειστική» σειρά βραδινών ενδυμάτων που έχει φροντίσει να έχει στα ράφια της η Lemon Fashion Boutique! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εγνατία 98, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 272226

ANΔΡΙΚΗ ΕΝΔΥΣΗ

Κοντογούρης Jeans

kontogouris.jpg

Η εταιρεία Κοντογούρης Jeans έχει διαγράψει τη δική της μακρά ιστορία στην πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, εδώ και εκατό περίπου χρόνια.

Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση, που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1920, από τον Νικολανδρέα Κοντογούρη, δημιουργώντας κεντητά εργόχειρα. Το 1930 ξεκίνησε να κατασκευάζει γυναικεία καπέλα, με ένα ποίημα, μάλιστα, του Σάμιου λόγιου και ποιητή, Φωκίωνα Πανά, να εξυμνεί το «πιλοποιείον του Κοντογούρη».

Στη δεκαετία του 1970 η επιχείρηση πέρασε στον υιό, Δημητρογιάννη Κοντογούρη, έναν από τους πιο ευφυείς και πρωτοπόρους εμπόρους της εποχής, με μεγάλη μόρφωση, καθώς είχε αποφοιτήσει από τη σχολή Νομικής της Βιέννης.

Ο ίδιος έμελε να απογειώσει την επιχείρηση με το πρωτοποριακό jean παντελόνι, που ξεκινούσε τότε να φοριέται από όλους, και ειδικά από τους φοιτητές της πόλης.

Από το 2015 και έπειτα, το κατάστημα, με το χαρακτηριστικό ξύλινο τοτέμ στη βιτρίνα του, πήρε τη σημερινή του μορφή και πέρασε στην 3η και 4η γενιά της οικογένειας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 26, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 279144

Ελευθεριάδης & Cignal

eleftheriadis.jpg

Το κατάστημα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ» είναι ένα από τα πιο γνωστά καταστήματα της Θεσσαλονίκης με το όνομα των ιδιοκτητών του ως επωνυμία να είναι συνυφασμένο με την αγορά των πιο αναγνωρισμένων και διαχρονικών brands στα jean και το ανδρικό casual ντύσιμο.

Το πρώτο κατάστημα της οικογενειακής επιχείρησης λειτούργησε το 1945 επί της Εγνατίας 44, με αντικείμενο αρχικά την πώληση υφασμάτων και ειδών προικός και στη συνέχεια την πώληση έτοιμων ενδυμάτων.

Τη δεκαετία του ‘80 αναλαμβάνει η τρίτη γενιά και φέρνοντας στα ράφια του τις θρυλικές πλέον Levi’s, Lee και Wrangler εξειδικεύεται στο επώνυμο jean και αφήνει το αποτύπωμά του στις γκαρνταρόμπες πολλών από εμάς.

Το 1993 ανοίγει το δεύτερο κατάστημα με την επωνυμία CIGNAL και φέρνει έναν νέο αέρα κομψότητας και άνεσης στην αγορά της πόλης.

Στα καταστήματα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ και CIGNAL, αλλά και στο e-shop, θα βρείτε τα πλέον αναγνωρίσιμα και διαχρονικά brands στα jean και σε όλη την γκάμα του casual ανδρικού ρούχου όπως Levi’s, Lee, Wrangler καθώς και επώνυμες ελληνικές επιχειρήσεις που πληρούν τα κριτήρια ποιότητας που θέτει η εταιρεία, όπως Funky Budha, Staff, Emerson, 3Guys,Cotton 4all, κ.ά., όσο και γυναικεία Levi’s, Lee και Jack & Jones. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ | Εγνατίας 44, Κέντρο | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 530815
CIGNAL | Εγνατίας 130, Κέντρο | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 237251

Invictus Homo

invictus.jpg

Πλήθος ερευνών έχουν καταγράψει τη σημασία του προσωπικού μας στυλ και την επίδραση που αυτό ασκεί σε κάθε πτυχή της ζωής μας. To INVICTUS HOMO ή «ανίκητος άνθρωπος» όπως σημαίνει το όνομά του, αποτελεί από το 1993 αυτό που σκιαγραφεί ουσιαστικά το όνομά του – μία σταθερά στον τομέα της ανδρικής ένδυσης, με προϊόντα που «χτίζουν» ένα ολοκληρωμένο casual chic ντύσιμο για τον άνδρα και τον ακολουθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας του.

Η ιστορία τού INVICTUS HOMO ξεκινά ήδη από το 1987, όταν ο κος Γιώργος Χατζηβασιλειάδης με τη σύζυγο του, Βασιλική, ξεκίνησαν το επαγγελματικό ταξίδι τους, αρχικά μέσα από την παραγωγή ενδυμάτων.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1993 αποφάσισαν να δημιουργήσουν το κατάστημα INVICTUS HOMO στην είσοδο του παλιού δημαρχείου στο ιστορικό κτίριο του Καραβάν Σαράι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το 2018 το κατάστημα μεταφέρθηκε στον διπλανό χώρο επί της οδού Βενιζέλου 47, σε ένα νέο περιβάλλον, με την ίδια ωστόσο όρεξη και αγάπη των ιδιοκτητών του για την ανδρική ένδυση.

Οι δυο τους δεν σταματούν λεπτό να παρακολουθούν τις παγκόσμιες τάσεις στη μόδα, ενώ επισκέπτονται διαρκώς εκθέσεις, όπως την περίφημη PITTI UOMO στην Ιταλία και την BREAD & BUTTER στη Γερμανία. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βενιζέλου 47, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 284639

UNISEX ΕΝΔΥΣΗ

Apto Fashion Απτόσογλου

aptofashion.jpg

Η παράδοση της εισαγωγικής εταιρίας Απτόσογλου ξεκινάει από το 1947 όταν ο Γιώργος Απτόσογλου ξεκίνησε τη διαδρομή του στα «κασμιράδικα» της αγοράς της Θεσσαλονίκης σε μια εποχή που δεν υπήρχε το έτοιμο ρούχο και όσοι ήθελαν να καλοραφτούν προτιμούσαν τα αγγλικά υφάσματα.

Αργότερα και ο ίδιος του ξεκίνησε ως αντιπρόσωπος να φέρνει αγγλικά υφάσματα σε ένα μικρό γραφείο στην οικοδομή των Καθολικών δημιουργώντας ένα ισχυρό πελατολόγιο από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και όλη την Ελλάδα.

Σιγά σιγά οι πελάτες του του ζητούσαν και το έτοιμο ρούχο, το οποίο από τη δεκαετία τού '70άρχισε να γίνεται ο κανόνας και έτσι στον χώρο που μέχρι σήμερα είναι η έδρα της επιχείρησης -στον 4ο όροφο της στοάς Ερμού 1, απέναντι από την εκκλησία των Φράγκων στην πλατεία Χρηματιστηρίου- ξεκίνησε την εισαγωγή επώνυμων αγγλικών ρούχων όπως τα θρυλικά dufflecoat της Gloverall, τις καμπαρντίνες Burberry και πολλά άλλα ευρωπαϊκά ρούχα και αξεσουάρ για τον άνδρα και τη γυναίκα, που μέχρι σήμερα ανανεώνονται στη συλλογή της εταιρίας.

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της σύγχρονης εταιρίας Απτόσογλου είναι η σχέση ποιότητας-τιμής, με αντικείμενο εργασίας την εισαγωγή επώνυμου ευρωπαϊκού ρούχου και την εξειδίκευσή της στο αγγλικό ποιοτικό σακάκι, παντελόνι και overcoat. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ερμού 1, 4ος όροφος, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 539868

Jenny Blond

jenny.jpg

Το Jenny Blond είναι ο απόλυτος προορισμός για αυθεντικά vintage ρούχα και αξεσουάρ περασμένων δεκαετιών, τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες. Δημιουργήθηκε το 2018 από τις αδερφές Κική και Νάνσυ Στρατάκη, οι οποίες μας σύστησαν –αρχικά, online στο jennyblond.com - την παγκόσμια αυτή τάση και εδώ και λίγο καιρό, μας υποδέχονται στο νέο τους κατάστημα, στη Συγγρού 5.

Το φυσικό κατάστημα είναι ένας αληθινός παράδεισος του vintage shopping, ενώ το e-shop του Jenny Blond αποτελεί το μεγαλύτερο online vintage store στην Ελλάδα!

Ακόμα και το όνομα της εταιρίας είναι εμπνευσμένο από τη σκηνή της ταινίας «Κορίτσια για Φίλημα» της Finos Film, όπου η θρυλική Ζωή Λάσκαρη στο φινάλε χορεύει ως άλλη Jenny Blond. Μία γυναίκα με πάθος, στιλ, φινέτσα και προσωπικότητα, όπως ακριβώς τα κορίτσια που οραματίζονται, τα Jenny Blond girls. Αλλά και τα Jenny Blond boys δεν μένουν παραπονεμένα γιατί το κατάστημα διαθέτει μεγάλη συλλογή και από μοναδικά κλασικά ανδρικά ρούχα.

Η Κική είναι δικηγόρος και ηθοποιός και η Νάνσυ πολιτικός μηχανικός και αθλήτρια του χάντμπολ. Κυρίως όμως, είναι και οι δύο νοσταλγοί του παρελθόντος... Η αγάπη τους για τα παλιά συλλεκτικά κομμάτια και τη βιώσιμη μόδα τούς οδήγησε στη δημιουργία ενός brand που απέχει πολύ από τη λογική της μαζικής κατανάλωσης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Συγγρού 5, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2316 014100

Ζύγισε το - Φόρεσε το

zigiseto.jpg

Η Εταιρεία Ζύγισέ το – Φόρεσέ το ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2018 με ένα κατάστημα στη συμβολή των οδών Μπότσαρη με Παπάφη, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στους Θεσσαλονικείς μία σύγχρονη πρόταση στην αγορά των second hand ρούχων και αξεσουάρ.

Η μεγάλη αποδοχή αυτού του concept, γρήγορα οδήγησε στην ανάγκη δημιουργίας ακόμη δύο καταστημάτων στην πόλη της Θεσσαλονίκης (Δελφών 48 & Μαρτίου 111).

Προσφάτως, στην Καρδιά της Θεσσαλονίκης - επί της Παλαιών Πατρών Γερμανού 24 - η ομάδα του Ζυγισέ το Φόρεσέ το δημιούργησε ένα καλαίσθητο, εναλλακτικό και συνάμα μοντέρνο Second Hand, Stock & Vintage κατάστημα, προσφέροντας υψηλής ποιότητας ρούχα και αξεσουάρ για τον άνδρα και τη γυναίκα, που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς thrifters.

Η φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από το Ζύγισέ το Φόρεσέ το - και γενικότερα της Second Hand Μόδας - είναι βαθιά ηθική και αφορά κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας και της βιωσιμότητας του πλανήτη μας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Π.Π. Γερμανού 24, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 251580

ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ

Square 5 Shoes

5square.jpg

Η ιστορία του Square 5 Shoes ξεκινά το 2007, σε μία από τις πιο εμβληματικές περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, στο νούμερο 5. Από εκεί εμπνεύστηκαν και οι ιδιοκτήτες του το όνομά του, δίνοντάς του κάτι από τη μαγεία και τη διαχρονική ομορφιά της περιοχής.

Λίγα χρόνια αργότερα και αφού είχε ξεκινήσει να δημιουργεί το δικό του κοινό, το κατάστημα μεταφέρθηκε στη σημερινή του διεύθυνση, επί της Μητροπόλεως 26, όπου και έχει καθιερωθεί πια ως ένας από τους πιο κατάλληλους προορισμούς για ποιοτικά υποδήματα, για γυναίκες και άνδρες.

Στις βιτρίνες και τα ράφια του Square 5 Shoes δεν θα δείτε μία «φλύαρη» ποικιλία προϊόντων, αλλά κομμάτια προσεκτικά επιλεγμένα ένα προς ένα, καθώς οι ιδιοκτήτες του καταστήματος έχουν μεγάλη εμπειρία στον τομέα του υποδήματος, τόσο στη λιανική όσο και στη χονδρική πώληση και ξέρουν πολύ καλά να αναγνωρίζουν τα ποιοτικά παπούτσια.

Με την άριστη εξυπηρέτηση που προσφέρουν στους πελάτες τους, τους βοηθούν να κάνουν την ιδανική επιλογή, σύμφωνα με το στυλ και την προσωπικότητά τους. Στο Square 5 Shoes θα βρείτε τόσο διεθνή brands όσο και ελληνικά, θα θαυμάσετε τις τελευταίες τάσεις της μόδας στα πόδια σας και σίγουρα, θα βρείτε τα παπούτσια που θα απογειώσουν την εμφάνισή σας. Άλλωστε, είναι ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία κάθε outfit – είτε casual είτε πιο επίσημου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μητροπόλεως 26, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 210501

My Way Shoes

myway.jpg

Η My Way Shoes αποτελεί μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον χώρο του υποδήματος πανελλαδικά, καθώς από το 1985 δημιουργεί κομψά και ποιοτικά γυναικεία υποδήματα που θα ζήλευαν και οι πιο μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού.

Αφετηρία ήταν το πάθος της υποδηματοποιίας και στόχος των ιδιοκτητών η δημιουργία μίας επιχείρησης που θα πρόσφερε μοντέρνα, ποιοτικά και προσιτά γυναικεία υποδήματα. Το 2006 ήρθε και το φυσικό κατάστημα λιανικής στην καρδιά της Θεσσαλονίκης- επί της Τσιμισκή 32A ενώ από το 2013 λειτουργεί και το ηλεκτρονικό κατάστημα. Σήμερα, πλέον, μέσα από μια σταθερή και αδιάλειπτη πορεία στον χώρο, η εταιρεία διαθέτει ένα σύγχρονο εργοστάσιο κατασκευής γυναικείων υποδημάτων στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και ένα μεγάλο δίκτυο χονδρικής πώλησης σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το κατάστημα My Way Shoes βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης –επί της Τσιμισκή 32A, αποτελώντας έτσι πολύ συχνό προορισμό για τα ψώνια μας. Το μάτι σου θα σταθεί σίγουρα στην βιτρίνα με τα όμορφα σχέδια και τα πάμπολλα χρώματα ενώ στο εσωτερικό του θα βρεις αναμφίβολα αυτό που ταιριάζει περισσότερο στο μοναδικό σου στυλ. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τσιμισκή 32Α, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 241990

ΟΠΤΙΚΑ

Οπτικά Γαλάνης

galanis.jpg

Το κατάστημα Οπτικά Γαλάνης, επί της οδού Τσιμισκή 87, στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, εκτός από ένα από τα κορυφαία καταστήματα οπτικών στην πόλη, αποτελεί ουσιαστικά ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα, μέσα από σπουδές και σκληρή δουλειά – γεγονός που εύκολα μάς προϊδεάζει για το μεράκι που κρύβεται μέσα του.

Όπως μας εξομολογήθηκε ο εμπνευστής και ιδιοκτήτης της επιχείρησης κος. Σταύρος Γαλάνης, για τον ίδιο το επάγγελμα του οπτικού/ οπτομέτρη ήταν ουσιαστικά μονόδρομος, καθώς το αγάπησε από μικρό παιδί και καθώς φάνηκε με το πέρασμα των ετών, ήταν και αυτό που έβαλε τη σφραγίδα στη ζωή του.

Η τυχαία του συνάντηση με εργαστήριο οπτικών στην παιδική του ηλικία αποτέλεσε το έναυσμα για τον θαυμασμό του στην τεχνική των οπτικών ειδών με αποτέλεσμα το 1997 να πάρει την απόφαση να σπουδάσει Οπτική και Οπτομετρία στη σχολή IRSOO στο Βίντσι της Φλωρεντίας στην Ιταλία.

Μετά το πέρας της φοίτησής του, δούλεψε σε Ιταλία και Ελλάδα σε κορυφαίες εταιρίες οπτικών ως οπτομέτρης, κατακτώντας πλήθος διακρίσεων και επαίνων, ενώ το 2006 αποφάσισε να κάνει το βήμα και ξεκίνησε την επιχείρησή του και το δικό του κατάστημα οπτικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τσιμισκή 87, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 224473

Siougioudi Οπτικά

siougioudi.jpg

Τα Οπτικά Siougioudi είναι μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο των οπτικών ειδών από το 1978, έχοντας ως κύριο μέλημά της την απόλυτη ικανοποίηση των πελατών της, μέσα από μία ιδιαίτερα ευχάριστη διαδικασία επιλογής, η οποία βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την τεράστια ποικιλία σε εταιρείες, μοντέλα και χρώματα. Αξίζει να σημειωθεί πως στα καταστήματα της επιχείρησης θα βρείτε κορυφαίας brands και μοναδικά σχέδια τόσο σε γυαλιά οράσεως, όσο και σε γυαλιά ηλίου.

Η επιχείρηση αριθμεί δύο υπερσύγχρονα καταστήματα, ένα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ένα στη δυτική Θεσσαλονίκη, προσφέροντας προτάσεις και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, που θα καλύψουν κάθε ανάγκη σας σχετικά με τα γυαλιά σας. Παράλληλα, αναμένεται να ανοίξει και το καινούριο κατάστημα της επιχείρησης επί της Μητροπόλεως 47.

Το κατάστημα του κέντρου, επί της Μητροπόλεως 34, κατάφερε από την πρώτη στιγμή να κερδίσει το απαιτητικό κοινό της Θεσσαλονίκης, προσφέροντας στους πελάτες του μία ίσως από τις καλύτερες εμπειρίες εξυπηρέτησης πελατών, με όρεξη και αυθεντική αγάπη από το καταρτισμένο team του προς τον πελάτη, αλλά και μία μεγάλη ποικιλία των κορυφαίων luxury brands στην παγκόσμια αγορά. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:
Μητροπόλεως 34, Κέντρο | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 222772
Μακρυγιάννη 68, Άνω Ηλιούπολη | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 607300

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

Κοσμήματα Μπινής

binis.jpg

Το κοσμηματοπωλείο Μπινής είναι ένα από τα πιο φημισμένα καταστήματα του είδους του, με παρουσία που μετρά 44 χρόνια στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το πρώτο κατάστημα είχε ανοίξει τις πόρτες του στην περιοχή του υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης το 1978, ενώ το 1999 μεταφέρθηκε στη σημερινή του διεύθυνση επί της Εγνατίας 53Β.

Τα ηνία της επιχείρησης κρατά πλέον η δεύτερη γενιά της οικογένειας Μπινή, που με σπουδές πάνω στην ωρολογοποιία και την κατασκευή κοσμημάτων, έχουν καταφέρει αφενός να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πελατών τους και αφετέρου να εξελίξουν την επιχείρηση, με τις γνώσεις αλλά και την αγάπη τους για το κόσμημα.

Στο κοσμηματοπωλείο Μπινής θα συναντήσετε κάτι που δύσκολα θα βρείτε σε οποιοδήποτε άλλο κατάστημα ιδίου είδους, καθώς εντός του χώρου του υπάρχει τόσο εργαστήριο επισκευής ρολογιών όσο και εργαστήριο κατασκευής κοσμημάτων.

Είναι ένα από τα ελάχιστα κοσμηματοπωλεία στη Θεσσαλονίκη που αναλαμβάνουν την επισκευή ακόμη και των πιο περίτεχνων ρολογιών και των μηχανισμών τους, ενώ το ταλέντο των ιδιοκτητών του στη δημιουργία κοσμημάτων τους έχει καθιερώσει στην πόλη ως κορυφαίους στο είδος τους. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εγνατία 53Β, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 250357


















Θεσσαλονίκη… μία πόλη γεμάτη στυλ! Με καταστήματα με φινετσάτα ρούχα και υποδήματα για γυναίκες, άνδρες, παιδιά, λαμπερά καταστήματα κοσμημάτων, στυλάτα καταστήματα οπτικών.

Ένα κράμα από χρώματα, υφές, προσεκτικά επιλεγμένες και παρουσιασμένες με σκοπό να αποτυπώσουν «ψυχή». Σε αυτό το αφιέρωμα θα γνωρίσετε 16 επιλεγμένα fashion spots στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για ένα μοναδικό ταξίδι, στο απόλυτο styling!

Γυναικεία Ενδυση

Ostia Boutique

ostia.jpg

Το κατάστημα OSTIA boutique στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αποτελεί έναν από τους πιο «ασφαλείς» προορισμούς shopping για το γυναικείο κοινό της πόλης, καθώς στον χώρο του φιγουράρουν υψηλής ποιότητας ρούχα σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων, που ανταποκρίνονται σε κάθε γούστο και διάθεση.

Στις αρχές του 1989, δύο χρόνια μετά τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος γυναικείας-ανδρικής ένδυσης με την επωνυμία «FRAGOLA», δύο νέοι και δυναμικοί άνθρωποι, ο Ανέστης Τσουβαλάς και η Όλγα Δάικου, γεμάτοι πάθος και αγάπη για τη μόδα, οραματιστήκαν να δημιουργήσουν έναν ιδιαίτερο χώρο ένδυσης για τις νεαρές και όχι μόνο, κυρίες της Θεσσαλονίκης.

Αυτή η ιδέα πήρε σάρκα και οστά στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου 22, όπου ξεκίνησαν να στεγάζουν και να φιλοξενούν όλα εκείνα τα υπέροχα όνειρα γύρω από τη γυναικεία ένδυση, συνδυάζοντας τη σύγχρονη προσέγγιση της μόδας, την άνεση και την έκφραση της θηλυκότητας σε όλες τις εκφάνσεις του ρουχισμού. 

Το 2012 ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης η κόρη της οικογένειας, Κατερίνα Τσουβαλά, δίνοντας τη δική της φρέσκια πνοή στο κατάστημα, συνεχίζοντας παράλληλα, με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο την κληρονομιά και τις βασικές αρχές που έκαναν τόσα χρόνια την OSTIA να ξεχωρίζει, μέσα από την άριστη εξυπηρέτηση και την εξαιρετική ποιότητα των ρούχων. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αλεξάνδρου Σβώλου 22, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 239612

Phenomenon

phenomenon.jpg

Ένα από τα ευχάριστα σημεία των καιρών μας είναι πως, επιτέλους, έχουμε αρχίσει να δεχόμαστε τη διαφορετικότητα και κατ’ επέκταση, να μπορούμε να δούμε την ομορφιά σε κάθε έκφανσή της. Στον χώρο της μόδας, δεν είναι, πλέον, στο επίκεντρο τα οστέινα μοντέλα τύπου ’90’s, αλλά γυναίκες που αναβλύζουν υγεία και ευτυχία.

Η φιλοσοφία του no body shame εκφράζεται με ποικίλους τρόπους και αρωγούς. Η επιχείρηση ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ (PHENOMENON) είναι ένας από αυτούς, καθώς έχει καταφέρει να δώσει στα plus size ρούχα τη φινέτσα και το στυλ που τους αρμόζει.

Όπως λένε και οι ιδιοκτήτες της, «με την εταιρεία γεννήθηκε μια νέα αισθητική κουλτούρα που επαναφέρει την ομορφιά στην ουσία εκτός από τη μορφή». Το Phenomenonαποτελεί ένα κίνητρο για όλα τα κορίτσια και τις γυναίκες που έχουν κάποια κιλά παραπάνω και που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν εύκολα να ντυθούν κομψά.

Η επιχείρηση μετρά 30 χρόνια στον χώρο της ένδυσης στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα, όχι μόνο της λιανικής, αλλά και της χονδρικής, σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς δημιουργεί τα ρούχα από το 0, ράβοντάς τα και προσαρμόζοντάς τα κατάλληλα, σε μεγέθη από 52 έως 68. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:
Ερμού 18A, Θεσσαλονίκη | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 271431
Μακεδονομάχων 3, Εύοσμος | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 766701
Μεγάλου Αλεξάνδρου 19, Βέροια | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23315 00012

Boutique Έλξη

elxi.jpg

Η boutique Έλξη βρίσκεται στον χώρο του γυναικείου ενδύματος εδώ και 35 χρόνια, βάζοντας τη δική της casual chic υπογραφή στο ντύσιμο των γυναικών της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

Η ιστορία της ξεκίνησε από τη βαθιά αγάπη της κας Μαρίας Εμμανουήλ για το ποιοτικό γυναικείο ένδυμα, μία αγάπη που πέρασε αναπόφευκτα και στην κόρη της, Κατερίνα, η οποία κρατά τα ηνία της επιχείρησης από το 2018.

Η ποιότητα των ρούχων της Έλξης είναι ξακουστή στην πόλη, με τις πελάτισσές της να την τιμούν πιστά όλα αυτά τα χρόνια. Τα ενδύματα που θα δείτε να φιγουράρουν στη βιτρίνα και τα ράφια του καταστήματος είναι από χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ελλάδα, με όλες τις εκάστοτε εταιρείες να συμμερίζονται την επιθυμία της Έλξης για ασυναγώνιστη ποιότητα και φινέτσα.

Παράλληλα, θα βρείτε και μικρούς θησαυρούς νέων ιδιαίτερων εταιρειών, με ρούχα που αποπνέουν μία μοναδική εκκεντρικότητα, που όμως δεν παύει να υποκλίνεται στη διαχρονική γυναικεία κομψότητα.

Η αγάπη είναι ένα συναίσθημα που αν το αφήσουμε να κατακλύσει την ψυχή μας, διαχέεται σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Έτσι και για την Έλξη, η αγάπη προς την ποιοτική γυναικεία ένδυση αντικατοπτρίζεται και στην αγάπη προς τους συνεργάτες της, αλλά και προς τις πελάτισσές της. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εθνικής Αμύνης 29 με Σβώλου γωνία, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 235856

Stella Papagavriil Couture

papagavriil.jpg

Η μόδα λένε πως είναι μία «γλώσσα» από μόνη της, ένας τρόπος επικοινωνίας αυτού που είμαστε, της προσωπικότητάς μας, προς τον υπόλοιπο κόσμο. Το στυλ βρίσκεται μέσα σε όλους μας, αρκεί να το ανακαλύψουμε – μία διαδικασία που μπορεί να επιτευχθεί αβίαστα μόλις «πέσουμε» στα σωστά χέρια.

Στο ατελιέ ραπτικής Stella Papagavriil Couture στο νούμερο 44 της Ερμού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα βρείτε αυτά τα «χέρια», που με τη γνώση και τις ατελείωτες ώρες εργασίας και δημιουργίας, έχουν καταφέρει να αποτελούν κορυφή στο είδος τους.

Το ατελιέ της κας Παπαγαβριήλ πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 1993 και έκτοτε αποτελεί σημείο συνάντησης των κυριών της Θεσσαλονίκης που εκτιμούν βαθιά το φινετσάτο ντύσιμο σε κλασικές και σικάτες γραμμές.

Μακριά από το λεγόμενο fast fashion, με σπουδές ετών πάνω στο αντικείμενό της και με χρόνια παρακολούθησης σεμιναρίων και workshops στο Παρίσι, η κα Παπαγαβριήλ αποτελεί μία πραγματική καλλιτέχνιδα της ραπτικής. 

Η ίδια σε κερδίζει μεμιάς με τη ζεστασιά και την ευγένειά της, κάνοντας τη διαδικασία του σχεδιασμού και του ραψίματος ενός ρούχου πραγματικά μοναδική. Υφάσματα, χρώματα, υφές, κοψίματα, όλα εναλλάσσονται περίτεχνα στα έμπειρα χέρια της, δημιουργώντας μικρά έργα τέχνης αφιερωμένα σε όλες εμάς που την εμπιστευόμαστε όλα αυτά τα χρόνια. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ερμού 44, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 233147

Lemon Fashion Boutique

lemon.jpg

Η Lemon Fashion Boutique μετρά 42 χρόνια στην αγορά της Θεσσαλονίκης, έχοντας αφήσει τη δική της σφραγίδα στη γυναικεία μόδα της πόλης.

Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, επί της Εγνατίας 98, η συγκεκριμένη boutique είναι η βέβαιη «στάση» μας σε όλες τις εξορμήσεις μας στην αγορά, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρούμε το ρούχο που ψάχναμε και μάλιστα, έτσι ακριβώς όπως το είχαμε ονειρευτεί.

Μοναδικά πατρόν, που κολακεύουν το γυναικείο σώμα, ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων και φινέτσα που παραμένει αναλλοίωτη όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας τού καταστήματος.

Στη Lemon Fashion Boutique θα βρείτε από casual κομμάτια, που αποπνέουν άνεση και στυλ, μέχρι και πιο formal βραδινά φορέματα, που αποτελούν και την «ειδίκευσή» της. 

Εδώ, η βραδινή σας ένδυση, θα αφήσει το αποτύπωμά της όπου και αν βρεθείτε, καθώς τα ρούχα είναι υψηλής ποιότητας, ενώ τα σχέδιά τους θα σας ενθουσιάσουν με την πρωτοτυπία και την κομψότητά τους.

Μάλιστα, θα βρείτε και μία «αποκλειστική» σειρά βραδινών ενδυμάτων που έχει φροντίσει να έχει στα ράφια της η Lemon Fashion Boutique! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εγνατία 98, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 272226

ANΔΡΙΚΗ ΕΝΔΥΣΗ

Κοντογούρης Jeans

kontogouris.jpg

Η εταιρεία Κοντογούρης Jeans έχει διαγράψει τη δική της μακρά ιστορία στην πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, εδώ και εκατό περίπου χρόνια.

Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση, που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1920, από τον Νικολανδρέα Κοντογούρη, δημιουργώντας κεντητά εργόχειρα. Το 1930 ξεκίνησε να κατασκευάζει γυναικεία καπέλα, με ένα ποίημα, μάλιστα, του Σάμιου λόγιου και ποιητή, Φωκίωνα Πανά, να εξυμνεί το «πιλοποιείον του Κοντογούρη».

Στη δεκαετία του 1970 η επιχείρηση πέρασε στον υιό, Δημητρογιάννη Κοντογούρη, έναν από τους πιο ευφυείς και πρωτοπόρους εμπόρους της εποχής, με μεγάλη μόρφωση, καθώς είχε αποφοιτήσει από τη σχολή Νομικής της Βιέννης.

Ο ίδιος έμελε να απογειώσει την επιχείρηση με το πρωτοποριακό jean παντελόνι, που ξεκινούσε τότε να φοριέται από όλους, και ειδικά από τους φοιτητές της πόλης.

Από το 2015 και έπειτα, το κατάστημα, με το χαρακτηριστικό ξύλινο τοτέμ στη βιτρίνα του, πήρε τη σημερινή του μορφή και πέρασε στην 3η και 4η γενιά της οικογένειας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 26, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 279144

Ελευθεριάδης & Cignal

eleftheriadis.jpg

Το κατάστημα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ» είναι ένα από τα πιο γνωστά καταστήματα της Θεσσαλονίκης με το όνομα των ιδιοκτητών του ως επωνυμία να είναι συνυφασμένο με την αγορά των πιο αναγνωρισμένων και διαχρονικών brands στα jean και το ανδρικό casual ντύσιμο.

Το πρώτο κατάστημα της οικογενειακής επιχείρησης λειτούργησε το 1945 επί της Εγνατίας 44, με αντικείμενο αρχικά την πώληση υφασμάτων και ειδών προικός και στη συνέχεια την πώληση έτοιμων ενδυμάτων.

Τη δεκαετία του ‘80 αναλαμβάνει η τρίτη γενιά και φέρνοντας στα ράφια του τις θρυλικές πλέον Levi’s, Lee και Wrangler εξειδικεύεται στο επώνυμο jean και αφήνει το αποτύπωμά του στις γκαρνταρόμπες πολλών από εμάς.

Το 1993 ανοίγει το δεύτερο κατάστημα με την επωνυμία CIGNAL και φέρνει έναν νέο αέρα κομψότητας και άνεσης στην αγορά της πόλης.

Στα καταστήματα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ και CIGNAL, αλλά και στο e-shop, θα βρείτε τα πλέον αναγνωρίσιμα και διαχρονικά brands στα jean και σε όλη την γκάμα του casual ανδρικού ρούχου όπως Levi’s, Lee, Wrangler καθώς και επώνυμες ελληνικές επιχειρήσεις που πληρούν τα κριτήρια ποιότητας που θέτει η εταιρεία, όπως Funky Budha, Staff, Emerson, 3Guys,Cotton 4all, κ.ά., όσο και γυναικεία Levi’s, Lee και Jack & Jones. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ | Εγνατίας 44, Κέντρο | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 530815
CIGNAL | Εγνατίας 130, Κέντρο | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 237251

Invictus Homo

invictus.jpg

Πλήθος ερευνών έχουν καταγράψει τη σημασία του προσωπικού μας στυλ και την επίδραση που αυτό ασκεί σε κάθε πτυχή της ζωής μας. To INVICTUS HOMO ή «ανίκητος άνθρωπος» όπως σημαίνει το όνομά του, αποτελεί από το 1993 αυτό που σκιαγραφεί ουσιαστικά το όνομά του – μία σταθερά στον τομέα της ανδρικής ένδυσης, με προϊόντα που «χτίζουν» ένα ολοκληρωμένο casual chic ντύσιμο για τον άνδρα και τον ακολουθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας του.

Η ιστορία τού INVICTUS HOMO ξεκινά ήδη από το 1987, όταν ο κος Γιώργος Χατζηβασιλειάδης με τη σύζυγο του, Βασιλική, ξεκίνησαν το επαγγελματικό ταξίδι τους, αρχικά μέσα από την παραγωγή ενδυμάτων.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1993 αποφάσισαν να δημιουργήσουν το κατάστημα INVICTUS HOMO στην είσοδο του παλιού δημαρχείου στο ιστορικό κτίριο του Καραβάν Σαράι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το 2018 το κατάστημα μεταφέρθηκε στον διπλανό χώρο επί της οδού Βενιζέλου 47, σε ένα νέο περιβάλλον, με την ίδια ωστόσο όρεξη και αγάπη των ιδιοκτητών του για την ανδρική ένδυση.

Οι δυο τους δεν σταματούν λεπτό να παρακολουθούν τις παγκόσμιες τάσεις στη μόδα, ενώ επισκέπτονται διαρκώς εκθέσεις, όπως την περίφημη PITTI UOMO στην Ιταλία και την BREAD & BUTTER στη Γερμανία. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βενιζέλου 47, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 284639

UNISEX ΕΝΔΥΣΗ

Apto Fashion Απτόσογλου

aptofashion.jpg

Η παράδοση της εισαγωγικής εταιρίας Απτόσογλου ξεκινάει από το 1947 όταν ο Γιώργος Απτόσογλου ξεκίνησε τη διαδρομή του στα «κασμιράδικα» της αγοράς της Θεσσαλονίκης σε μια εποχή που δεν υπήρχε το έτοιμο ρούχο και όσοι ήθελαν να καλοραφτούν προτιμούσαν τα αγγλικά υφάσματα.

Αργότερα και ο ίδιος του ξεκίνησε ως αντιπρόσωπος να φέρνει αγγλικά υφάσματα σε ένα μικρό γραφείο στην οικοδομή των Καθολικών δημιουργώντας ένα ισχυρό πελατολόγιο από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και όλη την Ελλάδα.

Σιγά σιγά οι πελάτες του του ζητούσαν και το έτοιμο ρούχο, το οποίο από τη δεκαετία τού '70άρχισε να γίνεται ο κανόνας και έτσι στον χώρο που μέχρι σήμερα είναι η έδρα της επιχείρησης -στον 4ο όροφο της στοάς Ερμού 1, απέναντι από την εκκλησία των Φράγκων στην πλατεία Χρηματιστηρίου- ξεκίνησε την εισαγωγή επώνυμων αγγλικών ρούχων όπως τα θρυλικά dufflecoat της Gloverall, τις καμπαρντίνες Burberry και πολλά άλλα ευρωπαϊκά ρούχα και αξεσουάρ για τον άνδρα και τη γυναίκα, που μέχρι σήμερα ανανεώνονται στη συλλογή της εταιρίας.

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της σύγχρονης εταιρίας Απτόσογλου είναι η σχέση ποιότητας-τιμής, με αντικείμενο εργασίας την εισαγωγή επώνυμου ευρωπαϊκού ρούχου και την εξειδίκευσή της στο αγγλικό ποιοτικό σακάκι, παντελόνι και overcoat. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ερμού 1, 4ος όροφος, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 539868

Jenny Blond

jenny.jpg

Το Jenny Blond είναι ο απόλυτος προορισμός για αυθεντικά vintage ρούχα και αξεσουάρ περασμένων δεκαετιών, τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες. Δημιουργήθηκε το 2018 από τις αδερφές Κική και Νάνσυ Στρατάκη, οι οποίες μας σύστησαν –αρχικά, online στο jennyblond.com - την παγκόσμια αυτή τάση και εδώ και λίγο καιρό, μας υποδέχονται στο νέο τους κατάστημα, στη Συγγρού 5.

Το φυσικό κατάστημα είναι ένας αληθινός παράδεισος του vintage shopping, ενώ το e-shop του Jenny Blond αποτελεί το μεγαλύτερο online vintage store στην Ελλάδα!

Ακόμα και το όνομα της εταιρίας είναι εμπνευσμένο από τη σκηνή της ταινίας «Κορίτσια για Φίλημα» της Finos Film, όπου η θρυλική Ζωή Λάσκαρη στο φινάλε χορεύει ως άλλη Jenny Blond. Μία γυναίκα με πάθος, στιλ, φινέτσα και προσωπικότητα, όπως ακριβώς τα κορίτσια που οραματίζονται, τα Jenny Blond girls. Αλλά και τα Jenny Blond boys δεν μένουν παραπονεμένα γιατί το κατάστημα διαθέτει μεγάλη συλλογή και από μοναδικά κλασικά ανδρικά ρούχα.

Η Κική είναι δικηγόρος και ηθοποιός και η Νάνσυ πολιτικός μηχανικός και αθλήτρια του χάντμπολ. Κυρίως όμως, είναι και οι δύο νοσταλγοί του παρελθόντος... Η αγάπη τους για τα παλιά συλλεκτικά κομμάτια και τη βιώσιμη μόδα τούς οδήγησε στη δημιουργία ενός brand που απέχει πολύ από τη λογική της μαζικής κατανάλωσης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Συγγρού 5, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2316 014100

Ζύγισε το - Φόρεσε το

zigiseto.jpg

Η Εταιρεία Ζύγισέ το – Φόρεσέ το ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2018 με ένα κατάστημα στη συμβολή των οδών Μπότσαρη με Παπάφη, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στους Θεσσαλονικείς μία σύγχρονη πρόταση στην αγορά των second hand ρούχων και αξεσουάρ.

Η μεγάλη αποδοχή αυτού του concept, γρήγορα οδήγησε στην ανάγκη δημιουργίας ακόμη δύο καταστημάτων στην πόλη της Θεσσαλονίκης (Δελφών 48 & Μαρτίου 111).

Προσφάτως, στην Καρδιά της Θεσσαλονίκης - επί της Παλαιών Πατρών Γερμανού 24 - η ομάδα του Ζυγισέ το Φόρεσέ το δημιούργησε ένα καλαίσθητο, εναλλακτικό και συνάμα μοντέρνο Second Hand, Stock & Vintage κατάστημα, προσφέροντας υψηλής ποιότητας ρούχα και αξεσουάρ για τον άνδρα και τη γυναίκα, που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς thrifters.

Η φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από το Ζύγισέ το Φόρεσέ το - και γενικότερα της Second Hand Μόδας - είναι βαθιά ηθική και αφορά κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας και της βιωσιμότητας του πλανήτη μας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Π.Π. Γερμανού 24, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 251580

ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ

Square 5 Shoes

5square.jpg

Η ιστορία του Square 5 Shoes ξεκινά το 2007, σε μία από τις πιο εμβληματικές περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, στο νούμερο 5. Από εκεί εμπνεύστηκαν και οι ιδιοκτήτες του το όνομά του, δίνοντάς του κάτι από τη μαγεία και τη διαχρονική ομορφιά της περιοχής.

Λίγα χρόνια αργότερα και αφού είχε ξεκινήσει να δημιουργεί το δικό του κοινό, το κατάστημα μεταφέρθηκε στη σημερινή του διεύθυνση, επί της Μητροπόλεως 26, όπου και έχει καθιερωθεί πια ως ένας από τους πιο κατάλληλους προορισμούς για ποιοτικά υποδήματα, για γυναίκες και άνδρες.

Στις βιτρίνες και τα ράφια του Square 5 Shoes δεν θα δείτε μία «φλύαρη» ποικιλία προϊόντων, αλλά κομμάτια προσεκτικά επιλεγμένα ένα προς ένα, καθώς οι ιδιοκτήτες του καταστήματος έχουν μεγάλη εμπειρία στον τομέα του υποδήματος, τόσο στη λιανική όσο και στη χονδρική πώληση και ξέρουν πολύ καλά να αναγνωρίζουν τα ποιοτικά παπούτσια.

Με την άριστη εξυπηρέτηση που προσφέρουν στους πελάτες τους, τους βοηθούν να κάνουν την ιδανική επιλογή, σύμφωνα με το στυλ και την προσωπικότητά τους. Στο Square 5 Shoes θα βρείτε τόσο διεθνή brands όσο και ελληνικά, θα θαυμάσετε τις τελευταίες τάσεις της μόδας στα πόδια σας και σίγουρα, θα βρείτε τα παπούτσια που θα απογειώσουν την εμφάνισή σας. Άλλωστε, είναι ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία κάθε outfit – είτε casual είτε πιο επίσημου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μητροπόλεως 26, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 210501

My Way Shoes

myway.jpg

Η My Way Shoes αποτελεί μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον χώρο του υποδήματος πανελλαδικά, καθώς από το 1985 δημιουργεί κομψά και ποιοτικά γυναικεία υποδήματα που θα ζήλευαν και οι πιο μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού.

Αφετηρία ήταν το πάθος της υποδηματοποιίας και στόχος των ιδιοκτητών η δημιουργία μίας επιχείρησης που θα πρόσφερε μοντέρνα, ποιοτικά και προσιτά γυναικεία υποδήματα. Το 2006 ήρθε και το φυσικό κατάστημα λιανικής στην καρδιά της Θεσσαλονίκης- επί της Τσιμισκή 32A ενώ από το 2013 λειτουργεί και το ηλεκτρονικό κατάστημα. Σήμερα, πλέον, μέσα από μια σταθερή και αδιάλειπτη πορεία στον χώρο, η εταιρεία διαθέτει ένα σύγχρονο εργοστάσιο κατασκευής γυναικείων υποδημάτων στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και ένα μεγάλο δίκτυο χονδρικής πώλησης σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το κατάστημα My Way Shoes βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης –επί της Τσιμισκή 32A, αποτελώντας έτσι πολύ συχνό προορισμό για τα ψώνια μας. Το μάτι σου θα σταθεί σίγουρα στην βιτρίνα με τα όμορφα σχέδια και τα πάμπολλα χρώματα ενώ στο εσωτερικό του θα βρεις αναμφίβολα αυτό που ταιριάζει περισσότερο στο μοναδικό σου στυλ. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τσιμισκή 32Α, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 241990

ΟΠΤΙΚΑ

Οπτικά Γαλάνης

galanis.jpg

Το κατάστημα Οπτικά Γαλάνης, επί της οδού Τσιμισκή 87, στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, εκτός από ένα από τα κορυφαία καταστήματα οπτικών στην πόλη, αποτελεί ουσιαστικά ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα, μέσα από σπουδές και σκληρή δουλειά – γεγονός που εύκολα μάς προϊδεάζει για το μεράκι που κρύβεται μέσα του.

Όπως μας εξομολογήθηκε ο εμπνευστής και ιδιοκτήτης της επιχείρησης κος. Σταύρος Γαλάνης, για τον ίδιο το επάγγελμα του οπτικού/ οπτομέτρη ήταν ουσιαστικά μονόδρομος, καθώς το αγάπησε από μικρό παιδί και καθώς φάνηκε με το πέρασμα των ετών, ήταν και αυτό που έβαλε τη σφραγίδα στη ζωή του.

Η τυχαία του συνάντηση με εργαστήριο οπτικών στην παιδική του ηλικία αποτέλεσε το έναυσμα για τον θαυμασμό του στην τεχνική των οπτικών ειδών με αποτέλεσμα το 1997 να πάρει την απόφαση να σπουδάσει Οπτική και Οπτομετρία στη σχολή IRSOO στο Βίντσι της Φλωρεντίας στην Ιταλία.

Μετά το πέρας της φοίτησής του, δούλεψε σε Ιταλία και Ελλάδα σε κορυφαίες εταιρίες οπτικών ως οπτομέτρης, κατακτώντας πλήθος διακρίσεων και επαίνων, ενώ το 2006 αποφάσισε να κάνει το βήμα και ξεκίνησε την επιχείρησή του και το δικό του κατάστημα οπτικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τσιμισκή 87, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 224473

Siougioudi Οπτικά

siougioudi.jpg

Τα Οπτικά Siougioudi είναι μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο των οπτικών ειδών από το 1978, έχοντας ως κύριο μέλημά της την απόλυτη ικανοποίηση των πελατών της, μέσα από μία ιδιαίτερα ευχάριστη διαδικασία επιλογής, η οποία βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την τεράστια ποικιλία σε εταιρείες, μοντέλα και χρώματα. Αξίζει να σημειωθεί πως στα καταστήματα της επιχείρησης θα βρείτε κορυφαίας brands και μοναδικά σχέδια τόσο σε γυαλιά οράσεως, όσο και σε γυαλιά ηλίου.

Η επιχείρηση αριθμεί δύο υπερσύγχρονα καταστήματα, ένα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ένα στη δυτική Θεσσαλονίκη, προσφέροντας προτάσεις και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, που θα καλύψουν κάθε ανάγκη σας σχετικά με τα γυαλιά σας. Παράλληλα, αναμένεται να ανοίξει και το καινούριο κατάστημα της επιχείρησης επί της Μητροπόλεως 47.

Το κατάστημα του κέντρου, επί της Μητροπόλεως 34, κατάφερε από την πρώτη στιγμή να κερδίσει το απαιτητικό κοινό της Θεσσαλονίκης, προσφέροντας στους πελάτες του μία ίσως από τις καλύτερες εμπειρίες εξυπηρέτησης πελατών, με όρεξη και αυθεντική αγάπη από το καταρτισμένο team του προς τον πελάτη, αλλά και μία μεγάλη ποικιλία των κορυφαίων luxury brands στην παγκόσμια αγορά. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:
Μητροπόλεως 34, Κέντρο | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 222772
Μακρυγιάννη 68, Άνω Ηλιούπολη | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 607300

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

Κοσμήματα Μπινής

binis.jpg

Το κοσμηματοπωλείο Μπινής είναι ένα από τα πιο φημισμένα καταστήματα του είδους του, με παρουσία που μετρά 44 χρόνια στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το πρώτο κατάστημα είχε ανοίξει τις πόρτες του στην περιοχή του υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης το 1978, ενώ το 1999 μεταφέρθηκε στη σημερινή του διεύθυνση επί της Εγνατίας 53Β.

Τα ηνία της επιχείρησης κρατά πλέον η δεύτερη γενιά της οικογένειας Μπινή, που με σπουδές πάνω στην ωρολογοποιία και την κατασκευή κοσμημάτων, έχουν καταφέρει αφενός να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πελατών τους και αφετέρου να εξελίξουν την επιχείρηση, με τις γνώσεις αλλά και την αγάπη τους για το κόσμημα.

Στο κοσμηματοπωλείο Μπινής θα συναντήσετε κάτι που δύσκολα θα βρείτε σε οποιοδήποτε άλλο κατάστημα ιδίου είδους, καθώς εντός του χώρου του υπάρχει τόσο εργαστήριο επισκευής ρολογιών όσο και εργαστήριο κατασκευής κοσμημάτων.

Είναι ένα από τα ελάχιστα κοσμηματοπωλεία στη Θεσσαλονίκη που αναλαμβάνουν την επισκευή ακόμη και των πιο περίτεχνων ρολογιών και των μηχανισμών τους, ενώ το ταλέντο των ιδιοκτητών του στη δημιουργία κοσμημάτων τους έχει καθιερώσει στην πόλη ως κορυφαίους στο είδος τους. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εγνατία 53Β, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 250357


















ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία