Λόγια του Βαρδάρη

  • Πρωτοχρονιάτικη πίτα στη Θεσσαλονίκη με φλουρί... χρυσή λίρα!
    13/01/2020 13:31

    Πρωτοχρονιάτικη πίτα στη Θεσσαλονίκη με φλουρί... χρυσή λίρα!

    Την κοπή της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης πίτας της πραγματοποίησε η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών στην Θεσσαλονίκη.

    Παρουσία πολιτικών και εκπροσώπων αρχών και φορέων της πόλης ο πρόεδρος της ΕΜΣ, Βασίλειος Πάππας χαρακτήρισε τη χρονιά που έφυγε, ως χρονιά με «έντονες δοκιμασίες στο εθνικό μας θέμα» στη διάρκεια της οποίας η «Εταιρεία επαγρυπνούσε, αξιολογούσε τα διαδραματιζόμενα και γνωστοποιούσε με κάθε τρόπο και προς πάσα κατεύθυνση τις αταλάντευτες θέσεις της», ενώ για τη χρονιά που έρχεται, αναφερόμενος στις νέες δράσεις της Εταιρείας, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «η Ε.Μ.Σ. αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στις πανελλαδικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας με στόχο να αναδειχθεί με έμφαση η ιδιαίτερη προσφορά της Μακεδονίας στον μεγαλειώδη εθνικό Αγώνα».

    Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδος της Ν.Δ. κ. Σταύρος Καλαφάτης, οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης κ.κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Στράτος Σιμόπουλος, Άννα Ευθυμίου και Δημήτρης Κούβελας, πρώην Υπουργοί και Βουλευτές, ο κ. Στ. Παπαθεμελής, οι Αντιπεριφερειάρχες της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου και Οικονομικών κ. Αθηνά (Νανά) Αηδονά, ο Πρύτανης του Α.Π.Θ. κ. Νίκος Παπαϊωάννου, η Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Ευγενία Αλεξανδροπούλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, κ. Δρ. Τσαβλής, οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής κ.κ. Χάρις Αηδονόπουλος και Παιδείας κ. Δήμητρα Ακριτίδου, δημοτικοί και εντεταλμένοι Σύμβουλοι Δήμων της πόλεώς μας, εκπρόσωποι της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, της Εισαγγελίας, του Γ΄Σ.Σ., της Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδος, της Πυροσβεστικής, των Στρατιωτικών Σχολών, της Δ.Ε.Θ., των Μακεδονικών Οργανώσεων και Συλλόγων, Επιμελητηρίων και άλλων συλλογικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας καθώς και εκατοντάδες μέλη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

    Στην εκδήλωση, όπως μαθαίνουμε έκοψαν δυο πίτες. Μια για τα μέλη της Εταιρείας και μια για τους φορείς και τις Αρχές της πόλης. Ο τυχερός μάλιστα της πρώτης πίτας κέρδισε μια χρυσή λίρα, δωρεά μέλους της ΕΜΣ.