Λόγια του Βαρδάρη

 • 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν: "Όργιο αδιαφάνειας και σπατάλης με άλλοθι τον... Covid-19"
  22/09/2020 18:17

  21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν: "Όργιο αδιαφάνειας και σπατάλης με άλλοθι τον... Covid-19"

  Για "όργιο αδιαφάνειας και σπατάλης στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με άλλοθι τον Covid-19" κάνουν λόγο σε ερώτηση που κατέθεσαν στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

  Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρώην υπουργός, βουλευτής και Αναπλ. Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη Θεανώ Φωτίου υπάρχει "εκτροχιασμός των δαπανών".

  "Το ΚΚΠΠ Κ. ΜΑΚ. διαχειρίζεται τα δημόσια ιδρύματα της Περιφέρειας όπου φιλοξενούνται 50 παιδιά και 700 ηλικιωμένοι, ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες. 

  Από την πρώτη στιγμή εγκατάστασης της νέας Διοίκησης από τη ΝΔ διαπιστώνεται πληθώρα παραβάσεων της νομοθεσίας δημοσίων συμβάσεων με απευθείας αναθέσεις με άλλοθι τον Covid-19 και κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, με ευθύνη του ΔΣ, και προσωπικά της Προέδρου του, η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, ανήκει στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον.

  Με άλλοθι τον κορωνοϊό και διατάξεις ΠΝΠ για προσωπικό καθαριότητας, απολύμανσης και φύλαξης, ανέθεσαν απευθείας σε εταιρεία την παροχή προσωπικού για την κατασκήνωση της Λεπτοκαρυάς, με τίμημα 196.788, όταν το 2019, υπό τη διοίκηση που είχε ορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η κατασκήνωση είχε λειτουργήσει με προσωπικό του Κέντρου και επιπλέον προσωπικό Ορισμένου Χρόνου.

  Ακολουθείται διαρκώς η πρακτική των απ'  ευθείας αναθέσεων, συνοδευόμενη από σκόπιμες κατατμήσεις, ώστε να μην απαιτείται η διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού.

  Επανέρχεται το καθεστώς των εργολαβικών εργαζομένων για τη φύλαξη, την καθαριότητα και την εστίαση, που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταργήσει συνάπτοντας ατομικές συμβάσεις με τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα μείωση της δαπάνης. Επανερχόμενοι στους εργολαβικούς, διπλασίασαν σχεδόν τη δαπάνη από 1.070.180 € το 2018 σε 1.873.000 € το 2020.

  Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον Υπουργό:

  · Εάν γνωρίζει και εγκρίνει τον τρόπο που διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

  · Εάν η αρμόδια οικονομική υπηρεσία του Υπουργείου έχει εγκρίνει τους διαγωνισμούς, οι οποίοι βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους

  · Εάν προτίθεται να ζητήσει να διεξαχθεί έλεγχος από την Αρχή Διαφάνειας, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια" αναφέρεται στην ανακοίνωση της κ. Φωτίου. 


Δείτε ακόμα