ΑΠΟΨΕΙΣ

2021: Έτος χωρίς Μαρέβα!

 05/01/2021 16:00

Η αλήθεια είναι ότι ο Μητσοτάκης το 2020 διαχειρίστηκε μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Τη διαχειρίστηκε καλά; Σύμφωνα με όσα ο ίδιος είπε στη βουλή αλλά και συνεντεύξεις του, όσο καλύτερα μπορούσε. Έκανε σφαλματα; Όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, έκανε. Άλλωστε, όπως έχει ενημερώσει εγκαίρως και σε ανύποπτο χρόνο, η κυρία Άντζελα Δημητρίου, «ουδείς άσφαλτος».

Όμως το μεγάλο πλεονέκτημα του Μητσοτάκη, δεν είναι τα λάθη που δεν κάνει ο ίδιος, αλλά η υπερβολή της που έχει αναγάγει σε έμβλημα της η αντιπολίτευση. Στις 2 Νοεμβρίου, ο Τσίπρας μιλούσε για «εμπόριο ελπίδας» στο οποίο επιδίδεται ο Μητσοτάκης με το «δήθεν εμβόλιο». Τον διέψευσε η Pfizer δύο ημέρες αργότερα, μόλις τελείωσαν οι αμερικανικές εκλογές.

Και όταν ήλθε το εμβόλιο, πήγε να εμβολιαστεί ο Βαρουφάκης και είπε ότι «αυτό το πολύτιμο αγαθό θα είναι για μήνες προνόμιο τόσο λίγων επειδή η κυβέρνηση, μήνες τώρα, αγνοεί τις εκκλήσεις μας να στήσει πραγματικό δημόσιο δίκτυο κέντρων εμβολιασμού και πρωτοβάθμιας περίθαλψης».

Δηλαδή γιατί είναι το εμβόλιο προνόμιο των λίγων; Το μοιράζει ο Μητσοτάκης στους φίλους του με delivery; Δύσκολο διότι οι εταιρείες delivery δεν είναι στο απόγειο της αποτελεσματικότητάς τους. Είναι κολλητοί του οι υγειονομικοί; Μα αυτοί κάνουν διαδηλώσεις έξω από τα νοσοκομεία διεκδικώντας τον 13ο μισθό που δεν τους δίνει ο Μητσοτάκης; Θέλει να καλοπιάσει τους ηλικιωμένους; Εξαιρετική ιδέα αλλά αν οι ηλικιωμένοι ήταν λίγοι δεν θα είχαν πρόβλημα τα ασφαλιστικά ταμεία. Που έχουν...

Έχει ο Μητσοτάκης φίλους στη ΝΔ; Πολλοί λένε ότι δεν έχει. Αλλά έχει καμία σημασία αυτό; Όταν έχεις τέτοιους εχθρούς τι να τους κάνεις τους φίλους; Προέβλεψαν οι εχθροί του ότι θα καταρρεύσει η κοινωνία αν δεν μοιράσει χρήμα στο πρώτο lockdown. Δεν κατέρρευσε. Προέβλεψαν ότι θα καταρρεύσει το σύστημα υγείας στο δεύτερο lockdown. Δεν κατέρρευσε.

Το ότι το έλλειμμα έχει ξεπεράσει τα επίπεδα του 2009 που μπήκαμε στα μνημόνια, όμως δεν το πρόσεξαν. Μπορεί να μην το είδαν, μπορεί να μην το κατάλαβαν, αλλά αν συνεχίσουν να του κάνουν την «αντιπολίτευση της Μαρέβας», δεν θα καταλάβουν πότε θα κάνει εκλογές και πότε θα ξανακάνει κυβέρνηση...

Τους Έλληνες το 2021 τους απασχολεί πως θα ζήσουν με το χρέος στα ύψη και όχι αν η Μαρέβα πάει στην Καλαμάτα... Πρόθεση να στοιχηματίζουν στην αιτία της κατάρρευσης, δεν δείχνουν να έχουν. Διότι ελπίζουν να μην καταρρεύσει ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία, ούτε η υγεία. Και εύχονται τα σενάρια της κατάρρευσης να διαψευστούν.

Όχι γιατί ανησυχούν για τη Μαρέβα. Αλλά γιατί η κατάρρευση θα είναι η κατάρρευση της δουλειάς, της οικογένειας της αξιοπρέπειας τους. Δεν θέλουν να την σκέφτονται ως ενδεχόμενο.

Αίσιον και ευτυχές και χωρίς Μαρέβα το 2021!

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 3 Ιανουαρίου 2021