Αφιερώματα

Aφιέρωμα: 9 από τα πιο γευστικά spots στην Ανατολική Θεσσαλονίκη για coffee και breakfast

Για να ξεκινήσεις αρωματικά και γευστικά την ημέρα σου

 31/10/2022 20:30

Aφιέρωμα: 9 από τα πιο γευστικά spots στην Ανατολική Θεσσαλονίκη για coffee και breakfast

Τι πιο όμορφο από το ξεκινάς την ημέρα σου, με έναν αρωματικό καφέ και ένα ζεστό σνακ για πρωινό. Είναι πηγή δύναμης για τη συνέχεια της ημέρας σου. Ή με ένα φρέσκο χυμό και ένα γευστικό σάντουιτς.

Όποια και είναι η επιλογή σου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, θα βρεις πολλούς όμορφους χώρους που θα σου προσφέρουν ότι επιθυμείς για την αφετηρία της ημέρας σου. 9 από αυτούς βρίσκονται εδώ και σε «προσκαλούν» να τους γνωρίσεις.

Rabbit Coffee

rabbit-coffee.jpg

Στην περιοχή της Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό 28ης Οκτωβρίου 82, το «Rabbit Coffee» ανοίγει καθημερινά από νωρίς το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ και υπόσχεται νόστιμες απολαύσεις.

Εδώ, εστιάζουν στην έννοια της γρήγορης εξυπηρέτησης και της προσφοράς προϊόντων για ένα γρήγορο πρωινό, σνακ κι όχι μόνο.

Σε μια πόλη με γρήγορους ρυθμούς, που ξέρει ωστόσο να απολαμβάνει και να εκτιμά τις στιγμές, το νέο αυτό στέκι προσφέρει όλα αυτά που μας αρέσουν, τις μικρές, απλές, καθημερινές, σημαντικές και νόστιμες απολαύσεις, που γεμίζουν τη μέρα μας και της δίνουν ρυθμό.

Στο «Rabbit Coffee» η μυρωδιά του καφέ, τα φρέσκα υλικά και οι νόστιμες παρασκευές, συνοδεύουν κάθε στιγμή της ημέρας σου.

Είτε πηγαίνεις, είτε γυρνάς από τη δουλειά, τη βόλτα σου, την προπόνηση, είτε απλά βράδιασε και πείνασες κι ένα φρέσκο σάντουιτς ή ένα νόστιμο γλυκό αρχίζουν να σου κλείνουν το μάτι, το «Rabbit Coffee» είναι το σημείο στάσης σου, για να προσφέρεις στον εαυτό σου ό,τι πιο νόστιμο μπορείς, κάνοντας ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα.

Δεν μας αξίζει, άλλωστε, να δίνουμε στον εαυτό μας το καλύτερο, όσο λίγο χρόνο και να έχουμε μέσα στην ημέρα μας; Οι άνθρωποι του «Rabbit Coffee» πιστεύουν πως, όσο πιεστική και να είναι η καθημερινότητα, η ποιότητα στα μικρά πράγματα που μας κάνουνε να χαμογελάμε, δεν σηκώνει εκπτώσεις. Γι’ αυτό και δημιούργησαν ένα χώρο για όλους, έτοιμο να ικανοποιήσει τις γευστικές απαιτήσεις του καθένα μας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 82 με Κωνσταντινουπόλεως
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 862202

Monk Coffeehouse

monk-coffeehouse.jpg

Μέσα στη μέρα πάντα θέλουμε να κάνουμε ένα διάλειμμα από τη δουλειά και την πίεση που πολλές φορές χαρακτηρίζει το πρόγραμμά μας. Ή να επιλέξουμε ένα σημείο όπου θα χαλαρώσουμε και θα απολαύσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας μόνοι ή με την παρέα μας.

Αν βρίσκεσαι, λοιπόν ανατολικά, ένας ιδανικός και πανέμορφος χώρος για να επισκεφθείς είναι το “Monk”, ένα παρεϊστικο bistro, στις οδούς μεταξύ Αλκύωνος 1 και Ζηργάνου 30, στην περιοχή του Βότση.

Η επιχείρηση άνοιξε τις πόρτες της σχετικά πρόσφατα, τον Μάρτιο του 2021 και το όνομα του “Monk” προέρχεται από τη ράτσα του κατοικιδίου του ιδιοκτήτη, το οποίο φυσικά δεν είναι άλλο από έναν παπαγάλο. Γι’ αυτό και το λογότυπο του είναι το εν λόγω πτηνό.

Στο “Monk” μπορείς να απολαύσεις τα προϊόντα του take away ή να καθίσεις στον όμορφο χώρο του απολαμβάνοντας έναν εξαιρετικής ποιότητας καφέ “Costa Coffee” ή το σπιτικό χυμό σου, με τη συνοδεία ενός snack ή brunch.

Γευστικά μία από τις κορυφαίες προτάσεις του είναι το χειροποίητο πιροσκί, το οποίο έχει μάλιστα πολλές και διαφορετικές εκδοχές - γεμίσεις, όπως με φέτα, με πατάτα, με πίτσα, με λουκάνικο, με ζαμπόν και κασέρι, αλλά και γλυκό πιροσκί με λευκή σοκολάτα και μπισκότο, ή ακόμα και με πραλίνα σοκολάτας και φράουλα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αλκύωνος 1 & Ζηργάνου 30, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 450645

Ntontsh

ntontsh.jpg

Το παντοπωλείο NTONTSH ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1η Απριλίου του 1996 - «σαν ψέμα», το οποίο όμως έμελλε να αποτελέσει έναν από τους πιο επιτυχημένους χώρους παντοπωλείων της ανατολικής Θεσσαλονίκης, με την αγάπη και την σεβασμό που επέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια προς τους πελάτες τους, οι ιδιοκτήτες του.

Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση, τα ηνία της οποίας κρατούν σήμερα οι αδερφές Αγγελική και Μαρία Ντόντση. Μετά από 26 χρόνια αδιάκοπης και άκρως επιτυχημένης λειτουργίας, στόχος τους είναι να συνεχίσουν να προσφέρουν στο κοινό που τους επιλέγει την καλύτερη δυνατή ποιότητα προϊόντων, δίχως να επαναπαύονται στιγμή.

Στο παντοπωλείο NTONTSH θα βρεις μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων αρτοζαχαροπλαστικής, για κάθε στιγμή της ημέρας. Μέσα από τη συνεργασία με 14 φούρνους και πλήθος άλλων εμπόρων, εδώ θα βρεις πραγματικά ό,τι τραβάει η όρεξή σου, από νωρίς το πρωί μέχρι το βράδυ.

Από τις πιο αγαπημένες μας επιλογές είναι τα κουλούρια, τα οποία υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία, με 76(!) είδη, όπως επίσης οι χειροποίητες χωριάτικες πίτες με σπανάκι, τυρί, μανιτάρι, κολοκύθι κ.ά., η μπουγάτσα σε όποια γεύση προτιμάς, η πίτσα, το καλτσόνε, η κουρού, οι λουκανικόπιτες, οι ζαμπονοτυρόπιτες και ό,τι άλλο μπορείς να βάλεις στο νου σου.

Φυσικά, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις και τα εξαιρετικά χαρμάνια του καφέ. Θα ενθουσιαστείς από το πόσο πλούσια είναι η γεύση και το άρωμα του καφέ, όπως επίσης και η μεταξένια υφή του. Δείτε περισσότερα...

Διεύθυνση: Καπετάν Γκόνη 26, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 414438

Bougatsart

bougastasrt.jpg

Η μέρα πρέπει να ξεκινά πάντα με ένα γεμάτο αλλά και ποιοτικό πρωινό. Στο “Bougatsart γεύσης τέχνη”, κάνουν τη διαφορά στην μπουγάτσα με τη μοναδικότητα στην υφή, στο φύλλο και στο άρωμα φρέσκου βουτύρου που θα γευτείς από τη πρώτη στιγμή.

Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση, που ξεκίνησε πριν 4 χρόνια και έχει γίνει το αγαπημένο σημείο της περιοχής, και όχι μόνο. Δεν είναι τυχαίο αυτό, φυσικά, καθώς όλα τα προϊόντα που θα βρεις εδώ είναι χειροποίητα και φτιάχνονται με φρέσκο βούτυρο και τα καλύτερα υλικά.

Πέραν από το κρουασάν, που λόγω ειδικών συνθηκών παραγωγής, έρχεται έτοιμο και γεμίζει με τις αγαπημένες σου γεύσεις, δεν χρησιμοποιούν καθόλου βιομηχανοποιημένα προϊόντα.

Τις χειροποίητες πίτες-σφολιάτες, μπουγάτσες, πεινιρλί, αλλά και όλα τα προϊόντα του “Bougatsart γεύσης τέχνη” μπορείς να τις έχεις εύκολα και γρήγορα και στην πόρτα σου καθημερινά μέσα από τις γνωστές πλατφόρμες efood και box.

Μπορείς, όμως να παραγγείλεις και με ένα απλό τηλεφώνημα, και τότε την παραγγελία σου θα σου την παραδώσει αυτοπροσώπως ένας από τους δύο ιδιοκτήτες! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Δελφών 77 και Μητροπούλου 1, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 870111

Tea Kafe Thes

tea-kafe-thes.jpg

Μπαίνοντας στο «Tea Καφέ Thess», στην οδό Πέτρου Συνδίκα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, η αίσθηση που σου προκαλείται είναι ότι μπαίνεις στο σπίτι και την κουζίνα των ιδιοκτητών, για να δοκιμάσεις τα καλούδια τους.

Αυτός είναι, άλλωστε κι ο στόχος της οικογενειακής αυτής επιχείρησης, που λειτουργεί κυρίως ως καφεκοπτείο για κάθε είδους χαρμάνι και με δυνατότητα για take away ή απόλαυση επί τόπου, αλλά κι ως ένας χώρος για ολοκληρωμένες προτάσεις σε πρωινό, σνακ, βότανα, αλλά κι εκλεκτά προϊόντα μικρών βιοτεχνιών: να νιώσουμε άνετα και να απολαύσουμε κάθε στιγμή μας στο χώρο τους.

Το «Tea Kαφέ Thess» άνοιξε στην Πέτρου Συνδίκα τον Ιούνιο του 2018, ως καφεκοπτείο με ποιοτικό take away καφέ, που είναι 100% Arabica, μοναδικής προέλευσης και μία μεγάλη γκάμα άλλων προϊόντων, όπως ξηρούς καρπούς, super foods, μπισκότα, κουλουράκια, πίτες, κρύα σάντουιτς, χύμα βότανα και ζυμαρικά ή άλλα είδη που προέρχονται από μικρές βιοτεχνίες.

Ότι διαθέτουν είναι χειροποίητο, τα προϊόντα προέρχονται από οικογενειακές επιχειρήσεις και πραγματικά σπανίζουν, αφού δύσκολα θα τα βρεις σε καταστήματα μαζικής πώλησης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πέτρου Συνδίκα 16
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 031706

Soltas

soltas.jpg

Ένα σημείο όπου μπορείς και να πιείς τον καφέ σου όποια ώρα θέλεις και να αγοράσεις το καθημερινό σου ψωμί, αλλά και μία καλή ποικιλία ειδών ζαχαροπλαστικής, είναι το «Soltas Bread & Coffee» στα Κωνσταντινουπολίτικα της Πυλαίας.

Από το Δεκέμβριο του 2015, οπότε και πρωτοάνοιξε, είναι σταθερά εκεί για κάθε είδους ρόφημα, πρωινό και καλής ποιότητας προϊόντα, ως ένα από τα καλύτερα Coffee and Breakfast σημεία, της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Η φιλοσοφία του «Soltas Bread & Breakfast», βασίζεται καθαρά στην ποιότητα, σε όλα τους τα είδη.

Στη συμβολή των οδών 17ης Νοέμβρη και Δημοκρατίας, είναι το ιδανικό μέρος για να συνδυάσεις είδη πρωινού, μαζί με είδη ζαχαροπλαστικής, που σταδιακά θα αποτελέσουν ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι της επιχείρησης, αφού θα αυξηθούν οι προτάσεις που θα είναι στη διάθεσή σου.

Στα ράφια με τους άρτους και τα αρτοποιήματα θα βρεις κυριολεκτικά τα πάντα, από ψωμί κάθε είδους και για κάθε ανάγκη, νόστιμα κριτσίνια, κουλούρια, σφολιατοειδή με πιτάκια, πεινιρλί έως μπουγάτσα και χειροποίητες πίτσες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: 17ης Νοεμβρίου, Κωνσταντινοπολίτικα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 920688

Coops

coops.jpg

Ο καφές του Coops αποτελεί ένα κοινό «μυστικό» στις παρέες στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης από τον Φεβρουάριο του 2021, όταν και πρωτοάνοιξε τις πόρτες του. Η φήμη του έχει πλέον εξαπλωθεί,καθώς ο μοναδικός καφές του έκανε το Coops να ξεχωρίσει και να αποτελεί πια ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία στην πόλη για ποιοτικό και γευστικό καφέ.

Στο Coops θα λατρέψεις τοindustrial περιβάλλον του, όπως επίσης τις «ζεστές» ξύλινες πινελιές στον χώρο. Εδώ μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μαζί με τους αγαπημένους σου, σε ένα απόλυτα φιλόξενο κλίμα και με το προσωπικό του να σε υποδέχεται πάντα με χαμόγελο.

Στο Coops θα βρεις τον καφέ taf και αυτό από μόνο του λέει πολλά στους γνώστες του καφέ… Τον καφέ αυτόν θα τον ξεχωρίσεις ήδη με το που θα σου σερβιριστεί, από το πλούσιο άρωμά του, που σαγηνεύει. Στη συνέχεια, η εμπειρία σου θα ολοκληρωθεί με τις βελούδινες νότες με τις οποίες θα σε συνεπάρει η μοναδική του γεύση.

Πέραν από το εξαιρετικό του χαρμάνι, ο καφές του Coops ξεχωρίζει και για την ιδιαίτερη περιποίηση των μηχανών, από το team του καταστήματος. Εδώ η καθαριότητα και η τεχνογνωσία πάνω στον καφέ κάνουν μικρά γευστικά θαύματα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 1Z, Καλαμαριά, Βότση
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 450480

De-tox

detox.jpg

Η εμπειρία «De-Tox» είναι κάτι παραπάνω από εμμονή στην ποιότητα των ροφημάτων. Είναι η ενέργεια και το ευχάριστο περιβάλλον, είναι οι κεφάτοι εργαζόμενοι και η αγάπη προς τους πελάτες! Μία και μόνο επίσκεψη θα σε πείσει για την άψογη εξυπηρέτηση και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων του.

Όταν δοκιμάσεις τον καφέ του, θα δεις πως θα γίνει απαραίτητο συστατικό της μέρας σου. Στον κατάλογο θα βρεις επίσης από σοκολάτες και τσάι, μέχρι φυσικούς χυμούς και smoothies, αλλά και μπάρες δημητριακών και βρώμης, cookies, donuts, κρουασάν, muffins, cakes και κριτσινοκούλουρα με σοκολάτα ή σπόρους. Από αλμυρά, θα βρεις απλό κουλούρι, τοστ, μπαγκέτες, ψωμί ενεργού άνθρακα, ψωμί με παντζάρι και αφράτα πρέτζελ, όλα με ποικιλία γεμίσεων λαχανικών, τυριών και αλλαντικών.

Το «De-Tox» αποτελεί μία ξεχωριστή φιλοσοφία, που απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως και έχει γίνει το αγαπημένο στέκι του νέου κόσμου.

Στα τραπέζια του θα δεις παρέες φοιτητών να περνούν ώρες εκεί είτε εκπονώντας εργασίες είτε χαλαρώνοντας από το ακαδημαϊκό τους πρόγραμμα, αλλά και εργαζόμενους που επιλέγουν το «De-Tox» για το καθιερωμένο τους διάλειμμα, κατά τη διάρκεια της εργασίας τους ή για την καθημερινή τους αποφόρτιση από την πιεστική τους ρουτίνα.

Αποστολή του «De-Tox» είναι να διατηρήσει την ποιότητα του καφέ στα πιο υψηλά επίπεδα, να εξελίσσεται διαρκώς, ώστε να είναι σύγχρονο και επίκαιρο, να έχει ικανοποιημένους πελάτες και εργαζομένους και βεβαίως, να επεκτείνει και να μεταδώσει παντού την κουλτούρα «De-Tox».

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 30
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 824500

Coffee Vice

coffee-vice.jpg

Ο εκλεκτός καφές του «Coffee Vice» εισάγεται από διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής και παρόλο που είναι υψηλής ποιότητος και ξεχωριστής γεύσης, θα τον βρεις σε πολύ προσιτή τιμή για να συνοδεύσεις με άνεση όλες τις στιγμές της καθημερινότητάς σου. Εδώ θα βρεις μία ποικιλία από χειροποίητα προϊόντα, με αγνά υλικά και ιδιαιτέρως υγιεινά και θρεπτικά, καθώς δεν περιέχουν ζάχαρη και χρωστικές. Αν είσαι λάτρης των αλμυρών μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα φρέσκα σάντουιτς, τα ιδιαίτερα κριτσίνια σε διάφορες γεύσεις, τα μίνι μπριός και τις δροσερές του σαλάτες. Εάν προτιμάς τα γλυκά, θα ενθουσιαστείς με τα πεντανόστιμα κρουασάν με φύλλο κρούστας και γέμιση κρέμα σαμπάνιας ή πραλίνα σοκολάτας, αλλά και με τις χειροποίητες σοκολάτες ελληνικής προέλευσης, τα ντόνατς και τα μάφιν σε διάφορες γεύσεις για να επιλέξεις. Το «Coffee Vice» έχει καταφέρει να κάνει ακόμη και τις ρυζογκοφρέτες μία λαχταριστή γευστική έκρηξη.

Στο «Coffee Vice» θα ευχαριστηθείς επίσης την ταχεία και φιλική εξυπηρέτηση που σου προσφέρουν οι υπάλληλοί του, καθώς σε υποδέχονται πάντα με ένα ζεστό χαμόγελο, έτοιμοι να σε εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο και να σε βοηθήσουν στην επιλογή σου.

Τα μαγαζιά είναι οι άνθρωποί τους και η θετικότητα που θα βρεις στο «Coffee Vice» σίγουρα θα σου φτιάξει τη μέρα! Όταν δοκιμάσεις την πρώτη γουλιά του καφέ σου και την πρώτη μπουκιά από το σνακ σου, τότε – πίστεψέ μας – η μέρα σου θα απογειωθεί.

Διεύθυνση: Βασ. Όλγας 73
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 888577










Τι πιο όμορφο από το ξεκινάς την ημέρα σου, με έναν αρωματικό καφέ και ένα ζεστό σνακ για πρωινό. Είναι πηγή δύναμης για τη συνέχεια της ημέρας σου. Ή με ένα φρέσκο χυμό και ένα γευστικό σάντουιτς.

Όποια και είναι η επιλογή σου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, θα βρεις πολλούς όμορφους χώρους που θα σου προσφέρουν ότι επιθυμείς για την αφετηρία της ημέρας σου. 9 από αυτούς βρίσκονται εδώ και σε «προσκαλούν» να τους γνωρίσεις.

Rabbit Coffee

rabbit-coffee.jpg

Στην περιοχή της Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό 28ης Οκτωβρίου 82, το «Rabbit Coffee» ανοίγει καθημερινά από νωρίς το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ και υπόσχεται νόστιμες απολαύσεις.

Εδώ, εστιάζουν στην έννοια της γρήγορης εξυπηρέτησης και της προσφοράς προϊόντων για ένα γρήγορο πρωινό, σνακ κι όχι μόνο.

Σε μια πόλη με γρήγορους ρυθμούς, που ξέρει ωστόσο να απολαμβάνει και να εκτιμά τις στιγμές, το νέο αυτό στέκι προσφέρει όλα αυτά που μας αρέσουν, τις μικρές, απλές, καθημερινές, σημαντικές και νόστιμες απολαύσεις, που γεμίζουν τη μέρα μας και της δίνουν ρυθμό.

Στο «Rabbit Coffee» η μυρωδιά του καφέ, τα φρέσκα υλικά και οι νόστιμες παρασκευές, συνοδεύουν κάθε στιγμή της ημέρας σου.

Είτε πηγαίνεις, είτε γυρνάς από τη δουλειά, τη βόλτα σου, την προπόνηση, είτε απλά βράδιασε και πείνασες κι ένα φρέσκο σάντουιτς ή ένα νόστιμο γλυκό αρχίζουν να σου κλείνουν το μάτι, το «Rabbit Coffee» είναι το σημείο στάσης σου, για να προσφέρεις στον εαυτό σου ό,τι πιο νόστιμο μπορείς, κάνοντας ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα.

Δεν μας αξίζει, άλλωστε, να δίνουμε στον εαυτό μας το καλύτερο, όσο λίγο χρόνο και να έχουμε μέσα στην ημέρα μας; Οι άνθρωποι του «Rabbit Coffee» πιστεύουν πως, όσο πιεστική και να είναι η καθημερινότητα, η ποιότητα στα μικρά πράγματα που μας κάνουνε να χαμογελάμε, δεν σηκώνει εκπτώσεις. Γι’ αυτό και δημιούργησαν ένα χώρο για όλους, έτοιμο να ικανοποιήσει τις γευστικές απαιτήσεις του καθένα μας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 82 με Κωνσταντινουπόλεως
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 862202

Monk Coffeehouse

monk-coffeehouse.jpg

Μέσα στη μέρα πάντα θέλουμε να κάνουμε ένα διάλειμμα από τη δουλειά και την πίεση που πολλές φορές χαρακτηρίζει το πρόγραμμά μας. Ή να επιλέξουμε ένα σημείο όπου θα χαλαρώσουμε και θα απολαύσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας μόνοι ή με την παρέα μας.

Αν βρίσκεσαι, λοιπόν ανατολικά, ένας ιδανικός και πανέμορφος χώρος για να επισκεφθείς είναι το “Monk”, ένα παρεϊστικο bistro, στις οδούς μεταξύ Αλκύωνος 1 και Ζηργάνου 30, στην περιοχή του Βότση.

Η επιχείρηση άνοιξε τις πόρτες της σχετικά πρόσφατα, τον Μάρτιο του 2021 και το όνομα του “Monk” προέρχεται από τη ράτσα του κατοικιδίου του ιδιοκτήτη, το οποίο φυσικά δεν είναι άλλο από έναν παπαγάλο. Γι’ αυτό και το λογότυπο του είναι το εν λόγω πτηνό.

Στο “Monk” μπορείς να απολαύσεις τα προϊόντα του take away ή να καθίσεις στον όμορφο χώρο του απολαμβάνοντας έναν εξαιρετικής ποιότητας καφέ “Costa Coffee” ή το σπιτικό χυμό σου, με τη συνοδεία ενός snack ή brunch.

Γευστικά μία από τις κορυφαίες προτάσεις του είναι το χειροποίητο πιροσκί, το οποίο έχει μάλιστα πολλές και διαφορετικές εκδοχές - γεμίσεις, όπως με φέτα, με πατάτα, με πίτσα, με λουκάνικο, με ζαμπόν και κασέρι, αλλά και γλυκό πιροσκί με λευκή σοκολάτα και μπισκότο, ή ακόμα και με πραλίνα σοκολάτας και φράουλα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αλκύωνος 1 & Ζηργάνου 30, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 450645

Ntontsh

ntontsh.jpg

Το παντοπωλείο NTONTSH ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1η Απριλίου του 1996 - «σαν ψέμα», το οποίο όμως έμελλε να αποτελέσει έναν από τους πιο επιτυχημένους χώρους παντοπωλείων της ανατολικής Θεσσαλονίκης, με την αγάπη και την σεβασμό που επέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια προς τους πελάτες τους, οι ιδιοκτήτες του.

Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση, τα ηνία της οποίας κρατούν σήμερα οι αδερφές Αγγελική και Μαρία Ντόντση. Μετά από 26 χρόνια αδιάκοπης και άκρως επιτυχημένης λειτουργίας, στόχος τους είναι να συνεχίσουν να προσφέρουν στο κοινό που τους επιλέγει την καλύτερη δυνατή ποιότητα προϊόντων, δίχως να επαναπαύονται στιγμή.

Στο παντοπωλείο NTONTSH θα βρεις μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων αρτοζαχαροπλαστικής, για κάθε στιγμή της ημέρας. Μέσα από τη συνεργασία με 14 φούρνους και πλήθος άλλων εμπόρων, εδώ θα βρεις πραγματικά ό,τι τραβάει η όρεξή σου, από νωρίς το πρωί μέχρι το βράδυ.

Από τις πιο αγαπημένες μας επιλογές είναι τα κουλούρια, τα οποία υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία, με 76(!) είδη, όπως επίσης οι χειροποίητες χωριάτικες πίτες με σπανάκι, τυρί, μανιτάρι, κολοκύθι κ.ά., η μπουγάτσα σε όποια γεύση προτιμάς, η πίτσα, το καλτσόνε, η κουρού, οι λουκανικόπιτες, οι ζαμπονοτυρόπιτες και ό,τι άλλο μπορείς να βάλεις στο νου σου.

Φυσικά, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις και τα εξαιρετικά χαρμάνια του καφέ. Θα ενθουσιαστείς από το πόσο πλούσια είναι η γεύση και το άρωμα του καφέ, όπως επίσης και η μεταξένια υφή του. Δείτε περισσότερα...

Διεύθυνση: Καπετάν Γκόνη 26, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 414438

Bougatsart

bougastasrt.jpg

Η μέρα πρέπει να ξεκινά πάντα με ένα γεμάτο αλλά και ποιοτικό πρωινό. Στο “Bougatsart γεύσης τέχνη”, κάνουν τη διαφορά στην μπουγάτσα με τη μοναδικότητα στην υφή, στο φύλλο και στο άρωμα φρέσκου βουτύρου που θα γευτείς από τη πρώτη στιγμή.

Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση, που ξεκίνησε πριν 4 χρόνια και έχει γίνει το αγαπημένο σημείο της περιοχής, και όχι μόνο. Δεν είναι τυχαίο αυτό, φυσικά, καθώς όλα τα προϊόντα που θα βρεις εδώ είναι χειροποίητα και φτιάχνονται με φρέσκο βούτυρο και τα καλύτερα υλικά.

Πέραν από το κρουασάν, που λόγω ειδικών συνθηκών παραγωγής, έρχεται έτοιμο και γεμίζει με τις αγαπημένες σου γεύσεις, δεν χρησιμοποιούν καθόλου βιομηχανοποιημένα προϊόντα.

Τις χειροποίητες πίτες-σφολιάτες, μπουγάτσες, πεινιρλί, αλλά και όλα τα προϊόντα του “Bougatsart γεύσης τέχνη” μπορείς να τις έχεις εύκολα και γρήγορα και στην πόρτα σου καθημερινά μέσα από τις γνωστές πλατφόρμες efood και box.

Μπορείς, όμως να παραγγείλεις και με ένα απλό τηλεφώνημα, και τότε την παραγγελία σου θα σου την παραδώσει αυτοπροσώπως ένας από τους δύο ιδιοκτήτες! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Δελφών 77 και Μητροπούλου 1, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 870111

Tea Kafe Thes

tea-kafe-thes.jpg

Μπαίνοντας στο «Tea Καφέ Thess», στην οδό Πέτρου Συνδίκα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, η αίσθηση που σου προκαλείται είναι ότι μπαίνεις στο σπίτι και την κουζίνα των ιδιοκτητών, για να δοκιμάσεις τα καλούδια τους.

Αυτός είναι, άλλωστε κι ο στόχος της οικογενειακής αυτής επιχείρησης, που λειτουργεί κυρίως ως καφεκοπτείο για κάθε είδους χαρμάνι και με δυνατότητα για take away ή απόλαυση επί τόπου, αλλά κι ως ένας χώρος για ολοκληρωμένες προτάσεις σε πρωινό, σνακ, βότανα, αλλά κι εκλεκτά προϊόντα μικρών βιοτεχνιών: να νιώσουμε άνετα και να απολαύσουμε κάθε στιγμή μας στο χώρο τους.

Το «Tea Kαφέ Thess» άνοιξε στην Πέτρου Συνδίκα τον Ιούνιο του 2018, ως καφεκοπτείο με ποιοτικό take away καφέ, που είναι 100% Arabica, μοναδικής προέλευσης και μία μεγάλη γκάμα άλλων προϊόντων, όπως ξηρούς καρπούς, super foods, μπισκότα, κουλουράκια, πίτες, κρύα σάντουιτς, χύμα βότανα και ζυμαρικά ή άλλα είδη που προέρχονται από μικρές βιοτεχνίες.

Ότι διαθέτουν είναι χειροποίητο, τα προϊόντα προέρχονται από οικογενειακές επιχειρήσεις και πραγματικά σπανίζουν, αφού δύσκολα θα τα βρεις σε καταστήματα μαζικής πώλησης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πέτρου Συνδίκα 16
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 031706

Soltas

soltas.jpg

Ένα σημείο όπου μπορείς και να πιείς τον καφέ σου όποια ώρα θέλεις και να αγοράσεις το καθημερινό σου ψωμί, αλλά και μία καλή ποικιλία ειδών ζαχαροπλαστικής, είναι το «Soltas Bread & Coffee» στα Κωνσταντινουπολίτικα της Πυλαίας.

Από το Δεκέμβριο του 2015, οπότε και πρωτοάνοιξε, είναι σταθερά εκεί για κάθε είδους ρόφημα, πρωινό και καλής ποιότητας προϊόντα, ως ένα από τα καλύτερα Coffee and Breakfast σημεία, της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Η φιλοσοφία του «Soltas Bread & Breakfast», βασίζεται καθαρά στην ποιότητα, σε όλα τους τα είδη.

Στη συμβολή των οδών 17ης Νοέμβρη και Δημοκρατίας, είναι το ιδανικό μέρος για να συνδυάσεις είδη πρωινού, μαζί με είδη ζαχαροπλαστικής, που σταδιακά θα αποτελέσουν ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι της επιχείρησης, αφού θα αυξηθούν οι προτάσεις που θα είναι στη διάθεσή σου.

Στα ράφια με τους άρτους και τα αρτοποιήματα θα βρεις κυριολεκτικά τα πάντα, από ψωμί κάθε είδους και για κάθε ανάγκη, νόστιμα κριτσίνια, κουλούρια, σφολιατοειδή με πιτάκια, πεινιρλί έως μπουγάτσα και χειροποίητες πίτσες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: 17ης Νοεμβρίου, Κωνσταντινοπολίτικα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 920688

Coops

coops.jpg

Ο καφές του Coops αποτελεί ένα κοινό «μυστικό» στις παρέες στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης από τον Φεβρουάριο του 2021, όταν και πρωτοάνοιξε τις πόρτες του. Η φήμη του έχει πλέον εξαπλωθεί,καθώς ο μοναδικός καφές του έκανε το Coops να ξεχωρίσει και να αποτελεί πια ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία στην πόλη για ποιοτικό και γευστικό καφέ.

Στο Coops θα λατρέψεις τοindustrial περιβάλλον του, όπως επίσης τις «ζεστές» ξύλινες πινελιές στον χώρο. Εδώ μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μαζί με τους αγαπημένους σου, σε ένα απόλυτα φιλόξενο κλίμα και με το προσωπικό του να σε υποδέχεται πάντα με χαμόγελο.

Στο Coops θα βρεις τον καφέ taf και αυτό από μόνο του λέει πολλά στους γνώστες του καφέ… Τον καφέ αυτόν θα τον ξεχωρίσεις ήδη με το που θα σου σερβιριστεί, από το πλούσιο άρωμά του, που σαγηνεύει. Στη συνέχεια, η εμπειρία σου θα ολοκληρωθεί με τις βελούδινες νότες με τις οποίες θα σε συνεπάρει η μοναδική του γεύση.

Πέραν από το εξαιρετικό του χαρμάνι, ο καφές του Coops ξεχωρίζει και για την ιδιαίτερη περιποίηση των μηχανών, από το team του καταστήματος. Εδώ η καθαριότητα και η τεχνογνωσία πάνω στον καφέ κάνουν μικρά γευστικά θαύματα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 1Z, Καλαμαριά, Βότση
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 450480

De-tox

detox.jpg

Η εμπειρία «De-Tox» είναι κάτι παραπάνω από εμμονή στην ποιότητα των ροφημάτων. Είναι η ενέργεια και το ευχάριστο περιβάλλον, είναι οι κεφάτοι εργαζόμενοι και η αγάπη προς τους πελάτες! Μία και μόνο επίσκεψη θα σε πείσει για την άψογη εξυπηρέτηση και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων του.

Όταν δοκιμάσεις τον καφέ του, θα δεις πως θα γίνει απαραίτητο συστατικό της μέρας σου. Στον κατάλογο θα βρεις επίσης από σοκολάτες και τσάι, μέχρι φυσικούς χυμούς και smoothies, αλλά και μπάρες δημητριακών και βρώμης, cookies, donuts, κρουασάν, muffins, cakes και κριτσινοκούλουρα με σοκολάτα ή σπόρους. Από αλμυρά, θα βρεις απλό κουλούρι, τοστ, μπαγκέτες, ψωμί ενεργού άνθρακα, ψωμί με παντζάρι και αφράτα πρέτζελ, όλα με ποικιλία γεμίσεων λαχανικών, τυριών και αλλαντικών.

Το «De-Tox» αποτελεί μία ξεχωριστή φιλοσοφία, που απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως και έχει γίνει το αγαπημένο στέκι του νέου κόσμου.

Στα τραπέζια του θα δεις παρέες φοιτητών να περνούν ώρες εκεί είτε εκπονώντας εργασίες είτε χαλαρώνοντας από το ακαδημαϊκό τους πρόγραμμα, αλλά και εργαζόμενους που επιλέγουν το «De-Tox» για το καθιερωμένο τους διάλειμμα, κατά τη διάρκεια της εργασίας τους ή για την καθημερινή τους αποφόρτιση από την πιεστική τους ρουτίνα.

Αποστολή του «De-Tox» είναι να διατηρήσει την ποιότητα του καφέ στα πιο υψηλά επίπεδα, να εξελίσσεται διαρκώς, ώστε να είναι σύγχρονο και επίκαιρο, να έχει ικανοποιημένους πελάτες και εργαζομένους και βεβαίως, να επεκτείνει και να μεταδώσει παντού την κουλτούρα «De-Tox».

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 30
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 824500

Coffee Vice

coffee-vice.jpg

Ο εκλεκτός καφές του «Coffee Vice» εισάγεται από διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής και παρόλο που είναι υψηλής ποιότητος και ξεχωριστής γεύσης, θα τον βρεις σε πολύ προσιτή τιμή για να συνοδεύσεις με άνεση όλες τις στιγμές της καθημερινότητάς σου. Εδώ θα βρεις μία ποικιλία από χειροποίητα προϊόντα, με αγνά υλικά και ιδιαιτέρως υγιεινά και θρεπτικά, καθώς δεν περιέχουν ζάχαρη και χρωστικές. Αν είσαι λάτρης των αλμυρών μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα φρέσκα σάντουιτς, τα ιδιαίτερα κριτσίνια σε διάφορες γεύσεις, τα μίνι μπριός και τις δροσερές του σαλάτες. Εάν προτιμάς τα γλυκά, θα ενθουσιαστείς με τα πεντανόστιμα κρουασάν με φύλλο κρούστας και γέμιση κρέμα σαμπάνιας ή πραλίνα σοκολάτας, αλλά και με τις χειροποίητες σοκολάτες ελληνικής προέλευσης, τα ντόνατς και τα μάφιν σε διάφορες γεύσεις για να επιλέξεις. Το «Coffee Vice» έχει καταφέρει να κάνει ακόμη και τις ρυζογκοφρέτες μία λαχταριστή γευστική έκρηξη.

Στο «Coffee Vice» θα ευχαριστηθείς επίσης την ταχεία και φιλική εξυπηρέτηση που σου προσφέρουν οι υπάλληλοί του, καθώς σε υποδέχονται πάντα με ένα ζεστό χαμόγελο, έτοιμοι να σε εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο και να σε βοηθήσουν στην επιλογή σου.

Τα μαγαζιά είναι οι άνθρωποί τους και η θετικότητα που θα βρεις στο «Coffee Vice» σίγουρα θα σου φτιάξει τη μέρα! Όταν δοκιμάσεις την πρώτη γουλιά του καφέ σου και την πρώτη μπουκιά από το σνακ σου, τότε – πίστεψέ μας – η μέρα σου θα απογειωθεί.

Διεύθυνση: Βασ. Όλγας 73
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 888577










ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία