Λόγια του Βαρδάρη

  • "Αδειάζει" Τζιτζικώστα για τις πινακίδες ο Ταχιάος
    21/02/2019 20:00

    "Αδειάζει" Τζιτζικώστα για τις πινακίδες ο Ταχιάος

    Μετά την επίσημη -από τα χείλη της Μαρίας Σπυράκη- διαφωνία της Νέας Δημοκρατίας με τα όσα είπε ο Απόστολος Τζιτζικώστας για τις πινακίδες στην Κεντρική Μακεδονία, ήρθε τώρα ο υποψήφιος του κόμματος για τον δήμο Θεσσαλονίκης, να "αδειάσει" με την σειρά του τον Περιφερειάρχη. 

    Μιλώντας στην εκπομπή "Ώρα Ελλάδος" του Open, ο Νίκος Ταχιάος ρωτήθηκε αν πρέπει να αντικατασταθούν οι πινακίδες που βρίσκονται τοποθετημένες στη Μακεδονία και αφορούν το γειτονικό κράτος και απάντησε χαρακτηριστικά «Έχουμε αρχίσει τον πόλεμο μεταξύ μας. Θα προτιμούσα, σε αυτό το θέμα, να συγκρατηθούμε. Καλό είναι να αφήσουμε αυτή τη διελκυστίνδα και αυτό το «πατριδόμετρο» που έχει μπει ξαφνικά στην πολιτική σκηνή».

    Πάντως, ο κ. Ταχιάος τόνισε αργότερα πως "η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα τεράστιο λάθος έτσι όπως κατέληξε", όμως επεσήμανε πως "νομίζω όμως ότι αυτή η φοβικότητα και αυτή η εσωστρέφεια κάνουν ζημιά στην πόλη. Δεν πρέπει να κυριαρχήσει αυτό το θέμα στο πολιτικό σκηνικό της πόλης. Πρέπει να μιλήσουμε για τη Θεσσαλονίκη και το πως αυτή θα γίνει μια πόλη με διεθνή ακτινοβολία».