Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε 10+1 από τα πιο υπέροχα coffee, breakfast & brunch points στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Οι αγαπημένες μας συνήθειες για το ξεκίνημα της ημέρας… στα καλύτερά τους

 21/12/2022 19:10

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε 10+1 από τα πιο υπέροχα coffee, breakfast & brunch points στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Η συνήθεια του να απολαμβάνουμε τον καφέ, το πρωινό ή το brunch ανάμεσα στις δουλειές μας ή στη βόλτα μας είναι κάτι που τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί σε ποιότητα και επιλογές.

Ποτέ πια όλα αυτά μέσα στη μέρα δεν ήταν περισσότερο γευστικά ενδιαφέροντα απ’ ό,τι τώρα, ποτέ οι επιλογές δεν ήταν περισσότερες και η ποιότητα πιο εκλεκτή από όσο σήμερα.

Αν λοιπόν κινείσαι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, διαλέξαμε εμείς για σένα 10+1 top επιλογές για coffee, breakfast και brunch. Εγγυημένα κορυφαία!

Παραδοσιακό

paradosiako.jpg

Μια βόλτα από το Παραδοσιακό για να φας κάτι από τις λαχταριστές αλμυρές ή γλυκιές, κρύες ή ζεστές λιχουδιές του είναι μια παράδοση για εμάς τους Θεσσαλονικείς που κρατάει πολλά χρόνια!

Η ιστορία του Παραδοσιακό ξεκινάει το 1957 στο Πανόραμα και συνεχίζεται με σταθερά βήματα μέχρι και σήμερα με 6 καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και από ένα σε Αθήνα και Κύπρο, βασισμένη στις αξίες του, τις οποίες φροντίζει πάντα να υπηρετεί πιστά.

Για εμάς είναι καθημερινή συνήθεια, αφορμή για να κλείσουμε ένα ραντεβού για πρωινό, μια γευστική εμπειρία -ταξίδι στην ελληνική & μεσογειακή διατροφή και ένας φρέσκος συνδυασμός ποιοτικών υλικών και μοναδικών γεύσεων που θρέφουν την ψυχή και το σώμα.

Όπως λένε οι ίδιοι, "Οι άνθρωποι που εμπιστεύονται το Παραδοσιακό καθημερινά είναι κάτι παραπάνω από πελάτες. Είναι οι συγκάτοικοι στην κουζίνα του σπιτιού μας που μοιραζόμαστε το καθημερινό φαγητό που ετοιμάζουμε για αυτούς". Κι επειδή είμαστε ανάμεσα σε αυτούς τους πελάτες, δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:
One Salonica Outlet Mall | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 525343 
Αριστοτέλους 3 & Τσιμισκή 28, Κέντρο | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 242200
Τσιμισκή 89 & Γρηγ.Παλαμά, Κέντρο | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 222052
Mediterranean Cosmos | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 472480
Άνω Τούμπα, Γρ.Λαμπράκη 201 | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 012772
Πανόραμα, Π. Παπαδοπούλου 17 | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 344 803

Aroma Greek Roasters

aroma-greek.jpg

Στις αρχές της περασμένης άνοιξης έκανε την εμφάνισή του στην καρδιά της πόλης ένας χώρος αφιερωμένος στο αγαπημένο ρόφημα, τον καφέ. Ο όμορφος πεζόδρομος της Καλαποθάκη κρίθηκε ιδανικός για να φιλοξενήσει το Aroma Greek Roasters.

Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, ο καφές με το αξεπέραστο άρωμά του, πρωταγωνιστεί. Ο χώρος είναι μοντέρνος και καλαίσθητος, με φιλόξενη και ζεστή ατμόσφαιρα. Εδώ σε υποδέχονται πάντα με χαμόγελο και την καλύτερη διάθεση.

Στο Aroma Greek Roasters ο καφές πρωταγωνιστεί και οι λάτρεις του είδους βρίσκουν τον «ναό» τους. Όλα τα χαρμάνια είναι εξαιρετικής ποιότητας. Το Aroma blend, φτιαγμένο ειδικά για εκείνους, είναι 100% Arabica και αποτελείται από 5 διαφορετικά χαρμάνια. Υπάρχουν όμως και μονοποικιλιακοί από Βραζιλία, Κολομβία και Γουατεμάλα. Όλα τα χαρμάνια ξεχωρίζουν για το άρωμα, τη γεύση και το γεμάτο σώμα τους και δικαιώνουν απόλυτα όσους τα επιλέγουν. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καλαποθάκη 6
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2315 115157

Caffeine Roastery Superfood

caffeine-roastery.jpg

Το Caffeine Roastery Superfood στην πλατεία Δημοκρατίας και συγκεκριμένα στη Δωδεκάνησου 2, είναι ένας εντυπωσιακού design μινιμαλιστικός χώρος, που αποπνέει όμορφη αισθητική, φρεσκάδα και ποιότητα, σε όλα τα επίπεδα.

Μέλος της ομώνυμης αλυσίδας καταστημάτων, που ξεκίνησε το 2015 και σήμερα μετρά συνολικά 14 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο συνεχίζοντας να αναπτύσσεται δυναμικά, έρχεται να εισάγει στη Θεσσαλονίκη τον αρωματικό καφέ Caffeine - που αποπνέει όλη την κουλτούρα του ιταλικού espresso - αλλά και μία ολοκληρωμένη σειρά από Superfoods και φυσικούς χυμούς φρούτων και λαχανικών, με σταθερή πάντα ποιότητα και γεύση.

Ο εντυπωσιακός, πρωτότυπος χώρος του «Caffeine Roastery Superfood» στο παραπάνω «σημείο μηδέν» της Θεσσαλονίκης είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 6.30 π.μ. έως τις 8.30 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα από τις 8.00 π.μ. έως τις 5.00 μ.μ. και δίνει, κάθε στιγμή, τη δυνατότητα για ένα δυναμικό, γευστικό ξεκίνημα της ημέρας, γεμάτο αρώματα, ποιότητα και γεύσεις, που θα «ξυπνήσουν» κάθε οργανισμό, παρέχοντάς του την ενέργεια που χρειάζεται για πολλές ώρες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Δωδεκανήσου 2, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 518717

Passaggio

passagio.jpg

Το Passaggio αποτελεί μία καινούργια, ολόφρεσκη ιδέα στον χώρο της εστίασης, που ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα, με τη ζεστασιά και την ποιότητα που προσφέρει στους πελάτες του!

Το Passaggio είναι ένας ξεχωριστός χώρος για κάθε στιγμή της ημέρας, που δημιουργήθηκε το 2011 για να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία σε όσους θέλουν να απολαύσουν τον αγαπημένο τους καφέ, κάποιο ρόφημα,snack ή φαγητό σε ένα υπέροχο περιβάλλον που συνδυάζει με περίτεχνο τρόπο τη χαλάρωση με την ζωντάνια, το παλιό με το νέο, την υψηλή ποιότητα με την προσιτή τιμή.

Αυτός ο μοναδικός χώρος αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή και μετά από δέκα χρόνια επιτυχημένης πορείας στην Αθήνα, από το 2021 και έπειτα «κατέκτησε» και το απαιτητικό κοινό της Θεσσαλονίκης, με «έδρα» του έναν από τους πιο ιστορικούς δρόμους της πόλης, την Παύλου Μελά. Απώτερος στόχος του; Η «εξάπλωση» της οικογένειας Passaggio και στη βόρεια Ελλάδα! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Παύλου Μελά 25, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 285528

Woods The Green Café

woods.jpg

Το Woods the Green cafe είναι μία όαση που δημιουργήθηκε μέσα στην καρδιά της πόλης, στη γωνία της Αριστοτέλους με τη Βασιλέως Ηρακλείου. Ένα street cafe που έχει ως απόλυτο σκοπό την παροχή εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων, προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον.

Εδώ, κάθε επιλογή τους είναι οικολογική! Ο πανέμορφος, μοντέρνος χώρος έχει επιρροές από τη φύση. Όλα τα χρώματα έχουν επιλεγεί για να σας θυμίζουν τα καταπράσινα φυτά και τη γόνιμη γη. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι φυσικά, με κυρίαρχο το ξύλο, δημιουργώντας μία όμορφη, ζεστή ατμόσφαιρα.

Το Woods the Green cafe έχει ορίσει την προστασία του περιβάλλοντος ως σκοπό του. Οι εναλλακτικές συσκευασίες και η αφαίρεση κάθε είδους πλαστικού, είναι ο τρόπος των ανθρώπων του να κάνουν λίγο πιο βιώσιμο τον κόσμο μας. Η οικολογία που υπηρετεί το Woods δεν είναι μόδα, είναι δέσμευση απέναντι σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αριστοτέλους 12 & Β. Ηρακλείου, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 223080

The Drops

drops.jpg

Μέσα από τα προσεκτικά επιλεγμένα blends καφέ, η πολύπειρη ομάδα του The Drops, στην καρδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, στη Βασιλέως Ηρακλείου, φροντίζει να καλύπτει μόνιμα κάθε ουρανίσκο και προτίμηση.

Η παρασκευή καφέ αποτελεί σήμα κατατεθέν για το The Drops και με έμφαση στην ποιότητα, δίνεται η δυνατότητα κάποιος να ξεκινήσει τη μέρα του, να κάνει το coffee break ή να περπατήσει, παρέα με μοναδικά αρώματα και γεύσεις.

Στο The Drops αγαπούν τα χρώματα για αυτό και στο νέο τους ποτήρι έβαλαν αρκετά! Η ιδέα τους είναι ότι όπως τα blend τους είναι πολυεπίπεδα σε γεύση και σε αρώματα έτσι ήθελαν και το ποτήρι που περιλαμβάνει τον καφέ να ακολουθεί αυτή την ένταση!

Μπορείς να ανακαλύψεις την ποικιλία καφέ που θα λατρέψεις και θα σε συντροφεύει κάθε μέρα στη βόλτα αλλά και στη δουλειά.

Είτε προτιμάς 100% Arabica με floral άρωμα και γεύση ψημένου καρπού και σοκολάτα, είτε μονοποικιλιακό, είτε το δικό τους blend με 90% Arabica & 10% Robusta, όλα τα χαρμάνια είναι απαράμιλλης ποιότητας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασ. Ηρακλείου 28, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 263079

Wizards

wizard.jpg

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πώς ο καφές είναι η συνήθεια πού έγινε λατρεία. Είναι το… μαγικό φίλτρο πού ζητάς το πρωί μόλις ξυπνήσεις, πού επιβάλλεται μετά από ένα πλούσιο γεύμα και πού αναζητάς όταν είσαι με καλή παρέα για κουβέντα και χάζι. Ένας καλός καφές δεν είναι μόνο τονωτικό, είναι θαλπωρή και χάδι.

Το «Wizards» άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό της Θεσσαλονίκης, πού ξέρει από καλό καφέ, τον περασμένο Φεβρουάριο. Έκτοτε σκοπός του είναι να προσφέρει έναν πολύ καλό καφέ σε πολύ καλή τιμή.

Η ποιότητα είναι δεδομένη, καθώς οι άνθρωποι του «Wizards» εξειδικεύονται στον καφέ. Τον αγαπούν, τον γνωρίζουν και τον φτιάχνουν όπως θα τον απολάμβαναν οι ίδιοι. Έχοντας επιλέξει άριστης ποιότητας χαρμάνια, 100% arabica, είτε blend είτε μονοποικιλιακά, δημιουργούν έναν καφέ πού σίγουρα θα σας… μαγέψει.

Σε έναν σύγχρονο χώρο, το «Wizards» προσφέρει καφέ take away ή και στον χώρο του στα λίγα τραπέζια πού διαθέτει στο μικρό, ζεστό του σαλόνι ή στον πεζόδρομο, όταν ο καιρός το επιτρέπει. Αποτελεί ένα ευχάριστο meeting point για όλες τις ηλικίες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Π. Π. Γερμανού 32, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 514834

Coffeebrands – Αντιγονιδών

coffeebrands.jpg

Το Coffeebrands στην Αντιγονιδών, στο κέντρο της πόλης, ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν δύο χρόνια. Είναι μέλος της μεγάλης οικογένειας Coffeebrands, της αλυσίδας καφέ που έχει αγαπηθεί από τον κόσμο, κυρίως για το μοναδικό χαρμάνι της και την εξαιρετική ποιότητα στα προϊόντα της.

Ακολουθώντας όλα τα standards της αλυσίδας, το κατάστημα της Αντιγονιδών προσφέρει πολλές και καλές επιλογές σε ροφήματα και σνακς, για όλες τις ώρες της ημέρας. Μπορείς να τα απολαύσεις πακέτο, στον χώρο σου με delivery από τις γνωστές πλατφόρμες ή σε κάποιο από τα τραπεζάκια που θα βρεις στον εξωτερικό του χώρο.

Το όνομά του δεν είναι καθόλου τυχαίο! Ο Megisto, είναι το signature blend των Coffeebrands και θα το βρεις αποκλειστικά εδώ. Πρόκειται για ένα χαρμάνι 80% Arabica – 20% Robusta, γλυκόπιοτο και πολύ νόστιμο, όπως θα διαπιστώσεις από την πρώτη κιόλας γουλιά. Φτιάχνεται από καρπούς που προέρχονται από όλα τα πλάτη του Ισημερινού και συνδυάζονται ιδανικά μεταξύ τους.

Το αποτέλεσμα είναι ένας καφές με πλούσιο σώμα, έντονη γεύση, αρώματα τροπικών φρούτων και χαμηλή οξύτητα. Διατίθεται σε espresso, φίλτρου, ελληνικό, στιγμιαίο και cold brew. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αντιγονιδών 23, Κέντρο
Tηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 022162

Coco Κanela

cocokanela.jpg

Το Coco Kanela είναι ένα σχετικά νέο κατάστημα, που άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Δεκέμβριο, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Σε μόλις 10 μήνες λειτουργίας, έχει καταφέρει να γίνει αγαπημένο σημείο συνάντησης για εγγυημένα καλό καφέ και όχι μόνο.

Το Coco Kanela είναι συνώνυμο της υψηλής ποιότητας σε όλα του τα προϊόντα. Καθημερινά θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές για το πρωινό σας. Όλα φρέσκα, ψήνονται καθημερινά για να τα απολαμβάνετε ζεστά και λαχταριστά.

Σίγουρη, κλασική επιλογή, η αγαπημένη μπουγάτσα, αλλά και οι παραδοσιακές πίτες. Το κουλούρι το βρίσκετε σε διάφορες παραλλαγές, είτε κλασικό με σουσάμι, είτε γεμισμένο με κοτόπουλο ή ανθότυρο και γαλοπούλα. Τα mini snacks και τα χειροποίητα μπισκότα αποτελούν ιδανικές επιλογές για να συνοδεύσετε το ρόφημά σας. Όποια κι αν η επιλογή σας, σίγουρα θα είναι απολαυστική.

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε οπωσδήποτε και τα ολόφρεσκα χειροποίητα sandwich, και μην σας ξεγελάσει ότι δεν θα δείτε μεγάλη ποικιλία. Υπάρχει λόγος! Αυτό συμβαίνει διότι εδώ θέλουν να σερβίρουν πάντα μόνο επιλεγμένα προϊόντα, με την καλύτερη ποιότητα υλικών. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ικτίνου 7, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 299310

Οίστρος

oistros.jpg

Υπάρχει ένα εξαιρετικό coffee and food spot στο κέντρο της πόλης, που σε «ξυπνάει» καθημερινά από νωρίς με το ζεστό άρωμα του φρεσκοψημένου καφέ του. Ο «Οίστρος» είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με διάθεση και αγάπη να προσφέρει στον κοινό του καφέ εξαιρετικής ποιότητας, αλλά και να το …χορτάσει με εδέσματα ζύμης, ώστε να ξεκινήσει τη μέρα του με τον καλύτερο τρόπο.

Το «Οίστρος» βρίσκεται στην οδό Δωδεκανήσου 12 από το 2010 και υπέροχο αρωματικό καφέ…και όχι μόνο, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 05:30 το πρωί μέχρι και τις 15:30 το μεσημέρι.

Με μια πληθώρα πιστοποιήσεων στην κατανόηση και την παραγωγή καλού καφέ, αλλά και διαθέτοντας απεριόριστο μεράκι και πάθος γι’ αυτό που κάνουν, τα μέλη της οικογένειας του «Οίστρος», παρέχουν μια υπέροχη εμπειρία καθημερινής απόλαυσης.

Όλες οι επιλογές καφέ, έχουν την υπογραφή τους, αφού μέσω μιας εξαιρετικής συνεργασίας, επιλέγουν και αναμειγνύουν διαφορετικά χαρμάνια, με ξεχωριστά αρώματα από διάφορα σημεία του πλανήτη και ύστερα από αριστοτεχνικά καβουρδίσματα, δημιουργούν τη δική τους… ταυτότητα καφέ! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Δωδεκανήσου 12, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 501600

Billy’s Αρτόκοσμος

billys.jpg

Η πόλη μας είναι γνωστή για την αγάπη της στο καλό φαγητό αλλά ταυτόχρονα και για την πληθώρα από χώρους που μπορείς να το απολαύσεις. Εάν μάλιστα το πρωινό θεωρείται το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, τότε στο Billy’s αρτόκοσμος -με την πολυετή επιτυχή διαδρομή στον κλάδο του- θα βρεις αρκετές από τις καλύτερες και ποιοτικότερες επιλογές για να ξεκινήσεις τη μέρα σου, παρέα με τον αγαπημένο σου καφέ, τα κατάλληλα snacks αλλά και να προμηθευτείς φρέσκο, ζεστό ψωμί κάθε μέρα.

Μια οικογενειακή επιχείρηση που «γεννήθηκε» και «γαλουχήθηκε» για 30 χρόνια μέσα στη θρυλική Στοά Μοδιάνο, ενώ από το 2017 μεταφέρθηκε στην Ερμού 22. Το κατάστημα προσφέρει εξαιρετικές επιλογές για γευστικό και πλούσιο πρωινό από τις 06:00 το πρωί, από Δευτέρα έως και Σάββατο.

Κάθε μέρα βρίσκεις χειροποίητα αρτοσκευάσματα, πάντοτε ολόφρεσκα και φτιαγμένα από υλικά πρώτης ποιότητας και γεύσης. Θα δυσκολευτείς σίγουρα να επιλέξεις μεταξύ της παραδοσιακής χωριάτικης πίτας με τραγανό φύλλο, με την πλούσια γέμιση από τυρί ή από σπανάκι.

Αλλά και από την φρέσκια γλυκιά ή αλμυρή μπουγάτσα, τη μοσχομυριστή τυρόπιτα κουρού, το υπέροχο ζουμερό πεϊνιρλί με κασέρι και αλλαντικά, το κουλούρι με κασέρι και διπλό λουκάνικο, καθώς και το κλασσικό κουλούρι Θεσσαλονίκης με σουσάμι. Θα σε ενθουσιάσουν επίσης τα νόστιμα βουτυρένια κρουασάν με γέμιση πραγματικής σοκολάτας, οι λουκουμάδες με ζάχαρη καθώς και τα λαχταριστά ντόνατς. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ερμού 22, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 273083












Η συνήθεια του να απολαμβάνουμε τον καφέ, το πρωινό ή το brunch ανάμεσα στις δουλειές μας ή στη βόλτα μας είναι κάτι που τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί σε ποιότητα και επιλογές.

Ποτέ πια όλα αυτά μέσα στη μέρα δεν ήταν περισσότερο γευστικά ενδιαφέροντα απ’ ό,τι τώρα, ποτέ οι επιλογές δεν ήταν περισσότερες και η ποιότητα πιο εκλεκτή από όσο σήμερα.

Αν λοιπόν κινείσαι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, διαλέξαμε εμείς για σένα 10+1 top επιλογές για coffee, breakfast και brunch. Εγγυημένα κορυφαία!

Παραδοσιακό

paradosiako.jpg

Μια βόλτα από το Παραδοσιακό για να φας κάτι από τις λαχταριστές αλμυρές ή γλυκιές, κρύες ή ζεστές λιχουδιές του είναι μια παράδοση για εμάς τους Θεσσαλονικείς που κρατάει πολλά χρόνια!

Η ιστορία του Παραδοσιακό ξεκινάει το 1957 στο Πανόραμα και συνεχίζεται με σταθερά βήματα μέχρι και σήμερα με 6 καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και από ένα σε Αθήνα και Κύπρο, βασισμένη στις αξίες του, τις οποίες φροντίζει πάντα να υπηρετεί πιστά.

Για εμάς είναι καθημερινή συνήθεια, αφορμή για να κλείσουμε ένα ραντεβού για πρωινό, μια γευστική εμπειρία -ταξίδι στην ελληνική & μεσογειακή διατροφή και ένας φρέσκος συνδυασμός ποιοτικών υλικών και μοναδικών γεύσεων που θρέφουν την ψυχή και το σώμα.

Όπως λένε οι ίδιοι, "Οι άνθρωποι που εμπιστεύονται το Παραδοσιακό καθημερινά είναι κάτι παραπάνω από πελάτες. Είναι οι συγκάτοικοι στην κουζίνα του σπιτιού μας που μοιραζόμαστε το καθημερινό φαγητό που ετοιμάζουμε για αυτούς". Κι επειδή είμαστε ανάμεσα σε αυτούς τους πελάτες, δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:
One Salonica Outlet Mall | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 525343 
Αριστοτέλους 3 & Τσιμισκή 28, Κέντρο | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 242200
Τσιμισκή 89 & Γρηγ.Παλαμά, Κέντρο | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 222052
Mediterranean Cosmos | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 472480
Άνω Τούμπα, Γρ.Λαμπράκη 201 | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 012772
Πανόραμα, Π. Παπαδοπούλου 17 | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 344 803

Aroma Greek Roasters

aroma-greek.jpg

Στις αρχές της περασμένης άνοιξης έκανε την εμφάνισή του στην καρδιά της πόλης ένας χώρος αφιερωμένος στο αγαπημένο ρόφημα, τον καφέ. Ο όμορφος πεζόδρομος της Καλαποθάκη κρίθηκε ιδανικός για να φιλοξενήσει το Aroma Greek Roasters.

Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, ο καφές με το αξεπέραστο άρωμά του, πρωταγωνιστεί. Ο χώρος είναι μοντέρνος και καλαίσθητος, με φιλόξενη και ζεστή ατμόσφαιρα. Εδώ σε υποδέχονται πάντα με χαμόγελο και την καλύτερη διάθεση.

Στο Aroma Greek Roasters ο καφές πρωταγωνιστεί και οι λάτρεις του είδους βρίσκουν τον «ναό» τους. Όλα τα χαρμάνια είναι εξαιρετικής ποιότητας. Το Aroma blend, φτιαγμένο ειδικά για εκείνους, είναι 100% Arabica και αποτελείται από 5 διαφορετικά χαρμάνια. Υπάρχουν όμως και μονοποικιλιακοί από Βραζιλία, Κολομβία και Γουατεμάλα. Όλα τα χαρμάνια ξεχωρίζουν για το άρωμα, τη γεύση και το γεμάτο σώμα τους και δικαιώνουν απόλυτα όσους τα επιλέγουν. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καλαποθάκη 6
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2315 115157

Caffeine Roastery Superfood

caffeine-roastery.jpg

Το Caffeine Roastery Superfood στην πλατεία Δημοκρατίας και συγκεκριμένα στη Δωδεκάνησου 2, είναι ένας εντυπωσιακού design μινιμαλιστικός χώρος, που αποπνέει όμορφη αισθητική, φρεσκάδα και ποιότητα, σε όλα τα επίπεδα.

Μέλος της ομώνυμης αλυσίδας καταστημάτων, που ξεκίνησε το 2015 και σήμερα μετρά συνολικά 14 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο συνεχίζοντας να αναπτύσσεται δυναμικά, έρχεται να εισάγει στη Θεσσαλονίκη τον αρωματικό καφέ Caffeine - που αποπνέει όλη την κουλτούρα του ιταλικού espresso - αλλά και μία ολοκληρωμένη σειρά από Superfoods και φυσικούς χυμούς φρούτων και λαχανικών, με σταθερή πάντα ποιότητα και γεύση.

Ο εντυπωσιακός, πρωτότυπος χώρος του «Caffeine Roastery Superfood» στο παραπάνω «σημείο μηδέν» της Θεσσαλονίκης είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 6.30 π.μ. έως τις 8.30 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα από τις 8.00 π.μ. έως τις 5.00 μ.μ. και δίνει, κάθε στιγμή, τη δυνατότητα για ένα δυναμικό, γευστικό ξεκίνημα της ημέρας, γεμάτο αρώματα, ποιότητα και γεύσεις, που θα «ξυπνήσουν» κάθε οργανισμό, παρέχοντάς του την ενέργεια που χρειάζεται για πολλές ώρες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Δωδεκανήσου 2, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 518717

Passaggio

passagio.jpg

Το Passaggio αποτελεί μία καινούργια, ολόφρεσκη ιδέα στον χώρο της εστίασης, που ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα, με τη ζεστασιά και την ποιότητα που προσφέρει στους πελάτες του!

Το Passaggio είναι ένας ξεχωριστός χώρος για κάθε στιγμή της ημέρας, που δημιουργήθηκε το 2011 για να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία σε όσους θέλουν να απολαύσουν τον αγαπημένο τους καφέ, κάποιο ρόφημα,snack ή φαγητό σε ένα υπέροχο περιβάλλον που συνδυάζει με περίτεχνο τρόπο τη χαλάρωση με την ζωντάνια, το παλιό με το νέο, την υψηλή ποιότητα με την προσιτή τιμή.

Αυτός ο μοναδικός χώρος αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή και μετά από δέκα χρόνια επιτυχημένης πορείας στην Αθήνα, από το 2021 και έπειτα «κατέκτησε» και το απαιτητικό κοινό της Θεσσαλονίκης, με «έδρα» του έναν από τους πιο ιστορικούς δρόμους της πόλης, την Παύλου Μελά. Απώτερος στόχος του; Η «εξάπλωση» της οικογένειας Passaggio και στη βόρεια Ελλάδα! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Παύλου Μελά 25, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 285528

Woods The Green Café

woods.jpg

Το Woods the Green cafe είναι μία όαση που δημιουργήθηκε μέσα στην καρδιά της πόλης, στη γωνία της Αριστοτέλους με τη Βασιλέως Ηρακλείου. Ένα street cafe που έχει ως απόλυτο σκοπό την παροχή εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων, προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον.

Εδώ, κάθε επιλογή τους είναι οικολογική! Ο πανέμορφος, μοντέρνος χώρος έχει επιρροές από τη φύση. Όλα τα χρώματα έχουν επιλεγεί για να σας θυμίζουν τα καταπράσινα φυτά και τη γόνιμη γη. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι φυσικά, με κυρίαρχο το ξύλο, δημιουργώντας μία όμορφη, ζεστή ατμόσφαιρα.

Το Woods the Green cafe έχει ορίσει την προστασία του περιβάλλοντος ως σκοπό του. Οι εναλλακτικές συσκευασίες και η αφαίρεση κάθε είδους πλαστικού, είναι ο τρόπος των ανθρώπων του να κάνουν λίγο πιο βιώσιμο τον κόσμο μας. Η οικολογία που υπηρετεί το Woods δεν είναι μόδα, είναι δέσμευση απέναντι σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αριστοτέλους 12 & Β. Ηρακλείου, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 223080

The Drops

drops.jpg

Μέσα από τα προσεκτικά επιλεγμένα blends καφέ, η πολύπειρη ομάδα του The Drops, στην καρδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, στη Βασιλέως Ηρακλείου, φροντίζει να καλύπτει μόνιμα κάθε ουρανίσκο και προτίμηση.

Η παρασκευή καφέ αποτελεί σήμα κατατεθέν για το The Drops και με έμφαση στην ποιότητα, δίνεται η δυνατότητα κάποιος να ξεκινήσει τη μέρα του, να κάνει το coffee break ή να περπατήσει, παρέα με μοναδικά αρώματα και γεύσεις.

Στο The Drops αγαπούν τα χρώματα για αυτό και στο νέο τους ποτήρι έβαλαν αρκετά! Η ιδέα τους είναι ότι όπως τα blend τους είναι πολυεπίπεδα σε γεύση και σε αρώματα έτσι ήθελαν και το ποτήρι που περιλαμβάνει τον καφέ να ακολουθεί αυτή την ένταση!

Μπορείς να ανακαλύψεις την ποικιλία καφέ που θα λατρέψεις και θα σε συντροφεύει κάθε μέρα στη βόλτα αλλά και στη δουλειά.

Είτε προτιμάς 100% Arabica με floral άρωμα και γεύση ψημένου καρπού και σοκολάτα, είτε μονοποικιλιακό, είτε το δικό τους blend με 90% Arabica & 10% Robusta, όλα τα χαρμάνια είναι απαράμιλλης ποιότητας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασ. Ηρακλείου 28, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 263079

Wizards

wizard.jpg

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πώς ο καφές είναι η συνήθεια πού έγινε λατρεία. Είναι το… μαγικό φίλτρο πού ζητάς το πρωί μόλις ξυπνήσεις, πού επιβάλλεται μετά από ένα πλούσιο γεύμα και πού αναζητάς όταν είσαι με καλή παρέα για κουβέντα και χάζι. Ένας καλός καφές δεν είναι μόνο τονωτικό, είναι θαλπωρή και χάδι.

Το «Wizards» άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό της Θεσσαλονίκης, πού ξέρει από καλό καφέ, τον περασμένο Φεβρουάριο. Έκτοτε σκοπός του είναι να προσφέρει έναν πολύ καλό καφέ σε πολύ καλή τιμή.

Η ποιότητα είναι δεδομένη, καθώς οι άνθρωποι του «Wizards» εξειδικεύονται στον καφέ. Τον αγαπούν, τον γνωρίζουν και τον φτιάχνουν όπως θα τον απολάμβαναν οι ίδιοι. Έχοντας επιλέξει άριστης ποιότητας χαρμάνια, 100% arabica, είτε blend είτε μονοποικιλιακά, δημιουργούν έναν καφέ πού σίγουρα θα σας… μαγέψει.

Σε έναν σύγχρονο χώρο, το «Wizards» προσφέρει καφέ take away ή και στον χώρο του στα λίγα τραπέζια πού διαθέτει στο μικρό, ζεστό του σαλόνι ή στον πεζόδρομο, όταν ο καιρός το επιτρέπει. Αποτελεί ένα ευχάριστο meeting point για όλες τις ηλικίες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Π. Π. Γερμανού 32, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 514834

Coffeebrands – Αντιγονιδών

coffeebrands.jpg

Το Coffeebrands στην Αντιγονιδών, στο κέντρο της πόλης, ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν δύο χρόνια. Είναι μέλος της μεγάλης οικογένειας Coffeebrands, της αλυσίδας καφέ που έχει αγαπηθεί από τον κόσμο, κυρίως για το μοναδικό χαρμάνι της και την εξαιρετική ποιότητα στα προϊόντα της.

Ακολουθώντας όλα τα standards της αλυσίδας, το κατάστημα της Αντιγονιδών προσφέρει πολλές και καλές επιλογές σε ροφήματα και σνακς, για όλες τις ώρες της ημέρας. Μπορείς να τα απολαύσεις πακέτο, στον χώρο σου με delivery από τις γνωστές πλατφόρμες ή σε κάποιο από τα τραπεζάκια που θα βρεις στον εξωτερικό του χώρο.

Το όνομά του δεν είναι καθόλου τυχαίο! Ο Megisto, είναι το signature blend των Coffeebrands και θα το βρεις αποκλειστικά εδώ. Πρόκειται για ένα χαρμάνι 80% Arabica – 20% Robusta, γλυκόπιοτο και πολύ νόστιμο, όπως θα διαπιστώσεις από την πρώτη κιόλας γουλιά. Φτιάχνεται από καρπούς που προέρχονται από όλα τα πλάτη του Ισημερινού και συνδυάζονται ιδανικά μεταξύ τους.

Το αποτέλεσμα είναι ένας καφές με πλούσιο σώμα, έντονη γεύση, αρώματα τροπικών φρούτων και χαμηλή οξύτητα. Διατίθεται σε espresso, φίλτρου, ελληνικό, στιγμιαίο και cold brew. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αντιγονιδών 23, Κέντρο
Tηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 022162

Coco Κanela

cocokanela.jpg

Το Coco Kanela είναι ένα σχετικά νέο κατάστημα, που άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Δεκέμβριο, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Σε μόλις 10 μήνες λειτουργίας, έχει καταφέρει να γίνει αγαπημένο σημείο συνάντησης για εγγυημένα καλό καφέ και όχι μόνο.

Το Coco Kanela είναι συνώνυμο της υψηλής ποιότητας σε όλα του τα προϊόντα. Καθημερινά θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές για το πρωινό σας. Όλα φρέσκα, ψήνονται καθημερινά για να τα απολαμβάνετε ζεστά και λαχταριστά.

Σίγουρη, κλασική επιλογή, η αγαπημένη μπουγάτσα, αλλά και οι παραδοσιακές πίτες. Το κουλούρι το βρίσκετε σε διάφορες παραλλαγές, είτε κλασικό με σουσάμι, είτε γεμισμένο με κοτόπουλο ή ανθότυρο και γαλοπούλα. Τα mini snacks και τα χειροποίητα μπισκότα αποτελούν ιδανικές επιλογές για να συνοδεύσετε το ρόφημά σας. Όποια κι αν η επιλογή σας, σίγουρα θα είναι απολαυστική.

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε οπωσδήποτε και τα ολόφρεσκα χειροποίητα sandwich, και μην σας ξεγελάσει ότι δεν θα δείτε μεγάλη ποικιλία. Υπάρχει λόγος! Αυτό συμβαίνει διότι εδώ θέλουν να σερβίρουν πάντα μόνο επιλεγμένα προϊόντα, με την καλύτερη ποιότητα υλικών. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ικτίνου 7, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 299310

Οίστρος

oistros.jpg

Υπάρχει ένα εξαιρετικό coffee and food spot στο κέντρο της πόλης, που σε «ξυπνάει» καθημερινά από νωρίς με το ζεστό άρωμα του φρεσκοψημένου καφέ του. Ο «Οίστρος» είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με διάθεση και αγάπη να προσφέρει στον κοινό του καφέ εξαιρετικής ποιότητας, αλλά και να το …χορτάσει με εδέσματα ζύμης, ώστε να ξεκινήσει τη μέρα του με τον καλύτερο τρόπο.

Το «Οίστρος» βρίσκεται στην οδό Δωδεκανήσου 12 από το 2010 και υπέροχο αρωματικό καφέ…και όχι μόνο, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 05:30 το πρωί μέχρι και τις 15:30 το μεσημέρι.

Με μια πληθώρα πιστοποιήσεων στην κατανόηση και την παραγωγή καλού καφέ, αλλά και διαθέτοντας απεριόριστο μεράκι και πάθος γι’ αυτό που κάνουν, τα μέλη της οικογένειας του «Οίστρος», παρέχουν μια υπέροχη εμπειρία καθημερινής απόλαυσης.

Όλες οι επιλογές καφέ, έχουν την υπογραφή τους, αφού μέσω μιας εξαιρετικής συνεργασίας, επιλέγουν και αναμειγνύουν διαφορετικά χαρμάνια, με ξεχωριστά αρώματα από διάφορα σημεία του πλανήτη και ύστερα από αριστοτεχνικά καβουρδίσματα, δημιουργούν τη δική τους… ταυτότητα καφέ! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Δωδεκανήσου 12, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 501600

Billy’s Αρτόκοσμος

billys.jpg

Η πόλη μας είναι γνωστή για την αγάπη της στο καλό φαγητό αλλά ταυτόχρονα και για την πληθώρα από χώρους που μπορείς να το απολαύσεις. Εάν μάλιστα το πρωινό θεωρείται το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, τότε στο Billy’s αρτόκοσμος -με την πολυετή επιτυχή διαδρομή στον κλάδο του- θα βρεις αρκετές από τις καλύτερες και ποιοτικότερες επιλογές για να ξεκινήσεις τη μέρα σου, παρέα με τον αγαπημένο σου καφέ, τα κατάλληλα snacks αλλά και να προμηθευτείς φρέσκο, ζεστό ψωμί κάθε μέρα.

Μια οικογενειακή επιχείρηση που «γεννήθηκε» και «γαλουχήθηκε» για 30 χρόνια μέσα στη θρυλική Στοά Μοδιάνο, ενώ από το 2017 μεταφέρθηκε στην Ερμού 22. Το κατάστημα προσφέρει εξαιρετικές επιλογές για γευστικό και πλούσιο πρωινό από τις 06:00 το πρωί, από Δευτέρα έως και Σάββατο.

Κάθε μέρα βρίσκεις χειροποίητα αρτοσκευάσματα, πάντοτε ολόφρεσκα και φτιαγμένα από υλικά πρώτης ποιότητας και γεύσης. Θα δυσκολευτείς σίγουρα να επιλέξεις μεταξύ της παραδοσιακής χωριάτικης πίτας με τραγανό φύλλο, με την πλούσια γέμιση από τυρί ή από σπανάκι.

Αλλά και από την φρέσκια γλυκιά ή αλμυρή μπουγάτσα, τη μοσχομυριστή τυρόπιτα κουρού, το υπέροχο ζουμερό πεϊνιρλί με κασέρι και αλλαντικά, το κουλούρι με κασέρι και διπλό λουκάνικο, καθώς και το κλασσικό κουλούρι Θεσσαλονίκης με σουσάμι. Θα σε ενθουσιάσουν επίσης τα νόστιμα βουτυρένια κρουασάν με γέμιση πραγματικής σοκολάτας, οι λουκουμάδες με ζάχαρη καθώς και τα λαχταριστά ντόνατς. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ερμού 22, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 273083












ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία