Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Ανακάλυψε 10 από τις πιο «λαχταριστές» διευθύνσεις για street food στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Το street food στα Δυτικά… στα καλύτερα του

 22/08/2022 20:35

Αφιέρωμα: Ανακάλυψε 10 από τις πιο «λαχταριστές» διευθύνσεις για street food στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Το street food ήταν και παραμένει μία από τις πιο αγαπημένες επιλογές φαγητού στη Θεσσαλονίκη!

Δυτικά μάλιστα, ειδικά τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί ουκ ολίγοι χώροι απόλαυσης, για όλους όσους αγαπούν από τις πιο κλασσικές – παραδοσιακές εκδοχές του Ελληνικού street food έως και τις πιο ethnic προτάσεις.

Για όλες τις ηλικίες, είτε για dine in, είτε για take away ή delivery οι 10 από τους παρακάτω χώρους είναι βέβαιο ότι θα καλύψουν κάθε γευστική επιθυμία σου…

Ανακάλυψε τους!

BLACK DAGGER

black-dagger.jpg

«Black Dagger». Το όνομα και μόνο, βαρύγδουπο και δυνατό, όπως και οι γεύσεις του. Μία κουζίνα εστιασμένη αποκλειστικά στα burgers και τη street food κουλτούρα που, από τον Οκτώβριο του 2019 που πρωτοεμφανίστηκε στο Burger Fest της Αθήνας με το Brooklyn burger του με μαρμελάδα φράουλα, εκπροσωπώντας τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, έχει εξελιχθεί ραγδαία.

Μία από τις καλύτερες προτάσεις για γεύμα στη δυτική Θεσσαλονίκη στην οποία, παρά την καθαρά burger / street φιλοσοφία θα βρεις και vegan ιδέες, ικανές να σε ιντριγκάρουν. Οι ατελείωτες επιλογές στις κατηγορίες, μπορούν να ενεργοποιήσουν ακαριαία τους σιελογόνους αδένες σου, σε κάθε μπουκιά σου!

Με τα «black dagger», «rock ‘n roll» και «Brooklyn» να ξεχωρίζουν, το μενού του καταστήματος είναι ευρύ και καλύπτει, κυριολεκτικά, όλα τα γούστα. Κιμάς 100% μοσχαρίσιος, κατσικίσιο τυρί, πιπεριές jalapeno, prosciutto, καραμελωμένα κρεμμύδια, μέσα στα υλικά που συνθέτουν τα πιάτα, στο πιο νόστιμο ίσως burger spot, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 16, Σταυρούπολη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 602220

ΔΙΑ ΧΟΙΡΟΣ

choiros.jpg

Το γυροπωλείον Διά Χοιρός ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβρη του 2018 στην Πολίχνη, καταφέρνοντας να καλύψει ένα μεγάλο «κενό» στην περιοχή – αυτό του ποιοτικού fast food, με γεύσεις υψηλών προδιαγραφών.

Το Διά Χοιρός φημίζεται σε ολόκληρη τη δυτική Θεσσαλονίκη – και όχι μόνο – για τις ποιοτικές του πρώτες ύλες, αλλά και για τα πεντανόστιμα χειροποίητα προϊόντα του.

Εδώ θα γευτείς τον γύρο που έψαχνες εδώ και καιρό – χωρίς περιττά μπαχαρικά και λιπαρές προσθήκες. Αγνό και ζουμερό κρέας πρώτης ποιότητας, ψημένο με τέχνη από το team του Διά Χοιρός.

Το Διά Χοιρός θα σε κερδίσει με τη ζεστασιά του χώρου του, τη φιλοξενία που αποπνέουν οι άνθρωποί του, καθώς και με τις υπέροχες μυρωδιές που θα σε κάνουν να ανυπομονείς για τη στιγμή που το τραπέζι σου θα γεμίσει νοστιμιές που δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηριστούν ως γαστρονομικές εμπειρίες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγνώστου Στρατιώτου 13, Πολίχνη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 609511

VRACHOS STREET FOOD CUISINE

vrachos.jpg

H Πολίχνη έχει σίγουρα ένα ωραίο κεντρικό σημείο για έξοδο για καφέ και φαγητό και το «Vrachos Street Food Cuisine», βρίσκεται ακριβώς εκεί. Στο «τρίγωνο» της Αγίας Παρασκευής, ένα πράσινο σημείο δίπλα στον κεντρικό δρόμο της περιοχής, το street food αυτό έχει πάρει το όνομά του από τους βράχους που υπάρχουν ακριβώς δίπλα του κι έχει κάνει την εμφάνισή του από τον Οκτώβριο του 2020, με ανάλογη διακόσμηση.

Το «Vrachos Street Food Cuisine» έχει τη μορφή ενός street food κι εστιατορίου μαζί, χάρη στο μεγάλο χώρο του μέσα κι έξω, τα τραπέζια του και την τοποθεσία του, που σίγουρα ξεχωρίζει στην περιοχή.

Συγκεντρώνει κόσμο από διάφορες περιοχές της πόλης και σίγουρα αποτελεί ένα στέκι για τους περιοίκους, που βρίσκουν εδώ έναν καλαίσθητο χώρο για να απολαύσουν όλες τις επιλογές ενός οβελιστηρίου, με μενού εμπλουτισμένο, που καλύπτει όλα τα γούστα και βασίζεται σε εμπειρία των ιδιοκτητών, από το 2001. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγίας Παρασκευής 23, Πολίχνη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 643000

OI ΒΛΑΧΟΙ

vlachoi.jpg

«Οι Βλάχοι» πρωτοάνοιξαν τις πόρτες τους το 2015, καταφέρνοντας με μεγάλο μεράκι και αγάπη για το καλό φαγητό, να αποτελούν πλέον 7 χρόνια μετά, μία από τις πιο αγαπημένες μας επιλογές fast food στην περιοχή του Ευόσμου, αλλά και σε όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη γενικότερα.

Η φιλοσοφία του κυμαίνεται ανάμεσα στην παράδοση και τις σύγχρονες γεύσεις, προσφέροντάς μας ένα άρτιο αποτέλεσμα γεύσης και ποιότητας. Εδώ όλα είναι χειροποίητα και τα κρεατικά πολύ προσεκτικά επιλεγμένα από τους καλύτερους προμηθευτές των Ιωαννίνων.

Από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στους «Βλάχους» είναι ο γύρος χοιρινός σε σάντουιτς ή σε μερίδα με πατάτες τηγανιτές, τζατζίκι, σαλάτα και βλάχικη πίτα, το κοντοσούβλι, το κοκορέτσι, η σταβλίσια μπριζόλα, τα μοσχαρίσια μπιφτέκια γάλακτος, αλλά και το burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι.

Ξεχωριστή μνεία πρέπει σίγουρα να γίνει στη χειροποίητη βλάχικη πίτα του καταστήματος, η οποία είναι μία πολύ παλιά συνταγή ζύμης για αλάδωτες, ελαφριές και κυρίως, απολαυστικότατες πίτες, την οποία έφεραν και πάλι στο προσκήνιο οι «Βλάχοι» με το μεράκι τους! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καραολή και Δημητρίου 89, Εύοσμος

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 759965

Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥ

folia-toy-koukoy.jpg

Το αγαπημένο στέκι “Η φωλιά του κούκου” στην Πλατεία Τερψιθέας, στη Σταυρούπολη, έχει ανανεωθεί και λειτουργεί εδώ και 3 χρόνια υπό νέα διεύθυνση.

Ένας φιλόξενος χώρος, όπου σε υποδέχονται πάντα με χαμόγελο, να σε εξυπηρετήσουν. Μπορείς να απολαύσεις το γεύμα σου είτε στα τραπεζάκια τους έξω, στο πάρκο, είτε στην άνεση του σπιτιού σου.

Αν δεν έχεις δοκιμάσει κρεατικά ψημένα στα κάρβουνα, δεν ξέρεις τι χάνεις! Το ψήσιμο στα κάρβουνα είναι συνώνυμο του μερακλίδικου ψησίματος κι αυτό γιατί τα κάρβουνα καίνε σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες από το υγραέριο, καπνίζοντας ελαφρώς τα κρεατικά και χαρίζοντας μοναδικές γεύσεις. Απαιτεί όμως χρόνο και οργάνωση, γι’ αυτό και η πλειοψηφία των καταστημάτων πλέον προτιμάει τις ψησταριές υγραερίου.

Η Φωλιά του κούκου είναι από τα μοναδικά μαγαζιά της περιοχής που εξακολουθεί να ψήνει τα κρέατα στα κάρβουνα – όχι μόνο της σχάρας αλλά και της σούβλας.

Προμηθεύονται καθημερινά τα προσεκτικά επιλεγμένα κρέατα και σχεδόν όλες οι παρασκευές είναι χειροποίητες από τους ίδιους, ακόμα και ο λαχταριστός χοιρινός γύρος, με μυρωδικά και μπαχαρικά από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Οι σούβλες στήνονται καθημερινά, ώστε να απολαμβάνεις το καλοψημένο ζουμερό κοντοσούβλι, χοιρινό και κοτόπουλο, αλλά και το ολόκληρο κοτόπουλο σούβλας, οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας το επιθυμείς! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 19 (Πλατεία Τερψιθέας), Σταυρούπολη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 600770

ΣΟΥΒΛΑΚΙ PLUS

plus.jpg

Το plus συμβολίζει το κάτι παραπάνω. Στην περίπτωσή μας, στο Souvlaki Plus το βρήκαμε, αυτό το κάτι παραπάνω στο φαγητό του και σε όλες τις γευστικές προτάσεις του, που θα μας κάνουν να επιστρέφουμε ξανά και ξανά για να ικανοποιήσουμε την πείνα αλλά και τον ουρανίσκο μας .

Βρίσκεται στον πολύβουο δρόμο Καραολή και Δημητρίου στον Εύοσμο και είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας σουβλακοστέκια, ένα μαγαζί οικογενειακή υπόθεση που έχει μια ομάδα που το αγαπά και το φροντίζει. Το Souvlaki Plus καλοταΐζει εδώ και 2,5 χρόνια τους μερακλήδες αυτής της πόλης.

Είτε επιλέξεις να πάρεις πακέτο, είτε καθίσεις εκεί, το σίγουρο είναι πως θα απολαύσεις πολύ καλό φαγητό ότι και εάν επιλέξεις. Μάλιστα εμείς σου προτείνουμε να καθήσεις και στον εξωτερικό του χώρο που ανακαινίστηκε και ομόρφυνε, με τα λουλούδια και τις λεμονιές του.

H σχάρα παίρνει φωτιά και τα κρεατάκια παρατάσσονται στη σειρά για να ετοιμαστούν για να στριμωχτούν στα μεγάλα σάντουιτς, στα ψωμάκια και τις πίτες. Έχουν πάντα καλοψημένο γύρο, που σερβίρεται σε πίτα ή σε μερίδα, ζουμερά σουβλάκια, αλλά και άλλα, πολλά νόστιμα – από burgers μέχρι καλαμαράκια. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καραολή και Δημητρίου 81, Εύοσμος

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 766606

ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΝ

-cMITn.jpg

Το Άριστον φαίνεται να είναι «εγγύηση στο πιάτο» για ψητά της ώρας, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από τα δώδεκα χρόνια της πορείας του. Άνοιξε τον Μάϊο του 2010 στο κέντρο του Ωραιοκάστρου, στην οδό Κομνηνών 32.

Βρίσκεται ανάμεσα στα αγαπημένα ψητοπωλεία, τόσο της περιοχής του όσο και της ευρύτερης ζώνης του, αφού το επισκέπτονται από όλες τις περιοχές για να γευτούν τις χειροποίητες νοστιμιές του. Ας περάσουμε, όμως, στο κυρίως θέμα!

Στο παραδοσιακό ψητοπωλείο “Το Άριστον” θα βρεις μοσχαρίσιο σουβλάκι, κοτόπουλο ή χοιρινό, ενώ δεν νοείται να φύγεις δίχως να δοκιμάσεις το μπιφτέκι και τα σουτζουκάκια του, τα οποία ζυμώνονται και πλάθονται από τους ίδιους τους μάγειρες του. Για όποιον δεν χορταίνει με όλα τα παραπάνω, “Το Άριστον” διαθέτει και λαχταριστό γύρο χοιρινό.

Αφού επιλέξαμε τι θα παραγγείλουμε, σειρά έχει η απόφαση της μερίδας ή του σάντουιτς. Για όποιον διαλέξει την πρώτη επιλογή, χρειάζεται να αποφασίσει πόσα τεμάχια θα απολαύσει, ενώ στη δεύτερη επιλογή θα πρέπει να σκεφτεί αν θα διαλέξει πίτα ή ψωμάκι; Επίσης, τι θα συμπληρώσει αυτό το σάντουιτς; Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 32, Ωραιόκαστρο

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 699966

ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ σουβλΆκης

-MMDLL.jpg

Το ψητοπωλείο «σουβλΆκης» στην 28ης Οκτωβρίου στην Ευκαρπία, είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που άνοιξε το 2017, με τέχνη που πηγαίνει πίσω στο 1970 και με μία συνταγή για σουτζουκάκια ιδιόχειρη, που έχει κρατήσει ικανοποιημένους τους πελάτες του μέχρι και σήμερα.

Το όνομα – λογοπαίγνιο από το όνομα του ιδιοκτήτη του και το πιο κλασσικό προϊόν κάθε ψητοπωλείου που σέβεται τον εαυτό του, το σουβλάκι – ένα παιχνίδι από μόνο του, σε προσκαλεί για νόστιμες περιπέτειες, στον κεντρικό δρόμο της Ευκαρπίας, που μυρίζει από τις νοστιμιές του.

Ένα από τα καλύτερα σημεία για street food στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου θα βρεις κρέατα φρέσκα και προσεγμένα, συνδυασμό της ποιότητας και της ποσότητας σε πολύ καλές τιμές και σουτζουκάκια χειροποίητα, που φτιάχνονται ίδια εδώ και 50 και πλέον, χρόνια.

Αυτό είναι το ψητοπωλείο «σουβλΆκης», που προσφέρει όλα τα απλά ψητά της ώρας, διατηρώντας τη μορφή των παλιών ψητοπωλείων – χωρίς γύρους και αντίστοιχα προϊόντα – όπου θα μπεις και θα βρεις κλασσικές ελληνικές επιλογές σε κρεατικά, σαν να έτρωγες στο σπίτι σου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 11,Ευκαρπία

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 688552

ΧΟΙΡΟ-ΠΟΙΗΤΟΝ

-Px65i.jpg

Στο Χοιρο-ποιήτον το κρέας είναι ο αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής του μενού. Μετρώντας 10 χρόνια λειτουργίας στην οδό Επταπυργίου, στις Συκιές, έχει πια εδραιωθεί στις καρδιές των μερακλήδων και όσων αγαπούν το καλοψημένο κρέας.

Το παιχνιδιάρικο όνομά του μαρτυράει τόσο την πρωτοκαθεδρία του κρέατος (χοίρος), όσο και το γεγονός ότι τα περισσότερα πιάτα είναι χειροποίητα.

Ο όμορφος, φιλόξενος χώρος του Χοιρο-ποίητον σε περιμένει να απολαύσεις τις λιχουδιές του σε ένα από τα τραπεζάκια έξω, τώρα που ο καιρός το επιτρέπει, ή μέσα.

Τα κρέατα είναι προσεκτικά επιλεγμένα, εξαιρετικής ποιότητας και πάντα φρέσκα και καλοψημένα.

Εδώ θα βρεις τον αγαπημένο γύρο χοιρινό και κοτόπουλο, τρυφερά σουβλάκια, τραγανές πανσέτες και λαχταριστά λουκάνικα.

Στο Χοιρο-ποίητον θα φας το πιο ζουμερό χειροποίητο μπιφτέκι που έχεις δοκιμάσει – με γέμιση ή χωρίς!

Αφράτα χειροποίητα σουτζουκάκια και τραγανό χειροποίητο κοτόπουλο πανέ, για πιο ξεχωριστές γεύσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Επταπυργίου 65, Συκιές

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 672888

ΓΥΡΟΠΛΑΤΑΝΟΣ

-QJpGR.jpg

Ο Γυροπλάτανος μοιάζει με μια εγγυημένη πρόταση που μας έρχεται από τα δυτικά της πόλης για νόστιμο φαγητό σε μεγάλες μερίδες και κλείνει δεκαετία στη ζωή μας!

Είναι ανάμεσα στα αγαπημένα μας στέκια για να φάμε μέχρι να σκάσουμε, αφού ποτέ δε σταματάς όταν χορτάσεις όταν σου αρέσει κάτι που τρως και αυτό το ξέρουν όλοι. Πάμε τώρα στο προκείμενο.

Τρελά σάντουιτς για τις μεγάλες σας πείνες. Γιατί… πώς αλλιώς θα περιέγραφες ένα σάντουιτς «για ψαγμένους» που λέγεται Top Model (με διπλό σουβλάκι κοτόπουλο, μαρούλι, ντομάτα & σως γιαουρτιού) ή Cow Boy (Τσιαπάτα χειροποίητη με λουκάνικο Φρανκφούρτης, καραμελωμένα κρεμμύδια, ντομάτα, pickle sauce & whiskey σως);

Έχει κάθε κρεατικό που θες σε μερίδα, σε σάντουιτς, σε tortilla superolls και άλλα. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τις ορέξεις σου σήμερα!

Special pita club sandwich μπιφτέκι παίρνει ο ένας φίλος, ενώ ο άλλος έχει ήδη ερωτευτεί το Κεμπάπ μοσχαρίσιο σε tortillia superoll! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αμπελώνων 1, Αμπελόκηποι

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 726900




















Το street food ήταν και παραμένει μία από τις πιο αγαπημένες επιλογές φαγητού στη Θεσσαλονίκη!

Δυτικά μάλιστα, ειδικά τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί ουκ ολίγοι χώροι απόλαυσης, για όλους όσους αγαπούν από τις πιο κλασσικές – παραδοσιακές εκδοχές του Ελληνικού street food έως και τις πιο ethnic προτάσεις.

Για όλες τις ηλικίες, είτε για dine in, είτε για take away ή delivery οι 10 από τους παρακάτω χώρους είναι βέβαιο ότι θα καλύψουν κάθε γευστική επιθυμία σου…

Ανακάλυψε τους!

BLACK DAGGER

black-dagger.jpg

«Black Dagger». Το όνομα και μόνο, βαρύγδουπο και δυνατό, όπως και οι γεύσεις του. Μία κουζίνα εστιασμένη αποκλειστικά στα burgers και τη street food κουλτούρα που, από τον Οκτώβριο του 2019 που πρωτοεμφανίστηκε στο Burger Fest της Αθήνας με το Brooklyn burger του με μαρμελάδα φράουλα, εκπροσωπώντας τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, έχει εξελιχθεί ραγδαία.

Μία από τις καλύτερες προτάσεις για γεύμα στη δυτική Θεσσαλονίκη στην οποία, παρά την καθαρά burger / street φιλοσοφία θα βρεις και vegan ιδέες, ικανές να σε ιντριγκάρουν. Οι ατελείωτες επιλογές στις κατηγορίες, μπορούν να ενεργοποιήσουν ακαριαία τους σιελογόνους αδένες σου, σε κάθε μπουκιά σου!

Με τα «black dagger», «rock ‘n roll» και «Brooklyn» να ξεχωρίζουν, το μενού του καταστήματος είναι ευρύ και καλύπτει, κυριολεκτικά, όλα τα γούστα. Κιμάς 100% μοσχαρίσιος, κατσικίσιο τυρί, πιπεριές jalapeno, prosciutto, καραμελωμένα κρεμμύδια, μέσα στα υλικά που συνθέτουν τα πιάτα, στο πιο νόστιμο ίσως burger spot, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 16, Σταυρούπολη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 602220

ΔΙΑ ΧΟΙΡΟΣ

choiros.jpg

Το γυροπωλείον Διά Χοιρός ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβρη του 2018 στην Πολίχνη, καταφέρνοντας να καλύψει ένα μεγάλο «κενό» στην περιοχή – αυτό του ποιοτικού fast food, με γεύσεις υψηλών προδιαγραφών.

Το Διά Χοιρός φημίζεται σε ολόκληρη τη δυτική Θεσσαλονίκη – και όχι μόνο – για τις ποιοτικές του πρώτες ύλες, αλλά και για τα πεντανόστιμα χειροποίητα προϊόντα του.

Εδώ θα γευτείς τον γύρο που έψαχνες εδώ και καιρό – χωρίς περιττά μπαχαρικά και λιπαρές προσθήκες. Αγνό και ζουμερό κρέας πρώτης ποιότητας, ψημένο με τέχνη από το team του Διά Χοιρός.

Το Διά Χοιρός θα σε κερδίσει με τη ζεστασιά του χώρου του, τη φιλοξενία που αποπνέουν οι άνθρωποί του, καθώς και με τις υπέροχες μυρωδιές που θα σε κάνουν να ανυπομονείς για τη στιγμή που το τραπέζι σου θα γεμίσει νοστιμιές που δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηριστούν ως γαστρονομικές εμπειρίες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγνώστου Στρατιώτου 13, Πολίχνη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 609511

VRACHOS STREET FOOD CUISINE

vrachos.jpg

H Πολίχνη έχει σίγουρα ένα ωραίο κεντρικό σημείο για έξοδο για καφέ και φαγητό και το «Vrachos Street Food Cuisine», βρίσκεται ακριβώς εκεί. Στο «τρίγωνο» της Αγίας Παρασκευής, ένα πράσινο σημείο δίπλα στον κεντρικό δρόμο της περιοχής, το street food αυτό έχει πάρει το όνομά του από τους βράχους που υπάρχουν ακριβώς δίπλα του κι έχει κάνει την εμφάνισή του από τον Οκτώβριο του 2020, με ανάλογη διακόσμηση.

Το «Vrachos Street Food Cuisine» έχει τη μορφή ενός street food κι εστιατορίου μαζί, χάρη στο μεγάλο χώρο του μέσα κι έξω, τα τραπέζια του και την τοποθεσία του, που σίγουρα ξεχωρίζει στην περιοχή.

Συγκεντρώνει κόσμο από διάφορες περιοχές της πόλης και σίγουρα αποτελεί ένα στέκι για τους περιοίκους, που βρίσκουν εδώ έναν καλαίσθητο χώρο για να απολαύσουν όλες τις επιλογές ενός οβελιστηρίου, με μενού εμπλουτισμένο, που καλύπτει όλα τα γούστα και βασίζεται σε εμπειρία των ιδιοκτητών, από το 2001. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγίας Παρασκευής 23, Πολίχνη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 643000

OI ΒΛΑΧΟΙ

vlachoi.jpg

«Οι Βλάχοι» πρωτοάνοιξαν τις πόρτες τους το 2015, καταφέρνοντας με μεγάλο μεράκι και αγάπη για το καλό φαγητό, να αποτελούν πλέον 7 χρόνια μετά, μία από τις πιο αγαπημένες μας επιλογές fast food στην περιοχή του Ευόσμου, αλλά και σε όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη γενικότερα.

Η φιλοσοφία του κυμαίνεται ανάμεσα στην παράδοση και τις σύγχρονες γεύσεις, προσφέροντάς μας ένα άρτιο αποτέλεσμα γεύσης και ποιότητας. Εδώ όλα είναι χειροποίητα και τα κρεατικά πολύ προσεκτικά επιλεγμένα από τους καλύτερους προμηθευτές των Ιωαννίνων.

Από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στους «Βλάχους» είναι ο γύρος χοιρινός σε σάντουιτς ή σε μερίδα με πατάτες τηγανιτές, τζατζίκι, σαλάτα και βλάχικη πίτα, το κοντοσούβλι, το κοκορέτσι, η σταβλίσια μπριζόλα, τα μοσχαρίσια μπιφτέκια γάλακτος, αλλά και το burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι.

Ξεχωριστή μνεία πρέπει σίγουρα να γίνει στη χειροποίητη βλάχικη πίτα του καταστήματος, η οποία είναι μία πολύ παλιά συνταγή ζύμης για αλάδωτες, ελαφριές και κυρίως, απολαυστικότατες πίτες, την οποία έφεραν και πάλι στο προσκήνιο οι «Βλάχοι» με το μεράκι τους! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καραολή και Δημητρίου 89, Εύοσμος

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 759965

Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥ

folia-toy-koukoy.jpg

Το αγαπημένο στέκι “Η φωλιά του κούκου” στην Πλατεία Τερψιθέας, στη Σταυρούπολη, έχει ανανεωθεί και λειτουργεί εδώ και 3 χρόνια υπό νέα διεύθυνση.

Ένας φιλόξενος χώρος, όπου σε υποδέχονται πάντα με χαμόγελο, να σε εξυπηρετήσουν. Μπορείς να απολαύσεις το γεύμα σου είτε στα τραπεζάκια τους έξω, στο πάρκο, είτε στην άνεση του σπιτιού σου.

Αν δεν έχεις δοκιμάσει κρεατικά ψημένα στα κάρβουνα, δεν ξέρεις τι χάνεις! Το ψήσιμο στα κάρβουνα είναι συνώνυμο του μερακλίδικου ψησίματος κι αυτό γιατί τα κάρβουνα καίνε σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες από το υγραέριο, καπνίζοντας ελαφρώς τα κρεατικά και χαρίζοντας μοναδικές γεύσεις. Απαιτεί όμως χρόνο και οργάνωση, γι’ αυτό και η πλειοψηφία των καταστημάτων πλέον προτιμάει τις ψησταριές υγραερίου.

Η Φωλιά του κούκου είναι από τα μοναδικά μαγαζιά της περιοχής που εξακολουθεί να ψήνει τα κρέατα στα κάρβουνα – όχι μόνο της σχάρας αλλά και της σούβλας.

Προμηθεύονται καθημερινά τα προσεκτικά επιλεγμένα κρέατα και σχεδόν όλες οι παρασκευές είναι χειροποίητες από τους ίδιους, ακόμα και ο λαχταριστός χοιρινός γύρος, με μυρωδικά και μπαχαρικά από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Οι σούβλες στήνονται καθημερινά, ώστε να απολαμβάνεις το καλοψημένο ζουμερό κοντοσούβλι, χοιρινό και κοτόπουλο, αλλά και το ολόκληρο κοτόπουλο σούβλας, οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας το επιθυμείς! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 19 (Πλατεία Τερψιθέας), Σταυρούπολη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 600770

ΣΟΥΒΛΑΚΙ PLUS

plus.jpg

Το plus συμβολίζει το κάτι παραπάνω. Στην περίπτωσή μας, στο Souvlaki Plus το βρήκαμε, αυτό το κάτι παραπάνω στο φαγητό του και σε όλες τις γευστικές προτάσεις του, που θα μας κάνουν να επιστρέφουμε ξανά και ξανά για να ικανοποιήσουμε την πείνα αλλά και τον ουρανίσκο μας .

Βρίσκεται στον πολύβουο δρόμο Καραολή και Δημητρίου στον Εύοσμο και είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας σουβλακοστέκια, ένα μαγαζί οικογενειακή υπόθεση που έχει μια ομάδα που το αγαπά και το φροντίζει. Το Souvlaki Plus καλοταΐζει εδώ και 2,5 χρόνια τους μερακλήδες αυτής της πόλης.

Είτε επιλέξεις να πάρεις πακέτο, είτε καθίσεις εκεί, το σίγουρο είναι πως θα απολαύσεις πολύ καλό φαγητό ότι και εάν επιλέξεις. Μάλιστα εμείς σου προτείνουμε να καθήσεις και στον εξωτερικό του χώρο που ανακαινίστηκε και ομόρφυνε, με τα λουλούδια και τις λεμονιές του.

H σχάρα παίρνει φωτιά και τα κρεατάκια παρατάσσονται στη σειρά για να ετοιμαστούν για να στριμωχτούν στα μεγάλα σάντουιτς, στα ψωμάκια και τις πίτες. Έχουν πάντα καλοψημένο γύρο, που σερβίρεται σε πίτα ή σε μερίδα, ζουμερά σουβλάκια, αλλά και άλλα, πολλά νόστιμα – από burgers μέχρι καλαμαράκια. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καραολή και Δημητρίου 81, Εύοσμος

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 766606

ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΝ

-cMITn.jpg

Το Άριστον φαίνεται να είναι «εγγύηση στο πιάτο» για ψητά της ώρας, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από τα δώδεκα χρόνια της πορείας του. Άνοιξε τον Μάϊο του 2010 στο κέντρο του Ωραιοκάστρου, στην οδό Κομνηνών 32.

Βρίσκεται ανάμεσα στα αγαπημένα ψητοπωλεία, τόσο της περιοχής του όσο και της ευρύτερης ζώνης του, αφού το επισκέπτονται από όλες τις περιοχές για να γευτούν τις χειροποίητες νοστιμιές του. Ας περάσουμε, όμως, στο κυρίως θέμα!

Στο παραδοσιακό ψητοπωλείο “Το Άριστον” θα βρεις μοσχαρίσιο σουβλάκι, κοτόπουλο ή χοιρινό, ενώ δεν νοείται να φύγεις δίχως να δοκιμάσεις το μπιφτέκι και τα σουτζουκάκια του, τα οποία ζυμώνονται και πλάθονται από τους ίδιους τους μάγειρες του. Για όποιον δεν χορταίνει με όλα τα παραπάνω, “Το Άριστον” διαθέτει και λαχταριστό γύρο χοιρινό.

Αφού επιλέξαμε τι θα παραγγείλουμε, σειρά έχει η απόφαση της μερίδας ή του σάντουιτς. Για όποιον διαλέξει την πρώτη επιλογή, χρειάζεται να αποφασίσει πόσα τεμάχια θα απολαύσει, ενώ στη δεύτερη επιλογή θα πρέπει να σκεφτεί αν θα διαλέξει πίτα ή ψωμάκι; Επίσης, τι θα συμπληρώσει αυτό το σάντουιτς; Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 32, Ωραιόκαστρο

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 699966

ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ σουβλΆκης

-MMDLL.jpg

Το ψητοπωλείο «σουβλΆκης» στην 28ης Οκτωβρίου στην Ευκαρπία, είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που άνοιξε το 2017, με τέχνη που πηγαίνει πίσω στο 1970 και με μία συνταγή για σουτζουκάκια ιδιόχειρη, που έχει κρατήσει ικανοποιημένους τους πελάτες του μέχρι και σήμερα.

Το όνομα – λογοπαίγνιο από το όνομα του ιδιοκτήτη του και το πιο κλασσικό προϊόν κάθε ψητοπωλείου που σέβεται τον εαυτό του, το σουβλάκι – ένα παιχνίδι από μόνο του, σε προσκαλεί για νόστιμες περιπέτειες, στον κεντρικό δρόμο της Ευκαρπίας, που μυρίζει από τις νοστιμιές του.

Ένα από τα καλύτερα σημεία για street food στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου θα βρεις κρέατα φρέσκα και προσεγμένα, συνδυασμό της ποιότητας και της ποσότητας σε πολύ καλές τιμές και σουτζουκάκια χειροποίητα, που φτιάχνονται ίδια εδώ και 50 και πλέον, χρόνια.

Αυτό είναι το ψητοπωλείο «σουβλΆκης», που προσφέρει όλα τα απλά ψητά της ώρας, διατηρώντας τη μορφή των παλιών ψητοπωλείων – χωρίς γύρους και αντίστοιχα προϊόντα – όπου θα μπεις και θα βρεις κλασσικές ελληνικές επιλογές σε κρεατικά, σαν να έτρωγες στο σπίτι σου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 11,Ευκαρπία

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 688552

ΧΟΙΡΟ-ΠΟΙΗΤΟΝ

-Px65i.jpg

Στο Χοιρο-ποιήτον το κρέας είναι ο αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής του μενού. Μετρώντας 10 χρόνια λειτουργίας στην οδό Επταπυργίου, στις Συκιές, έχει πια εδραιωθεί στις καρδιές των μερακλήδων και όσων αγαπούν το καλοψημένο κρέας.

Το παιχνιδιάρικο όνομά του μαρτυράει τόσο την πρωτοκαθεδρία του κρέατος (χοίρος), όσο και το γεγονός ότι τα περισσότερα πιάτα είναι χειροποίητα.

Ο όμορφος, φιλόξενος χώρος του Χοιρο-ποίητον σε περιμένει να απολαύσεις τις λιχουδιές του σε ένα από τα τραπεζάκια έξω, τώρα που ο καιρός το επιτρέπει, ή μέσα.

Τα κρέατα είναι προσεκτικά επιλεγμένα, εξαιρετικής ποιότητας και πάντα φρέσκα και καλοψημένα.

Εδώ θα βρεις τον αγαπημένο γύρο χοιρινό και κοτόπουλο, τρυφερά σουβλάκια, τραγανές πανσέτες και λαχταριστά λουκάνικα.

Στο Χοιρο-ποίητον θα φας το πιο ζουμερό χειροποίητο μπιφτέκι που έχεις δοκιμάσει – με γέμιση ή χωρίς!

Αφράτα χειροποίητα σουτζουκάκια και τραγανό χειροποίητο κοτόπουλο πανέ, για πιο ξεχωριστές γεύσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Επταπυργίου 65, Συκιές

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 672888

ΓΥΡΟΠΛΑΤΑΝΟΣ

-QJpGR.jpg

Ο Γυροπλάτανος μοιάζει με μια εγγυημένη πρόταση που μας έρχεται από τα δυτικά της πόλης για νόστιμο φαγητό σε μεγάλες μερίδες και κλείνει δεκαετία στη ζωή μας!

Είναι ανάμεσα στα αγαπημένα μας στέκια για να φάμε μέχρι να σκάσουμε, αφού ποτέ δε σταματάς όταν χορτάσεις όταν σου αρέσει κάτι που τρως και αυτό το ξέρουν όλοι. Πάμε τώρα στο προκείμενο.

Τρελά σάντουιτς για τις μεγάλες σας πείνες. Γιατί… πώς αλλιώς θα περιέγραφες ένα σάντουιτς «για ψαγμένους» που λέγεται Top Model (με διπλό σουβλάκι κοτόπουλο, μαρούλι, ντομάτα & σως γιαουρτιού) ή Cow Boy (Τσιαπάτα χειροποίητη με λουκάνικο Φρανκφούρτης, καραμελωμένα κρεμμύδια, ντομάτα, pickle sauce & whiskey σως);

Έχει κάθε κρεατικό που θες σε μερίδα, σε σάντουιτς, σε tortilla superolls και άλλα. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τις ορέξεις σου σήμερα!

Special pita club sandwich μπιφτέκι παίρνει ο ένας φίλος, ενώ ο άλλος έχει ήδη ερωτευτεί το Κεμπάπ μοσχαρίσιο σε tortillia superoll! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αμπελώνων 1, Αμπελόκηποι

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 726900




















ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία