ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

17η Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, πορείες και κλειστοί δρόμοι

Από τις 11:00 η κατάθεση στεφάνων, στις 18:00 η μεγάλη πορεία, με αφετηρία την Πολυτεχνική σχολή - Αναλυτικά όλες οι συγκεντρώσεις - Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί - Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας από την ΕΛΑΣ

 17/11/2022 07:00

17η Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, πορείες και κλειστοί δρόμοι
Φωτ. αρχείου

Πλήθος φορέων, σωματείων, συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων, φοιτητικών παρατάξεων, κομμάτων, συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου και πολιτών θα συμμετάσχουν στις σημερινές εκδηλώσεις και τις απογευματινές συγκεντρώσεις, για τον εορτασμό της 49ης Επετείου του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη.

Οι τριήμεροι εορτασμοί μνήμης κορυφώνονται σήμερα, με την τελετή κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, αρχής γενομένης στις 11 το πρωί, και την πορεία που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής, όπου οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα εργατικά σωματεία, φορείς και συλλογικότητες της πόλης καλούν σε μαζική συμμετοχή.

Κατάθεση στεφάνων για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Από το πρωί της Πέμπτης στον χώρο του Πολυτεχνείου, που βρίσκεται υπό συμβολική κατάληψη, επί της Εγνατίας Οδού, θα πραγματοποιούνται καταθέσεις στεφάνων, ενώ αρκετοί πολίτες αναμένεται να βρεθούν στο σημείο ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής στους πεσόντες και τους αγωνιστές της ματωμένης εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, τη μαζικότερη στιγμή του αντιδικτατορικού κινήματος μέχρι την πτώση της χούντας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με σεβασμό συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης των πεσόντων και αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στην κατάθεση στεφάνων από τη Διοίκηση του Ε.Κ.Θ. και τις Διοικήσεις των Σωματείων, των Συνδικαλιστικών παρατάξεων και των φορέων της πόλης που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής και στη συγκέντρωση και πορεία στις 17:00, και πάλι στην Πολυτεχνική Σχολή.

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά Θεσσαλονίκης θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των ηρώων του Πολυτεχνείου στις 11.00 π.μ. στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής.

φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Πολυτεχνείου στις 12 μ., και στη συνέχεια θα συμμετέχουν στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και κινητοποίηση από κοινού με τα εργατικά ταξικά σωματεία της πόλης στις 6 μ.μ.

Αντιπροσωπεία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ θα καταθέσει στεφάνια στον χώρο του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ στις 12:00.

Αναλυτικά όλες οι συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Στις 13:00 στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ πρόκειται να πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης για τον αντιδικτατορικό αγωνιστή και μέλος της κατάληψης του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ, Θωμά Βασιλειάδη.

Οι μαζικές συγκεντρώσεις θα ξεκινήσουν νωρίς το απόγευμα από την Πολυτεχνική Σχολή. 

Στις 17:00, σε συγκέντρωση και πορεία στο ίδιο μέρος καλούν οργανώσεις και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αναρχικές συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι και σωματεία που πρόσκεινται σε αυτές τις δυνάμεις, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν τη δική τους πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καλούν σε προσυγκέντρωση στις 17:00 στην εμπορική πύλη της ΔΕΘ (απέναντι από την αίθουσα τελετών του ΑΠΘ).

Στη συνέχεια το μπλοκ του κόμματος και της Νεολαίας θα ακολουθήσουν την μεγάλη πορεία που διοργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ).

«Η μνήμη της εξέγερσης είναι παντοτινή, το Πολυτεχνείο του ’73 φωτίζει τους αγώνες του σήμερα, συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο για τον ίδιο σκοπό» αναφέρει μεταξύ άλλων το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μία ώρα αργότερα στις 18:00, θα ξεκινήσει η συγκέντρωση στην οποία καλούν ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ), το ΠΑΜΕ, όπως επίσης φοιτητές και σπουδαστές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν πορεία προς το αμερικάνικο προξενείο, επί της οδού Τσιμισκή.

Το παρών στη μεγάλη πορεία αναμένεται να δώσει και το ΜέΡΑ25.

Επί ποδός οι αστυνομικές δυνάμεις

Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ θα βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους, ενώ αστυνομικοί φραγμοί θα αναπτυχθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης. Μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί και στη φύλαξη των δύο πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της πόλης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, έτσι ώστε να αποφευχθεί να λειτουργήσουν ως «ορμητήρια» ατόμων που ενδεχομένως να έχουν στόχο τη δημιουργία επεισοδίων.

Παράλληλα, ιδιαίτερα αυξημένη θα είναι η φύλαξη και σε κρατικά κτήρια, προξενεία και σημεία όπου, βάση του επιχειρησιακού σχεδιασμού, κρίνονται ότι μπορεί να αποτελέσουν στόχο για καταδρομικές επιθέσεις.

Ελικόπτερο και drone στον ουρανό της Θεσσαλονίκης

Στον ουρανό της Θεσσαλονίκης θα πετούν ελικόπτερο και drone της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκεται και το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να επέμβει εάν ξεσπάσουν επεισόδια και κριθεί απαραίτητο.

Κλειστό από νωρίς το κέντρο της πόλης – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Αποκλεισμένο θα είναι από τις 5 το απόγευμα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων.

Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας, από τις 14:30, σταδιακά, κι ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων, δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της πόλης, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

Όπως ανακοινώθηκε, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και παρεμβάσεις (διακοπές- εκτροπές) της κυκλοφορίας στους δρόμους: Εγνατία, Εθν.Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ.Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Καρ. Ντηλ, Βασ. Ηρακλείου, Γ΄Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ.Λαμπράκη, Κ.Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά κυκλοφοριακές συνθήκες.

Σήμερα Πέμπτη, από τις 06:00 και μέχρι τη λήξη των σχετικών εκδηλώσεων δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων στις παρακάτω οδούς:

-Εγνατία, στο τμήμα της από οδό Δωδεκανήσου μέχρι την οδό Εθν. Αμύνης.

-Αγ. Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Λάζου Εξάρχου μέχρι την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου και στο τμήμα της από την οδό Προξένων μέχρι την Στεφ. Δραγούμη.

- Εθν. Αμύνης, στο τμήμα της από την πλατεία Σιντριβανίου μέχρι την πλατεία Λευκού Πύργου.

- Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από την οδό Αγ.Δημητρίου μέχρι την οδό Γ. Λαμπράκη.

- Καρ. Ντήλ, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι την οδό Βασ.Ηρακλείου.

- Βασ. Ηρακλείου, στο τμήμα της από την Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι την οδό Καρ.Ντήλ.

- Κ. Καραμανλή, στο τμήμα της από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι Καυτανζόγλου.

- Ελ. Βενιζέλου, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι την οδό Εγνατία.

- Ολυμπιάδος, στο τμήμα της από την οδό Ελένης Ζωγράφου μέχρι την οδό Κασσάνδρου.

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης θα βρίσκονται διαρκώς και δυνάμεις της Τροχαίας Υπηρεσίας, τόσο για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων - ειδικά τις ώρες που θα κλείσουν κεντρικοί δρόμοι της πόλης κατά τη διάρκεια των πορειών, όσο και για την απομάκρυνση σταθμευμένων οχημάτων σε περιπτώσεις που θα κριθεί αναγκαίο.

Απομακρύνθηκαν κάδοι απορριμμάτων από το κέντρο της πόλης

Συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν χθες να απομακρύνουν κάδους απορριμμάτων από κομβικούς άξονες στο κέντρο της πόλης, όπως ενδεικτικά από τις οδούς Αγγελάκη, Τσιμισκή, Εγνατία, Βενιζέλου, Κασσάνδρου, Αγίου Δημητρίου, κ.ά, στο πλαίσιο των μέτρων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η επανατοποθέτηση των κάδων απορριμμάτων θα αρχίσει το πρωί της Παρασκευής (18/11).

Οι οδηγίες του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ενόψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου την ερχόμενη Πέμπτη 17 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει ο ΕΣΘ, κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, θα υπάρξουν μεγάλες πορείες στο κέντρο της πόλης, με επίκεντρο τα Πανεπιστήμια.

«Με σκοπό την αποτροπή κάθε παραβατικής ενέργειας, παρακαλούνται όλοι οι καταστηματάρχες, να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των καταστημάτων τους με όλα τα ενδεδειγμένα μέσα, καθώς και για την απομάκρυνση εξωτερικά αυτών, πάσης φύσεως υλικών ή απορριμμάτων, τα οποία δύνανται να χρησιμοποιηθούν και μπορεί να προκαλέσουν σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές και φθορές.

Συγκεκριμένα, προτείνονται στα μέλη μας τα κάτωθι μέτρα ασφαλείας:

-Να μην βγάλουν απορρίμματα και να απομακρύνουν αυτά, αν υπάρχουν μπροστά από τα καταστήματά τους.

-Να ανεβάσουν τις τέντες των καταστημάτων τους

-Να ενεργοποιήσουν τα στόρια, ή οτιδήποτε άλλο προστατευτικό διαθέτει το κατάστημα, μετά το κλείσιμο

-Να μην κάνουν χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων την συγκεκριμένη μέρα και, αν είναι δυνατόν, να τα απομακρύνουν από το κέντρο

-Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι με βάση τον σχεδιασμό της Αστυνομίας, την Πέμπτη 17/11/2022 οι δρόμοι θα κλείσουν στις 5μ.μ.

Οι επιχειρηματίες έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν τα καταστήματά τους, αυτοβούλως, πιο νωρίς εκείνη τη μέρα, εφόσον κρίνουν ότι είναι απαραίτητο για την ασφάλεια των καταστημάτων και των υπαλλήλων τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πλήθος φορέων, σωματείων, συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων, φοιτητικών παρατάξεων, κομμάτων, συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου και πολιτών θα συμμετάσχουν στις σημερινές εκδηλώσεις και τις απογευματινές συγκεντρώσεις, για τον εορτασμό της 49ης Επετείου του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη.

Οι τριήμεροι εορτασμοί μνήμης κορυφώνονται σήμερα, με την τελετή κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, αρχής γενομένης στις 11 το πρωί, και την πορεία που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής, όπου οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα εργατικά σωματεία, φορείς και συλλογικότητες της πόλης καλούν σε μαζική συμμετοχή.

Κατάθεση στεφάνων για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Από το πρωί της Πέμπτης στον χώρο του Πολυτεχνείου, που βρίσκεται υπό συμβολική κατάληψη, επί της Εγνατίας Οδού, θα πραγματοποιούνται καταθέσεις στεφάνων, ενώ αρκετοί πολίτες αναμένεται να βρεθούν στο σημείο ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής στους πεσόντες και τους αγωνιστές της ματωμένης εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, τη μαζικότερη στιγμή του αντιδικτατορικού κινήματος μέχρι την πτώση της χούντας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με σεβασμό συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης των πεσόντων και αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στην κατάθεση στεφάνων από τη Διοίκηση του Ε.Κ.Θ. και τις Διοικήσεις των Σωματείων, των Συνδικαλιστικών παρατάξεων και των φορέων της πόλης που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής και στη συγκέντρωση και πορεία στις 17:00, και πάλι στην Πολυτεχνική Σχολή.

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά Θεσσαλονίκης θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των ηρώων του Πολυτεχνείου στις 11.00 π.μ. στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής.

φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Πολυτεχνείου στις 12 μ., και στη συνέχεια θα συμμετέχουν στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και κινητοποίηση από κοινού με τα εργατικά ταξικά σωματεία της πόλης στις 6 μ.μ.

Αντιπροσωπεία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ θα καταθέσει στεφάνια στον χώρο του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ στις 12:00.

Αναλυτικά όλες οι συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Στις 13:00 στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ πρόκειται να πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης για τον αντιδικτατορικό αγωνιστή και μέλος της κατάληψης του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ, Θωμά Βασιλειάδη.

Οι μαζικές συγκεντρώσεις θα ξεκινήσουν νωρίς το απόγευμα από την Πολυτεχνική Σχολή. 

Στις 17:00, σε συγκέντρωση και πορεία στο ίδιο μέρος καλούν οργανώσεις και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αναρχικές συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι και σωματεία που πρόσκεινται σε αυτές τις δυνάμεις, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν τη δική τους πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καλούν σε προσυγκέντρωση στις 17:00 στην εμπορική πύλη της ΔΕΘ (απέναντι από την αίθουσα τελετών του ΑΠΘ).

Στη συνέχεια το μπλοκ του κόμματος και της Νεολαίας θα ακολουθήσουν την μεγάλη πορεία που διοργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ).

«Η μνήμη της εξέγερσης είναι παντοτινή, το Πολυτεχνείο του ’73 φωτίζει τους αγώνες του σήμερα, συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο για τον ίδιο σκοπό» αναφέρει μεταξύ άλλων το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μία ώρα αργότερα στις 18:00, θα ξεκινήσει η συγκέντρωση στην οποία καλούν ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ), το ΠΑΜΕ, όπως επίσης φοιτητές και σπουδαστές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν πορεία προς το αμερικάνικο προξενείο, επί της οδού Τσιμισκή.

Το παρών στη μεγάλη πορεία αναμένεται να δώσει και το ΜέΡΑ25.

Επί ποδός οι αστυνομικές δυνάμεις

Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ θα βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους, ενώ αστυνομικοί φραγμοί θα αναπτυχθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης. Μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί και στη φύλαξη των δύο πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της πόλης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, έτσι ώστε να αποφευχθεί να λειτουργήσουν ως «ορμητήρια» ατόμων που ενδεχομένως να έχουν στόχο τη δημιουργία επεισοδίων.

Παράλληλα, ιδιαίτερα αυξημένη θα είναι η φύλαξη και σε κρατικά κτήρια, προξενεία και σημεία όπου, βάση του επιχειρησιακού σχεδιασμού, κρίνονται ότι μπορεί να αποτελέσουν στόχο για καταδρομικές επιθέσεις.

Ελικόπτερο και drone στον ουρανό της Θεσσαλονίκης

Στον ουρανό της Θεσσαλονίκης θα πετούν ελικόπτερο και drone της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκεται και το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να επέμβει εάν ξεσπάσουν επεισόδια και κριθεί απαραίτητο.

Κλειστό από νωρίς το κέντρο της πόλης – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Αποκλεισμένο θα είναι από τις 5 το απόγευμα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων.

Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας, από τις 14:30, σταδιακά, κι ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων, δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της πόλης, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

Όπως ανακοινώθηκε, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και παρεμβάσεις (διακοπές- εκτροπές) της κυκλοφορίας στους δρόμους: Εγνατία, Εθν.Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ.Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Καρ. Ντηλ, Βασ. Ηρακλείου, Γ΄Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ.Λαμπράκη, Κ.Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά κυκλοφοριακές συνθήκες.

Σήμερα Πέμπτη, από τις 06:00 και μέχρι τη λήξη των σχετικών εκδηλώσεων δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων στις παρακάτω οδούς:

-Εγνατία, στο τμήμα της από οδό Δωδεκανήσου μέχρι την οδό Εθν. Αμύνης.

-Αγ. Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Λάζου Εξάρχου μέχρι την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου και στο τμήμα της από την οδό Προξένων μέχρι την Στεφ. Δραγούμη.

- Εθν. Αμύνης, στο τμήμα της από την πλατεία Σιντριβανίου μέχρι την πλατεία Λευκού Πύργου.

- Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από την οδό Αγ.Δημητρίου μέχρι την οδό Γ. Λαμπράκη.

- Καρ. Ντήλ, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι την οδό Βασ.Ηρακλείου.

- Βασ. Ηρακλείου, στο τμήμα της από την Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι την οδό Καρ.Ντήλ.

- Κ. Καραμανλή, στο τμήμα της από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι Καυτανζόγλου.

- Ελ. Βενιζέλου, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι την οδό Εγνατία.

- Ολυμπιάδος, στο τμήμα της από την οδό Ελένης Ζωγράφου μέχρι την οδό Κασσάνδρου.

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης θα βρίσκονται διαρκώς και δυνάμεις της Τροχαίας Υπηρεσίας, τόσο για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων - ειδικά τις ώρες που θα κλείσουν κεντρικοί δρόμοι της πόλης κατά τη διάρκεια των πορειών, όσο και για την απομάκρυνση σταθμευμένων οχημάτων σε περιπτώσεις που θα κριθεί αναγκαίο.

Απομακρύνθηκαν κάδοι απορριμμάτων από το κέντρο της πόλης

Συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν χθες να απομακρύνουν κάδους απορριμμάτων από κομβικούς άξονες στο κέντρο της πόλης, όπως ενδεικτικά από τις οδούς Αγγελάκη, Τσιμισκή, Εγνατία, Βενιζέλου, Κασσάνδρου, Αγίου Δημητρίου, κ.ά, στο πλαίσιο των μέτρων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η επανατοποθέτηση των κάδων απορριμμάτων θα αρχίσει το πρωί της Παρασκευής (18/11).

Οι οδηγίες του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ενόψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου την ερχόμενη Πέμπτη 17 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει ο ΕΣΘ, κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, θα υπάρξουν μεγάλες πορείες στο κέντρο της πόλης, με επίκεντρο τα Πανεπιστήμια.

«Με σκοπό την αποτροπή κάθε παραβατικής ενέργειας, παρακαλούνται όλοι οι καταστηματάρχες, να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των καταστημάτων τους με όλα τα ενδεδειγμένα μέσα, καθώς και για την απομάκρυνση εξωτερικά αυτών, πάσης φύσεως υλικών ή απορριμμάτων, τα οποία δύνανται να χρησιμοποιηθούν και μπορεί να προκαλέσουν σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές και φθορές.

Συγκεκριμένα, προτείνονται στα μέλη μας τα κάτωθι μέτρα ασφαλείας:

-Να μην βγάλουν απορρίμματα και να απομακρύνουν αυτά, αν υπάρχουν μπροστά από τα καταστήματά τους.

-Να ανεβάσουν τις τέντες των καταστημάτων τους

-Να ενεργοποιήσουν τα στόρια, ή οτιδήποτε άλλο προστατευτικό διαθέτει το κατάστημα, μετά το κλείσιμο

-Να μην κάνουν χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων την συγκεκριμένη μέρα και, αν είναι δυνατόν, να τα απομακρύνουν από το κέντρο

-Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι με βάση τον σχεδιασμό της Αστυνομίας, την Πέμπτη 17/11/2022 οι δρόμοι θα κλείσουν στις 5μ.μ.

Οι επιχειρηματίες έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν τα καταστήματά τους, αυτοβούλως, πιο νωρίς εκείνη τη μέρα, εφόσον κρίνουν ότι είναι απαραίτητο για την ασφάλεια των καταστημάτων και των υπαλλήλων τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία