Βόρεια Ελλάδα Food & Drink

Στο εστιατόριο Διόνυσος στην Όρμα, μία ανάσα από τα Λουτρά της Αριδαίας

Χειμερινή απόδραση στη φύση και μακεδονίτικη φιλοξενία, με γεύσεις καθαρά παραδοσιακές

 30/01/2024 10:55

Στο εστιατόριο Διόνυσος στην Όρμα, μία ανάσα από τα Λουτρά της Αριδαίας

Το εστιατόριο «Διόνυσος», στην όμορφη Όρμα, στην Αριδαία, είναι ένα εστιατόριο που μπορεί κανείς να ερωτευθεί, βλέποντας απλά το μενού του. Βρίσκεται στην κεντρική, πλακόστρωτη πλατεία του χωριού, περιτριγυρισμένο από την πλούσια φύση της περιοχής κι από υπεραιωνόβια πλατάνια, που χαρίζουν απλόχερα τη σκιά τους κι εσείς έχετε τη δυνατότητα, υπό τους ήχους νερού που κελαρύζει, να απολαύσετε ένα από τα πιο νόστιμα και ιδιαίτερα γεύματα, σε όλη τη κεντρική Μακεδονία.

dionisos2.jpg

Γιατί; Επειδή το μεράκι και η αγάπη των ιδιοκτητών του καταστήματος για τον τόπο τους και τη γαστρονομία του, είναι εμφανή σε κάθε πιάτο σχεδόν, ενώ η καλοστημένη κάβα, αναδεικνύει τους καλύτερους τοπικούς οίνους και μία μεγάλη γκάμα κρασιών, από άλλες περιοχές της Ελλάδας και το εξωτερικό.

dionisos3.jpg
dionisos4.jpg

Σε απόσταση 3’ μόνο, από τα φημισμένα και πολυσύχναστα Λουτρά της Αριδαίας, η Όρμα, με το ποτάμι που διαπερνά την πλατεία της, αποτελεί μία όμορφη όαση για στάση ή για επίσκεψη, όσο θα βρίσκεστε στην περιοχή. Το εστιατόριο «Διόνυσος», είναι ένας ακόμη λόγος να την επισκεφθείτε, ειδικά εάν είστε λάτρεις της καλής, αυθεντικά παραδοσιακής κουζίνας.

dionisos5.jpg
dionisos6.jpg

Η οικογενειακή αυτή επιχείρηση, που άνοιξε το 1990 από το ζεύγος Κωνσταντίνου Αβραμίδη και Θεοδώρας Χατζή και που, πλέον, περιλαμβάνει στο team του και τα παιδιά τους, Τάσο και Γεωργία, έχει μία βασική φιλοσοφία, που αντικατοπτρίζεται σε κάθε της κομμάτι: το ότι, οι επισκέπτες της περιοχής θα πρέπει, πέρα από τις ομορφιές της, να δοκιμάσουν και τις γεύσεις της.

dionisos7.jpg
dionisos8.jpg

Τοπικά προϊόντα σε νόστιμες συνταγές

Το πλούσιο μενού του «Διόνυσου» φέρει γεύσεις ξεχασμένες ή άγνωστες στους περισσότερους, ειδικά εάν δεν προέρχεστε από την περιοχή. Γεύσεις παραδοσιακές, όπως ο τραχανάς, που εδώ μαγειρεύεται με άγρια μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί, αποκτούν εξέχουσα θέση στην κουζίνα του και σας καλούν σε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

dionisos9.jpg

Η παραδοσιακή ποικιλία φασολιού «Παπούδα» γίνεται πουρές και σερβίρεται με καπνιστή πέστροφα της περιοχής και μυρωδικά – όπως άνηθο και κόκκινο πιπέρι (σήμα κατατεθέν της περιοχής).

dionisos10.jpg

Η «καρατζοβίτικη τηγανιά» - χοιρινό λουκάνικο στο τηγάνι, με πράσα από τη γειτονική περιοχή της Δωροθέας, που μαζεύονται και πλένονται στο ποτάμι - έχει κι αυτή τη θέση της στο μενού και σας περιμένει να τη δοκιμάσετε, σε κάθε σας επίσκεψη.

dionisos11.jpg

Θα βρείτε, επίσης, τις παραδοσιακές «μπαμπαλάσκες» - μικρά τηγανιτά κεφτεδάκια, που φτιάχνονται με παραδοσιακή συνταγή και σερβίρονται με πιπεριές, τομάτα και γιαούρτι – λαχταριστούς λαχανοντολμάδες, που εδώ φτιάχνουν με ψιλοκομμένο χοιρινό και ρύζι και σάλτσα «κάσα», το παραδοσιακό «πιάτο της φτώχιας της περιοχής» -ένα χυλό από αλεύρι, αρωματισμένο με πάπρικα, που αποτελούσε στο παρελθόν ένα βασικό γεύμα των νοικοκυριών – αλλά και το παραδοσιακό «τσομπλέκι» μοσχάρι κοκκινιστό, μαγειρεμένο σε πήλινο σκεύος με μανιτάρια, πιπεριά, φέτες από κολοκύθι, πιπεριά Φλωρίνης, φέτα και πατάτες.

dionisos12.jpg
dionisos13.jpg

Πιάτα ημέρας: ανάλογα με τις εποχές

Στα πιάτα ημέρας, ειδικά τους χειμερινούς μήνες και μέχρι λίγο πριν το Πάσχα, το αγριογούρουνο, έχει την τιμητική του. Είτε το δοκιμάσετε με κάστανα στην κατσαρόλα, συνοδεία πουρέ από ξινόμηλο, είτε ραγού με πέτουρα και τυρί Αρσενικό Νάξου, η εμπειρία θα είναι μοναδική.

dionisos14.jpg
dionisos15.jpg

Πρόσφατα έχει προστεθεί στο μενού και μαύρος χοίρος, που μαγειρεύεται «μπρεζέ» στο φούρνο, με μανιτάρια και πουρέ πατάτας. Στις αντίστοιχες καλοκαιρινές γεύσεις, θα βρείτε μοσχάρι με πουρέ μελιτζάνας, ντόπια σπαράγγια και κόκορα κρασάτο με χυλοπίτες, αλλά και πιπεριές τηγανητές ή «μάντζα», με φέτα - τοπική συνταγή της περιοχής.

dionisos16.jpg
dionisos17.jpg

Γεύσεις βασισμένες στην παράδοση

Θα βρείτε, επίσης, παραδοσιακό χοιρινό πρασοσέλινο και χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα, αλλά κι αρνάκι στη σούβλα ή λεμονάτο στο φούρνο καθημερινά, αφού η περιοχή φημίζεται για την κτηνοτροφία της.

dionisos18.jpg

Καθώς η ευρύτερη περιοχή έχει αρκετούς Πόντιους κατοίκους, το μενού περιλαμβάνει και συνταγές όπως το περέκ, το παραδοσιακό ποντιακό φύλλο, που εδώ γεμίζουν με σπανάκι, φέτα και μυρωδικά και ψήνουν στο φούρνο – κι όχι στο τηγάνι, όπως είθισται – με ένα γευστικό αποτέλεσμα τραγανό και σαφώς πιο ελαφρύ!

dionisos19.jpg

Πάνω από 600 ετικέτες κρασιού

Η κάβα στο «Διόνυσο» είναι πολύ ενημερωμένη αφού, ως πιστοποιημένος οινοχόος από το Court of Master Sommelier, ο Τάσος Αβραμίδης έχει φροντίσει να στήσει μία wine list με πάνω από 600 ετικέτες οίνων, με έμφαση μεν στο μακεδονίτικο αμπελώνα και τα εξαιρετικά του ξινόμαυρα, αλλά και με ετικέτες από όλον τον κόσμο. Θα βρείτε ακόμη και παλιές σοδιές, με την παλαιότερη να φτάνει στο 1963, ενώ ο ίδιος είναι εκεί, για να σας δώσει όποια πληροφορία χρειάζεστε, σχετικά με το ιδανικότερο pairing πιάτων και κρασιών.

dionisos20.jpg
dionisos21.jpg

Κάτι μας λέει ότι, μετά από όλα τα παραπάνω σας έχει ανοίξει ήδη η όρεξη. Στο εστιατόριο «Διόνυσος», η οικογένεια Αβραμίδη, πρωτοπόρα στο κομμάτι της εστίασης στην περιοχή, σας περιμένει με τα καλύτερα τοπικά προϊόντα, στο πιο κεντρικό σημείο της Όρμας, να δοκιμάσετε κι εσείς τη μακεδονίτικη φιλοξενία, μέσα από το εξαιρετικό της φαγητό!

Tip 1: Το κατάστημα λειτουργεί καθημερινά, από 12.30 – 23.00. Κάθε Τρίτη, είναι κλειστό.

Tip 2: Eιδικά τα Σαββατοκύριακα, προτείνονται κρατήσεις.

dionisos22.jpg
dionisos23.jpg


Διεύθυνση: Όρμα (Λουτρά Πόζαρ)

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23840 94410

Website

Facebook

Instagram



Το εστιατόριο «Διόνυσος», στην όμορφη Όρμα, στην Αριδαία, είναι ένα εστιατόριο που μπορεί κανείς να ερωτευθεί, βλέποντας απλά το μενού του. Βρίσκεται στην κεντρική, πλακόστρωτη πλατεία του χωριού, περιτριγυρισμένο από την πλούσια φύση της περιοχής κι από υπεραιωνόβια πλατάνια, που χαρίζουν απλόχερα τη σκιά τους κι εσείς έχετε τη δυνατότητα, υπό τους ήχους νερού που κελαρύζει, να απολαύσετε ένα από τα πιο νόστιμα και ιδιαίτερα γεύματα, σε όλη τη κεντρική Μακεδονία.

dionisos2.jpg

Γιατί; Επειδή το μεράκι και η αγάπη των ιδιοκτητών του καταστήματος για τον τόπο τους και τη γαστρονομία του, είναι εμφανή σε κάθε πιάτο σχεδόν, ενώ η καλοστημένη κάβα, αναδεικνύει τους καλύτερους τοπικούς οίνους και μία μεγάλη γκάμα κρασιών, από άλλες περιοχές της Ελλάδας και το εξωτερικό.

dionisos3.jpg
dionisos4.jpg

Σε απόσταση 3’ μόνο, από τα φημισμένα και πολυσύχναστα Λουτρά της Αριδαίας, η Όρμα, με το ποτάμι που διαπερνά την πλατεία της, αποτελεί μία όμορφη όαση για στάση ή για επίσκεψη, όσο θα βρίσκεστε στην περιοχή. Το εστιατόριο «Διόνυσος», είναι ένας ακόμη λόγος να την επισκεφθείτε, ειδικά εάν είστε λάτρεις της καλής, αυθεντικά παραδοσιακής κουζίνας.

dionisos5.jpg
dionisos6.jpg

Η οικογενειακή αυτή επιχείρηση, που άνοιξε το 1990 από το ζεύγος Κωνσταντίνου Αβραμίδη και Θεοδώρας Χατζή και που, πλέον, περιλαμβάνει στο team του και τα παιδιά τους, Τάσο και Γεωργία, έχει μία βασική φιλοσοφία, που αντικατοπτρίζεται σε κάθε της κομμάτι: το ότι, οι επισκέπτες της περιοχής θα πρέπει, πέρα από τις ομορφιές της, να δοκιμάσουν και τις γεύσεις της.

dionisos7.jpg
dionisos8.jpg

Τοπικά προϊόντα σε νόστιμες συνταγές

Το πλούσιο μενού του «Διόνυσου» φέρει γεύσεις ξεχασμένες ή άγνωστες στους περισσότερους, ειδικά εάν δεν προέρχεστε από την περιοχή. Γεύσεις παραδοσιακές, όπως ο τραχανάς, που εδώ μαγειρεύεται με άγρια μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί, αποκτούν εξέχουσα θέση στην κουζίνα του και σας καλούν σε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

dionisos9.jpg

Η παραδοσιακή ποικιλία φασολιού «Παπούδα» γίνεται πουρές και σερβίρεται με καπνιστή πέστροφα της περιοχής και μυρωδικά – όπως άνηθο και κόκκινο πιπέρι (σήμα κατατεθέν της περιοχής).

dionisos10.jpg

Η «καρατζοβίτικη τηγανιά» - χοιρινό λουκάνικο στο τηγάνι, με πράσα από τη γειτονική περιοχή της Δωροθέας, που μαζεύονται και πλένονται στο ποτάμι - έχει κι αυτή τη θέση της στο μενού και σας περιμένει να τη δοκιμάσετε, σε κάθε σας επίσκεψη.

dionisos11.jpg

Θα βρείτε, επίσης, τις παραδοσιακές «μπαμπαλάσκες» - μικρά τηγανιτά κεφτεδάκια, που φτιάχνονται με παραδοσιακή συνταγή και σερβίρονται με πιπεριές, τομάτα και γιαούρτι – λαχταριστούς λαχανοντολμάδες, που εδώ φτιάχνουν με ψιλοκομμένο χοιρινό και ρύζι και σάλτσα «κάσα», το παραδοσιακό «πιάτο της φτώχιας της περιοχής» -ένα χυλό από αλεύρι, αρωματισμένο με πάπρικα, που αποτελούσε στο παρελθόν ένα βασικό γεύμα των νοικοκυριών – αλλά και το παραδοσιακό «τσομπλέκι» μοσχάρι κοκκινιστό, μαγειρεμένο σε πήλινο σκεύος με μανιτάρια, πιπεριά, φέτες από κολοκύθι, πιπεριά Φλωρίνης, φέτα και πατάτες.

dionisos12.jpg
dionisos13.jpg

Πιάτα ημέρας: ανάλογα με τις εποχές

Στα πιάτα ημέρας, ειδικά τους χειμερινούς μήνες και μέχρι λίγο πριν το Πάσχα, το αγριογούρουνο, έχει την τιμητική του. Είτε το δοκιμάσετε με κάστανα στην κατσαρόλα, συνοδεία πουρέ από ξινόμηλο, είτε ραγού με πέτουρα και τυρί Αρσενικό Νάξου, η εμπειρία θα είναι μοναδική.

dionisos14.jpg
dionisos15.jpg

Πρόσφατα έχει προστεθεί στο μενού και μαύρος χοίρος, που μαγειρεύεται «μπρεζέ» στο φούρνο, με μανιτάρια και πουρέ πατάτας. Στις αντίστοιχες καλοκαιρινές γεύσεις, θα βρείτε μοσχάρι με πουρέ μελιτζάνας, ντόπια σπαράγγια και κόκορα κρασάτο με χυλοπίτες, αλλά και πιπεριές τηγανητές ή «μάντζα», με φέτα - τοπική συνταγή της περιοχής.

dionisos16.jpg
dionisos17.jpg

Γεύσεις βασισμένες στην παράδοση

Θα βρείτε, επίσης, παραδοσιακό χοιρινό πρασοσέλινο και χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα, αλλά κι αρνάκι στη σούβλα ή λεμονάτο στο φούρνο καθημερινά, αφού η περιοχή φημίζεται για την κτηνοτροφία της.

dionisos18.jpg

Καθώς η ευρύτερη περιοχή έχει αρκετούς Πόντιους κατοίκους, το μενού περιλαμβάνει και συνταγές όπως το περέκ, το παραδοσιακό ποντιακό φύλλο, που εδώ γεμίζουν με σπανάκι, φέτα και μυρωδικά και ψήνουν στο φούρνο – κι όχι στο τηγάνι, όπως είθισται – με ένα γευστικό αποτέλεσμα τραγανό και σαφώς πιο ελαφρύ!

dionisos19.jpg

Πάνω από 600 ετικέτες κρασιού

Η κάβα στο «Διόνυσο» είναι πολύ ενημερωμένη αφού, ως πιστοποιημένος οινοχόος από το Court of Master Sommelier, ο Τάσος Αβραμίδης έχει φροντίσει να στήσει μία wine list με πάνω από 600 ετικέτες οίνων, με έμφαση μεν στο μακεδονίτικο αμπελώνα και τα εξαιρετικά του ξινόμαυρα, αλλά και με ετικέτες από όλον τον κόσμο. Θα βρείτε ακόμη και παλιές σοδιές, με την παλαιότερη να φτάνει στο 1963, ενώ ο ίδιος είναι εκεί, για να σας δώσει όποια πληροφορία χρειάζεστε, σχετικά με το ιδανικότερο pairing πιάτων και κρασιών.

dionisos20.jpg
dionisos21.jpg

Κάτι μας λέει ότι, μετά από όλα τα παραπάνω σας έχει ανοίξει ήδη η όρεξη. Στο εστιατόριο «Διόνυσος», η οικογένεια Αβραμίδη, πρωτοπόρα στο κομμάτι της εστίασης στην περιοχή, σας περιμένει με τα καλύτερα τοπικά προϊόντα, στο πιο κεντρικό σημείο της Όρμας, να δοκιμάσετε κι εσείς τη μακεδονίτικη φιλοξενία, μέσα από το εξαιρετικό της φαγητό!

Tip 1: Το κατάστημα λειτουργεί καθημερινά, από 12.30 – 23.00. Κάθε Τρίτη, είναι κλειστό.

Tip 2: Eιδικά τα Σαββατοκύριακα, προτείνονται κρατήσεις.

dionisos22.jpg
dionisos23.jpg


Διεύθυνση: Όρμα (Λουτρά Πόζαρ)

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23840 94410

Website

Facebook

Instagram



ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία