logo
Εφημερίδα Μακεδονία της Θεσσαλονίκης - Η καθημερινή σας ενημέρωση
100 χρόνια (1911-2011) Εφημερίδα Μακεδονία

Νέες πιάτσες ταξί στην πόλη

Στην κατηγορία: Ρεπορτάζ
Ημερομηνία: 27/01/2012
Σελίδα εκτύπωσης

Εννέα νέες πιάτσες ταξί -που θα προσφέρουν συνολικά 54 θέσεις στάθμευσης- και επέκταση τριών υφιστάμενων χώρων με επιπλέον 13 θέσεις σχεδίασε ο δήμος Θεσσαλονίκης για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υπερσυγκέντρωσης ταξί στις πιάτσες εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης.
 

Google Adsense Center

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Η υπερσυγκέντρωση των ταξί στις πιάτσες έχει σαν αποτέλεσμα να κλείνει τουλάχιστον μία λωρίδα κυκλοφορίας και να δημιουργούνται μποτιλιάρισμα και επιπλέον κυκλοφοριακά προβλήματα. Σκοπός της παρέμβασης του δήμου είναι και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που μετακινούνται με ταξί από και προς τις μονάδες υγείας, καθώς ο σχεδιασμός προβλέπει νέες πιάτσες ιδιαίτερα κοντά σε νοσοκομεία και πολυϊατρεία του ΙΚΑ.
Ο σχεδιασμός έγινε από το τμήμα Κυκλοφοριακών Μελετών της διεύθυνσης Κυκλοφορίας του δήμου Θεσσαλονίκης, μετά από αίτημα του Σωματείου Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής». Η υπηρεσία εισηγείται την πρότασή της στο δημοτικό συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα, όπου αναμένεται να εγκριθεί, και στη συνέχεια να διαβιβαστεί στην αρμόδια διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης για να εκδοθεί η τελική απόφαση.

Επέκταση υφιστάμενων χώρων
Στην εισήγηση προτείνονται να επεκταθούν τρεις πιάτσες: 1. Στην οδό Μητροπόλεως, στην πλευρά των περιττών οικοδομικών αριθμών, έναντι της Μητρόπολης, από δεκαπέντε οχήματα που είναι σήμερα σε δεκαοκτώ οχήματα. 2. Στην οδό Παύλου Μελά, στην πλευρά των περιττών οικοδομικών αριθμών, μετά τη συμβολή της με την οδό Δημητρίου Γούναρη, από τέσσερα οχήματα που είναι σήμερα σε έντεκα οχήματα. 3. Στην οδό της Αλεξάνδρου Παπαναστασίου, στην πλευρά των περιττών οικοδομικών αριθμών, έμπροσθεν του νοσοκομείου Θεαγένειο, από δύο οχήματα που είναι σήμερα σε πέντε οχήματα.

Οι προτάσεις
Οι νέες πιάτσες προτείνεται να δημιουργηθούν:
1. Στην οδό Μητροπόλεως, από την οδό Ίωνος Δραγούμη έως την οδό Βενιζέλου, στην πλευρά των περιττών οικοδομικών αριθμών, για δέκα οχήματα.
2. Στην οδό Βενιζέλου, από τη λεωφόρο Νίκης έως την οδό Μητροπόλεως, στην πλευρά των περιττών οικοδομικών αριθμών, για δέκα οχήματα.
3. Στην οδό Αγγελάκη, στην πλευρά των άρτιων οικοδομικών αριθμών, έναντι των πολυϊατρείων του ΙΚΑ, για τρία οχήματα.
4. Στη οδό Κεραμοπούλου, στην πλευρά των περιττών οικοδομικών αριθμών, πριν τη συμβολή της με την οδό Αγίας Σοφίας, για πέντε οχήματα.
5. Στην οδό Π. Π. Γερμανού, στην πλευρά των άρτιων οικοδομικών αριθμών, πριν τη συμβολή της με την οδό Εγνατία, για δέκα οχήματα.
6. Στην οδό Εθνικής Αμύνης, στην πλευρά των περιττών οικοδομικών αριθμών, μεταξύ των εισόδων του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», για τρία οχήματα.
7. Στην οδό Γεωργίου Βιζυηνού, στην πλευρά των περιττών οικοδομικών αριθμών, πριν τη συμβολή της με την οδό Κ. Καβάφη, για τέσσερα οχήματα.
8. Στην οδό Δελφών, στην πλευρά των περιττών οικοδομικών αριθμών, πριν τη συμβολή της με την οδό Κων/πόλεως, για τέσσερα οχήματα.
9. Στην οδό Αρτάκης, στην πλευρά των περιττών οικοδομικών αριθμών, μετά τη συμβολή της με την οδό Πόντου, για πέντε οχήματα.

Ρεπορτάζ

Αξιολόγηση

Αριθμός αξιολογήσεων: 4
Τρέχουσα αξιολόγηση: 5

1 είναι η χαμηλότερη και 5 είναι η υψηλότερη τιμή που μπορείτε να δώσετε.

 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Προσθήκη Σχολίου
Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Video Adore

Digi-Mobile - Ενίσχυση Επιχειρήσεων Λιανικού Εμπορίου

Google Adsense Right

Εκδηλώσεις
Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού
adore.
Υγεία
Ταξίδια