logo
Εφημερίδα Μακεδονία της Θεσσαλονίκης - Η καθημερινή σας ενημέρωση
100 χρόνια (1911-2011) Εφημερίδα Μακεδονία

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ανανέωση; Ποια ανανέωση;

Στην κατηγορία: Πολιτική
Ημερομηνία: 08/05/2012
Σελίδα εκτύπωσης

Αν εξαιρέσουμε την ανατροπή συσχετισμών μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, στον νομό Θεσσαλονίκης το εκλογικό αποτέλεσμα δεν έκρυβε σημαντικές εκπλήξεις και αλλαγές σε ό,τι αφορά την κατάταξη των υποψήφιων βουλευτών.
 

Google Adsense Center

Το πολιτικό προσωπικό του νομού κατά βάση δεν ανανεώνεται. Στα μεγάλα κόμματα οι ισχυρές πολιτικές προσωπικότητες παραμένουν στο επίκεντρο των προτιμήσεων των εκλογέων. Πρώην υπουργοί και υφυπουργοί, βουλευτές νυν και πρώην, αλλά και κομματικά στελέχη, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας κατάταξης της σταυροδοσίας, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι οι ψηφοφόροι ψηφίζουν παραδοσιακά και αποφεύγουν να υπερψηφίσουν «νέα και άφθαρτα» πρόσωπα.
Το «φρεσκάρισμα» κυρίως έρχεται από την αλλαγή συσχετισμών και δυναμικής των κομμάτων, γεγονός που επιτρέπει την είσοδο νέων προσώπων αλλά όχι νεοφερμένων στον στίβο των εκλογικών αναμετρήσεων. Οι καινούργιοι βουλευτές είναι στη μεγάλη τους πλειοψηφία πολιτικά στελέχη που έχουν δοκιμαστεί επανειλημμένα στις εκλογές αλλά δεν είχαν εκλεγεί λόγω πολιτικής συγκυρίας. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα σε όλα σχεδόν τα κόμματα, ακόμη και σε όσα ενισχύονται σημαντικά και αυξάνουν την κοινοβουλευτική τους παρουσία ή εισέρχονται για πρώτη φορά στη Βουλή. Δεν είναι ανανέωση η επιστροφή στη Βουλή, επί παραδείγματι, του Γ. Ορφανού της ΝΔ, του Χάρη Τσιόκα του ΠΑΣΟΚ ή της Μ. Ξηροτύρη της ΔΗΜΑΡ, αλλά ούτε και η είσοδος στη Βουλή για πρώτη φορά με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Χάρη Αηδονόπουλου και της Χρυσούλας Γιαταγάνα, που είναι ήδη εκλεγμένοι στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

ΣΥΡΙΖΑ Είναι αλήθεια, είναι... ροζ
Ο στόχος των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τουλάχιστον να διπλασιάσουν τις δυνάμεις τους στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης. Τελικά κατάφεραν να τις τριπλασιάσουν, και στον εκλογικό χάρτη η Α’ Θεσσαλονίκης έχει βαφτεί... ροζ, το χρώμα δηλαδή που έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο το υπουργείο Εσωτερικών.
Σχεδόν τριπλάσιες ήταν οι ψήφοι του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, καθώς από 21.112 ψήφους το 2009, στις εκλογές της Κυριακής έφτασε τις 60.799. Στο ποσοστό όμως τα πράγματα πήγαν καλύτερα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ έφτασε το 17,46% από το ταπεινό 5,77% του 2009. Στις βουλευτικές έδρες το τριπλάσιο είναι ακριβές: ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ στέλνει στη Βουλή από την Α’ Θεσσαλονίκης τρεις βουλευτές. Στη σταυροδοσία ο Τάσος Κουράκης (5.117 σταυρούς) εξασφάλισε την επανεκλογή του και τον ακολουθούν η Γιάννα Γαϊτάνη (3.783), στέλεχος της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς, ο εκπαιδευτικός Γιάννης Αμανατίδης (3.749) και η αναπληρώτρια γραμματέας του ΕΚΘ Δέσποινα Χαραλαμπίδου (3.644). Κάπως πιο πίσω βρίσκονται η νεαρότερη του ψηφοδελτίου, αρχιτέκτονας Εύα Καραγκιοζίδου (2.867), και η πανεπιστημιακός Ρία Καλφακάκου (2.749). Στη Β’ Θεσσαλονίκης οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ εκτινάχθηκαν στη δεύτερη θέση, με 29.728 ψήφους και με 14,42%, από 8.775 ψήφους και το χαμηλό 4,08%. Η «ροζ» βουλευτική έδρα όμως έμεινε μία. Στη σταυροδοσία η Λίτσα Αμμανατίδου (6.009) εξασφάλισε την επανεκλογή της και από απόσταση την ακολουθούν ο νοσοκομειακός γιατρός Στρατής Πλωμαρίτης (3.505) και η Ειρήνη Τσέλιου (2.834).

ΚΚΕ Πτώση στην Α’, Γερασιμίδου στη Β’
Στην Α’ Θεσσαλονίκης ο δικομματισμός μπορεί να καταβαραθρώθηκε, αλλά το ΚΚΕ δεν βγήκε πιο ισχυρό από τις κάλπες, όπως ήθελαν οι άνθρωποί του. Και σε ψήφους και σε ποσοστό το ΚΚΕ στην Α’ Θεσσαλονίκης είχε οριακές απώλειες, περίπου 2.400 ψήφους και 0,22%. Μετά από ένα μεταμεσονύχτιο θρίλερ, οι «κόκκινες» έδρες παρέμειναν δύο. Στη σταυροδοσία, ο Γιάννης Ζιώγας (3.910) εξασφάλισε την επανεκλογή του και στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης (3.081), που συμμετέχει στον στενό ηγετικό πυρήνα του ΚΚΕ και για πρώτη φορά θα καθίσει στα έδρανα της Βουλής. Τους ακολουθούν ο Θανάσης Βαρδαλής (1.775) και η Σοφία Μωυσιάδου (1.552). Στη Β’ Θεσσαλονίκης τα πράγματα πήγαν καλύτερα για τους «κόκκινους». Ανέβασαν τα ποσοστά τους κατά 1,28%, και όπως φαίνεται από τη σταυροδοσία στέλνουν στη Βουλή τη γνωστή και πολύ συμπαθή ηθοποιό Ελένη Γερασιμίδου (5.184), με τον Θόδωρο Ιγνατιάδη (3.628) να ακολουθεί.

ΔΗΜΑΡ Ήταν έτοιμη στη Θεσσαλονίκη
Η Δημοκρατική Αριστερά δεν διέψευσε τις προσδοκίες των ανθρώπων της στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπου το κόμμα του Φώτη Κουβέλη πέτυχε πανελλαδικά ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά του: 7,44% και 25.911 ψήφοι, μεγαλύτερα μεγέθη δηλαδή από αυτά που είχε καταγράψει ο «ενιαίος» ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2009. Όσον αφορά τη βουλευτική έδρα η Μίνα Ξηροτύρη (2.173 σταυροί) φαίνεται πως βρίσκεται κοντά στο να επιστρέψει στη Βουλή μετά από απουσία περίπου πέντε χρόνων. Στη σταυροδοσία ακολουθούν από κοντά η μεταφράστρια Ιωάννα Αβραμίδου και η ζωγράφος Έλλη Χρυσίδου. Στη Β’ Θεσσαλονίκης η ΔΗΜΑΡ κινήθηκε κοντά στα πανελλαδικά της μεγέθη, 6,81%, και εκλέγει βουλευτή. Στη σταυροδοσία προηγείται η διαφημίστρια Κατερίνα Μάρκου (1.803) και ακολουθούν η Καίτη Τσαρουχά (1.168) και η Μαρία Τσακμαλή (1.084).

ΝΔ Αύξησε έδρες με τα ίδια πρόσωπα
Το 10ο μικρότερο ποσοστό της σε όλη τη χώρα και το μικρότερο στη Βόρεια Ελλάδα συγκέντρωσε η ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης με 14,79%.
Παρά το ότι αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα, πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκλέγει έξι βουλευτές, έναν περισσότερο από τις εκλογές του 2009, δίχως ωστόσο να υπάρχει ανανέωση. Στην πρώτη θέση εκλέγεται ο Κώστας Γκιουλέκας, ακολουθεί ο Σταύρος Καλαφάτης, στην τρίτη θέση ο Γιάννης Ιωαννίδης και στην τέταρτη η Έλενα Ράπτη, όλοι μέλη της προηγούμενης Βουλής που εκλέγονται πολλά χρόνια. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο πρώην υφυπουργός και για πολλά χρόνια βουλευτής Γιώργος Ορφανός. Δεδομένου ότι μία έδρα θα καταλάβει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος εκλέγεται χωρίς σταυρό, ο Παναγιώτης Κοκκόρης που βρίσκεται στην 6η θέση δεν θα εκλεγεί και καταλαμβάνει τη θέση του πρώτου επιλαχόντα, όπως και στις τέσσερις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Ο πρώτος από τους νέους υποψηφίους είναι ο Στράτος Σιμόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην 7η θέση.
Δύο έδρες κερδίζουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Σύμφωνα με τη σταυροδοσία, στην πρώτη και δεύτερη θέση βρίσκονται οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης Χάρης Αηδονόπουλος και Χρυσούλα Γιαταγάνα και ακολουθεί ο περιφερειακός σύμβουλος Γαβριήλ Αβραμίδης.

Στην ύπαιθρο
Στη Β’ Θεσσαλονίκης η ΝΔ συγκέντρωσε ποσοστό 20,01% και εκλέγει έναν βουλευτή, χάνοντας έναν σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Πρώτος είναι ο Θόδωρος Καράογλου, ο οποίος εκλέγεται από το 2004, και σε 496 ε.τ. εκ των 524 συγκεντρώνει 15.134 ψήφους. Ακολουθούν ο Σάββας Αναστασιάδης (13.441), η Πόπη Καλαϊτζή (8.125), η οποία πήρε και την πρώτη θέση από τους νέους υποψηφίους, και ο Παντελής Τσακίρης (6.663).
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες προηγείται ο Απόστολος Χαρουπάκης, ενώ από τη Χρυσή Αυγή εκλέγεται ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος.

ΠΑΣΟΚ Απόσυρση ποσοστών αλλά και εκπροσώπων
Εκ βάθρων ανατροπή δεδομένων για το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης επιφέρει το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου. Στον νομό Θεσσαλονίκης το άλλοτε ισχυρό κόμμα των εκλογών του 2009, πρώτο τότε σε σταυρούς προτίμησης, έδρες και ποσοστό, κατατάσσεται τώρα στην 4η θέση με μόλις 2 βουλευτές από τους 9 που διάθετε στην τελευταία Βουλή.
Το ΠΑΣΟΚ το 2009 στην Α’ εκλογική περιφέρεια είχε συγκεντρώσει 143.107 ψήφους και είχε εκλέξει 7 βουλευτές (Ευ. Βενιζέλος, Χ. Καστανίδης, Χ. Αράπογλου, Γ. Μαγκριώτης, Ε. Καϊλή, Σ. Βούγιας, Θ. Ρομπόπουλος) καταλαμβάνοντας καθαρά την πρώτη θέση με ποσοστό 39,11%. Ανάλογα και στη Β’ εκλογική περιφέρεια είχε αναδειχθεί πρώτο κόμμα με 82.298 ψήφους, είχε εκλέξει 2 βουλευτές (Β. Γερανίδη και Γ. Αρβανιτίδη) και είχε συγκεντρώσει ποσοστό 38,23%. Σ’ αυτές τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ σημειώνει μία τεράστια απώλεια δυνάμεων. Στην Α’ Θεσσαλονίκης κατατάσσεται στην 4η θέση με 36.356 ψήφους και ποσοστό 10,41% και εκλέγει μόλις έναν βουλευτή, τον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο. Ανάλογη η εικόνα και στη Β’ Θεσσαλονίκης: συγκεντρώνει 23.142 ψήφους, ποσοστό 11,23%, και εκλέγει βουλευτή τον Χάρη Τσιόκα, πρώην βουλευτή και γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών.

Τα πρόσωπα
Αν λάβουμε υπόψη τα ευρύτερα καθήκοντα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, επί της ουσίας το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης θα εκπροσωπείται στην ελληνική Βουλή με έναν βουλευτή. Η αποκαθήλωση του άλλοτε κραταιού στον νομό κόμματος είναι σχεδόν ριζική σε ποσοστά και στελεχικό δυναμικό, αν συνυπολογίσουμε και την πτυχή της διάσπασης, καθώς οι Χ. Καστανίδης και Β. Τεκτονίδου (διαδέχθηκε τον παραιτηθέντα Θ. Ρομπόπουλο) έχουν προσχωρήσει στην Κοινωνική Συμφωνία.
Στην Α’ Θεσσαλονίκης, παρότι δεν εκλέγεται βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, η σταυροδοσία καταγράφει τη δυναμική του ψηφοδελτίου αλλά και τα επιμέρους χαρακτηριστικά του. Είναι σαφές ότι πέρα από τον πρόεδρο του κόμματος, που εκλέγεται χωρίς σταυρό προτίμησης, τη μερίδα του λέοντος των προτιμήσεων συγκεντρώνουν οι πρώην υπουργοί και βουλευτές. Στο συγκεκριμένο γκρουπ προηγείται με ισχνή διαφορά ο Γιάννης Μαγκριώτης (4.723 σταυροί) και ακολουθούν η Εύα Καϊλή με 4.715 και η Χρύσα Αράπογλου με 4.603 σταυρούς. Λείπει δηλαδή το στοιχείο της ισχυρής ανανέωσης στα πρόσωπα, παρότι ο Χρήστος Παπαστεργίου, πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, τους πλησιάζει με 2.257 σταυρούς, όπως και ο Αντώνης Σαουλίδης, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νεάπολης - Συκεών με 1.992 σταυρούς. Τον πήχη των 1.000 σταυρών ξεπερνούν οι Ν. Ξυλούρης, Κ. Αβραμίδης και Ε. Τζαμπάζη, ενώ οι υπόλοιποι κινούνται σε πολύ χαμηλά ποσοστά. Ωστόσο η κατάταξη ενδέχεται να αλλάξει όταν η σταυροδοσία ολοκληρωθεί.
Στη Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης ένας πρώην βουλευτής επανέρχεται σε εκλόγιμη θέση και αλλάζει εν μέρει το τοπίο. Ο Χάρης Τσιόκας με 4.246 σταυρούς φαίνεται να καταλαμβάνει την πρώτη θέση και εκλέγεται βουλευτής, σε μια αναμέτρηση που κινήθηκε ως «ντέρμπι» στις άλλες θέσεις της κορυφής της λίστας. Δεύτερος αναδεικνύεται ο Παντελής Κουκουλεκίδης, πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, με 3.585 σταυρούς, και σε μικρή απόσταση τρίτος ο μέχρι πρότινος βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης με 3.269 σταυρούς. Η έκπληξη του ψηφοδελτίου είναι η Μαρία Καγκελίδου, δημοσιογράφος, με 1.894 σταυρούς, επίδοση αξιοσημείωτη για τα δεδομένα του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Θεσσαλονίκης, ενώ πολύ κοντά βρίσκονται και οι Σ. Ακαλίδης με 1.530 και Θ. Μπαλασάς με 1.521. Αισθητά χαμηλότερα κινούνται οι υπόλοιποι.

Πολιτική

Αξιολόγηση

Αριθμός αξιολογήσεων: 10
Τρέχουσα αξιολόγηση: 3.05

1 είναι η χαμηλότερη και 5 είναι η υψηλότερη τιμή που μπορείτε να δώσετε.

 

Σχόλια

 1. Ακούγετε η πρώτη εργασία του νικητή τον εκλογών είναι !!!
  1ον να βάλουν φυλακή τον προδότη Παπανδρέου…είναι έτσι ! και όλο το ‘τσούρμο κλεφταράδων ‘…
  2ον να επιβάλουν τη κ Μερκελ να επιστρέψει στην Ελλάδα και στον Έλληνα τα 600 δις που οφείλει από το 1940 .
  3ον να ξαναέρθει η κομπίνα Ζημενς / βαποπαίδι -Ρουσόπουλος Καραμανλής / Υποβρύχια κλπ / χρηματιστήρια Σημίτη / Λαλιώτης/ κλπ/ ,να δώσουν όλα τα ‘κλεμμένα’ πίσω ο κάθε Τσοχατζόπουλος , στην Ελλάδα για δημιουργία της ελληνικής τράπεζας με κεφάλαιο 500 δις που ζήτησε ο κ Καμένος και σίγουρα θα δεχτεί και ο κ Τσιπρας αλλά και η Χρυσή αυγή , Βάζοντας τον ορυκτό πλούτο να παράγει πλούτο για την ανάπτυξη της ελληνικής παιδείας/ Και την Βιομηχανία ελληνικών Βιομηχανικών και Γεωργικών Προϊόντων, ανάπτυξη ερευνητικών επιστημονικών κέντρων για την εκμετάλλευση της ελληνικής μας γης , και την 12 μίνι τουριστική πελατεία / υγεία / συντάξεις όπως αξίζει / και ! το κυριότερο 'εκμετάλλευση' της μοναδικής στον κόσμο 'Λ Ε Ξ Η' δημιουργώντας σχολές ( τύπου I T H A K A USA klp) στης γενέτειρες τον μεγάλων ελλήνων Αριστοτέλη/ Πυθαγόρα/ Ασκληπιό/ Ιπποκράτη/κλπ μεγάλο δασκάλων που τιμά η ανθρωπότητα , δίνοντας το 'μέγιστο' της μάθησης σε Ελληνες αλλά και σε διεθνής φοιτητές στην πλέον αναγκαία ελληνική ( αρχαία μας ) Γλώσσα. .
 2. Είμαστε 100% έλληνες και θέλουμε ανεπτυγμένη ΕΛΛΗΝΙΚΗ παιδεία από 100% έλληνες
  Ανάγκη στην επόμενη βουλή να καθίσουν ΜΟΝΟ 100% Ελληνόπουλα πολιτική τιμώντας τον Κολοκοτρώνη, Πλάτων , και την ζυγαριά της ΘΕΜΙΔΑΣ και νομούς του Περικλή . ‘ποιος είναι ποιος’ είναι ανάγκη να τοn ξέρουμε.. όση ζητούν να ονομάζουν ελληνικούς δρόμους με ονόματα δολοφόνων του ελληνικού έθνους να διωχθούν από την Ελλάδα.
  ο κ ΓΑΠ ακούμε δεν είναι ΕΛΛΗΝΑΣ……. Μητέρα Γιαγιά καμία σχέση με τον ελληνισμό και δημιούργησε το ΧΑΟΣ ., , Ο πατέρας του μεγάλωσε σε χέρια μιας όχι ελληνικής αλλά 100% Ξένης οικογένειας κοντά στο Κίσινγκερ και Goldman Sax με στόχο να μας φέρουν εδώ που μας έφεραν . Συγχαρητήρια στον κ Τσιπρα / Καμένο και Χρυσή Αυγή. κόμματα που θα φέρουν την Ελλάδα στον Έλληνα …… κ Μπουταρη το μόνο κόμμα που βοηθούσε και βοηθά έναν ηλικιωμένο να βγει στον δρόμο για φάρμακα/ ψώνια/ κλπ ανάγκες , χωρίς ΦΟΒΟ ,συνοδευόμενο από ‘παλικάρια’ της Χρυσής Αυγής , αυτά τα μαθαίνουμε σήμερα … τα κρύβατε και εσείς αλλά και τα ΜΜΕ που ελέγχοντα ‘’ξέρετε’;. υπό την προστασία κάποιον νέον της Χ Α και βοηθώντας τον φτωχό ΕΛΛΗΝΑ όπως το έδηξε η κάλπη τον 650.000 ελλήνων , εσείς κ Μπουταρη που με ΜΟΝΟ 52000 ‘επιβάλετε’ χιτλερικα την απομάκρυνση τους ? , ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ και μην ξεχνάτε ότι εδω στον Όλυμπο γεννήθηκε η Γερμάνια! και από εδώ πηρέ τα φώτα της , και από εδώ θα τα ξαναπάρει … , Η χρήση Αυγή δεν συμπαθή τους κλεφτές ……και όση δεν την συμπαθούν είναι Κ Λ Ε Φ Τ Ε Σ.. , είναι ‘σκληρή’ απ αγανάκτηση με την απάθεια και ειρωνική σας στάση να δείτε τον Έλληνα στα τελευταία του ,όλη η έλληνες δεν σας θέλουν , Να φύγετε . η Χ.Α. θα μαλακώσει ! όταν φύγουν από τη Ελλάδα ΟΛΗ η Κλέφτες το ΔΝΤ μάλλον έφυγε ……πρέπει να φύγουν και η νοσταλγεί που θέλουν η Θεσσαλονίκη να ονομαστή ‘’ΣΕΛΕΝΙΚ’’ , και αφήνουν ένα πριόνι μπροστά στο ελληνικό ΜΟΥΣΕΙΟ που ακόμη το ονομάζουν ‘αρχαίο’’ λες και δεν είναι έλληνες !!!! αυτή που δημιούργησαν να αυτοκτονούν 5 έλληνες κάθε μέρα .. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ εσένα το Πασοκ σου και την δική μου ΝΔ .. η Χ -Α έχει έμβλημα ελληνικό .. κα βοηθά κάθε μέρα Ηλικιωμένους να βαδίζουν προστατευόμενη μην τους σπάσουν τα ‘μούτρα’ η ‘μαφία’ που καβαλήσατε εσύ και ο δολοφόνος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας ΓΑΠ , και το τσούρμο του που σε λίγο θα πάνε φυλακή , …. Εσύ κ Μπουταρη το μόλις 17% τον ψήφων της πόλης μου , μιλάτε και μου λέτε να τιμωρήσω Έναν 100% Έλληνα που βοηθά τον ΕΛΛΗΝΑ και ψηφίστηκε σχεδόν από 1 εκ έλληνες . Ποιος εσείς ? που ζητάτε να ονομάσετε την Πόλη μου δίνοντας το όνομα του μεγαλύτερου δολοφόνου της ελληνική φυλής ‘ΚΕΜΑΛ’ Κρυφό εβραίος (ντολμες) ένα μεγάλο Δρόμο για να τον θυμόμαστε …τρομάρα σας …και ΝΤΡΟΠΗ σας … αναρωτιόμαστε αν είστε έλληνας ?
 3. Είμαστε 100% έλληνες και θέλουμε ανεπτυγμένη ΕΛΛΗΝΙΚΗ παιδεία από 100% έλληνες
  Ανάγκη στην επόμενη βουλή να καθίσουν ΜΟΝΟ 100% Ελληνόπουλα πολιτική τιμώντας τον Κολοκοτρώνη, Πλάτων , και την ζυγαριά της ΘΕΜΙΔΑΣ και νομούς του Περικλή . ‘ποιος είναι ποιος’ είναι ανάγκη να τοn ξέρουμε.. όση ζητούν να ονομάζουν ελληνικούς δρόμους με ονόματα δολοφόνων του ελληνικού έθνους να διωχθούν από την Ελλάδα.
  ο κ ΓΑΠ ακούμε δεν είναι ΕΛΛΗΝΑΣ……. Μητέρα Γιαγιά καμία σχέση με τον ελληνισμό και δημιούργησε το ΧΑΟΣ ., , Ο πατέρας του μεγάλωσε σε χέρια μιας όχι ελληνικής αλλά 100% Ξένης οικογένειας κοντά στο Κίσινγκερ και Goldman Sax με στόχο να μας φέρουν εδώ που μας έφεραν . Συγχαρητήρια στον κ Τσιπρα / Καμένο και Χρυσή Αυγή. κόμματα που θα φέρουν την Ελλάδα στον Έλληνα …… κ Μπουταρη το μόνο κόμμα που βοηθούσε και βοηθά έναν ηλικιωμένο να βγει στον δρόμο για φάρμακα/ ψώνια/ κλπ ανάγκες , χωρίς ΦΟΒΟ ,συνοδευόμενο από ‘παλικάρια’ της Χρυσής Αυγής , αυτά τα μαθαίνουμε σήμερα … τα κρύβατε και εσείς αλλά και τα ΜΜΕ που ελέγχοντα ‘’ξέρετε’;. υπό την προστασία κάποιον νέον της Χ Α και βοηθώντας τον φτωχό ΕΛΛΗΝΑ όπως το έδηξε η κάλπη τον 650.000 ελλήνων , εσείς κ Μπουταρη που με ΜΟΝΟ 52000 ‘επιβάλετε’ χιτλερικα την απομάκρυνση τους ? , ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ και μην ξεχνάτε ότι εδω στον Όλυμπο γεννήθηκε η Γερμάνια! και από εδώ πηρέ τα φώτα της , και από εδώ θα τα ξαναπάρει … , Η χρήση Αυγή δεν συμπαθή τους κλεφτές ……και όση δεν την συμπαθούν είναι Κ Λ Ε Φ Τ Ε Σ.. , είναι ‘σκληρή’ απ αγανάκτηση με την απάθεια και ειρωνική σας στάση να δείτε τον Έλληνα στα τελευταία του ,όλη η έλληνες δεν σας θέλουν , Να φύγετε . η Χ.Α. θα μαλακώσει ! όταν φύγουν από τη Ελλάδα ΟΛΗ η Κλέφτες το ΔΝΤ μάλλον έφυγε ……πρέπει να φύγουν και η νοσταλγεί που θέλουν η Θεσσαλονίκη να ονομαστή ‘’ΣΕΛΕΝΙΚ’’ , και αφήνουν ένα πριόνι μπροστά στο ελληνικό ΜΟΥΣΕΙΟ που ακόμη το ονομάζουν ‘αρχαίο’’ λες και δεν είναι έλληνες !!!! αυτή που δημιούργησαν να αυτοκτονούν 5 έλληνες κάθε μέρα .. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ εσένα το Πασοκ σου και την δική μου ΝΔ .. η Χ -Α έχει έμβλημα ελληνικό .. κα βοηθά κάθε μέρα Ηλικιωμένους να βαδίζουν προστατευόμενη μην τους σπάσουν τα ‘μούτρα’ η ‘μαφία’ που καβαλήσατε εσύ και ο δολοφόνος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας ΓΑΠ , και το τσούρμο του που σε λίγο θα πάνε φυλακή , …. Εσύ κ Μπουταρη το μόλις 17% τον ψήφων της πόλης μου , μιλάτε και μου λέτε να τιμωρήσω Έναν 100% Έλληνα που βοηθά τον ΕΛΛΗΝΑ και ψηφίστηκε σχεδόν από 1 εκ έλληνες . Ποιος εσείς ? που ζητάτε να ονομάσετε την Πόλη μου δίνοντας το όνομα του μεγαλύτερου δολοφόνου της ελληνική φυλής ‘ΚΕΜΑΛ’ Κρυφό εβραίος (ντολμες) ένα μεγάλο Δρόμο για να τον θυμόμαστε …τρομάρα σας …και ΝΤΡΟΠΗ σας … αναρωτιόμαστε αν είστε έλληνας ?
Προσθήκη Σχολίου
Κωδικός captcha
Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ryanair1

Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού
Εκδηλώσεις
Adore
Ταξίδια
The Book