ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γραμμένος: "Η ΕΠΟ απέκρουσε τις επιθέσεις για την αποσταθεροποίησή της"

Με 53 "ναι" υπερψηφίστηκε ο διοικητικός απολογισμός της νυν διοίκησης

 30/06/2020 13:26

Γραμμένος: "Η ΕΠΟ απέκρουσε τις επιθέσεις για την αποσταθεροποίησή της"

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ΕΠΟ, με τον πρόεδρο αυτής, Βαγγέλη Γραμμένο, να κάνει τον απολογισμό της νυν διοίκησης.

Αναλυτικά:

"Η διοίκηση της ΕΠΟ λειτουργούσε σε ένα εξαιρετικά εχθρικό περιβάλλον και δεχόταν επιθέσεις με στόχο την αποσταθεροποίησής της, αλλά δεν το επέτρεψε. Ήταν εναρμονισμένη πάντα με τα διεθνώς ισχύοντα στο διεθνές ποδόσφαιρο.

Επί των ημερών αυτής της διοίκησης έχουν αναδειχθεί τρεις διαφορετικοί πρωταθλητές. Στο ίδιο πλαίσιο αρχών η ΕΠΟ, σε συνεργασία με τις διεθνείς ομοσπονδίες, μας προσφέρουν την τεχνογνωσία τους. Καθιέρωσε τη χρήση του VAR με την επιπλέον προσθήκη της γραμμής του οφσάιντ, γιατί πιστεύουμε πως το VAR είναι η μεγαλύτερη παρέμβαση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η κληρονομιά της αξιοπιστίας, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να αμφισβητήσουν.

Στον ίδιο τομέα διοργάνωσε σεμινάρια επιμόρφωσης για όλους τους διαιτητές. Αναβάθμισε πολύπλευρα τη λειτουργία των Εθνικών ομάδων, με την πρόσληψη του κ.Φαν’τ Σιπ και των συνεργατών του, συνεισφέροντας σημαντικά στην αναδιάρθρωση όλων των ηλικιακών ομάδων, με τα αποτελέσματα ήδη να γίνονται ορατά στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Δρομολόγησε την αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος της ΕΠΟ, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγνωστική διαδικασία που προβλέπει την ενσωμάτωση σύγχρονου εξοπλισμού. Έχει εναρμονίσει πλήρως τον κανονισμό ιδιότητας ποδοσφαιριστών με τα διεθνώς ισχύοντα. Διοργάνωσε 70 σχολές προπονητών και αναπτυξιακά προγράμματα σε όλη τη χώρα. Σύστησε το σώμα παρατηρητών ώστε στις δικές της διοργανώσεις να βρίσκονται στη διάθεσή της. Συνεργάστηκε με την Πολιτεία και την UEFA για την ομάδα εργασίας ώστε να καταπολεμηθούν οι προσυνεννοημένοι αγώνες και τα φαινόμενα της βίας, συμμετέχοντας στην Steering Committee. Για να πετύχει ωστόσο αυτό χρειάζεται πρωτίστως αλλαγή κουλτούρας από όλους όσους συμμετέχουν. Το ξαναλέω ότι μόνο κέρδος μπορεί να αποκομίσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο από αυτό.

Δυσφημιστικές δηλώσεις και αντιδράσεις που ξεσηκώνουν τα ΜΜΕ και τους οπαδούς, προκαλώντας τη βία, δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο. Αναφέρομαι στα αυτονόητα, αλλά πολλές φορές τα αυτονόητα σε αυτή τη χώρα έχουν καταντήσει ζητούμενα.

Θέλω να αναφερθώ και στον τρόπο που αντιμετωπίσαμε τη λαίλαπα του κορωνοϊού. Η ΕΠΟ ανταποκρίθηκε άμεσα, διακόπηκαν άμεσα όλες οι δραστηριότητες, αθλητικές και διοικητικές. Το πετύχαμε παρά το γεγονός ότι κάποιοι επιχείρησαν να ανατρέψουν εις βάρος μας αυτή την πραγματικότητα. Μπορώ να αναφερθώ σε πολλούς επιμέρους τομείς. Αγαπητοί φίλοι, έχουμε πάντα την ευκαιρία και τη δυνατότητα να βελτιώσουμε την εικόνα του ποδοσφαίρου. Να πετύχουμε την πρόοδο του αθλήματος που κανείς δεν δικαιούται να απαξιώνει με όποιο τρόπο επιχειρεί κάθε φορά. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε νέα ιδέα που θα τείνει στη βελτίωση του ποδοσφαίρου".

Πέρασε με 53 "ναι" ο διοικητικός απολογισμός της διοίκησης

Ο Ολυμπιακός και πέντε Ενώσεις ψήφισαν κατά του διοικητικού απολογισμού της διοίκησης της Ομοσπονδίας και έτσι με 53 "ναι" σε σύνολο 63 ψήφων υπερψηφίστηκε στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ, ο διοικητικός απολογισμός της διοίκησης του Βαγγέλη Γραμμένου.

Συγκεκριμένα, "όχι" ψήφισαν πλην των ερυθρόλευκων και οι Ηλεία, Ηράκλειο, Λασίθι, Πειραιάς και Χανιά.

Απουσίασαν πέντε ΠΑΕ και συγκεκριμένα οι Άρης, Λάρισα, ΟΦΗ, Παναιτωλικός και Πανιώνιος.

Χούμπερ: "Πρέπει να ενωθείτε"

Ο εντεταλμένος των ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ στο ελληνικό ποδόσφαιρο, Χέρμπερτ Χούμπελ, ζήτησε τη σύμπραξη όλων των πλευρών.

"Σήμερα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζουμε μία πανδημία, όλοι έχουν ενωθεί και βλέπουμε πως επηρεάζεται η κοινωνία από το ποδόσφαιρο. Θα ήθελα να δω ξανά όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, τις ΕΠΣ,  τους Big4 μαζί, να γίνει μία επανεκκίνηση, να ενωθούν όλες οι δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αυτό που έχετε να αντιμετωπίσετε σήμερα δεν είναι ο πόλεμος μεταξύ σας. Αλλά η βία, οι εμπρηστικές δηλώσεις, τα στημένα παιχνίδια. Στο ποδόσφαιρο είτε χάνεις, είτε κερδίζεις. Πρέπει κι εσείς να αντιμετωπίζετε όλες τις καταστάσεις με αθλητικό πνεύμα. Αλλά δεν πρέπει να αντιμετωπίζετε τη Γ.Σ. για παράπονα.

Επίσης σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες στον κ.Περέιρα, για τα ποσοστά των διαιτητών, δεν ενημέρωσε εκείνος, αλλά οι εμείς ενημερώσαμε τις διεθνείς αρχές, γιατί αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα και δεν πρέπει να γίνεται.

Ακόμη πρέπει να σταματήσει αυτό που γίνεται με τους ξένους διαιτητές. Να δώσετε την ευκαιρία στους Έλληνες διαιτητές, γιατί και οι ξένοι κάνουν λάθη. Πρέπει να δώσετε την ευκαιρία στους Έλληνες διαιτητές να αγωνιστούν.

Πρέπει και οι ΕΠΣ και οι ομάδες να λειτουργήσετε μέσα στο πλαίσιο των κανόνων της Ομοσπονδίας. Δεν μπορείτε απλά να έρχεστε εδώ και να λέτε πως πρέπει να είναι οι κανόνες. Πρέπει να είστε ενωμένοι.

Πρέπει κι εσείς να ενωθείτε, να σταματήσετε τη βία και τις δυσφημιστικές δηλώσεις".

Νικόπουλος: "Οι Βασιλειάδης, Αυγενάκης παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ"

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, Άγγελος Νικόπουλος, έκανε λόγο για παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ από τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον νυν Λευτέρη Αυγενάκη.

"Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια από τον κύριο Βασιλειάδη και τον κύριο Αυγενακη παρακολουθούμε παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο. Το πρώτο ήταν η κατάργηση του μισθού του προέδρου της ΕΠΟ. Δεν μπορεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ να κλείνει τη δουλειά του και του γραφείου του και να ασχολείται 24 ώρες την ημέρα με το ποδόσφαιρο. Ήταν απόφαση της ΓΣ και μετά μάθαμε ότι η κυβέρνηση την ακύρωσε. Ήταν λάθος του υπουργείου να εμπλέκεται τι θα κάνει η ΓΣ. Αν έδιναν λεφτά, θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε αλλά δεν δίνουν δραχμή στην ΕΠΟ.

Το θέμα των θητειών είναι το δεύτερο. Υπάρχει όριο θητειών για τους βουλευτές ή όριο ηλικίας; Με ποιο ηθικό επιχείρημα έρχεται ένας υπουργός που δεν έχει όριο και λέει θα έχετε 2-3-4 θητείες, Είναι ατυχής και απαράδεκτη η ρύθμιση αυτή. Θα πρέπει η ΕΠΟ να γίνει περισσότερο διεκδικητική και να μπουν τα πράγματα στη θέση τους".

Για τη διαιτησία: "Τιμωρίες για τις διαιτησίες δεν έχουμε δει φέτος. Πληροφορήθηκα ότι ο Περέιρα έστειλε επιστολή ζητώντας τα ποσοστά να αποδίδονται στην ΕΠΟ και όχι στις Ενώσεις. Αν ισχύει θα μου επιτρέψετε να πω ότι έχετε υπερβεί τις αρμοδιότητες σας. Τα οικονομικά ανήκουν στη διοίκηση και τέτοια αρμοδιότητα δεν έχετε. Στην Πορτογαλία τέτοια επιστολή δεν θα στέλνατε".

Τζώρτζογλου: "Το σκάνδαλο έχει και συνέχεια"

Πυρ κατά των Κουκουλάκη, Περέιρα και Αλέξη Κούγια εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, στη Γ.Σ. της ΕΠΟ, κατηγορώντας τον Βαγγέλη Γραμμένο για έλλειψη αποφασιστικότητας.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Σήμερα είμαστε εδώ για να εγκρίνουμε ή όχι τα πεπραγμένα της Εκτελεστικής Επιτροπής. Πράγματι αυτή η διοίκηση είχε και αρκετά θετικά. Όπως της έλευσης των ξένων διαιτητών που μείωσε την καχυποψία σε μεγάλο βαθμό. Θετική ήταν και η είσοδος του VAR, παρά την απειρία των υπευθύνων που δίδασκαν ενώ δεν ήξεραν. Θετική και η αναδιάρθρωση στη Γ’ Εθνική. Θετικές και οι σχολές προπονητών σε όλη την Ελλάδα. Οι σχέσεις μας με τα στελέχη της διοίκησης ήταν σε πάρα πολύ καλό βαθμό. Βρίσκονταν πάντα στη διάθεσή μας. Αυτά είναι τα θετικά.

Με εσάς ήταν το αρνητικό φίλε Βαγγέλη είναι ότι ενώ κατάφερα να μιλήσω με την UEFA, ήταν πολύ δύσκολη η επαφή μαζί σας. Ο Β.Γραμμένος είναι φίλος μου 20 χρόνια, ηθικός, αξιοπρεπής, έντιμος και με εμπειρία στον χώρο του ποδοσφαίρου. Όπως και οι περισσότεροι εκ των συνεργατών στο Δ.Σ. Εδώ όμως είναι ΕΠΟ, είναι ποδόσφαιρο. Δεν είναι μοναστήρι. Δεν είναι μονή του Εσταυρωμένου ή του Βατοπεδίου. Σε αυτό το πράγμα χρειάζεται διαφορετικά στοιχεία. Δεν είναι Βατοπέδι, αλλά ναρκοπέδιο. Χρειάζεται πυγμή και στοιχεία που δεν έχεις. Δεν χρειάζεται στοιχεία καλόγερου, αυτή η αναποφασιστικότητά που έχεις, αυτή η απουσία. Ήταν επίσης ελλιπέστατη η επαφή σου με τους προέδρους των Ενώσεων Το μεγαλύτερο λάθος σου όμως είναι αυτός ο σφιχτός εναγκαλισμός του με τους υφυπουργούς και ιδιαίτερα με τον Βασιλειάδη. Φτάσαμε στο σημείο να μας έχεις μπερδέψει, να μην ξέρουμε αν πρόεδρος στην Ομοσπονδία είναι ο Βασιλειάδης ή ο Γραμμένος.

Θα μιλήσω για ένα συγκεκριμένο θέμα κ.Περέιρα, παρακαλώ την υπογραφή σας. Θα μιλήσω για ένα σκάνδαλο. Ακούστε τι γίνεται στο Ηράκλειο. Κάποια μέλη της ΚΕΔ είναι προβληματικά και επικίνδυνα, λειτουργούν ρεβανσιστικά. Ο αρχιδιαιτητής του Ηρακλείου είναι σε δικαστική διαμάχη με τον κ.Κουκουλάκη. Ένας διαιτητής β’ κατηγορίας τοπικής του Ηρακλείου, σταμάτησε τον Οκτώβριο του 2018. Τον Αύγουστο του 2019 τον προτείνει η ΕΠΣ Λασιθίου ως διαιτητή Γ’ Εθνικής! Και υπογράφετε κ.Περέιρα εσείς ότι τον κάνετε διαιτητή Γ’ Εθνικής. Κυριακίδης Ρωμανός το όνομά του. Τι θα πουν οι υπόλοιποι διαιτητές. Ο κ.Γιανναδάκης υπογράφει κι εσείς τον δέχεστε σε άλλη Ένωση, χωρίς να πάρει υπογραφή. Κι όταν φτάνω εγώ να το καταγγείλω, όχι μόνο δεν τιμωρείται ο διαιτητής, αλλά βγαίνει στις 25 Σεπτεμβρίου ο εν λόγω διαιτητής αποκαλεί εμένα δημόσια «γελοίο». Και υπογράφετε εσείς από κάτω κ.Περέιρα. Θα ήθελα την απάντησή σας...

Το σκάνδαλο έχει και συνέχεια. Δύο αξιολογημένοι διαιτητές της ΕΠΣ Ηρακλείου, όταν τους καλούμε να παίξουν τοπικά παιχνίδια έχουν γαστρεντερίτιδα, παντρεύεται η αδερφή τους. Όταν τους καλείτε εσείς, είναι πάντα εντάξει. Λέω «μα τι γίνεται εδώ». Αυτοί λοιπόν οι τρεις διαιτητές κατά διαβολική σύμπτωση είναι μάρτυρες υπεράσπισης στη δικαστική διαμάχη που έχει ο κ.Κουκουλάκης με τον διαιτητή μου. Λέτε να είναι τυχαίο;

Αυτό για μένα λέγεται κατάχρηση εξουσίας κι απορώ πως τους έχετε αυτή την ασυλία. Πως επιτρέπετε στον κ.Κουκουλάκη να μην έχει δώσει ένα ευρώ στην ΕΠΣ Ηρακλείου ενώ όλοι οι διαιτητές πληρώνουν κι όταν σας στέλνουμε επιστολή να τη στέλνετε στην ΕΠΟ. Γενικά όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν την τύχη να διοικούνται μεγάλους ηγέτες. Εμείς είμαστε ευλογημένοι ως ελληνικό ποδόσφαιρο να έχουμε μεγάλους ηγέτες;

Αμφιβάλει κανείς ότι ο Ολυμπιακός το πήρε φέτος πανάξια το ελληνικό πρωτάθλημα; Ή πέρυσι ο ΠΑΟΚ; Παρ’ όλα αυτά υπάρχει μία κακομοιριά, μία μιζέρια, ένας καταιγισμός λάσπης από κάποιους μαϊντανούς. Φαντάζεστε αυτοί οι τρεις, αν υποτεθεί ότι κάνουμε μία εθνική ομάδα παραγόντων, το τι θα πετυχαίναμε σαν ελληνικό ποδόσφαιρο; Αυτό δηλαδή που εγώ προσπαθώ να κάνω εδώ και 4 χρόνια, να τους βάλω σε ένα τραπέζι. Αυτή όμως την πρωτοβουλία για να γίνει, δεν μπορεί να την πάρει οποιοσδήποτε. Οταν το κάναμε εμείς, ποιος πήγε εκεί όμως; Ο υφυπουργός Αθλητισμού, για να πάει να φτιάξει την εμπόλεμη κατάσταση, όπου οι τρεις από τους τέσσερις τον θεωρούν υπάλληλο του τέταρτου. Δεν λέω ότι ισχύει. Και κατά τον ένα είναι αυτός που μέσω της ΕΕΑ «σκότωσε» το «παιδί» του. Κι έρχεται αυτός για να φτιάξει τη σχέση των ομάδων.

Κ.πρόεδρε γιατί άλλαξες την έδρα της ΕΠΟ και από το Γουδί την πήγες στο υφυπουργείο Αθλητισμού; Πόσες φορές αυτά τα χρόνια ήρθε ο υφυπουργός στην έδρα της ΕΠΟ και πόσες πήγες εσύ στο υφυπουργείο; Πώς μαζέψατε αυτό τον στρατό του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΠΟ με αυτούς τους μισθούς, να παίρνουν 15 χιλιάδες τον μήνα και παίρνει η ΕΠΣ Ηρακλείου 500 και 600 ευρώ τον μήνα.

Αφήσατε τον κ.Βασιλειάδη πέρυσι να κάνει μία καινούργια κατηγορία την SL 2. Πώς το αφήσατε αυτό; Μοιράζοντας χρήματα από το δημόσιο. Λυπάμαι για όλα αυτά πρόεδρε. Επιθέσεις βλέπω στους διαιτητές. Εξιχνιάστηκε καμία υπόθεση; Αμφιβάλλω κι αν οι ίδιοι οι διαιτητές θέλουν να εξιχνιαστεί. Οι χούλιγκανς παίζουν μπάλα και μέσα και έξω. Οι εκλογές των Ενώσεων ξέρετε τι συμβαίνει.

Την άλλη βδομάδα παίζει Λαμία-Λάρισα, αν γίνει σκοτωμός ποιος θα φταίει; Αν τα παιδιά της Λαμίας πιάσουν τον Αλέκο και τον κάνουν τόπι στο ξύλο, θα φταίνε αυτά τα παιδιά; Τη φωτιά ποιος την ανάβει; Αυτός ο τύπος που τον έχετε αφήσει να μιλάει ανεξέλεγκτα; Γιατί δεν τον μπουζουριάζετε, γιατί δεν τον μαζεύετε; Γιατί δεν εφαρμόζετε το άρθρο 20 του Π.Κ.

Γράψτε τέσσερις λέξεις: Δωροδοκία, υποβιβασμός, Παναχαϊκή, Κούγιας. 11.000 σελίδες θα σας βγάλει με αυτά που έγιναν το 2011 και βγαίνει αυτός ο τύπος και τους κατηγορεί όλους. Χθες έβριζε τον Μαρινάκη, προχθές τον ΠΑΟΚ και μεθαύριο τη... Φενέρμπαχτσε. Γιατί δεν τον καλείτε; Αυτός μολύνει το ποδόσφαιρο.

Τα ΜΜΕ δεν γράφετε στο μεγαλύτερο ποσοστό αυτά που πρέπει να γράψετε, αλλά αυτά που σας δίνουν έτοιμα. Για την αναδιάρθρωση, πιστεύω ότι είναι προς τη θετική κατεύθυνση οι προτάσεις που γίνονται. Πρώτα απ’ όλα όμως θα πρέπει να αναδιαρθρώσουμε τα μυαλά και τον τρόπο που βλέπουμε το ποδόσφαιρο. Καταλαβαίνω πολύ καλά τον κ.Φούσεκ, τον κ.Γεωργίου τι αντιμετωπίζουν. Αν όμως πρόεδρε δεν γίνουν ριζοσπαστικές αλλαγές, το ποδόσφαιρο δεν θα αλλάξει.

Εδώ μέσα είμαστε 69 άνθρωποι, αλλά ψηφίζουμε δύο, άντε τρεις, τέσσερις. Με πιάσατε έτσι...".

Τραμπούκης: "Μάς λείπει η αποφασιστικότητα"

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Άρτας, Θανάσης Τρομπούκης ζήτησε από τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ να καθορίσουν τα όρια του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ.

"Υπήρξαν πολλά θετικά από την ΕΠΟ, όπως ανάκαμψη στην Εθνική ομάδα. Και στις μικρές Εθνικές ομάδες γίνεται σοβαρή δουλειά. Με τη βοήθεια των μεγάλων ΠΑΕ, να δώσουν βάρος στις ακαδημίες τους και να αναδείξουν παίκτες, θα δούμε ακόμη καλύτερη εθνική.

Η ΕΠΟ έχει φέρει ένα ευρωπαϊκό Κύπελλο, το 2004, περιμένουμε και από τις μεγάλες ΠΑΕ να κάνουμε κάτι παρόμοιο. Αυτό θα είναι ακόμη μια τόνωση για το ποδόσφαιρο.

Κατατίθενται τροπολογίες και η ΕΠΟ δεν παίρνει καμία θέση, μάς λείπει η αποφασιστικότητα. Πρέπει η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ να καθορίσουν τα όρια του αυτοδιοίκητου. Οφείλουν να μας δώσουν απαντήσεις».

Ακόμη τάχθηκε κατά της αναδιάρθρωσης στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. «Δεν χωράνε πάνω από 30-32 επαγγελματικά σωματεία, βάλτε το στο μυαλό σας αυτό. Πρέπει να είναι ένας όμιλος στην sl1 και ένας στη sl2 και από εκεί και κάτω σε επίπεδα ερασιτεχνικά γιατί δεν υπάρχουν λεφτά».

Και κατέληξε: «Θέλω μια ΕΠΟ πολύ πιο αποφασιστική, πολύ πιο δυναμική στο θέμα του αυτοδιοίκητου. Θα πρέπει να καθορίσουμε τα σύνορα μας".


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ΕΠΟ, με τον πρόεδρο αυτής, Βαγγέλη Γραμμένο, να κάνει τον απολογισμό της νυν διοίκησης.

Αναλυτικά:

"Η διοίκηση της ΕΠΟ λειτουργούσε σε ένα εξαιρετικά εχθρικό περιβάλλον και δεχόταν επιθέσεις με στόχο την αποσταθεροποίησής της, αλλά δεν το επέτρεψε. Ήταν εναρμονισμένη πάντα με τα διεθνώς ισχύοντα στο διεθνές ποδόσφαιρο.

Επί των ημερών αυτής της διοίκησης έχουν αναδειχθεί τρεις διαφορετικοί πρωταθλητές. Στο ίδιο πλαίσιο αρχών η ΕΠΟ, σε συνεργασία με τις διεθνείς ομοσπονδίες, μας προσφέρουν την τεχνογνωσία τους. Καθιέρωσε τη χρήση του VAR με την επιπλέον προσθήκη της γραμμής του οφσάιντ, γιατί πιστεύουμε πως το VAR είναι η μεγαλύτερη παρέμβαση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η κληρονομιά της αξιοπιστίας, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να αμφισβητήσουν.

Στον ίδιο τομέα διοργάνωσε σεμινάρια επιμόρφωσης για όλους τους διαιτητές. Αναβάθμισε πολύπλευρα τη λειτουργία των Εθνικών ομάδων, με την πρόσληψη του κ.Φαν’τ Σιπ και των συνεργατών του, συνεισφέροντας σημαντικά στην αναδιάρθρωση όλων των ηλικιακών ομάδων, με τα αποτελέσματα ήδη να γίνονται ορατά στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Δρομολόγησε την αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος της ΕΠΟ, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγνωστική διαδικασία που προβλέπει την ενσωμάτωση σύγχρονου εξοπλισμού. Έχει εναρμονίσει πλήρως τον κανονισμό ιδιότητας ποδοσφαιριστών με τα διεθνώς ισχύοντα. Διοργάνωσε 70 σχολές προπονητών και αναπτυξιακά προγράμματα σε όλη τη χώρα. Σύστησε το σώμα παρατηρητών ώστε στις δικές της διοργανώσεις να βρίσκονται στη διάθεσή της. Συνεργάστηκε με την Πολιτεία και την UEFA για την ομάδα εργασίας ώστε να καταπολεμηθούν οι προσυνεννοημένοι αγώνες και τα φαινόμενα της βίας, συμμετέχοντας στην Steering Committee. Για να πετύχει ωστόσο αυτό χρειάζεται πρωτίστως αλλαγή κουλτούρας από όλους όσους συμμετέχουν. Το ξαναλέω ότι μόνο κέρδος μπορεί να αποκομίσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο από αυτό.

Δυσφημιστικές δηλώσεις και αντιδράσεις που ξεσηκώνουν τα ΜΜΕ και τους οπαδούς, προκαλώντας τη βία, δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο. Αναφέρομαι στα αυτονόητα, αλλά πολλές φορές τα αυτονόητα σε αυτή τη χώρα έχουν καταντήσει ζητούμενα.

Θέλω να αναφερθώ και στον τρόπο που αντιμετωπίσαμε τη λαίλαπα του κορωνοϊού. Η ΕΠΟ ανταποκρίθηκε άμεσα, διακόπηκαν άμεσα όλες οι δραστηριότητες, αθλητικές και διοικητικές. Το πετύχαμε παρά το γεγονός ότι κάποιοι επιχείρησαν να ανατρέψουν εις βάρος μας αυτή την πραγματικότητα. Μπορώ να αναφερθώ σε πολλούς επιμέρους τομείς. Αγαπητοί φίλοι, έχουμε πάντα την ευκαιρία και τη δυνατότητα να βελτιώσουμε την εικόνα του ποδοσφαίρου. Να πετύχουμε την πρόοδο του αθλήματος που κανείς δεν δικαιούται να απαξιώνει με όποιο τρόπο επιχειρεί κάθε φορά. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε νέα ιδέα που θα τείνει στη βελτίωση του ποδοσφαίρου".

Πέρασε με 53 "ναι" ο διοικητικός απολογισμός της διοίκησης

Ο Ολυμπιακός και πέντε Ενώσεις ψήφισαν κατά του διοικητικού απολογισμού της διοίκησης της Ομοσπονδίας και έτσι με 53 "ναι" σε σύνολο 63 ψήφων υπερψηφίστηκε στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ, ο διοικητικός απολογισμός της διοίκησης του Βαγγέλη Γραμμένου.

Συγκεκριμένα, "όχι" ψήφισαν πλην των ερυθρόλευκων και οι Ηλεία, Ηράκλειο, Λασίθι, Πειραιάς και Χανιά.

Απουσίασαν πέντε ΠΑΕ και συγκεκριμένα οι Άρης, Λάρισα, ΟΦΗ, Παναιτωλικός και Πανιώνιος.

Χούμπερ: "Πρέπει να ενωθείτε"

Ο εντεταλμένος των ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ στο ελληνικό ποδόσφαιρο, Χέρμπερτ Χούμπελ, ζήτησε τη σύμπραξη όλων των πλευρών.

"Σήμερα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζουμε μία πανδημία, όλοι έχουν ενωθεί και βλέπουμε πως επηρεάζεται η κοινωνία από το ποδόσφαιρο. Θα ήθελα να δω ξανά όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, τις ΕΠΣ,  τους Big4 μαζί, να γίνει μία επανεκκίνηση, να ενωθούν όλες οι δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αυτό που έχετε να αντιμετωπίσετε σήμερα δεν είναι ο πόλεμος μεταξύ σας. Αλλά η βία, οι εμπρηστικές δηλώσεις, τα στημένα παιχνίδια. Στο ποδόσφαιρο είτε χάνεις, είτε κερδίζεις. Πρέπει κι εσείς να αντιμετωπίζετε όλες τις καταστάσεις με αθλητικό πνεύμα. Αλλά δεν πρέπει να αντιμετωπίζετε τη Γ.Σ. για παράπονα.

Επίσης σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες στον κ.Περέιρα, για τα ποσοστά των διαιτητών, δεν ενημέρωσε εκείνος, αλλά οι εμείς ενημερώσαμε τις διεθνείς αρχές, γιατί αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα και δεν πρέπει να γίνεται.

Ακόμη πρέπει να σταματήσει αυτό που γίνεται με τους ξένους διαιτητές. Να δώσετε την ευκαιρία στους Έλληνες διαιτητές, γιατί και οι ξένοι κάνουν λάθη. Πρέπει να δώσετε την ευκαιρία στους Έλληνες διαιτητές να αγωνιστούν.

Πρέπει και οι ΕΠΣ και οι ομάδες να λειτουργήσετε μέσα στο πλαίσιο των κανόνων της Ομοσπονδίας. Δεν μπορείτε απλά να έρχεστε εδώ και να λέτε πως πρέπει να είναι οι κανόνες. Πρέπει να είστε ενωμένοι.

Πρέπει κι εσείς να ενωθείτε, να σταματήσετε τη βία και τις δυσφημιστικές δηλώσεις".

Νικόπουλος: "Οι Βασιλειάδης, Αυγενάκης παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ"

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, Άγγελος Νικόπουλος, έκανε λόγο για παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ από τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον νυν Λευτέρη Αυγενάκη.

"Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια από τον κύριο Βασιλειάδη και τον κύριο Αυγενακη παρακολουθούμε παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο. Το πρώτο ήταν η κατάργηση του μισθού του προέδρου της ΕΠΟ. Δεν μπορεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ να κλείνει τη δουλειά του και του γραφείου του και να ασχολείται 24 ώρες την ημέρα με το ποδόσφαιρο. Ήταν απόφαση της ΓΣ και μετά μάθαμε ότι η κυβέρνηση την ακύρωσε. Ήταν λάθος του υπουργείου να εμπλέκεται τι θα κάνει η ΓΣ. Αν έδιναν λεφτά, θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε αλλά δεν δίνουν δραχμή στην ΕΠΟ.

Το θέμα των θητειών είναι το δεύτερο. Υπάρχει όριο θητειών για τους βουλευτές ή όριο ηλικίας; Με ποιο ηθικό επιχείρημα έρχεται ένας υπουργός που δεν έχει όριο και λέει θα έχετε 2-3-4 θητείες, Είναι ατυχής και απαράδεκτη η ρύθμιση αυτή. Θα πρέπει η ΕΠΟ να γίνει περισσότερο διεκδικητική και να μπουν τα πράγματα στη θέση τους".

Για τη διαιτησία: "Τιμωρίες για τις διαιτησίες δεν έχουμε δει φέτος. Πληροφορήθηκα ότι ο Περέιρα έστειλε επιστολή ζητώντας τα ποσοστά να αποδίδονται στην ΕΠΟ και όχι στις Ενώσεις. Αν ισχύει θα μου επιτρέψετε να πω ότι έχετε υπερβεί τις αρμοδιότητες σας. Τα οικονομικά ανήκουν στη διοίκηση και τέτοια αρμοδιότητα δεν έχετε. Στην Πορτογαλία τέτοια επιστολή δεν θα στέλνατε".

Τζώρτζογλου: "Το σκάνδαλο έχει και συνέχεια"

Πυρ κατά των Κουκουλάκη, Περέιρα και Αλέξη Κούγια εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, στη Γ.Σ. της ΕΠΟ, κατηγορώντας τον Βαγγέλη Γραμμένο για έλλειψη αποφασιστικότητας.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Σήμερα είμαστε εδώ για να εγκρίνουμε ή όχι τα πεπραγμένα της Εκτελεστικής Επιτροπής. Πράγματι αυτή η διοίκηση είχε και αρκετά θετικά. Όπως της έλευσης των ξένων διαιτητών που μείωσε την καχυποψία σε μεγάλο βαθμό. Θετική ήταν και η είσοδος του VAR, παρά την απειρία των υπευθύνων που δίδασκαν ενώ δεν ήξεραν. Θετική και η αναδιάρθρωση στη Γ’ Εθνική. Θετικές και οι σχολές προπονητών σε όλη την Ελλάδα. Οι σχέσεις μας με τα στελέχη της διοίκησης ήταν σε πάρα πολύ καλό βαθμό. Βρίσκονταν πάντα στη διάθεσή μας. Αυτά είναι τα θετικά.

Με εσάς ήταν το αρνητικό φίλε Βαγγέλη είναι ότι ενώ κατάφερα να μιλήσω με την UEFA, ήταν πολύ δύσκολη η επαφή μαζί σας. Ο Β.Γραμμένος είναι φίλος μου 20 χρόνια, ηθικός, αξιοπρεπής, έντιμος και με εμπειρία στον χώρο του ποδοσφαίρου. Όπως και οι περισσότεροι εκ των συνεργατών στο Δ.Σ. Εδώ όμως είναι ΕΠΟ, είναι ποδόσφαιρο. Δεν είναι μοναστήρι. Δεν είναι μονή του Εσταυρωμένου ή του Βατοπεδίου. Σε αυτό το πράγμα χρειάζεται διαφορετικά στοιχεία. Δεν είναι Βατοπέδι, αλλά ναρκοπέδιο. Χρειάζεται πυγμή και στοιχεία που δεν έχεις. Δεν χρειάζεται στοιχεία καλόγερου, αυτή η αναποφασιστικότητά που έχεις, αυτή η απουσία. Ήταν επίσης ελλιπέστατη η επαφή σου με τους προέδρους των Ενώσεων Το μεγαλύτερο λάθος σου όμως είναι αυτός ο σφιχτός εναγκαλισμός του με τους υφυπουργούς και ιδιαίτερα με τον Βασιλειάδη. Φτάσαμε στο σημείο να μας έχεις μπερδέψει, να μην ξέρουμε αν πρόεδρος στην Ομοσπονδία είναι ο Βασιλειάδης ή ο Γραμμένος.

Θα μιλήσω για ένα συγκεκριμένο θέμα κ.Περέιρα, παρακαλώ την υπογραφή σας. Θα μιλήσω για ένα σκάνδαλο. Ακούστε τι γίνεται στο Ηράκλειο. Κάποια μέλη της ΚΕΔ είναι προβληματικά και επικίνδυνα, λειτουργούν ρεβανσιστικά. Ο αρχιδιαιτητής του Ηρακλείου είναι σε δικαστική διαμάχη με τον κ.Κουκουλάκη. Ένας διαιτητής β’ κατηγορίας τοπικής του Ηρακλείου, σταμάτησε τον Οκτώβριο του 2018. Τον Αύγουστο του 2019 τον προτείνει η ΕΠΣ Λασιθίου ως διαιτητή Γ’ Εθνικής! Και υπογράφετε κ.Περέιρα εσείς ότι τον κάνετε διαιτητή Γ’ Εθνικής. Κυριακίδης Ρωμανός το όνομά του. Τι θα πουν οι υπόλοιποι διαιτητές. Ο κ.Γιανναδάκης υπογράφει κι εσείς τον δέχεστε σε άλλη Ένωση, χωρίς να πάρει υπογραφή. Κι όταν φτάνω εγώ να το καταγγείλω, όχι μόνο δεν τιμωρείται ο διαιτητής, αλλά βγαίνει στις 25 Σεπτεμβρίου ο εν λόγω διαιτητής αποκαλεί εμένα δημόσια «γελοίο». Και υπογράφετε εσείς από κάτω κ.Περέιρα. Θα ήθελα την απάντησή σας...

Το σκάνδαλο έχει και συνέχεια. Δύο αξιολογημένοι διαιτητές της ΕΠΣ Ηρακλείου, όταν τους καλούμε να παίξουν τοπικά παιχνίδια έχουν γαστρεντερίτιδα, παντρεύεται η αδερφή τους. Όταν τους καλείτε εσείς, είναι πάντα εντάξει. Λέω «μα τι γίνεται εδώ». Αυτοί λοιπόν οι τρεις διαιτητές κατά διαβολική σύμπτωση είναι μάρτυρες υπεράσπισης στη δικαστική διαμάχη που έχει ο κ.Κουκουλάκης με τον διαιτητή μου. Λέτε να είναι τυχαίο;

Αυτό για μένα λέγεται κατάχρηση εξουσίας κι απορώ πως τους έχετε αυτή την ασυλία. Πως επιτρέπετε στον κ.Κουκουλάκη να μην έχει δώσει ένα ευρώ στην ΕΠΣ Ηρακλείου ενώ όλοι οι διαιτητές πληρώνουν κι όταν σας στέλνουμε επιστολή να τη στέλνετε στην ΕΠΟ. Γενικά όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν την τύχη να διοικούνται μεγάλους ηγέτες. Εμείς είμαστε ευλογημένοι ως ελληνικό ποδόσφαιρο να έχουμε μεγάλους ηγέτες;

Αμφιβάλει κανείς ότι ο Ολυμπιακός το πήρε φέτος πανάξια το ελληνικό πρωτάθλημα; Ή πέρυσι ο ΠΑΟΚ; Παρ’ όλα αυτά υπάρχει μία κακομοιριά, μία μιζέρια, ένας καταιγισμός λάσπης από κάποιους μαϊντανούς. Φαντάζεστε αυτοί οι τρεις, αν υποτεθεί ότι κάνουμε μία εθνική ομάδα παραγόντων, το τι θα πετυχαίναμε σαν ελληνικό ποδόσφαιρο; Αυτό δηλαδή που εγώ προσπαθώ να κάνω εδώ και 4 χρόνια, να τους βάλω σε ένα τραπέζι. Αυτή όμως την πρωτοβουλία για να γίνει, δεν μπορεί να την πάρει οποιοσδήποτε. Οταν το κάναμε εμείς, ποιος πήγε εκεί όμως; Ο υφυπουργός Αθλητισμού, για να πάει να φτιάξει την εμπόλεμη κατάσταση, όπου οι τρεις από τους τέσσερις τον θεωρούν υπάλληλο του τέταρτου. Δεν λέω ότι ισχύει. Και κατά τον ένα είναι αυτός που μέσω της ΕΕΑ «σκότωσε» το «παιδί» του. Κι έρχεται αυτός για να φτιάξει τη σχέση των ομάδων.

Κ.πρόεδρε γιατί άλλαξες την έδρα της ΕΠΟ και από το Γουδί την πήγες στο υφυπουργείο Αθλητισμού; Πόσες φορές αυτά τα χρόνια ήρθε ο υφυπουργός στην έδρα της ΕΠΟ και πόσες πήγες εσύ στο υφυπουργείο; Πώς μαζέψατε αυτό τον στρατό του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΠΟ με αυτούς τους μισθούς, να παίρνουν 15 χιλιάδες τον μήνα και παίρνει η ΕΠΣ Ηρακλείου 500 και 600 ευρώ τον μήνα.

Αφήσατε τον κ.Βασιλειάδη πέρυσι να κάνει μία καινούργια κατηγορία την SL 2. Πώς το αφήσατε αυτό; Μοιράζοντας χρήματα από το δημόσιο. Λυπάμαι για όλα αυτά πρόεδρε. Επιθέσεις βλέπω στους διαιτητές. Εξιχνιάστηκε καμία υπόθεση; Αμφιβάλλω κι αν οι ίδιοι οι διαιτητές θέλουν να εξιχνιαστεί. Οι χούλιγκανς παίζουν μπάλα και μέσα και έξω. Οι εκλογές των Ενώσεων ξέρετε τι συμβαίνει.

Την άλλη βδομάδα παίζει Λαμία-Λάρισα, αν γίνει σκοτωμός ποιος θα φταίει; Αν τα παιδιά της Λαμίας πιάσουν τον Αλέκο και τον κάνουν τόπι στο ξύλο, θα φταίνε αυτά τα παιδιά; Τη φωτιά ποιος την ανάβει; Αυτός ο τύπος που τον έχετε αφήσει να μιλάει ανεξέλεγκτα; Γιατί δεν τον μπουζουριάζετε, γιατί δεν τον μαζεύετε; Γιατί δεν εφαρμόζετε το άρθρο 20 του Π.Κ.

Γράψτε τέσσερις λέξεις: Δωροδοκία, υποβιβασμός, Παναχαϊκή, Κούγιας. 11.000 σελίδες θα σας βγάλει με αυτά που έγιναν το 2011 και βγαίνει αυτός ο τύπος και τους κατηγορεί όλους. Χθες έβριζε τον Μαρινάκη, προχθές τον ΠΑΟΚ και μεθαύριο τη... Φενέρμπαχτσε. Γιατί δεν τον καλείτε; Αυτός μολύνει το ποδόσφαιρο.

Τα ΜΜΕ δεν γράφετε στο μεγαλύτερο ποσοστό αυτά που πρέπει να γράψετε, αλλά αυτά που σας δίνουν έτοιμα. Για την αναδιάρθρωση, πιστεύω ότι είναι προς τη θετική κατεύθυνση οι προτάσεις που γίνονται. Πρώτα απ’ όλα όμως θα πρέπει να αναδιαρθρώσουμε τα μυαλά και τον τρόπο που βλέπουμε το ποδόσφαιρο. Καταλαβαίνω πολύ καλά τον κ.Φούσεκ, τον κ.Γεωργίου τι αντιμετωπίζουν. Αν όμως πρόεδρε δεν γίνουν ριζοσπαστικές αλλαγές, το ποδόσφαιρο δεν θα αλλάξει.

Εδώ μέσα είμαστε 69 άνθρωποι, αλλά ψηφίζουμε δύο, άντε τρεις, τέσσερις. Με πιάσατε έτσι...".

Τραμπούκης: "Μάς λείπει η αποφασιστικότητα"

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Άρτας, Θανάσης Τρομπούκης ζήτησε από τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ να καθορίσουν τα όρια του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ.

"Υπήρξαν πολλά θετικά από την ΕΠΟ, όπως ανάκαμψη στην Εθνική ομάδα. Και στις μικρές Εθνικές ομάδες γίνεται σοβαρή δουλειά. Με τη βοήθεια των μεγάλων ΠΑΕ, να δώσουν βάρος στις ακαδημίες τους και να αναδείξουν παίκτες, θα δούμε ακόμη καλύτερη εθνική.

Η ΕΠΟ έχει φέρει ένα ευρωπαϊκό Κύπελλο, το 2004, περιμένουμε και από τις μεγάλες ΠΑΕ να κάνουμε κάτι παρόμοιο. Αυτό θα είναι ακόμη μια τόνωση για το ποδόσφαιρο.

Κατατίθενται τροπολογίες και η ΕΠΟ δεν παίρνει καμία θέση, μάς λείπει η αποφασιστικότητα. Πρέπει η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ να καθορίσουν τα όρια του αυτοδιοίκητου. Οφείλουν να μας δώσουν απαντήσεις».

Ακόμη τάχθηκε κατά της αναδιάρθρωσης στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. «Δεν χωράνε πάνω από 30-32 επαγγελματικά σωματεία, βάλτε το στο μυαλό σας αυτό. Πρέπει να είναι ένας όμιλος στην sl1 και ένας στη sl2 και από εκεί και κάτω σε επίπεδα ερασιτεχνικά γιατί δεν υπάρχουν λεφτά».

Και κατέληξε: «Θέλω μια ΕΠΟ πολύ πιο αποφασιστική, πολύ πιο δυναμική στο θέμα του αυτοδιοίκητου. Θα πρέπει να καθορίσουμε τα σύνορα μας".


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία